30/9/19

Αποκαλυπτικό: "Επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος"(ΒΙΝΤΕΟ)

Επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος προανήγγειλε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Κύπρου, Μάκης Οικονομίδης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι. Φιλοξενούμενος μαζί με τον Αλέξανδρο Παλατιανό, Πρόεδρο Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων ανέλυσαν την ετοιμότητα ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, την ώρα που οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματημό.
«Οι ένοπλες δυνάμεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή. Υπήρξαν ατυχείς περιπτώσεις στο παρελθόν. Όποτε υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός, κοινός, τότε το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό», σημείωσε ο κ.Οικονομίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι διαχρονική η παρουσία της Τουρκίας. «Λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από πλευράς Κύπρου», είπε.
Αναφορικά με την ενίσχυση της Άμυνας, στον απόηχο και του αποκαλυτπικού δημοσιεύματος της Σημερινής, ο κ.Οικονομίδης εξήγησε ότι ενισχύεται η αποτρεπτική ικανότητα της Ε.Φ. «Ο Ερντογάν ας μην επαναπαύεται στο 1974, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα».
Αποκάλυψε ότι στο πολύ σύντομο μέλλον θα υπάρξει ανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. «Αυτό στη βάση πληροφοριών. Θεωρείστε πως έχει δρομολογηθεί η σύστασή του», συμπλήρωσε.
«Ο υπέρμετρος ρεαλισμός προκαλεί στασιμότητα όπως και ο υπέρμετρος ιδεαλισμός προκαλεί σταυροφορίες. Το ελληνικό ναυτικό πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κατέγραψε ποτέ καμιά ήττα μέχρι σήμερα», είπε.
Από πλευράς Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σε στενή συνεργασία. «Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ οι επίδοξοι των δικαίων μας να κάνουν το οτιδήποτε. Και στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα οι αντίπαλοί μας, οι Τούρκοι προέβησαν σε δηλώσεις που δεν τελεσφόρησαν. Ίσως να είναι για εσωτερική κατανάλωση οι δηλώσεις αυτές».
Αναφερόμενος στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ο κ.Παλατιανός σημείωσε ότι «οι συνθήκες ωρίμασαν. Μπήκαμε σε άλλη τροχιά και μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι το Ενιαίο Αμυντικό δόγμα».
Ολόκληρη η τοποθέτηση των δυο, στο βίντεο από το Μεσημέρι και Κάτι.
Πηγή: SigmaLive

1 σχόλιο:

  1. Δε φτάνουν οι τίτλοι ούτε τα βαρύγδουπα δόγματα, όταν δεν έχεις τα μέσα ή τη βούληση να τα υπερασπιστείς. Νομίζω χθες διάβασα ότι τουρκικό UAV πετούσε πάνω από ελληνικά πολεμικά που συμμετείχαν στην άσκηση Παρμενίων. Και σας ερωτώ... Δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά προσπαθώ να χρησιμοποιώ την κοινή λογική. Σε ποια άλλη χώρα, πολεμικά πλοία σε άσκηση, θα επέτρεπαν αγνώστου προέλευσης και προθέσεων ιπτάμενο αντικείμενο να υπερίπταται πολεμικών πλοίων που λαμβάνουν μέρος σε άσκηση; Θα άφηναν οι Αμερικανοί; Οι Ρώσοι; Οι Γάλλοι; Ποιοι θα άφηναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.