15/9/19

Η ΕΡΤ παρουσίασε ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας




 Η ανόητη @@@@@@@@ @@@@@@@, που έκανε την παρουσίαση και την αρχισυνταξία, συγκρίνει εμμέσως πλην σαφώς, τους Έλληνες πρόσφυγες της Μ.Ασίας που «εισέβαλαν» στην Ελλάδα με τους εισβολείς λαθρομετανάστες. Ξεχνά οτι εκείνοι εκδιώχθηκαν απο τα παράλια της Μ.Ασίας με υπαιτιότητα του Ελληνικού στρατεύματος.

Ξεχνά οτι όσοι δεν έφτασαν με τα πρώτα καράβια ήρθαν με ανταλλαγή πληθυσμού, όπου τους επιβλήθηκε η εγκατάλειψη της χώρας και της περιουσίας τους.
Συγκρίνει, εμμέσως πλην σαφώς, τις παροχές που τους δόθηκαν για να ξαναστήσουν την ζωή τους, με τις παροχές που δίνονται στους σημερινούς μετανάστες, προσπερνώντας το γεγονός οτι καταρχήν εκείνοι ήταν Έλληνες και δεύτερον οτι η χώρα μας έφταιγε για την κατάντια τους, άρα τους τις χρωστούσαν και με το παραπάνω.
Το προσφυγικό πρόβλημα το 1922 ήταν αποτέλεσμα μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
Της δικής μας εθνικής καταστροφής, που εμείς την προκαλέσαμε.
Της ίδιας που θα υποστούμε αν συνεχίσουμε να συγκρίνουμε τους λαθροεισβολείς με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας ή της Κύπρου.
Οποιαδήποτε σύγκριση, ακόμα κι ως υπονοούμενο, των σημερινών λαθροεισβολαίων με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας, είναι εξοργιστική.
Το Συριζαϊκό παραμύθι πρέπει να τελειώνει.



Mersina Papadopoulou



11 σχόλια:

  1. Αντί, ρε βόδια, Δημ Υπαλ της ΕΡΤ, να διατρανωσετε το προβλημα των Ελλήνων του Ποντου γιατί δεν είχε μόνο εκεί Έλληνες αλλά σε όλα τα παράλια της Τουρκίας, αντί λοιπόν να μιλάτε για αυτούς και να διατρανωσετε τα προβλήματα αυτά λέτε βλακειες και σας πληρώνει ο λαός !!!!!
    Μακάρι να εμφανιστεί κανένας με γόνατα μπας και σας βάλει λίγο, λίγο μυαλό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, για την Μαριλένα Κατσίμη ο λόγος και όχι γενικώς οι "δημ. υπάλληλοι" της ΕΡΤ... Εκείνην υπονοεί η αρθρογράφος... Αλλά και τί άλλο μπορούσαμε να περιμένουμε από Συριζαίους εθνομηδενιστές; Όπως είναι και ο σύζυγός της καθηγητής (δυστυχώς) Παντείου Χριστόπουλος Δημ. ...

      Διαγραφή
  2. Για χάρη της ιστορικής αλήθειας την οποία καταπατούν εν γνώσει τους πολλοί που είναι σε θέση να γνωρίζουν και για χάρη της νεολαίας που δεν γνωρίζει αλλά παρασύρεται από το επιχείρημα “πρόσφυγες αυτοί, πρόσφυγες και οι δικοί μας που πέρασαν την ίδια θάλασσα”. Πρώτον και κυριότερο σε εκείνο τον πόλεμο συμμετείχε η Ελλάδα ως εμπόλεμο μέρος. Ότι έγινε, έγινε στο όνομα της προστασίας αυτών των πληθυσμών έναντι της τουρκικής μισαλλοδοξίας. Μόνο ένα μέρος αυτών που ήρθαν ως πρόσφυγες ήταν θύματα του πολέμου άμεσα. Δεν υπήρξαν πολεμικές επιχειρήσεις ούτε στην Καππαδοκία ούτε στον Πόντο ούτε στην Θράκη. Αυτοί που έχρηζαν άμεσης διάσωσης ήταν οι Έλληνες της Ιωνίας και μόνο. Φυσικά η εθνοκάθαρση στον Πόντο ήταν μακροχρόνια βάση σχεδίου και άρχισε πολύ πριν την μικρασιατική εκστρατεία. Στην Ανατολική Θράκη κατά την κατάρρευση του μετώπου υπήρχε κανονικότατη ελληνική διοίκηση με κανονικότατη παρουσία του ελληνικού στρατού. Όλοι όσοι δεν εκδιώχτηκαν στις περιοχές όπου υπήρχαν μάχες ανταλλάχτηκαν κανονικότατα. Δηλαδή παρουσίασαν τους οθωμανικούς τίτλους κυριότητας της περιουσίας τους σε επιτροπές της Κοινωνίας των Εθνών (το αντίστοιχο του σημερινού ΟΗΕ). Καταγράφηκε η περιουσία όσο ποιο επακριβώς γινόταν σε επίσημα έγγραφα γραμμένα στα γαλλικά. Με την άφιξή τους στην Ελλάδα έγινε προσπάθεια να αντικατασταθεί η περιουσία τους αυτή με αντίστοιχη τουρκική απαλλοτριωμένη περιουσία πάλι από διεθνής επιτροπές της Κοινωνίας των Εθνών. Φυσικά αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί η εδώ τουρκική περιουσία ήταν κατά πολύ μικρότερη. Άρα οι πρόσφυγες δεν πήραν όλη την αξία που τους αναλογούσε. Αυτό λοιπόν δεν συγκρίνεται με το σημερινό φαινόμενο όπου η Ελλάδα δεν είναι εμπόλεμο μέρος στην Συρία εν αντιθέσει με την Τουρκία. Τώρα όσον αφορά αυτούς που επιμένω να τους αποκαλώ “λαθρομετανάστες”. Στις δεκαετίες μετά τον πόλεμο πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να ψάξουν για εργασία στην Ευρώπη. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν πριν ξεκινήσεις για μετανάστης έπρεπε να σε προκαλέσει κάποια εταιρεία για εργασία για να μπορείς να πας εκεί αλλιώς απλούστατα δεν μπορούσες. Ήξερες που θα πας και για ποιον θα δουλέψεις. Αν είχες έστω και ένα ασφράγιστο δόντι το πιθανότερο ήταν πως θα σε απέρριπταν στον ιατρικό έλεγχο που περνούσες στην Αθήνα πριν φύγεις για μετανάστης. Δεν υπήρχε περίπτωση να “πηδήξεις” το συρματόπλεγμα ή να “στραβοκοιτάξεις” αστυνομικό και να μην σε επιστρέψουν με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτά βέβαια πολλοί δεν τα ξέρουν και κάποιοι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο με τις γυναικες το εχω ξαναπει και εδω. Μην σας πω οτι κατα βαση για αυτο ερχονται.

    LPelectronics Δεν ηταν ασχημα τα πραγματα ουτε τους κυνηγαγαν , απλα ειχε τεραστια οικονομικη αναπτυξη και αναγκη για εργατικα χερια , συγκεκριμενα για Ελλαδα τους ελεγχαν απο εδω αν ηταν καλα σε υγεια κλπ και μετα τους επερναν, αυτο εχει παψει εδω και δεκαετιες να ισχυει δεδομενου της μειωσης της βιομηχανικης παραγωγης στην Ευρωπη και φυσικα των Ρομποτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ανεκδιήγητη εθνομηδενιστική ΕΡΤ τα πράγματα δεν χρήζουν σχολιασμού, είναι ολοφάνερη η χυδαία προπαγάνδα. Το γεγονός όμως ότι η συγγραφέας του άρθρου τονίζει και ξαναλέει ότι έφταιγε ο...ελληνικός στρατός για την καταστροφή..;! Δεν δικαιώνει έτσι την τουρκική προπαγάνδα του σφαγέα Κεμάλ; Οι πέντε αιώνες τουρκικής σκλαβιάς για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας δικαιολογούν απόλυτα το ρίσκο της εποχής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάχνεις να δεις σε ποιό κόμμα ανήκει, σε ποιά σχολή φοίτησε και ξέρεις αυτομάτως τις θέσεις που θα αναπτύξει αν της δώσεις βήμα.

      Διαγραφή
  5. Παιδια αν και στην σωστη πλευρα εμεις με κοπους πολλους ανεβαιναμε αργα.
    Αλλα ηρθε καποιος και ειπε πως χωρις κοπο ..πιο αερατα , πιο καθαρα, πιο εξυπνα, επειδη εγω ειμαι μαγος , θα σας παω στην.κορυφη . Διστασαν ολοι στην αρχη.Αλλα ο μαγος εβγαλε τα κουνελια απ το καπελο.Πηρε δανεια στο ονομα ολων . Και τα αμολησε στον δρομο.Επεσαν ολοι ανασκελα. Μαγος !!! Ηταν μαγος ! Κι αρχισε το καλο παραμυθι. Ολα αερατα.Οτι ειπε ο μαγος .!! Ξεσυνηθισαν να κοπιαζουν.Ολα πηγαιναν με τον ανεμο.Αυτο δεν χρειαζεται, το αλλο επισης κλπ.Ολα πριμα.Η εργατρια το πρωι δεν πηγαινε στην σταση για δουλεια χαραματα στο κρυο.Πηγαινε αερατα στις 8 στο αιρ κοντισιον του δημοσιου.Και στην τριχα σε ρουχα.Διακοπες.
    εξω το βραδυ..φλερτ...μουσικη..Ολα αυτοματα στο σπιτι.Ναχει χρονο για εξοδο φουλ.Αυτοκινητα κλπ. Ξαφνου οι ....μαγοι...επαθαν μπλακ αουτ..Ηρθε η δοση πληρωμων.Τι ηταν αυτο ??? Δεν τα χαρισαν οι μαγοι ??? Οχι ...Χαρισαν μονο τα δικα τους.Τα κλεμμενα..Και χρεωσαν ολους και γιαυτα .Πεσαμε σε κυκλωνα απ την λιακαδα .Κι οπως γινεται στους κυκλωνες φυγαν ολα και τα τσιγκια απ τις παραγκες .
    Οι μαγοι απατεωνες ομως δεν φυγαν.Ειναι εδω.Λενε τωρα θα σωσουν παλι την κατασταση....
    Εξαπατηθηκε ο κοσμος γιατι δωροδοκηθηκε.Αυτο ζουμε.Γιατι οι μαγοι ομως ζουν ?? Μα γιατι ξεσυνηθισαμε στα αλλα κι ελπιζουμε παλι σε εναν μαγο αφου αυτη η κατασταση μονο με μαγικο τροπο φτιαχνει.
    Ειναι αλλη η περιπτωση της Τσεχιας.Εκει ηταν μετα το κακο αλλο διλημμα : " η πεθαινεις..η ..κοπιαζεις". Διαλλεξαν το δευτερο.Το διαλλεξαν οκ ??Εδω απ το πολυ αερατο, η φορα ηταν και ειναι ακομη αερατη κι εξω απο διλημματα ακομη.Τα πρωτα διλημματα αρχιζουν τωρα με εποικους και Τουρκια. Ιδια ειναι στην βαση " η ζεις ..η ..πεθαινεις".Στην Τσεχια εμειναν οικονομικα.Εδω απ τον πολυ αερα εφτασαν να γινουν κι Εθνικα.Ηταν δυνατος αερας.Θελω να πιστευω οτι θα διαλλεξουμε την ζωη τελικα.Θαχει κοπο φοβερο ισως.Αφου τα παραφησαμε ολα τοσο.Αλλα αν διαλλεξουμε την ζωη ..θα νικησουμε ολα.Γιατι ο γονος μας ειναι αριστος.Εδω βρησκομαστε τωρα.Στην επιλογη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα καταπληκτικο τραγουδακι Ιταλικο για χαλαρωση και σκεψη...
    " Comunque Andare..."
    ( Συνεχισε να προσπαθεις..)
    Ουρακουλουμ ..εξαιρετικο εε ?? Και στον στοιχο απιθανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρός ΕΡΤ τήν "ψευτοπροσφυγομάννα"
    Ὁ ἑλληνικός στρατός στήν Μικρά Ἀσία, προδοθείς ἐκ τῶν ἔνδον, ἠττήθηκε στό μέτωπο, ἀλλά προσοχή:
    Δέν ἔφταιγε γιά τήν μέθοδο γενοκτονίας πού ἀκολούθησαν οἱ Τοῦρκοι τοῦ Κεμάλ, ἀρα οὔτε καί γιά τήν φυγή τῶν Ἑλλήνων-Ρωμηῶν ἀπό τήν Μικρά Ἀσά.
    Μία στρατιωτική ἤττα, δέν σήμαινε ὅτι ἔπρεπε νά φύγουν οἱ Ἕλληνες ἀπό τή Μικρά Ἀσία.
    Μετετράπη σέ ἐθνική καταστροφή, ἀπό τήν ἐγκληματική - γενοκτονική τακτική τῶν Τούρκων, που πολέμησαν ἀνέντιμα, σφάζοντας ἀμάχους Ἕλληνες.

    Ὅταν ὁ Ἑλληνικός στρατός ἀπελευθέρωνε ἀπό τόν τουρκικό ζυγό τήν Θεσσαλία καί τήν Μακεδονία, δέν ἔσφαζε τούρκους ἀμάχους.
    Ὅταν ὁ Ἑλληνικός στρατός κατέλαβε καί κατεῖχε περιοχές τῆς Μικρᾶς Ἀσίας τό 1919-1922, πάλι δέν ἔσφαζε τούρκους ἀμάχους.
    Ὅταν ὁ Ἑλληνικός στρατός καλῶς ἤ κακῶς προωθεῖτο πρός τά ἐνδότερα τῆς Μικρᾶς Ἀσίας γιά νά νικήσῃ τόν Κεμάλ καί τούς ἀτάκτους του πού ἔσφαζαν Ἕλληνες, πάλι δέν ἔσφαζε τούρκους ἀμάχους.

    Ἀντίθετα, ὁ Κεμάλ, ὡς Μεγάλος Ἐγκληματίας Πολέμου,
    ἀποφάσισε καί χρησιμοποίησε τήν γενοκτονία ὡς ὅπλο, γιά νά μετατρέψῃ καί τίς στρατωτικές νίκες τοῦ Ἑλληνικοῦ στρατοῦ τῶν ἐτῶν 1912-1918, καί τήν ἐν τέλει στρατιωτική ἤττα μας στήν Μικρά Ἀσία, σέ σφαγή τῶν Ἑλλήνων.

    Ἡ δέ βοήθεια τῶν προσφύγων Ἑλλήνων ἀπό τό Ἑλληνικό κράτος, χρηματοδοτήθηκε ἀπό τή λεγόμενη ἀνταλλάξιμη περιουσία, αὐτήν δηλαδή που ἄφισαν οἱ Τοῦρκοι (περίπου 400.000-500.000) φεύγοντας ἀπό τήν Ἑλλάδα, σέ ἀντάλλαγμα 4πλάσιας τουλάχιστον περιουσίας πού ἄφισαν οἱ Ἕλληνες (1.500.000) φεύγοντας ἀπό τήν Μικρά Ἀσία.

    Καί τό ὕψος τῶν ἐσόδων ἀπό τήν πώληση καί γενικά τήν ἐκμετάλλευση τῆς ἀνταλλάξιμης περιουσίας, τήν ὁποία διαχειρίσθηκε τό Ἑλληνικό Δημόσιο, σέ ποσό, ἰσοσκέλισε... τά ἔξοδα γιά ἀμοιβές τῶν ὑπηρεσιῶν τοῦ Δημοσίου πού ἀσχολοῦνταν μέ τήν διαχείριση τῆς ἀνταλλάξιμης περιουσίας!
    Μέ ἄλλα λόγια, ἡ ἀνταλλάξιμη περιουσία, φαγώθηκε.
    Καί ἔτσι ἐξηγεῖται τό παράδοξο, οἱ "ἀποκαθιστάμενοι" σέ ἀκίνητα πρόσφυγες, νά πληρώνουν ἀπό τή τσέπη τους μέ δόσεις, τό ακίνητο τῆς ἀποκαταστάσεώς τους.
    Οὔτε σέντσι δέν δαπάνησε σέ τελική ἀνάλυση τό Ἑλληνικό Δημόσιο γιά τούς Ἕλληνες πρόσφυγες ἀπό τήν Μικρά Ἀσία.
    Ὅ,τι δαπάνησε γιά τούς πρόσφυγες, τό πῆρε πίσω ἀπό τήν ἀνταλλάξιμη περιουσία.
    Καί αὐτό πού πῆρε πίσω, τό διέθεσε γιά τούς ὑπαλλήλους του πού ἀσχολήθηκαν μέ τήν διαχείριση, διάθεση καί ἐκποίηση τῆς ἀνταλλάξιμης περιουσίας.
    Τήν ὀργάνωση μόνο τῆς ὑποδοχῆς τῶν προσφύγων, χωρίς τελικό κόστος, καί κακίστη μάλιστα όργάνωση, ἐπωμίσθηκε μετά τό 1922 τό Ἑλληνικό Δημόσιο....
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Β Μέρος
    Τώρα, ὅμως, διαθέτει τό Ἑλληνικό Δημόσιο, γιά τούς ἀλλοδαπούς, πρόσφυγες καί μή, ζεστό Ἑλληνικό χρῆμα.
    Τό ὅτι τό δίνει σέ εὐρώ καί ἐνεργεῖ μέ συμβολή τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνωσεως, δέν ἀλλάζει τίποτα.
    Διότι τά κονδύλια τῆς Ε.Ε. προέρχονται ἀπό τόν Φ.Π.Α. πού καί ἐμεῖς πληρώνουμε στήν Ε.Ε.
    Ἄν ἰδῆ καποιος πόσα δίδει ἀπό τόν εἰσπραττόμενο ΦΠΑ ἡ Ἑλλάδα στήν Ε.Ε. (ἦταν νομίζω τό 1,5% τῶν εἰσπράξεων καί ἐπρόκειτο να αὐξηθῆ τό ποσοτό), καί πόσα ἐπιστρέφουν στήν Ἑλλάδα ὡς παροχές για ΕΣΠΑ, γιά ἐπιδοτήσεις καί γιά μετανάστες, θά βρεθῆ πρό ἐκπλήξεως.

    Σέ τελική ἀνάλυση , ἀπό τήν τσέπη μας τούς πληρώνουμε τούς ἀλλοδαπούς, ἀκόμη καί ἄν ἀποδειχθῆ τελικά ὅτι ὑπάρχῃ μιά συμβολή τῶν λοιπῶν χωρῶν τῆς Ε.Ε., κυρίως διά τοῦ Φ.Π.Α τους, τῆς τάξεως τοῦ 10-20% τοῦ κόστους μας γιά τούς μετανάστες πού σέ μεγάλους ἀριθμούς δεχόμαστε.
    Πάντως, ἡ ἐγκατάσταση τῶν Ἑλλήννω προσφύγων ἀπό τήν Μικρά Ἀσία, δέν κόστισε πράγματι σε χρῆμα τελικῶς.
    Καί φυσικά ὡς Ἕλληνες συνέβαλλαν τά μέγιστα στόν ἐθνικό πλοῦτο. Ἀντίθετα οἱ ἄνευ διωγμοῦ τους ἐρχόμενοι μετανάστες καί λαθρομετανάστες πού ἔρχονται στήν Ἐλλάδα, δέν συμβάλλουν σχεδόν καθόλου, ἀφοῦ ἀκριβῶς ἔρχονται ἐδῶ γιά νά ἀποκομίσουν ὅσα χρειάζονται οἱ οἰκογένειές τους στίς πατρίδες τους (καλή περίπτωση), ἤ γιά νά νά πλουτίσουν γρήγορα καί εὔκολα καί νά ζήσουν ἐδῶ (κακή περίπτωση, διότι σημαίνει πρόσθετο ἔγκλημα). Ἀληθινοί πρόσφυγες, ζήτημα νά εἶναι τό 5%. Καί ἐπικίνδυνοι γιά τήν δημόσια τάξη (τζιχαντιστές κλπ, ἀκόμη καί μεταξύ τῶν πράγματι προσφύγων) μᾶλλον εἶναι ἔνα ποσοστό τῆς τάξεως τοῦ 5%, πού εἶναι πολύ,
    ὅσο χρειάζεται κατά τήν ἱστορική ἐμπειρία τοῦ μπλοσεβικισμοῦ, νά εἶναι στρατολογημένοι, ὥστε νά κατευθύνουν τό 100% τῶν ὁμοίων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.