19/9/19

Η Τουρκία δεν θα επιτεθεί, μας πιέζει και περιμένει να γονατίσουμε

Απόστολος Αποστολόπουλος
Η Τουρκία δεν θα επιτεθεί στην Ελλάδα, ούτε καν στην ευάλωτη Κύπρο, παρά την ένταση της ρητορικής και των απειλών της. Οι φραστικές προκλήσεις είναι πανάρχαια μέθοδος εκφοβισμού. Πχ οι Πέρσες έστειλαν αγγελιαφόρο στη Σπάρτη ότι πρέπει να παραδοθούν γιατί ΑΝ έρθει ο Πέρσης βασιλιάς θα τους βρουν συμφορές, αλλά οι Σπαρτιάτες απάντησαν ψύχραιμα και μονολεκτικά: ΑΝ… Στην εποχή μας ο Τραμπ έχει εξαπολύσει μύδρους εναντίον χωρών που θεωρεί αντίπαλες με κορυφαίο παράδειγμα τη Β. Κορέα. Ωστόσο οι απειλές που εκτοξεύθηκαν (εκατέρωθεν) αποδείχθηκε ότι ήταν η εισαγωγή διαπραγματεύσεων και όχι προάγγελος σύγκρουσης. Αρκεί η ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν, σε επίπεδο τακτικής, τέτοιου είδους προκλήσεις. Αν βέβαια η ψυχραιμία συνοδεύεται από προφανή απόφαση ανταπόδοσης με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην περίπτωση που η άλλη πλευρά ξεπεράσει τα όρια. 
Με δυο λόγια: Η Τουρκία απειλεί αλλά δεν θα διαβεί τον Ρουβίκωνα. Όχι πριν από την επίσκεψη Πομπέο και, πιθανότατα, Λαβρόφ μέσα στο φθινόπωρο στην Αθήνα. Πομπέο-Λαβρόφ δεν έρχονται προφανώς για να επικυρώσουν τα τετελεσμένα Ερντογάν. Έρχονται για να ανακοινώσουν εκ του σύνεγγυς τις αποφάσεις τους για την περιοχή και ειδικά για τη χώρα μας. Η προηγούμενη φορά που οι Μεγάλοι συμφώνησαν για τη μοίρα της χώρας μας ήταν στη Γιάλτα πριν από σχεδόν ογδόντα χρόνια. Ο Ερντογάν δεν είναι ο «τρίτος συμβαλλόμενος» στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ, ούτε θα την αποκτήσει. Ο Ερντογάν  διεκδικεί για την Τουρκία μερίδιο εξουσίας  στην περιοχή «Μ. Ανατολή-Βαλκάνια» αλλά ΗΠΑ και Ρωσία δεν έχουν λόγο να αδειάσουν τον πιάτο τους για να γεμίσουν το δικό του.
 Δεν έχουν λόγο, όμως, ΗΠΑ και Ρωσία να διαφωνήσουν ούτε για την τύχη της Ελλάδας που έχει επιλέξει (με δεξιές και δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις) την πεπατημένη της άνευ όρων σύμπλευσης με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, η κυρίαρχη ελίτ, βολεύτηκε  με την απόφαση της Γιάλτα και άραξε. Βολεύτηκαν, ως φαίνεται, και οι δυο Μεγάλοι δεδομένου ότι η Γιάλτα απλώς επιβεβαίωνε το καθεστώς της χώρας ως προτεκτοράτο της Δύσης, από τον Καποδίστρια και μετά, ως σήμερα. Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά μειωμένες έως ανύπαρκτες οι πιθανότητες ο Λαβρόφ να έρχεται με δώρα στην Αθήνα. Και είναι ακόμα λιγότερες οι πιθανότητες η Αθήνα να αποδεχθεί ρωσική σανίδα σωτηρίας αν αυτή προσφέρονταν. Επειδή δεν υπάρχει καμία κοινωνική και πολιτική προϋπόθεση για να στηριχθεί μια τέτοια απόφαση.    
Οι απειλές του Ερντογάν απευθύνονται, όμως, και προς τους Ρώσους και Αμερικάνους. Ο Ερντογάν έχει ως ύστατο χαρτί πίεσης την απειλή ότι θα χαλάσει τους σχεδιασμούς τους αν δεν του δώσουν «κάτι» από όσα διεκδικεί στην περιοχή, γιατί ως τώρα έχει κερδίσει αέρα κοπανιστό. Στη Συρία δεν πήρε τίποτα απτό και σταθερό. Αντιθέτως, οι Κούρδοι παραμένουν ζωντανοί παίκτες και ο Άσαντ διατηρεί τη θέση του. Οι τζιχαντιστές, οι μόνοι σύμμαχοι της Τουρκίας, υπάρχουν επειδή οι ΗΠΑ τους χρειάζονται (ακόμα) και επιτρέπουν να τους τροφοδοτεί ο Ερντογάν, αλλά  τα ψωμιά τους  κάθε μέρα λιγοστεύουν, καθώς ο Τραμπ συγκλίνει με τον Πούτιν και η προοπτική σύγκρουσης με τη Ρωσία εξασθενεί. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα φύγει με το καλό ή με καρπαζιές από τη Μ. Ανατολή. Τι  μένει στον Ερντογάν; Να πείσει ΗΠΑ-Ρωσία να καταδείξουν στην Αθήνα ότι δεν θα τη στηρίξουν έναντι των τουρκικών απαιτήσεων.  Και να απειλεί την ΕΕ με τους μετανάστες.  Αποκλεισμένος από τη Μ. Ανατολή ο Ερντογάν στοχεύει πλέον σε Κύπρο και Ελλάδα. Και τις απαιτήσεις του ενισχύουν η βλακώδης, λιπόψυχη ελληνική ελίτ με κορυφαίο δημόσιο κήρυκα της εθελούσιας παράδοσης τον Κώστα Σημίτη και απήχηση σε όλη την  πολιτική τάξη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. 
Οι σχετικά θετικές πρώτες εντυπώσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης θα σαρωθούν συμπαρασύροντας και την ίδια  αν, μετά τις Πρέσπες, οι ιθύνοντες υποκύψουν στις παράνομες και παράλογες, εκβιαστικές απαιτήσεις του Ερντογάν. Δεν θα σαρωθεί, όμως, μόνο η κυβέρνηση αλλά  είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι το πολιτικό σκηνικό θα αντέξει στη θέση του.  
 ΗΠΑ και Ρωσία αντιλαμβάνονται πλήρως τη στρατηγική και την τακτική Ερντογάν. Τα έχουν κάνει οι ίδιες πολλές φορές, επί τουλάχιστον δυο αιώνες, ως φιλελεύθεροι, με ή χωρίς Τσάρο, ως κομμουνιστές, αποικιοκράτες, «απελευθερωτές», δημοκράτες κλπ. Κανείς Ερντογάν δεν μπορεί να τους ξεγελάσει. Η Τουρκία, ωστόσο, δεν χάνει τη στρατηγική αξία της για ΗΠΑ-Ρωσία . Η Τουρκία ήταν ο «επιτήδειος ουδέτερος» όχι γιατί ήταν επιδέξια αλλά επειδή αυτό βόλευε τις Μεγάλες Δυνάμεις. Η Τουρκία ήταν, τυπικά, ουδέτερη, αλλά είχε ζωτικό ρόλο: ήταν φράχτης της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο αλλά έφραζε και το δρόμο της Δύσης προς τη Μόσχα. Γι΄αυτό στήριξαν τον Κεμάλ και ο Λένιν και οι Άγγλοι. Η διαμάχη με τους S400 προκαλεί προβλήματα χωρίς, ως τώρα, να ανατρέπει τις Συμμαχίες.
Οι απειλές Ερντογάν έχουν λόγο ύπαρξης. Απευθύνονται στην Ελλάδα για να γονατίσει από μόνη της, χωρίς καν παρέμβαση του ξένου παράγοντα. Ο Κων/νος Μητσοτάκης συναντήθηκε ως πρωθυπουργός με τον ομόλογό του Ετσεβίτ στο Παρίσι τη δεκαετία του 90 και συνομίλησαν για τα ελληνοτουρκικά. Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ανέκαθεν υπέρ του να τα βρούμε με την Τουρκία, τον θεωρούσαν ενδοτικό. Όταν όμως ο Ετσεβίτ του έδειξε πάνω σε Χάρτες τι ακριβώς απαιτούσε, ο Έλληνας πρωθυπουργός του έκοψε τη φόρα ότι αυτά δεν γίνονται. Ο γιος και σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν συναντήσει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 25 του μηνός. Η Τουρκία τα θέλει όλα, όπως τότε. Το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αποφασιστικό για τη μοίρα του ίδιου και της χώρας.

27 σχόλια:

  1. Στήν
    "Ελλάδα, η κυρίαρχη ελίτ, βολεύτηκε με την απόφαση της Γιάλτας και άραξε"
    [- ..."ἀντιπάλων" τῆς ἐν λόγῳ ἐλίτ περιλαμβανομένων....]

    "Αποκλεισμένος από τη Μ. Ανατολή ο Ερντογάν στοχεύει πλέον σε Κύπρο και Ελλάδα. Και τις απαιτήσεις του ενισχύουν η βλακώδης, λιπόψυχη ελληνική ελίτ .... ανεξαρτήτως ιδεολογίας".

    Προσθέστε τήν ἀπίστευτη ἰδέα, ὅτι οἱ ἐπίλεκτοι τῆς ἐν λόγῳ ἐλίτ, πρέπει νά ἀνταμοίβονται μέ θέσεις καί ἀξιώματα, αὐτοί καί τά παιδιά τους, καί ὅτι πρέπει τελικά νά μήν έλέγχονται "μεταξύ τους", προκειμένου να ἀνακυκλώνονται.
    Λίγοι εἶναι, ἀλλά για διαφόρους προσωπικούς λόγους, ἐμπαθεῖς λόγους, "τήν βρίσκουν" κυρίως ὅταν "παίζουν" τό παιχνίδι τῆς ἐξουσίας μέ προσωπική τους ἐπιτυχία,
    τρόπον τινά ὅπως οἱ τζογαδόροι πού "τούς βγαίνει",
    ἤ ὅπως οἱ ναρκομανεῖς ὅταν παίρνουν τήν δόση τους.

    Ἔστι ἐξηγεῖται τό γιατί ζοῦν στόν "οὐράνιο" εἰκονικό κόσμο τους,
    ἐπιδιδόμενοι ἁπλῶς στό νά γίνονται ἀρεστοί στούς "φίλους" τῆς Ἑλλάδος, ἤ καί στούς ἀνοικτά ἐχθρούς της ἀκόμα.
    Ἔτσι ἐξηγεῖται, γιατί τά κάνουν πλακάκια μεταξύ τους,
    δηλαδή ἄλλοι κρατοῦν χαμηλούς τόνους μεταξύ τους, κι ἄλλοι μετριάζουν τίς ὅποιες ἀντιπαραθέσεις τους στήν πρώτη εὐκαιρία, ἀνεξαρτήτως δικαίου καί ἀξιοπρεπείας...
    Γιατί νά ....τό κρύψουνε ἄλλωστε;

    ΥΓ. Ὁ Γ. Παπαδόπουλος (1967-1974) εἶναι πού εἶπε πρῶτος (προτοῦ τό πεῖ καί ὁ Κίσσινγκερ), σέ κάποιον τόμο τῶν "πιστεύω του", ὅτι "ὁ Ἑλληνικός λαός εἶναι δυσκολοκυβέρνητος", ἀλλά ἐννοοῦσε φυσικά, ὅτι τοῦτο ἰσχύει, ὅταν ὑπάρχει δικτατορία.
    Ἡ ἀλήθεια εἶναι, ὅτι ὁ Ἑλληνικός λαός εἶναι πολύ εὐκολοκυβέρνητος καί πολύ πειθήνιος, ἀρκεῖ νά πείθεται ὅτι ὑπάρχει ἀληθινή δημοκρατία.
    Σήμερα, ὑπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τελευταίο σας σχόλιο θα διαφωνήσω ,ο ελληνικός λαός είναι πολύ ευκολοκυβέρνητος ,και πολύ πειθήνιος ,όχι για τον λόγο που είπατε ,αλλά όταν περνάει καλά !!!!

      Διαγραφή
  2. Ὀρθή ἐπανάληψη
    Ὅταν ο .... "σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .... συναντήσει τον Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 25 του μηνός",
    πρέπει νά θυμᾶται ὅτι γιά νά κυβερνήσῃ τήν Ἑλλάδα,
    πρέπει νά ἔχουμε δημοκρατία,
    καί ὅτι ἄρα, γιά νά πῆ "ναί"
    σέ κάτι πού θά τοῦ ζητηθῆ, θά πρέπει καί μπορῆ νά λογοδοτήσῃ στόν Ἑλληνικό λαό.
    Ἔλα ὅμως πού ὁ Ἑλληνικός λαός πάντα λέει Ὄχι, ἐκτός κι ἄν ὑπάρχῃ πολύ σοβαρός λόγος γιά νά πῆ Ναί.....

    Χαρακτηριστικό εἶναι, ὅτι στά ἀρχαῖα Ἑλληνικά, δέν ὑπῆρχε κάν λέξη γιά ἕνα ὑποτεταγμένο "Ναί",
    ἀλλά ἐξεφράζετο ἡ κατάφασις ἀπό τό κάθε πρόσωπο, μέ κρίση δική του, περιφραστικῶς καί λελογισμένως:
    "... δοκεῖ μοι....(οὕτως ἤ ἄλλως πως)...", ἤ " Ἔγωγε,....".
    Ἀντιθέτως, γιά τό ὄχι, ὑπῆρχαν πολλοί τρόποι: Οὐχί. "Μολών, λαβέ", "Τό τήν πόλιν σοι δοῦναι οὐκ ἐμόν, καί τῶν ταύτην οἰκούντων,.....", κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού τα γράφεις πρώτα στο word και κατόπιν τα μεταφέρεις εδώ (αυτό φαίνεται από το ότι δεν τα προσαρμόζεις στο πλαίσιο σχολίων τού ιστολογίου), γιατί χρειάζεσαι τόσες "ορθές επαναλήψεις";

      "πρέπει νά θυμᾶται ὅτι γιά νά κυβερνήσῃ τήν Ἑλλάδα, πρέπει νά ἔχουμε δημοκρατία, καί ὅτι ἄρα, γιά νά πῆ "ναί" σέ κάτι πού θά τοῦ ζητηθῆ, θά πρέπει καί μπορῆ νά λογοδοτήσῃ στόν Ἑλληνικό λαό".

      Από πότε πρέπει να έχομε δημοκρατία για να κυβερνηθεί η Ελλάδα και πότε έδωσαν οι πολιτικοί λόγο των πράξεών των στον ελληνικό (επίθετο είναι, δεν χρειάζεται κεφαλαίο) λαό; Όμως, γι αυτό δεν φταίνε οι πολιτκοί, αλλά ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν ζητά επιμόνως τον λόγο, αφήνει να τον εμπαίζουν, διότι αδιαφορεί για ο,τιδήποτε, αρκεί να περνά καλά. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω απολύτως με το σχόλιο του Βαγγέλη, 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 9:09 π.μ. Δυστυχώς, εξακολουθείς να ζεις ορισμένως εκτός πραγματικότητος, σ' έναν κόσμο ιδεατά πλασμένο με την φαντασία σου, που μάλλον είναι άσχετος με την πραγματικότητα. Μήπως γράφεις μέσα από μοναστήρι; Λέω, μήπως. Δεν είναι ντροπή.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα ορθή η οπτική σας σχετικά με τις τουρκικές διαθέσεις. Χωρίς την αποδοχή της Αμερικής, της Αγγλίας (τώρα και της Ρωσίας) η Τουρκία δεν πρόκειται να ρίξει ντουφεκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κώστας Κούρος

      Χωρίς την αποδοχή της Αμερικής και Ρωσσίας, θα έλεγα. Η Αγγλία δεν παίζει κανέναν ρόλο πια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Νάτιβιστ, σε πληροφορώ ότι η Αγγλία έχει στενή συνεργασία με Ρωσία και Τουρκία για να πάρουν και οι τρεις μαζί κοιτάσματα (δικά μας) που εμείς θελουμε να δώσουμε σε ΗΠΑ και Γαλλία.
      Οι ΗΠΑ έχουν χάσει τον έλεγχο της Τουρκίας και αυτή τη στιγμή πληρώνουν χαράτσι σε Τουρκία για να μην προκαλεί περισσότερο. Οι ΗΠΑ δεν είναι η υπερδύμανη που γνωρίζαμε. Η ταπείνωση των ΗΠΑ από Περσία θα οδηγήσει προς την ταπείνωση των ΗΠΑ από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τη δική μας ΑΟΖ. Οι Τούρκοι θα αρπάξουν από τους Αμερικάνους αυτά που θέλουν διότι οι ΗΠΑ δείχνουν τρομακτική αδυναμία προς κάθε κατεύθυνση. Καταρρέουν στρατηγικά διότι έμεινα πίσω στις στρατιωτικές τεχνολογίες, και ετοιμάζουν παγκόσμιο οικονομικό κράχ εδώ και έντεκα χρόνια ως την τελευταία γραμμή άμυνάς τους.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ, η κατάρρευση των ΗΠΑ είναι κατι παραπάνω από τρομακτική. Ο Ερντογάν έχει ανακοινώσει εδώ και δύο μήνες σε Ρώσους ότι η Τουρκία φεύγει από το ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι θα εισβάλουν εναντίον μας διότι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ χάνουν παντού. Η Ρωσία δεν έχει καμια όρεξη να πάρει η Δύση όλα τα κοιτάσματα σε Ανατολική Μεσογειο. Οι Βρετανοί και Γερμανοθ επίσης κανουν υπόγειες συνεργασίες με Τουρκία και Ρωσία για να αρπάξουν κοιτάσματα από τους Αμερικάνους. Η Τουρκία ετοιμαζει πόλεμο κατά του Ελληνισμού. Οι Αμερικάνοι ας ανοίξουν τα μάτια τους, να μας εξοπλίσουν άμεσα και χωρίς θόρυβο. Υπήρξα ο μοναδικός ο οποίος σας είπε εδώ και πολύ καιρό ότι στην ουσία η Τουρκία έχει φύγει από το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἡ Ἑλλάδα μπορεῖ καί μάλιστα πρέπει (ἔχει πολύ ἀργήσει) νά θέσῃ τέλος στήν ἀνθελληνική δράση τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου στήν Δυτική Θράκη, τόσο ποινικοποιώντας τήν ἀνθελληνική δράση οἱουδήποτε ἐντός τῆς Ἑλλάδος σέ παραμεθόριες περιοχές, εἴτε μέ λόγια εἴτε μέ ἔργα, εἴτε Ἕλληνος εἴτε ἀλλοδαποῦ,
    καί κλείνοντας προσωρινά τό Προξενεῖο,
    ὑποσχόμενη δέ νά τό ξανα-ανοίξῃ μόνον ἐφ' ὅσον ἡ Τουρκία τηρήσει ὁρισμένους ὅρους.

    Μεταξύ αὐτῶν, ἡ ἀποφυγή προκλήσεων, ἀκόμη καί διεκδικητικῶν δηλώσεων σέ βάρος τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας τῆς Ἐλλάδος.

    Μπορεῖ ἀκόμη, τουλάχιστον, νά συζητήσῃ μέ τόν Ἐρντογκάν, τόν σεβασμό τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων ὅλων, καί χριστιανῶν καί ἀλεβιτῶν, τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, στό πλαίσιο τῆς συμβάσεως τῆς ΕΣΔΑ.

    Μπορεῖ ἐπίσης νά προσφερθῆ νά βοηθήσῃ τήν Τουρκία, είρηνικά καί μέ διαιτητικές παρεμβάσεις της, στόν σεβασμό τῶν δημοκρατικῶν ἐλευθεριῶν τοῦ Κουρδικοῦ Λαοῦ, ἐφ' ὅσον δεχθοῦν τοῦτο καί οἱ Κοῦρδοι ἡγέτες, εἴτε τώρα εἴτε στό μέλλον.

    Δέν εἶναι σωστό αὐτή τή στιγμή, νά προσφερθῆ ἡ Ἑλλάδα μόνη της, στήν παροχή τεχνογνωσίας γιά δίκαια μοιρασιά τῆς Μικρᾶς Ἀσίας μεταξύ ὁμοσπόνδων ἐθνοτικῶν κρατιδίων τῆς Τουρκίας. Αὐτό καλλίτερο εἶναι νά θεωρεῖται μελλοντικό ἔργο (διαιτησίας καί παροχῆς συμβουλῶν ἐμπειρογνωμόνων στίς ἡγεσίες τῶν λαῶν τῆς Τουρκίας), ὑπό τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως σέ συνεργασία μέ τήν Ρωσία.
    Γιά τήν Συρία καλό εἶναι νά προτραπῆ ἡ Τουρκία νά ζητήσῃ ἐμπράκτως συγνώμη καί ἀπό τόν Ἄσσαντ καί ἀπό τήν Συρία, καί νά συνεργασθῆ καί μέ Ρωσία καί μέ ΗΠΑ, προκειμένου νά παύσῃ ἐπί τέλους ὁ πόλεμος στά νότια σύνορά της.

    Τώρα, ἄν δέν δεχθῆ ὁ Ἐρντογκάν τέτοια θέματα στήν ἀτζέντα, ἤ πεῖ ὄχι, ἡ Ἑλλάδα νά πεῖ ἕνα τυπικό "καλά", καί ἁπλῶς νά περιμένῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Ποιος θα ορίσει τι και ποια είναι η ανθελληνική δράση, ώστε να ποινικοποιηθεί σ' ένα κράτος, το οποίο κυβερνάται από εθνομηδενιστές, με σύνθημα "είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης";

      β) Μία τέτοια ποινικοποίηση θα κριθεί αμέσως αντιδημοκρατική· κι εσύ είσαι φανατικός δημοκράτης, όπως έχεις δηλώσει. Σκέφτηκες καθόλου μέχρι ποιον βαθμό θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση μιας τέτοιας ποινικοποιήσεως; Θυμάσαι τι είχε γίνει με τον ν. 4000/1958;

      γ) Δεν γίνεται να κλείσεις ένα προξενείο και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια, χωρίς να έχεις αντίποινα από την άλλη πλευρά. Ασφαλώς, όμως, μπορεί και πρέπει να ελεγχθεί και να ελέγχεται συνεχώς η δράση του, ώστε να μην κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων/καθηκόντων του.

      Γράφεις και πάλι σαν να μην ζεις στον κόσμο τούτο.

      Διαγραφή
  6. Γεώργιε, πώς μπορεί να καταρρεύσει ένα κράτος που κόβει όσο θέλει δικό του νόμισμα, διαθέτει την μεγαλύτερη και καλλίτερη επιστημονική κοινότητα για τα πάντα, και ένα σύστημα αξιοκρατίας, το οποίο επιτρέπει όλους όσους έχουν κάποια αξία να ξεπροβάλλουν από τη μάζα?
    Επαναλαμβάνεις τα συνθήματα των μαθητών της Γ' Διεθνούς, και θεωρείς δεδομένο ότι εύχεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις προς το παρον σιγουρα καταρρεουμε εμεις.Κι αυτο η Τουρκια το ξερει..Ειναι η στιγμη που ο πειρασμος γιαυτην ειναι στο ζενιθ.Ο χρονος ειναι εις βαρος μας.Ειναι μεγαλος ο κινδυνος να γινει οτιδηποτε.Επειδη αν δεν κανει την τρελα η Τουρκια , η ελιτ εδω θα καταστρεψει ολη την χωρα συντομα με τις ροες κι ολα , επιχειρει με τον φοβο να παρει τα κομματια μας μεν , αλλα βιαζεται κιολας.Εδω θα κριθει τι θα κανει.Ποσο βιαζεται ?? Αν κανει οποια τρελα αυτη θαναι για μας πολυ ασχημη με δεδομενη.ολη την καταρρευση ..αλλα απο.μια αποψη και ....η σωτηρια μας απ την βεβαια.καταστροφη μας απ την ελιτ μας.Αυτη δεν θα μπορεσει αλλο να σταθει πουθενα για πουθενα , η παρασιτικη νοοτροπια του κοσμου θα καταστραφει επισης με την μια και οι ροες εποικων θα κοπουν μαχαιρι...κι οσοι ειναι μεσα ηδη θα φυγουν εντρομοι μονοι τους..Οχι ισως χωρις συνεπειες για μας...αλλα θα φυγουν.Θαλεγα οτι βρεθηκαμε σ αυτην την θεση γιατι δεν καναμε τιποτε εμεις για σωτηρια αλλη. Ετσι ...ας κανει την τρελα που δεν καναμε εμεις.Παιζει βεβαια το θεμα ..Πονταρω οτι βιαζεται γιατι εχει και βιολογικους λογους ο Ερτογαν κι εσωτερικους αλλους πολλους και στο διεθνες περιβαλον ειναι επισφαλης η παρουσια του για πολυ χρονο.

      Διαγραφή
    2. Chris, δεν επιθυμώ την κατάρρευση των ΗΠΑ, ούτε την εύχομαι. Στη διεθνη σκηνή χάνει σε όλα τα μέτωπα, χάνει συνεχώς και συμμάχους. Αυτό είναι κατάρρευση. Οι δε μισοί Αμερικάνοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Στην στρατιωτική τεχνολογία οι ΗΠΑ επίσης πιάνουν πάτο σε σχέση με Ρώσους. Αυτά ειναι κατάρρευση και δίνουν στην Τουρκία, Ιράν, β. Κορέα τον αέρα να εξευτελίζουν τις ΗΠΑ. Χάνουν και την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    3. Γιωργο επετρεψε μου να πω κατι .Χθες ηταν αλλιως
      Ολα.Η τυχη ηταν καλη για την Δυση.Ομως το μορφωτικο επιπεδο και η οικονομια ηταν ευνοικη γιαυτους σε σχεση με τους αλλους.Τωρα αυτα τα δυο αλλαξαν πολυ στους αλλους..Με δυο λογια ..τωρα υπαρχει οσο ποτε ο κινδυνος ...να γινει στους αλλους ενα επιστημονικο αναπαντεχο.! Αυτο δεν υπηρχε πριν.Εχει πολλες πια πιθανοτητες.Ανα πασα στιγμη μπορει αυτο να γινει στην Κινα ..Ρωσια..Ινδιες κλπ.Δεν ειναι βεβαιο οτι δεν θα γινει στα οπλα και αλλου.Ουτε ειναι βεβαιο οτι θα διαρρευσει στην Δυση αμεσα απ την επιστημονικη κοινοτητα ειδικα αν ειναι στα οπλα..Αυτο αυξανει πολυ σαν πιθανοτητα πια ..Μπορει φυσικα να γινει παντου.Αλλα πριν μονο σε μια πλευρα γινοταν.Τωρα ομως ξεφευγει κι αλλου.Αν γινει...εγυρε η ζυγαρια...που ηδη γερνει καπως.Θα γυρει πολυ..Υπαρχει η οχι τωρα αυτο σαν ενδεχομενο ?? Στην Κινα ..αλλα και Ρωσια ισως η στεγανοτητα του συστηματος στα θεματα αυτα ειναι αυξημενη.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή τι αναπάντεχο, μαζική καταστροφή; Καθημερινά οι μισοί θάνατοι σε ΗΠΑ και το 25% σε ΕΕ είναι από χημικά σε τρόφιμα και περιβάλλον, τα οποία μας επιβάλουν οι εταιρείες. Θέλεις και άλλο;

      Διαγραφή
    5. Καθημερινά η Τουρκία εισβάλει στις πατρίδες μας, καθημερινά εκτουρκιζει τα κατεχόμενα σε Κύπρο και Μικρά Ασία. Καθημερινά η Τουρκία ενεργεί για τον οριστικο αφανισμό μας. Όσο εμείς δεν θεωρούμε θρησκευτικό μας καθήκον την νίκη κατά των απίστων, οι άπιστοι θα νικούν.

      Διαγραφή
    6. Οχι Γιωργο δεν εννοω αυτο. Λεω για μια αναπαντεχη τεχνολογια οπλων..Μια τεχνολογικη πρωτοπορεια περα απ τα γνωστα. Ενα πλεονεκτημα που δεν περιμενε κανεις πριν.Ας πουμε μια η δεκα.ανακαλυψεις κρισιμες. Θυμασαι πως η Γερμανια στο τελος.καπου κοντεψε δυο τρεις αναπαντεχες...Παρ ολιγου δεν τις ανεπτυξε πληρως..Αυτο το ρισκο το επιστημονικο ..αυξανει ραγδαια με την εξαπλωση της γνωσης σε μεγαλους αριθμους ατομων..σε χωρες που πριν ηταν αλλου στην φτωχεια και στην αγνοια..

      Διαγραφή
    7. Η Κινα τωρα που μιλαμε εχει ενα ροβερ στην σκοτεινη πλευρα της Σεληνης.!!! Ξερεις τι τεχνολογικο αλμα ειναι αυτο ?? Ζητημα ειναι αν μπορουν οι Αμερικανοι αυτο..Μεταδιδουν δεδομενα μεσω περιπλοκων σταθμων...τροχιων..
      κλπ απο μερος που κανεις πριν δεν εκανε..Το περιμενες εσυ αυτο ?? Ουτε τουδωσαν οι δυτικοι δημοσιοτητα μεγαλη ...σκοπιμα βεβαια γιατι ..τους ξεπερνα.Αυτα εννοω κι αλλα ιδια...στα οπλα..κι αλλου.

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ Δημήτριε, και με τα γνωστά μπορεί να γίνει εύκολα και με πολύ λίγα χρήματα η καταστροφή ολόκληρων λαών. Δεν μιλάμε για μπόμπες, αλλά για διασπορά φρικτών ασθενειών, ιών κτλ. Γενοκτονικά όπλα μπορεί να φτιάξει εύκολα και γρήγορα και ένας ιδιώτης ο όποιος θα διαθέσει λίγα εκατομμύρια ευρώ και μια μυστική ομάδα τεχνολόγων.

      Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, λόγω ηθικής διαφθοράς και αναξιοκρατίας στα ακαδημαϊκά τους συστήματα ανέθεσαν σε ψυχασθενή άτομα την ηγεσία των τεχνολογικών τους προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με Ρώσους, Κινέζους, Ινδούς και άλλους σε πολλούς τομείς. Η ανάπτυξη του παραφυλιακού κινήματος στη Δύση έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση πολλών επιστιμόνων και στατηγιστών της από την κατανόηση της φύσης, με αποτέλσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν επιστημονικά σε πολλούς τομείς.

      Διαγραφή
    9. Οκ καταλαβες τι λεω.Τωρα η Κινα εχει 500 εκατομμ. Που μορφωνονται.Συντομα το πληγμα στην Δυση θαναι αναπαντεχο σε ολους τους τομεις των επιστημων και τεχνολογιας.Θα βρουν και οπλα αφανταστα.Ασε τα βιολογικα.Κι εχουν δυο τρομερα πλεονεκτηματα Γιωργο ..1) ειναι λαος ιστορικος κι οχι ανεμομαζεματα δυο αιωνων 2)δεν εχουν διεφθαρμενη νεολαια μπουχτισμενη στην μασα και χαψα και ηδονες.Θα βρουν αφανταστα πραγματα συντομα.Το δεος της Δυσης θα κανει ..πουφ πουφ.Αυτο ειπα τελικα οτι αυξηθηκε σαν πιθανον.

      Διαγραφή
    10. Έχουν περάσει πολύ μπροστά οι Κινέζοι, Ρώσοι και Ινδοί σε αρκετές τεχνολογίες, και οι ΗΠΑ έγιναν τελικά όμηρος της εξάπλωσης και της διαφθοράς.

      Διαγραφή
  7. Ἀληθεύει ὅτι στήν Τουρκία σκέπτονται, νά προσαρμόσουν τήν τουρκική σημαία στά ὄνειρα τῆς ἡγεσίας τους, καί νά τήν κάνουν πιό γαλάζια;
    δηλαδή, νά βάψουν πορτοκαλί τό ἄσπρο μισοφέγγαρο, μαρόν τό ἄσπρο ἀστέρι-πεντάλφα, καί βγάζοντας ἀπό τήν ὑπόλοιπη σημαία τό κόκκινο πού θυμίζει αἷμα, νά τήν χρωματίσουν μέ φόντο βαθύ τυρκουάζ;
    Διότι ὅσο εἶναι κόκκινη ἡ σημαία τους, δίνει εὔκολο στόχο, ὅπως οἱ στρατιῶτες τῆς Ἀγγλίας στίς Ἡνωμένες Πολιτεῖες τό 1776.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >αλλά οι Σπαρτιάτες απάντησαν ψύχραιμα και μονολεκτικά: ΑΝ…<

    Εξαίρετο, Απόστολε, όπως και όλο σου το άρθρο, με το οποίο συμφωνώ απολύτως. Όπως έχω ξαναγράψει, η Τουρκία είναι σκύλος που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει (για την ώρα). Βεβαίως, εμείς πρέπει πάντα να φυλάμε τα ρούχα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νάτιβιστ, αν θεωρείς ότι οι πολλοί νεκροί μας λόγω Τουρκίας από το 1974 μέχρι σήμερα, ένστολοι και πολίτες, δεν είναι το αποτέλεσμα Τουρκικών δαγκωμάτων αλλά γλυψιμάτων, τότε ίσως είσαι υπεβολικά φιλόζωος. Να πας τα να πεις αυτά και στον Ισαάκ και τον Σολωμού. Η Τουρκία δαγκώνει συχνά και με λύσσα, αλλά όταν καταναλώνουμε τόνους παραισθησιογόνα δεν το καταλαβαίνουμε.

      Διαγραφή

    2. Αυτό που ζούμε είναι ένας πόλεμος. Όταν όμως τα παραισθησιογόνα κυκλοφορούν σε τέτοιες ποσότητες, τα δαγκώματα και τα αίματα μοιάζουν με γλυψίματα και μέλια.

      Καλύτερα βλάκας και μη καταναλωτής παραισθησιογόνων, παρά εξαρτημένος από ιδεοληπτικές ουσίες.

      Ζούμε πάλι την εποχή ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη εισβολή σε Κύπρο, όταν είμασταν ναρκωμένοι. Η Τουρκία κάθε μέρα ανεβάζει τον αριθμό των επιθετικών της κινήσεων, σχεδίων και εξοπλισμών. Η Τουρκία θα κάνει πόλεμο και εμείς δεν θα απαντάμε με πυρά για λόγους κατευνασμού, ακριβώς όπως το 1974 το οποίο θα ξαναζήσουμε αν επικρατήσει η λογική του τύπου μην ανησυχείτε, η Τουρκία δεν θα κάνει πόλεμο. Αυτή την προαγανδιστική λογική του εφησυχασμού μας την επιβάλουν σκοτεινά κέντρα.

      Ως βλάκας είναι τιμή μου να μιλάω με μια κουκουλοφόρα διάνοια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.