21/9/19

Ὁ Πάπας συνεχάρη τὸν Τσίπρα γιὰ «Συνθήκη Πρεσπῶν» καὶ προσφυγικὸ



Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την στήριξή του στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό.

Συνάντηση που κράτησε σχεδόν μια ώρα είχε ο πρώην ΠΘ και πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικης κρίσης με ανθρωπισμο, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για άλλη μια φορά συνεχάρη τον πρώην ΠΘ για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του ΑΤ που συχνά μνημονεύει ότι "τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες".

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκοσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας. Ο Ποντίφικας συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλαδα και κυρίως για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της.

Παράλληλα, επισημαίνοντας το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια χαρακτήρισε γενναία τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας οτι ενίσχυσε σημαντικά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη περιοχή και άρα άξιζε κάθε πολιτικό κόστος.

Συζήτησαν επίσης για τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και για τις κοινές πρωτοβουλίες του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε αυτόν και άλλους τομείς.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο κοινό έδαφος αξιών της Αριστεράς με βασικές αρχές του Χριστιανισμού και ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για το κοινωνικό χαρακτήρα των μηνυμάτων του για τη προστασία των αδυνάμων και τη κοινωνική δικαιοσύνη.


Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν συνηθίζει να μιλάει θετικά για τους πολιτικούς και ιδιαίτερα για τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις αποτέλεσε ο Α. Τσίπρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα της αναγνώρισης και του σεβασμού που έχει προς τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό είναι το γεγονός ότι ο Πάπας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Α. Τσίπρα μιλώντας ελεύθερα με τους δημοσιογράφους μέσα σε ένα αεροπλάνο πάνω από τη Μεσόγειο.

«Μίλησα κάποτε σ' έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι' αυτό (σ.σ.: μεταναστευτικό) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες». Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο.

O Πάπας συναντήθηκε για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια με τον Αλέξη Τρίπρα, ο οποίος όμως είχε καταρρίψει εδώ και καιρό τα πρωτεία στην Καθολική Εκκλησία σε ένα άλλο επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 είχε ξεπεράσει τα 35 λεπτά της ώρας! Και να φαντραστεί κανείς ότι ο Α. Τσίπρας βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση. Ήταν πάντως η πρώτη φορά που ένας Πάπας συζητούσε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν εκπρόσωπο της Αριστεράς, σύμφωνα με τα καθολικά μέσα ενημέρωσης που προσέχουν πολύ το εθιμοτυπικό και αξιολογούν πολλά πράγματα και με αυτό. Προφανώς το γεγονός αυτό οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον του Ιταλοαργεντινού Πάπα για την κατάσταση στην Ελλάδα, αφού και οι ίδιοι οι καθολικοί επίσκοποι τον είχαν ενημερώσει για την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία η πολιτική της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, της Τρόικας και του τόσο γνωστού για τον Πάπα Μπεργκόλιο ΔΝΤ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πάπας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Αργεντινοί διαδηλώνουν αυτές τις μέρες εναντίον της πείνας και της φτωχοποίησης από τις συνταγές της κυβέρνησης Μάκρι και του ΔΝΤ.

Ο Πάπας και ο Α. Τσίπρας συναντήθηκαν στη Λέσβο στο 2016 όταν ο Μπεργκόλιο έδειξε έμπρακτα την ευαισθησία του για το μεταναστευτικό και αποφάσισε να δώσει στον κόσμο ένα μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και των μεταναστών.

Την τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στη Ρώμη κατά τη διάρκεια των 60 ετών από την υπογραφή της Συμφωνίας που δημιουργήθηκε η ΕΟΚ και η μετέπειτα ΕΕ. Τότε είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ο σκυνθρωπός εκείνη την ημέρα Πάπας έναντι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των "28" και των Ευρωπαίων αξιωματούχων υποδέχθηκε με ένα θερμό χαμόγελο τον Α. Τσίπρα, που ήταν ο μόνος αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης με τον οποίο στάθηκε να μιλήσει και να τον αγκαλιάσει.

Πέρα όμως από τις εγκάρδιες προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον Πάπα και τον Α. Τσίπρα έχει δημιουργηθεί μια νέα... χημεία ανάμεσα στην ελληνική Αριστερά και τον προοδευτικό και δημοκρατικό καθολικό κόσμο.

Πρέπει μάλιστα να σημειώσει τη βοήθεια της Κάριτας (Caritas), της Κάριτας Ελλάς (Carias Hellas) και του γερμανικού και ελβετικού τμήματος της μεγάλης αυτής καθολικής οργάνωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες όχι μόνο της Λέσβου και των άλλων νησιών, αλλά και της Αθήνας και του Πειραιά, με τη δραστηριοποίηση εκατοντάδων εθελοντών. Ο καθολικός εθελοντισμός ήρθε πιο κοντά με την ελληνική Αριστερά και τον ακτιβισμό και εθελοντισμό των ελληνικών δομών αλληλεγγύης, που βρήκαν ένα κοινό πεδίο δράσης στο ανθρωπιστικό επίπεδο και στον αγώνα τους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης αποτέλεσε για τους καθολικούς ένα μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό σχολείο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραζέφσκι, ο καρδινάλιος και ο άνθρωπος του Πάπα για το φιλάνθρωπο έργο του, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Λέσβο το Μάιο το 2019 πήγε στο κέντρο της Ρώμης και επανασύνδεσε προσωπικά την ηλεκτρική ενέργεια σε μια κατάληψη στο κέντρο της πόλης που ζούσαν 450 άτομα, οικογένειες με πολλά ανήλικα παιδιά, σπάζοντας προκαταλήψεις και στεγανά με την Αριστερά για να τροφοδοτήσει την οργή του Σαλβίνι που τον απείλησε με πρόστιμα και κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

13 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο πάπας συνεχάρη τόν Τσίπρα για όλα τα κακά τής μοίρας μας που μας έφερε η 1η φορά αριστερά.
    Επίσης ο ποντίφηξ συνεχάρη τόν Τσίπρα γιατί δέν είναι ορθόδοξος δηλαδή δέν είναι αιρετικός κατά τους Καθολικούς...
    Μπράβο Τσίπρα σύντομα και με ένα Νόμπελ ίσα με τό μπόι σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Ο, κατά την ιδία του δήλωση, άθεος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο μέγας πολέμιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο εκχωρήσας το όνομα της Μακεδονίας σε σλαύους, ο "ελληνοποιήσας" εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς μουσουλμάνους μετανάστες, σε θερμή συνάντηση με τον Πάπα της Ρώμης!

    Εδώ και μία χιλιετία, οι Καθολικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποτάξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Με τα αδιάκοπα κτυπήματα μάλιστα που η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχεται από τους εκφυλισμένους πολιτικούς μας, προφανώς ο Πάπας να ελπίζει πως σύντομα θα τα καταφέρουν. Ίσως για αυτό τον λόγο είναι οι "αγάπες", οι φιλοφροσύνες και τα χαμόγελα.

    2)ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, 1922, ΤΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

    Σύνθεση του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την ομώνυμη οπερέττα του. Ερμηνεύει ο Τέτος Δημητριάδης. Φωνογραφήθηκε στη Ν. Υόρκη, το 1922. Δίσκος Columbia Αμερικής.

    https://www.youtube.com/watch?v=B-0aRUNLXJ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ανακεφαλαιωσουμε:

      3 κεντρα ισχυος συνιστουν το λεγομενο Deep State:

      1. Winsdor/Rothschild (City of London)
      2. Vatican City (ιπποτες της Μαλτας-Ιησουιτες-Μεγαλοαστοι)
      3. Οι Σιωνισται της CHABAD

      Δυστυχώς αυτοι επικρατουν (προς το παρον).

      Διαγραφή
    2. >"ελληνοποιήσας" αλλοδαπούς μουσουλμάνους μετανάστες<

      Πόσους και πότε ελληνοποίησε; Προφανώς, εννοείς ότι τούς έδωσε ελληνική υπηκοότητα. Μιλάς για ... "εκατοντάδες χιλιάδες", δεν είναι παίξε-γέλασε.

      Διαγραφή
  3. Το παιδί δεν είναι χαζό. Θα πηγαίνει και θα ξαναπηγαίνει σε όλους εκείνους που τον φέρανε και τον κράτησαν στην εξουσία για 4,5 χρόνια, γιατί δεν θέλει να τον ξεχνάνε. Δηλώνει δηλαδή διαθέσιμος στην περίπτωση που τον ξαναχρειασθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Chris

      Είχα την εντύπωση ότι ήλθε στην εξουσία κατόπιν ελευθέρων εκλογών τον Ιανουάριο τού 2015 και τον Σ/μβριο τού ιδίου έτους, μετά μάλιστα το μασκαραλίκι τού "δημοψηφίσματος" τού Ιουλίου. Ποιοι τον ... έφεραν στην εξουσία;

      Διαγραφή
  4. Κύλισε ὁ τέντζερης καί βρῆκε τό καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θρησκευομενος φαινεται ειναι τελικα ο Τσιπρας ! Για να δειτε ποιοι κανουν κουμαντο στον κοσμο και ποιους βρισκουν για μπροστινους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγε να δει τον ...τελευταιο Παπα...
      Ο τελευταιος μπουφος...

      Διαγραφή
    2. Σορυ....ο προτελευταιος μπουφος...Διοτι ηλθε κι αλλος τωρα...

      Διαγραφή
  6. Ο στρατηγός έδωσε συγχαρητήρια στο λοχαγό του.Ο λοχαγός πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.