22/9/19

Το τριγωνικό σπίτι στα Μέγαρα που βασίζεται στις αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος (ΒΙΝΤΕΟ)


Στα Μέγαρα, σε απομονωμένη τοποθεσία, το τριγωνικό σπίτι είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχιτεκτονικά σχέδια της Αττικής.
«Περιτριγυρισμένη από 300 ελιές και ανάμεσα στη θέα του κάμπου των Μεγάρων και τα Γεράνια όρη, η κατοικία έπρεπε να διαλέξει: Παρ’ όλο που ο ορεινός όγκος στέκεται στο βορρά, η κατοικία στρέφεται προς αυτόν, αποφεύγοντας τον μακρινό κάμπο.» αναφέρουν οι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου Tense Architecture Network που υπογράφουν την εντυπωσιακή αυτή κατοικία.

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο και βρίσκεται στους πρόποδες των Γεράνειων Όρων, μακριά από τη βουή της πόλης. Η κατασκευή βασίζεται στις βασικές γεωμετρικές αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος.

Είναι τοποθετημένο στη μέση ενός καταπράσινου ελαιώνα και αυτό δημιουργεί μια αρμονική αντίθεση ανάμεσα στη φύση και τα σύγχρονα υλικά. Η κατοικία ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής το 2015, και απέσπασε το 3ο βραβείο του περιοδικού Häuser το 2016 στον διαγωνισμό για την καλύτερη κατοικία στην Ευρώπη.

Δείτε το βίντεοΠΗΓΗ: Mixanitouxronou.gr

7 σχόλια:

 1. Οπότε επειδή βασίζεται πάνω στο Πυθαγόρειο θεώρημα, θα μπορούμε να υπολογίσουμε το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών (το οποίο ισούται με το τετράγωνο της υποτείνουσας). Δηλαδή οποιουδήποτε ορθογώνιου τριγώνου...

  Σαν να λέμε ότι έφτιαξε μηχανή εσωτερικής καύσης που βασίζεται στις αρχές των αυτοκινήτων.

  Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αν ο Πυθαγόρας μπορούσε να ξέρει ότι χιλιάδες χρόνια αργότερα θα καπιλεύονταν το θεώρημα και τη αίγλη του αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ...δεν θα το κατέγραφε !!!!
  και μεταξύ μας...ποιά ακριβώς είναι η αρμονία της τσιμενταποθήκης με τον ελαιώνα;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από μέρες τώρα, βλέπω και το γράφουν και το ξαναγράφουν, σε στυλ πομπώδες "Η κατασκευή βασίζεται στις βασικές γεωμετρικές αρχές του Πυθαγόρειου θεωρήματος". Δηλαδή, έκτισε ένα σπίτι σε σχήμα ορθογωνίου τριγώνου. Ε, και;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κλικς να γίνονται, σελίδες περιοδικών να γεμίζουν, το χρήμα να κυκλοφορεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ανοησια δεν καθεται στα αυγα της.Θελει και φωτοστεφανο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πιθανόν να εννοούν ότι φτιάχτηκε με αναλογία χρυσής τομής (φ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.