30/9/19

Πρόεδρος πυροσβεστών Β. Αιγαίου για τα επεισόδια στη Μόρια: «Μας έκλεψαν και μας έδειραν»


Όσα συνέβησαν στη Μόρια δεν είναι πρωτοφανή. Τα επεισόδια στον καταυλισμό έρχονται να υπενθυμίσουν πόσο έκρυθμη είναι η κατάσταση στο νησί.
Θέλοντας να καταδείξει το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει επαναληφθεί και θα επαναληφθεί αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τόνισε μιλώντας στο Open TV, ο πρόεδρος των πυροσβεστών του Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

«Το επισημάναμε πριν από έναν μήνα, βλέπαμε το κακό να έρχεται. Είχε γίνει πέρυσι, είχε γίνει πρόπερσι και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά θα ξαναγίνει…» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00».

«Όλα αυτά γίνονται γιατί σε μία περιοχή που είναι για να διαμένουν μάξιμουμ 3.000 άνθρωποι διαμένουν 13.000. Οι 3.000 που είναι στα ΚΥΤ έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες και οι υπόλοιποι είναι στα γύρω χωράφια σε σκηνές, μέσα στο κρύο που έρχεται και με άθλιες συνθήκες» πρόσθεσε μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά προς την Υπηρεσία του σχόλια, ότι δεν ενήργησαν σωστά ή ότι άργησαν να επέμβουν, ανέφερε: «Τα σχόλια που γίνονται δεν υφίστανται. Ηταν αμάξι μέσα στα ΚΥΤ. Το θέμα είναι ότι δεν μας άφησαν να ενεργήσουμε. Σπάσανε τα τζάμια, τα παρμπρίζ, έβγαλαν έξω τους συναδέλφους, τους πήραν τα κλειδιά, πήραν όλα τα προσωπικά αντικείμενα, τα ρούχα, τα πάντα. Δεχτήκαμε επίθεση, βάλανε τα προσωπικά μας αντικείμενα δίπλα και τα καίγανε, φάγανε ξύλο συνάδελφοι, πήγανε στο νοσοκομείο. Μας χτυπήσανε. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Υπήρχαν τραυματίες και δεν άφηναν το ΕΚΑΒ και τους διασώστες να μπουν μέσα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες», δήλωσε ο κ. Ντίνος.



2 σχόλια:

  1. συνταγη δεδοκιμασμενη κυριοι και κυραδες/
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ.
    Ακριβως το ιδιον σκηνικο.
    Επιθεση σε πυροσβεστικα. καψιμο ζωντανων ανθρωπων καμμια συλληψη. Το επομενο βημα ειναι να αναλαβει η τουρκικη χωροφυλακη ενεργο ρολο συμμετεχοντας στην αστυνομευση των κεντρων προσφυγων.Με την εγκριση ΕΕ εννοειται.
    Καλα ξεμπερδεματα.
    Το πανηγυρι αρχισε.
    Αυτα ειναι προβες δι αυτο που ερχεται/
    Η τουρκια οργανωνε δεκαετιες την εισβολη στην κυπρο επιτυχως.Απλα εδω δεν θα πεσει ουτε ντουφεκια.
    Τα ΜΜΕ θα ανακοινωσουν οτι επιβαλλεται δηθεν και συμμετοχη Τουρκικης χωροφυλακης στην φρουρηση των εκ τουρκιας προερχομενων αλλα εν ελλαδι ευρισκομενων μεταναστων.
    Αυτη η αληθεια.
    Οσο δι αυτους που θεωρουν εαυτον πονηρως διαφυγοντα του κινδυνου, απο αυριο θα νιωθουν την ανασα του καθε μεταναστη εισβολεα διπλα των. Αρχομενη εξ Αθηνων,
    Αποχαιρετα την Ελλαδα που χανεται, ειπε τις.
    ΕΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To our firefighters and other servants. Would you take a bullet for a Turkish soldier who has invaded Greece? Absolutely not. So why do you risk your life to save them?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.