23/9/19

Πώς θα αντιδράσουν Γαλλία και Ιταλία όταν εισβάλουν οι Τούρκοι



Η Άγκυρα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τα ήδη τεντωμένα νεύρα της Λευκωσίας και τα αντανακλαστικά κρατών, των οποίων εταιρείες δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η κατοχική Τουρκία θα στείλει ένα από τα δύο γεωτρύπανα νοτίως της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα στο θαλασσοτεμάχιο 7. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι προ ημερών η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε συμφωνία με τις εταιρείες TOTAL και Εni για να δραστηριοποιηθούν στο θαλασσοτεμάχιο 7. Σημειώνεται πως η γαλλο-ιταλική συνεργασία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Είναι σαφές πως μια τέτοια κίνηση από πλευράς Τουρκίας, που θα είναι σοβαρό τεστ της Άγκυρας προς τους εμπλεκόμενους στην κυπριακή ΑΟΖ, θα προκαλέσει πολλές αναταράξεις. Η παρουσία γεωτρύπανου νοτίως της Κύπρου συνιστά σοβαρότερη ενέργεια, χωρίς να υποβαθμίζονται οι προηγούμενες.

Η Άγκυρα με την ενέργεια αυτή υλοποιεί σχεδιασμό που αφορά έρευνες σε θαλασσοτεμάχια που καλύπτουν, με βάση τον τουρκικό χάρτη, το F και G. Το θαλασσοτεμάχιο 7 –είτε εμπίπτει είτε όχι στον τουρκικό χάρτη– έχει προ πολλού μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν. Είχε αναφερθεί από Τούρκους αξιωματούχους πριν αδειοδοτηθεί, αλλά τούτο δεν φαίνεται να επηρεάζει τον προγραμματισμό των Τούρκων. Δηλαδή, να δραστηριοποιηθούν και στη νότια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, σε αδειοδοτημένα και μη θαλασσοτεμάχια.


Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

2 σχόλια:

  1. Θα βομβαρδισουν ολα τα Γαλλικα και Ιταλικα εργοστασια στην Τουρκια !!!! Αυτο δεν περιμενουν οι Ελληνες ??? Θα το δουμε στην τι βι στην καφετερια ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συνεργαστουν .... Αυτο θα γινει ..... Εις βαρος ημν βεβαιως-βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.