19/9/19

Άλλη μια πλευρά του κράτους νταβατζή

Του Γιώργου Κράλογλου 
Πληρώνουμε στη ΔΕΗ, κάθε χρόνο, 700 εκατ. για νησιά που δεν είναι στο σύστημά της, όταν η σύνδεση Κρήτης (που παίρνει τα μισά) θα κοστίσει 350 εκατ.
Καλημέρα σας κ. Κράλογλου,
Δεν είμαι σίγουρος αν έχετε θίξει το θέμα, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι εμείς όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνουμε 2.000.000 ευρώ κάθε ημέρα, δηλαδή περίπου 700.000.000 κάθε χρόνο για να παράγεται ρεύμα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά από πετρέλαιο με αρχαίες γεννήτριες. Το μισό από αυτό το κόστος αφορά τις ανάγκες της Κρήτης, δηλαδή 1.000.000 ευρώ κάθε ημέρα (το ξαναγράφω: 1.000.000 ευρώ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ!)
Τα χρήματα αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τους καταναλωτές κατ' ευθείαν και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος σαν "Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας" με τη δικαιολογία ότι έτσι προσφέρεται και στα νησιά το ίδιο κόστος ρεύματος όπως και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για τη συνέχεια Capital


10 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες ανεμίζουν. Τη υποδούλωση και τη συστηματική δήμευση με τερατώδες πρωτογενές λόγω τερατώδους ψευδύς χρέους, κρίση την ονομάζει ο τύπος. Την υποδούλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άποψη είναι εξαιρετικά απλοποιημένη. Και πέσει το καλώδιο; η τοπική παράγωγη θα πρέπει να είναι σε εφεδρεία,  με ικανό προσωπικό; Ή και εφεδρικό καλώδιο.  Ευστάθεια; ;;

       Μήπως έχουμε να κάνουμε με εμπορικό δημοσίευμα ;

       Τη ΔΕΗ την διέλυσαν οι οικονομολόγοι και οι μάνατζερς που ξέρουν από τόκους και αποσβέσεις,  χρονοδιάγραμματα, στοχοδιαγράμματα, αλλά δεν ξέρουν από ευστάθεια , ν+1 , και γενικά από ηλεκτρικα συστήματα. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός ίσως ο υπολογισμός για το πόσο επιδοτείται η κατανάλωση στα νησιά. Θα κάνει κανείς τον υπολογισμό για την ημερήσια επιδότηση στις ΑΠΕ; Αλλά, ξέχασα, εκεί είναι πολιτικό το θέμα. Δεν επιδέχεται ορθολογικής κρίσης όταν το διακύβευμα είναι το ενδιαίτημα της πολικής αρκούδας και οι μισθοί των Δανών εργαζομένων στην παραγωγή ανεμογεννητριών. Το κράτος πολλοί εμίσησαν, την κρατική επιδότηση ουδείς ιδιαίτερα αν η επιδότηση αυτή πάει από τα μιαρά έθνη του νότου προς τα τίμια εργαζόμενα σκληρά έθνη του κέντρου της αγαπημένης Ευρώπης μας. Πως να μιλήσεις σε ανθρώπους που φορούν εκ πεποιθήσεως παρωπίδες, για τόσο δυσκολονόητες έννοιες όπως η ευστάθεια συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι οι σχολιαστες ..μπραβο..!! Δοξα τω θεω...δουλευουν ακομη καποια μυαλα !! Δεν παιρνουν κοκκα .....Βεβαια το πιο σφαιρικο συμπερασμα ολης της εικονας ειναι του κ.Μπιλλη...Τι να πουμε οι αλλοι ?? Δεν στεκει λεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια αυτοι στο Καπιταλ ..ουτε στο νηπιαγωγειο δεν στεκονται μερα...Μιλαμε για .. πλην...ολα πλην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πονάει χέρι - κόβει χέρι δηλαδή. Όχι να ξεβρωμίσουμε το δημόσιο από τον συνδικαλισμό και την κομματοκρατία, να το ξεπουλίσουμε. Δώσανε λεφτά οι πατεράδες σας για να σπουδάσετε αυτές τις σαχλαμάρες;
    Ανέκδοτο για φιλελέδες: Καπνιστής και αντικαπνιστής τσακώνονται. - Ρε ξέρεις πόσα λεφτά θα είχες εξοικονομήσει αν δε κάπνιζες; Χ χρόνια επί 365 μέρες επί ψ πακέτα την ημέρα επί ω λεφτά ίσον 200.000 ευρώ. Θα είχες μια φερράρι.
    - Εσύ καπνίζεις; - Όχι βέβαια. - Πού είναι η φερράρι σου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις τι καπνιζετε ??
      Συγνωμη αλλα δεν καταλαβα τιποτε. Τα παιδια ολα ειπαν κατι που δεν εχει καμμια σχεση με οτι λετε.Εχετε εσεις . Ευσταθεια ..στο συστημα σας ?? Γιατι στην σλλη ακρη πρεπει να καψετε πετρελαιο...

      Διαγραφή
  7. Πές πές, κατά τοῦ ἐθνικοῦ κράτους, κάτι θά μείνει, ἔτσι κε Ἄντ-Πῆκ;

    Ἤ δέν τό ἀντιλαμβάνεσαι, ὅτι μόνο μέ καλό δημόσιο ὑπάρχει ἐθνικό κράτος;
    καί ὅτι μέ "λίγο δημόσιο", δέν γίνεται νά ὑπάρχῃ ἐθνικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Don't worry Turkey is waiting for the opportunity to provide basic services to all our islands at affordable prices. Isn't that the real plan?

    From loans to medical care, water and electricity, Turkey is replacing the Greek government.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.