5/9/19

Με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!


Στη σελίδα 83 του σχολικού Βιβλίου της Κοινωνιολογίας της Β Λυκείου, στο κεφάλαιο 3.6 διαβάζουμε: "Η θυσία των πάντων στον βωμό του κέρδους άφησαν την κοινωνία απροστάτευτη στις επιδιώξεις των επιχειρήσεων και των πολιτικών εξουσιών που διαπλέκονταν με αυτές. Αυτό αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς άφησε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα χωρίς κανένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Χρειάζεται η πολιτική (δημόσιο συμφέρον) να ανακτήσει το έδαφος που έχασε."
Είστε σύμφωνοι με την εχθροποίηση των επιχειρήσεων και τη δαιμονοποίηση του κέρδους από το σχολικό βιβλίο; Προτίθεστε να κάνετε κάτι να αλλάξει το σχολικό βιβλίο και να μην γίνεται προπαγάνδα στα παιδιά του Λυκείου από το κράτος που πληρώνουμε όλοι;
Εδώ είναι το βιβλίο και επισυνάπτεται το απόσπασμα, μολονότι είναι διάχυτη η ολοκληρωτική λαϊκίστικη προπαγάνδα σε ολόκληρο το βιβλίο.

10 σχόλια:

  1. Ξερετε κυριε, υπαρχει και ο δρομος της γκαμηλας ....... η μεση οδος .... Οι ακροτητες ειναι εωσφορικες. Στην Αρχαια Σπαρτη πως ηταν τα πραγματα και γιατι στο τελος και αυτη επεσε? Αξιζει να τα δει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν αναθέτεις τη συγγραφή σχολικών βιβλίων σε καθηγητές της Λούτσας και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 10 χρόνια μπαίνουν τα παιδιά σου στο σπίτι και σου μιλάνε για τους νεκρούς της ΕΡΤ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ari,
    δυστυχώς έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρηκαν και τα κανουν οι μπολσεβικοι 45 χρονια τωρα
    ποιος θα αντιδρασει η κατεξεφτελισμενη κεντρωα δειλη αδυναμη νουδουλα αυτο το καραμαλιδικο εκτρωμα που βλεπουν φασιστερο απο χιλιομετρα και τα κανουν πανω τους?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασσική παιδεία καί κοινούς τόπους τῆς κοινωικῆς ζωῆς, πράγμστα σύμφωνα μέ τά δεδομένα τῆς κοινῆς πείρας, καί τά καταγγέλλετε ὡς τάχα ἀριστερή ἰδεολογία; Εὖγε!

    Βαρβαρότητα εἶναι τό νά βλέπεις κάτι σωστό, καί νά τοῦ βάζεις ἀρνητική ταμπέλα, προτοῦ χτυπήσεις ἀνθρώπους,
    εἴτε "γιά τήν ἐπανάσταση",
    εἴτε "γιά τόν ἐκσυγχρονισμό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἔχει ἀρκετοὺς λίμπεραλ ἡ ΝΔ ποὺ στὸ τέλος - τέλος συμφωνοῦν μὲ τοὺς ἀρστεροὺς καὶ στὴν ΕΣΣΔ θὰ ἦταν μέλη τοῦ κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μόνο καλό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν η εκπαίδευση ! Και η μόνη προοδευτική αντίθεση με την παλαιολιθικη ΝΔ της αγοράς και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Και πιστεύω οτι θα ειναι και το μονο πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων πλεον στο μέλλον.Η κοινωνιολογία , η μείωση του στρες σε μαθητές με την αποκαθήλωση του τοτέμ της λεγόμενης αριστείας (αρρώστιας) και λοιπες τρίχες κατσαρές.Και το μάθημα της θρησκειολογίας ειναι πολυ θετικσ Μέτρα.Βεβαια δν έκανε βήματα προς το ευκταιο που ειναι η παραγωγή πολιτών σοβαρών με κρίση.Πραγμα που προϋποθέτει περισσοτερη γνώση ουσίας με σύγχρονη και αρχαια ιστορια με εθνολογία και λοιπά.Διατηρησε πολλα νεκρά μαθήματα άνευ ουσίας (κατι Λατινικά της πλάκας) για συντεχνιακές αντιλήψεις.Δεν ξέρουν οι μαθητές τα πολιτικά του Αριστοτελους αλλά ξέρουν το γερουνδιο της λατινικής μεσα απο ενα κείμενο ενός Ρωμαίου για την παλλακίδα του.Θελει τεράστιες αλλαγές η εκπαίδευση μπας και δουμε κάποια στιγμή ελληνικό κράτος.
    ΥΓ : Προσωπικώς αν γίνω γονέας θα απαγορεύσω στο παιδι μου να διαβάζει άνευ της μιας ώρας καθημερινώς.Ειναι θεμα υγείας.Το εχουν αντιληφθεί τα σοβαρά κράτη του Βορρά και εχουν εκμηδενίσει το λεγόμενο homework.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο, υπήρχε ή υπάρχει ακόμα μάθημα "κατανόηση κειμένου". Φαίνεται ότι είναι δύσκολο πράγμα. Γράφει το κείμενο που σχολιάζουν οι έγκριτοι σχολιαστές: Η θυσια των πάντων στο βωμό του κέρδους αφήνει την κοινωνια απροστάτευτη...κλπ". Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση για το ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό, για τη συγκεκριμένη φράση; Άλλο ζήτημα πως την μεταχειρίστηκαν τα καθεστώτα του υπαρκτού ή τα εδω καθεστώτα του... ανύπαρκτου! Κριτική στην ΕΣΣΔ υπάρχει άφθονη και από όλες τις πλευρές και από πρώην οπαδούς. Αλλά εδώ πρόκειται για τη συγκεκριμένη φράση. Ο καθένας βγάζει τα εσώψυχά του. Γιατην παρηγοριά μας, το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι σχολιαστες΄σε ιστολόγια του εξωτερικού. Περαστικα΄μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἡ ἀνωτέρω ἀνάρτηση, ἀποδεινύει, ὅτι ἐκτός ἀπό τρόλ σχόλια,
    ὑπάρχουν καί τρόλ ἀναρτήσεις.
    Πλήττουν τόν κοινό νοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς κάποιοι έχουν μίσος απέναντι στην Κοινωνιολογία, οπισθοδρομικά αντιεπιστημονικά μυαλά του Μεσαίωνα, ανόητοι που όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται την κοινωνία που ζουν αλλά εκδηλώνουν και την απέχθειά τους στον ίδιο το επιστημονικό τομέα που παρέχει την ανάλυση αυτής. Ακόμη πιο δυστυχώς προβάλλονται εδώ μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.