30/9/19

Διπλωματικό χτύπημα Ινδίας σε Ερντογάν μέσω Κύπρου-Αρμενίας

Αφορμή ήταν η ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου ο ίδιος αυτοπροβλήθηκε περίπου ως ο  «μεσσίας» των μουσουλμανικών πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε:«Παρά τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν, το Κασμίρ εξακολουθεί να είναι πολιορκημένο και οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κολλήσει στο Κασμίρ." Επίσης, επέκρινε τη διεθνή κοινότητα επειδή δεν έδωσε επαρκή προσοχή στο θέμα του Κασμίρ. Πρόσθεσε: "Για να μπορέσει ο λαός του Κασμίρ να εξετάσει ένα ασφαλές μέλλον μαζί με τους Πακιστανούς και Ινδούς γείτονές του, είναι επιτακτική η επίλυση του προβλήματος μέσω του διαλόγου και της δικαιοσύνης, αλλά όχι μέσω σύγκρουσης". Πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι εδώ και χρόνια στενός σύμμαχος του Πακιστάν.
Ως αντίδραση ο  Πρωθυπουργός της Ινδίας Νarendra Modi συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  με τον Πρωθυπουργό  της Αρμενίας αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον ινδικό Τύπο να ερμηνεύει κίνηση αυτή ως ένα άμεσο μήνυμα προς τον Ερντογάν  πως  αν συνεχίσει να μιλάει για το Κασμίρ, η Ινδία θα συνταχθεί με τους  εχθρούς της Τουρκίας.
Μάλιστα διάφοροι τούρκοι αναλυτές  και αρθρογράφοι προειδοποιούν πως αν η Ινδία συμμαχήσει με Κύπρο και Αρμενία τότε η Άγκυρα θα πρέπει  να μποϊκοτάρει τα ινδικά προϊόντα / επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν , επιτέθηκε σε πολλά κράτη σε μια προσπάθεια να προβάλλει τον εαυτό του ως προστάτη μουσουλμάνων. Πέραν από το Κυπριακό, αναφέρθηκε σε  διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της Παλαιστίνης, και αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των μεταναστών Rohingya, και τα δύο ζητήματα στα οποία οι φιλοδοξίες για ένα νέο-Χαλιφάτο κατέχουν σημαντικό ενδιαφέρον.
Πηγή: Sigmalive

2 σχόλια:

  1. Ωραια ,ας το κανει και αυτος με την ΚΥΠΡΟ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΙΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρωτη χωρα που η Ελλας πρεπει κανει στρατιωτικη συμμαχια συμφωνια ειναι η Ινδια.
    Ουτε Ρωσια ουτε ΗΠΑ ουτε λιγορηδες ευρωπαιοι.
    Μονον η Ινδια δυναται συγκρατησει το Πακισταν και την Τουρκια .
    Οσο μας εχουν χειροποδαρα οι συμμαχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.