21/9/19

ΚΥΣΕΑ προς ΕΕ: Πληρώστε την Τουρκία για να μην στέλνει μετανάστες! - Τι άλλο θα ακούσουμε!

Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας
Πριν λίγο διέρρευσε στα ΜΜΕ η είδηση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, με θέμα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργήσει η μαζική άφιξη μεταναστών-προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει χρονικά με τις ευθείες εκβιαστικές απειλές του Ερντογάν ότι η χώρα του θα σταματήσει να εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από το τουρκικό έδαφος προς την Ευρώπη.
Μαζί με την είδηση διέρρευσε και η πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της ΕΕ, ζητώντας από την Κομισιόν να εκταμιεύσει στην Τουρκία τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρωτουρκικού πρωτοκόλλου. Ταυτόχρονα, καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών, που πλέον σπρώχνουν προς την Ελλάδα περίπου 1.000 μετανάστες την ημέρα.

Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο όργανο για θέματα εθνικής ασφάλειας και η σύγκλησή του δεν μπορεί προφανώς να αποφασίζεται για ήσσονος σημασίας λόγους. Η άφιξη περί των 1.000 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλώς σημαντικό ζήτημα ασφαλείας, άρα η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ δικαιολογείται. Μόλις μια μέρα πριν, άλλωστε, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος είχε δηλώσει ότι χιλιάδες μεταναστών έφταναν στις τουρκικές ακτές της Σμύρνης, με προφανή πρόθεση να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Δηλαδή, στην Ελλάδα, σε πρώτη τουλάχιστον φάση. Η Αθήνα κρατάει χαμηλά τους τόνους για να μην επιδεινωθεί το κλίμα στις διμερείς σχέσεις, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Άγκυρα αναζητά ένα πρόσχημα με σκοπό να προκαλέσει επεισόδιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

15 σχόλια:

  1. Αυτό σημαίνει ότι οι λεονταρισμοί και οι υποσχέσεις είναι μέχρι να πάρουμε την εξουσία. Από εκεί και πέρα ακολουθούμε την "πεπατημένη": Κάνουμε δηλαδή ακριβώς τα ίδια που έκαναν και οι προηγούμενοι.
    Μια απλή ερώτηση: Αυτή η "γρήγορη" κυβέρνηση ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε/κάνει αυτούς τους 2,5 μήνες για την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών στις πατρίδες τους; Αν υπήρχε πολιτική γρήγορης επαναπροώθησης θα το σκεπτόντουσαν δύο φόρες όσοι μετανάστες "ξηλώνονται" για να μπουν στις βάρκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pay a blackmailer to stop blackmailing you. When did it work? NEVER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανο....5% ?? Λες ??
      Ετσι εκανε ο ..διευθυντης μεγαλης εταιριας που εργαζομουν οταν εφερνε δικους του ..γυφτους να παρουν τα παλια μεταλα..
      Μουλεγε .." πληρωσε τον αμεσως ολα μετρητα και πες του ναρθει απο εδω μετα για καφε .."...Το παγιο ηταν ολες οι πληρωμες με ..επιταγες..Καποτε εμαθα οτι αρχισε να χτιζει βιλα στην θαλασσα...κι ο γυφτος ειχε γινει αυτος ...παγιος...

      Διαγραφή
  3. Η λύση είναι μια ΕΛΕΓΧΟΣ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΥΝΟΡΩΝ ολα τα αλλα είναι ημίμετρα και με άλλα λόγια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαιτειται βουλησις να υπερασπιστει η ελληνικη κυβερνησις τη χωρα-χωρο. Ε, λοιπον δεν την εχει. Συνεπως θα υποστει τις συνεπειες. Ετσι λεει ο Θουκυδιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταϋγέτη.

    Δὲν τὸ ἔχετε καταλάβει; Οἰ κυβερνῶντες πρὼην καὶ νῦν, ὁπαδοὶ τῆς παγκοσμιοποιήσεως(μὲ τὸ ἀζημίωτο,καὶὄχι ἰδεολογικῶς) δέχονται τοὺς ἐποίκους γιὰ τὴν ἀντικατάστασι τοὐ γηγενοῦς πλήθυσμοῦ,καὶ γρήγορα,μάλιστα ἐνῷ αὐτοὶ θὰ ζοῦν μεταξὺ Ἐλβετίας καὶ Μπαχάμες.
    Κυττᾶχτε πόσοι ἔρχονται,καὶ ὑπολογῆστε τὴν ἐπανὲνωσι οἰκογενειῶν(παπποῦδες,γιαγιάδες,ἀδέλφια μὲ παιδιὰ καὶ συζύγους,ξαδέλφια μὲ παιδιὰ καὶ συζύγους καὶ γονεῖς),ποὺ προπαγάνδιζε κὰποτε ἡ Κυρα-Διαμαντοπούλου.

    Νὰ μὴ νομὶζετε αὐτὰ ποὺ γράφω γιὰ ὑπερβολὲς,διὸτι τὸ ἔζησα στὸ U.K καὶ εἶδα νὰ καταφθάνουν καραβάνια ὁλοκληρα.
    Γι᾿αὺτο βγῆκε Πακιστανὸς δήμαρχος,ἐνῷ μεγάλο μέρος τῶν γηγενῶν ἀποσύρθηκε στὴν ἐπαρχία.
    Αὐτοὶ ὅμως εἶναι 60 ἑκατομμύρια,ἐμεῖς;
    ΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή περίμενε κανείς κάτι άλλο από αυτούς που "τιμούνε" τις επιζήμιες συμφωνίες? Γιατί εκείνο το "στενότερη συνεργασία με την Frontex" και την ενεργότερη εμπλοκή του Λιμενικού, όταν 1. σήμερα κιόλας ο Ούγγρος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Frontex λειτουργεί ως γραφείο ταξιδίων των μεταναστών 2. το Λιμενικό δεν έχει εντολή να απωθεί, αλλά να συνοδεύει τους μετανάστες στις ελληνικές ακτές.

    Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα και η ιστορία του σε μία φράση. Δεν με νοιάζει, Άστο για αύριο, περιμένω εντολή "απ' έξω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Κομνηνε ..μισα τα λες.
      Το συστημα αυτο πρωτα λεει αλλα .Ποσα (?)για να πω " αστο για αυριο " ?? Απ τα πετρελαια...εως τα ..Βαρουφακεια 100 δις...Τοσο ποταπα οντα...Μην πω και για τα ...θρησκευτικα επισπευδοντα θεματα...

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο, κύριε Κομνηνέ... Δυστυχώς, στην Ελλάδα ακόμα σας κοροιδεύουν ότι η Frontex "φυλάει τα σύνορα"... Το Μάρτιο 2019, με πίεση Σαλβίνι, η Ιταλία κατάφερε να φύγουν τα ξένα πλοία από την Operation Sophia, την ευρωεπιχείρηση ανοιχτά της Λιβύης, γιατί τα πολεμικά πλοία των Ευρωπαίων, λειτουργούσαν, όχι ως ασπίδα της Ιταλίας, αλλά ως "pull factor", όπως το έλεγαν οι Ιταλοί, δηλαδή ως παράγοντας έλξης λαθρομεταναστών, οι οποίοι πια, δεν απέπλεαν από τη Λιβύη με στόχο να φτάσουν τη Σικελία, αλλά απλά να φτάσουν το πλησιέστερο ευρωπαικό πολεμικό, για να τους "σώσει" και όλοι μετά μεταφέρονταν στην...Ιταλία φυσικά. Η Operation Sophia έφερε με αυτόν τον τρόπο 13.000 λαθρομετανάστες σε ιταλικό έδαφος και κομπάζει κιόλας γι αυτό.
      Γι αυτό από το Μάρτιο 2019, στην Operation Sophia (της οποίας τη διοίκηση έχει η Ρώμη), έμειναν μόνο ιταλικά πολεμικά και από τις άλλες χώρες μόνο αεροπλάνα, ο αριθμός των οποίων ενισχύθηκε. Και η τακτική της Ρώμης ήταν "περιπολούμε στα 12νμ από τη Λιβύη και απωθούμε τις βάρκες, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τη Λιβυκή ακτοφυλακή να τους μαζέψει, όσο ακόμα είναι στα ύδατά τους).

      Γι αυτό και ξαφνικά εμφανίστηκαν και τα διάφορα πλοία των ΜΚΟ στα 12νμ από τη Λιβύη, με τις διάφορες Καρόλες, οι οποίες στην ουσία συναγωνίζονταν το ιταλικό ναυτικό, ώστε να πάνε πρώτοι στη βάρκα, να τους φορτώσουν πριν έρθει το ιταλικό ναυτικό και να φύγουν απο τα λιβυκά ύδατα, ώστε να μη μπορούν οι Ιταλοί να καλέσουν τη λιβυκή ακτοφυλακή να τους πάρει πίσω.

      H Frontex κάνει την ίδια δουλειά στην Ελλάδα, συν ότι καταγράφει όσους έρχονται στην ευρωβάση δεδομένων, ώστε αν κάποιος λαθρομετανάστης καταφέρει να φτάσει Γερμανία, να μπορεί η Γερμανία να τον στείλει πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Δουβλίνο.

      Και αυτό οι Έλληνες πολιτικοί σας το παρουσιάζουν ως κάτι θετικό για την Ελλάδα...

      Διαγραφή
  7. They remind me GAP when he want to Russia in the middle of a crisis tjat has wiped out 90% of Greece's asseta and decided to discuss global warning with Putin.

    I guess Greece NEVER comes first.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουμουτσάκος, υπεύθυνος για το θέμα. Μόνο που τον βλέπεις, αναπτερώνεται το ηθικό σου ρε γαμώτο!!!!!!!!
    Ελπίζω να άλλαξαν τουλάχιστον εκείνη τη μαλακισμένη διευθύντρια, αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία ούτε που της πέρναγε από το μυαλό ότι οι προερχόμενοι από την Τουρκία, δεν είναι πρόσφυγες (όπως λέει ο ΟΗΕ, για την όμορη χώρα της Συρίας), αλλά κανονικοί λαθρομετανάστες. Και για τη σύσκεψη της επόμενης μέρας δεν είχε προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι τα μεσα...ετσι και τα εξω Κρις..κι οτι τα κατω ετσι και τα πανω.( ελληνες φιλοσοφοι )

      Διαγραφή
  9. Κύριε Καλεντερίδη, καλά και άγια όσα γράφετε για την συνεχιζόμενη λαθροεισβολή των Ισλαμιστών. ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ: Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε πεί μία λέξη για το εξής θέμα: Ποιός και γιατί αποφάσισε πως η Τουρκία είναι ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΑ, άρα υποχρεούμεθα να δεχόμαστε ως πιθανούς πρόσφυγες όσους μάς έρχονται από εκεί;
    Αν χαρακτηρίζαμε την Τουρκία ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ, αυτομάτως ουδείς εισβολεύς από Τουρκία θα είχε το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση για Άσυλο. Όλοι θα ήσαν λαθρομετανάστες. Μήπως είσαστε κι εσείς στο κόλπο, αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη; Δεν εξηγείται αλλιώς η επί τόσα χρόνια σιωπή σας γι' αυτό το θεμελιώδες θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι η σιωπή τού κ. Καλεντερίδη, αλλά όλης τής Ευρώπης. Ούτε η Υπάτη Αρμοστεία τού ΟΗΕ, το πλέον υπεύθυνο όργανο για το θέμα, θέτει τέτοιο ζήτημα. Γιατί δεν ρωτάτε καλύτερα αυτούς; Γιατί οι ευρωβουλευτές μας δεν θέτουν τον θέμα στην ευρωβουλή; Και όχι μόνον οι δικοί μας, αλλά ούτε τής Ιταλίας, τής Κύπρου τής Μάλτας και τής Ισπανίας, που πλήττονται επίσης από τους λαθρεισβολείς, που βάπτισαν "πρόσφυγες".

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.