21/9/19

Δεν είναι ούτε προσφυγικό ούτε μεταναστευτικό, είναι μαζική εισβολή μουσουλμάνων στην Ελλάδα και είναι η υπ' αριθμόν ένα εθνική απειλή για την πατρίδα μας

Εικόνα από την εισβολή μουσουλμάνων στη Λέσβο με 13 φουσκωτά σκάφη, που είχε τον χαρακτήρα στρατιωτικής απόβασης (29-08-2019)
Σάββας Καλεντερίδης
Πριν από λίγες μέρες το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε νόμο με 156 ψήφους επί 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.
Να θυμίσουμε ότι τα χερσαία σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι μήκους 260 χιλιομέτρων, στα οποία υπάρχει φράκτης μήκους 30 χιλιομέτρων για την αποτροπή της εισόδου ξένων στο έδαφος της Βουλγαρίας.
Την ίδια περίοδο που οι Βούλγαροι βουλευτές συζητούσαν για το θέμα και αποφάσιζαν να προστατέψουν τα σύνορά τους από την εισβολή ξένων, κάποιοι συμπατριώτες τους έστελναν στην Ελλάδα –και συγκεκριμένα στο ακριτικό Ορμένιο του Έβρου– 26 Αφγανούς και Πακιστανούς. Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, όμως, δεδομένης της αστυνόμευσης που υπάρχει από την άλλη πλευρά των συνόρων, είναι αδιανόητο αυτοί οι 26 άνθρωποι να πετάχτηκαν στην Ελλάδα από τους διακινητές, χωρίς τουλάχιστον τη γνώση αν όχι την παρότρυνση της βουλγαρικής αστυνομίας.
Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, μας τους έστειλαν σχεδόν ολόγυμνους, με ένα μόνο εσώρουχο, για να πάρουμε το μήνυμα και εμείς, οι Έλληνες, και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα, κυβέρνηση και κράτος, αλλά και οι ξένοι εισβολείς, ότι παιχνίδια με τη Βουλγαρία δεν μπορεί να παίζει κανείς και ότι η χώρα αυτή έχει κράτος και κυβέρνηση που την υπερασπίζεται!
Ένα άλλο κράτος που σέβεται τον εαυτό του είναι η Αλβανία, η οποία ζήτησε δύναμη της Frontex να περιπολεί στο αλβανικό έδαφος, για να αποτρέπεται η εισβολή ξένων από το έδαφος της Ελλάδας.
Επίσης, η Αλβανία έχει διαθέσει ένα σκάφος στη δύναμη του ΝΑΤΟ που επιτηρεί ποιος-ξέρει-τι στο Αιγαίο, το οποίο διασώζει και μεταφέρει ξένους εισβολείς στα ελληνικά νησιά.
Ενώ γίνονται όλα αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η πιο απροστάτευτη και άρα η πιο ελκυστική χώρα της Ευρώπης, για να μην πούμε το κόσμου, για εκείνους που από οποιαδήποτε άλλη χώρα πείθονται από τους επιτήδειους των συμμοριών εμπορίας ανθρώπινων ψυχών ότι η Ευρώπη είναι ένας επίγειος παράδεισος, που τους εξασφαλίζει στέγη, τροφή και υγειονομική περίθαλψη βρέξει-χιονίσει και χωρίς να χρειαστεί να εργαστούν.
Για όσους επικαλούνται επιχειρήματα του τύπου «η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της», «και τι να κάνουμε, να τους πνίγουμε;» ή «είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχόμαστε από τις διεθνείς συμβάσεις που έχουμε υπογράψει ως χώρα», να τους υπενθυμίσω ότι η Ισπανία απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τις ακτές του Μαρόκου, και έλυσε το πρόβλημα με μέτρα αποτροπής.
Η Βουλγαρία είναι πιο εύκολη γιατί δεν μεσολαβεί ποτάμι, όπως ο Έβρος, και έχει χερσαία σύνορα μεγαλύτερου μήκους με την Τουρκία απ’ ό,τι η Ελλάδα. Επίσης έχει και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Με μια βάρκα, σε μερικά λεπτά από το τουρκικό Μπεγεντίκ βρίσκεσαι στο βουλγαρικό λιμάνι του Ρέζοβο.
Όμως κι εδώ, ω του θαύματος, οι ροές είναι σχεδόν μηδενικές, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, που γίνεται το έλα να δεις.
Το λέγαμε από το 2014, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση Σαμαρά για τα κλειστά κέντρα κράτησης, για τις επαναπροωθήσεις και για το φράχτη στον Έβρο, λέγοντας μάλιστα ότι όταν έλθει στην κυβέρνηση, θα ακολουθήσει πολιτική ανοικτών συνόρων, που είναι η μόνη εξαγγελία που υλοποίησε, γιατί ούτε μνημόνια έσκισαν με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως μας έλεγαν, τουναντίον υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο που ήταν και το... μακρύτερο, ούτε την Τρόικα έδιωξαν, απλά την μετονόμασαν σε... θεσμούς, για να εξαπατήσουν τον κόσμο, ούτε τον ΕΝΦΙΑ κατήργησαν, τον οποίο έλεγαν ότι θα καταργήσουν «γιατί είναι ένας νόμος παράνομος και αντισυνταγματικός».
Τότε τους λέγαμε, και το γράφαμε σε άρθρα, ότι αν ανοίξουν τα σύνορα, η Ελλάδα θα καταστεί ελκυστικός προορισμός για τους απανταχού συμμορίτες που διακινούν ανθρώπους και αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την πατρίδα αλλά και για την Ευρώπη.
Τώρα η νέα κυβέρνηση παρακολουθεί κι αυτή απαθής την καταστροφή της Ελλάδας, αντί:
  • να πάρει άμεσα ριζοσπαστικά μέτρα, να απομακρύνει από τα νησιά και τον Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας και να απαγορεύσει για ένα τρίμηνο τη δράση όλων των ΜΚΟ μέχρι να ελεγχθούν από την εφορία, το υγειονομικό, την αστυνομία, την αρμόδια υπηρεσία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος,
  • να ξηλώσει τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων,
  • να καταγγείλει αντί να χαϊδεύει την Τουρκία για μεθοδευμένη και σκόπιμη αποστολή ξένων στην Ελλάδα – κάτι που δεν κάνει στη Βουλγαρία,
  • να παγώσει τη διαδικασία εξέτασης χορήγησης ασύλου για ένα εξάμηνο και
  • να στέλνει την ίδια μέρα, άντε την επομένη, όλους όσους εισβάλουν στην Ελλάδα εξυπηρετώντας με τη θέλησή τους ή μη –δεν έχει σημασία– τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, που πλήττουν καίρια εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα και δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα:
  • να γίνει η Ελλάδα η χαρά των συμμοριών, ΜΚΟ,** λαθροδιακινητών, πρακτόρων της ΜΙΤ και πόσων άλλων χωρών, εκπρορνευτών ανηλίκων κ.ά.,
  • να δώσουμε στα χέρια του Ερντογάν ένα διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο του έχει εξασφαλίσει ήδη 5,5 δισ. ευρώ, πιθανή ελεύθερη πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ (άρση βίζας),
  • να δώσουμε στα χέρια του τουρκικού κράτους ένα όπλο με το οποίο μπορεί σε μια πενταετία να μετατρέψει την Ελλάδα σε μουσουλμανική χώρα, ανατρέποντας στην ουσία την Επανάσταση του 1821, η οποία στην ουσία έγινε εναντίον του Ισλάμ, αφού ο σουλτάνος ήταν ο χαλίφης, που σημαίνει ο τοποτηρητής του Μωάμεθ στη γη, και ο αγώνας που έκανε ήταν ιερός, τζιχάντ, για την εξάπλωση του Ισλάμ, εξού και οι εξισλαμισμοί των χριστιανών που σταμάτησαν για έναν και μόνο λόγο: Για να έχει έσοδα η οθωμανική κρατική μηχανή από τους αυξημένους φόρους που πλήρωναν οι χριστιανοί. Αν δεν ήταν αυτό, δεν θα είχε μείνει χριστιανός στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ξυπνάτε λοιπόν η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι πολιτικοί γενικώς, πριν να είναι αργά.
Και μην νομίζετε ότι οι πολίτες δεν έχουν σημειώσει τη στάση που τηρήσατε όλοι σας στο Μαρακές, όταν η κυβέρνηση υπέγραψε το παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, και η αξιωματική αντιπολίτευση... πετούσε χαρταετό!
Κουνηθείτε και σώστε τη χώρα από την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα.
Κουνηθείτε.
____
*Εισβολή ξένων: Χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, γιατί αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας έχει τα χαρακτηριστικά εισβολής που έχει σχεδιαστεί από συμμορίες και την Τουρκία και στοχεύει στην καρδιά της Ελλάδας.
**Η δράση των ΜΚΟ στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας και πρέπει να απαγορευτεί κυρίως στα νησιά και τον Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ όπου αλλού δραστηριοποιούνται, να είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο.
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και στο Pontos-news

74 σχόλια:

  1. Before the elections, I urged us to send an open letter to Mitsotakis asking for his stand on issues important to us before we give our vote. Nobody seemed to care. We also did everything possible to eliminate any patriotic voice in Boule. Now it's too late. Who will fight for us where it really matters?

    As far as mobilizing the people, I will share with you a recent event. MKO approaches a friend of mine resident of a village and offers him $3,000 / month for his 200 sq. mts house and 3 years payment in advance!!! With the majority of the Greek people in poverty, only Kolokotronis would refuse that offer.

    On the orher side of the spectrum, Greek identity is in crisis. Even Christos Giannaris is not clear of who we are.

    To make the long story short, we have NO people on the ground and ZERO guidance from the top. Who will fight at this point?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O όρος "τουρκοκρατία" είναι παραπλανητικός-ανακριβής. Οι ίδιοι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Οθωμανούς και την αυτοκρατορία οθωμανική. Τα πάντα γίνονταν στο όνομα του Ισλάμ. Άρα ο καταλληλότερος όρος είναι "Ισλαμοκρατία". Υπ' αυτό το πρίσμα κατανοεί κανείς τι σημαίνουν οι λαθροεισβολείς: νέα ισλαμοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό. Να προσθέσω και το εξής:

      Ο Κυριάκος σήμερα αυτοκτόνησε πολιτικά. Ο ίδιος προχωράει αυτή την καταστροφική ιδέα της πληρωμής της Τουρκίας.

      Η Τουρκία έχει κάνει εισβολή και κατοχή στη Συρία, βομβαρδίζει αμμάχους, δημιουργεί πρόσφυγες, και εσύ Κυριάκο ζητάς ο ίδιος να πληρωθεί η Τουρκία για να μας εξισλαμίσει γρηγορότερα.

      Διαγραφή
  3. Καλά ελπίσατε ότι το αδελφάκι της Ντόρας και της ΜΚΟ θα Φυλάξει Θερμοπύλες (!) πιο επάξια από τον άλλο χαϊδεμένο κλητήρα του Πιατ και της Μέρκελ;
    Πολλές εκπλήξεις αναμένουν τους αφελείς.
    Η Κεραμέως είναι μόνο η απαρχή των ξεκάρφωτων κεραμιδιών που επιφυλάσσονται ως ανταμοιβή των πατριωτών ψηφοφόρων της Ν.Δ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ομοϊδεάτες, ομόφρονες και σύμψυχοι των απελθόντων, σε όλα τα βασικά θέματα που καίνε (πατρίδα, θρησκεία κτλ). υποτίθεται το "μη χείρον βέλτιστον",

      εκπλήσσονται μόνον όσοι κοιμούνται τον ύπνο της αδικαιολόγητης άγνοιας και ωχαδερφισμού

      Διαγραφή
    2. Δεν τρέφαμε τέτοιες αυταπάτες όλοι όσοι ψηφίσαμε ΝΔ. Άλλωστε ο Μητσοτάκης και πολλοί της ΝΔ, είχαν δώσει δείγματα γραφής σε νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν ευθέως κατά της πατρίδας και του Χριστιανισμού. Αλλά έπρεπε να φύγει η χολέρα και ψηφίζοντας μικρά κόμματα (ποιά άραγε;), δεν μπορούσε να επιτευχθεί αυτό.
      Το μη χείρον βέλτιστο (δυστυχώς...)

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς οι πατριώτες ΔΕΞΙΟΙ ψηφοφόροι δεν είμαι αριστεροί καταναλωτές που θεωρούν επιβεβλημένες ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ τις οποίες κομματικές επιβλαβείς για το κράτος πραξεις .

      Οι πατριώτες Ψήφισαν με στόχο να φύγει μια άκρως επιβλαβής αριστερή κυβέρνηση με ΤΗΝ ελπίδα οι νέοι κυβερνώντες να σεβαστούν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ την εκλογική τους βάση.
      ΑΝ ΔΕ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ) ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΑΛΒΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΕΓΗ.

      ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ,
      ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΥΣΗ ,
      ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ . ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

      ΥΓ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ . ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ.

      Διαγραφή
  4. ορθον.
    η ισπανια αποτελει παραδειγμα.
    οχι αλλεσ δικαιολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαλτε τους σε πλοια με Γαλλικη/Γερμανικη κλπ σημαια και στειλτε τους πισω στα Τουρκικα παραλια, αφου αποδεδειγμενα ηρθαν απο εκει. ΑΝ ΤΟΛΜΠΥΝ ΑΣ ΤΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Ολα τα; αλλα ειναι αλλα λογια του αερος. ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΔΡΑΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α)"μαζική εισβολή μουσουλμάνων στην Ελλάδα"

    β)"όπλο με το οποίο μπορεί σε μια πενταετία να μετατρέψει την Ελλάδα σε μουσουλμανική χώρα"

    γ)"Τώρα η νέα κυβέρνηση παρακολουθεί κι αυτή απαθής την καταστροφή της Ελλάδας"

    -----------------------------------------------------------------------

    Οι 'εκκλήσεις', για μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, στο πατριωτικό συναίσθημα των 'πολύ ανθρωπιστών' ή ανικάνων πολιτικών μας, δυστυχώς δεν ωφελούν. Είναι, "φωνές βοώντων εν τη ερήμω".

    Όπως δυσμενώς εξελίσσονται οι καταστάσεις για την χώρα μας, σε συνδυασμό μάλιστα με τον μαζικό και συνεχή εποικισμό της από μουσουλμάνους, φαίνεται να είναι πολύ πιθανό να υποστούμε κάποια νέα εθνική καταστροφή, στο εγγύς μέλλον.

    Οι νεοέλληνες πολιτικοί μας δεν έχουν καταλάβει πως τα προνόμια που απολαμβάνουν συνοδεύονται και από μεγάλες ευθύνες, ανάλογες βέβαια με το αξίωμα που κατέχουν.

    Είναι βέβαιο, σε περίπτωση μίας νέας εθνικής καταστροφής, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, θα γίνουν δίκες και θα επιβληθούν πολύ σκληρές ποινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα συμφωνώ !!!! διαφωνώ στο τέλος . - σε περίπτωση μίας νέας εθνικής καταστροφής, ότι θα αναζητηθούν ευθύνες-
      Ο Έλληνας μεταλαχτικε !! Για να αναζητηθούν ευθύνες θα πρέπει να βρεθεί ηγέτης !!!! Αν βρεθεί ηγέτης πιστεύω ότι θα έχει πολύ περισσότερα πράγματα να ασχοληθεί από το να κυνηγάει σκουπίδια της πολιτικής !!
      Μακάρι να δικαιωθείς !!!!

      Διαγραφή
    2. Για το έγκλημα δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποτροπής, εκτός από τον φόβο, ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε η αρμόζουσα τιμωρία.

      Εάν, π.χ., διά το έγκλημα της προδοσίας της χώρας η ποινή ήταν θάνατος, και εκτελούντο 1-2 προδότες στην πλατεία Συντάγματος για παραδειγματισμό, κανένας δεν θα τολμούσε να προδώσει, για τα 'τριάκοντα αργύρια'.
      Ανάλογες ποινές θα μπορούσαν να νομοθετηθούν και να επιβάλλονται το ταχύτερο σε δολοφόνους, βιαστές, λήσταρχους, δουλεμπόρους, κ.λ.π..
      Θα λύναμε έτσι τα περισσότερα προβλήματα της χώρας.

      Η ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών και ο εκμαυλισμός πολλών ψηφοφόρων (οι μισθοφόροι του εγκλήματος), γονάτισε την Ελλάδα.

      Ίσως μας λυπηθεί ο Θεός και αναδείξει στον κατάλληλο χρόνο ηγέτη που θα καθαρίσει τον "Κόπρο του Αυγεία". Φαίνεται πως ακόμα δεν έχουμε ακόμα πιάσει πάτο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Φώτη συμφωνω με το πολύ εύστοχο σχόλιο σας απλά αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση, ο όρος εθνική καταστροφή ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν περιγραφει σωστά την πραγματικότητα.

      ΑΥΤΗ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΌ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΛΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΣΤΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
    4. Ολοκαυτωμα ειναι...Χειροτερο απ το Εβραικο. Στους φουρνους του Αουσβιτς μας πανε ...Αν καταλαβαινει κανεις τι θα πει εξαφανιζω ενα Εθνος..απ τον χαρτη. Γυρω γυρω ριχνουν στον δρομο λιγο νερο με το λαστιχακι καλαμακι για να μην νοιωθει εντονα το θυμα λαος την ζεστη του φουρνου που το πανε..
      Αυτο ειναι τα ...μετρα..αυτα....της πλακας. Ακομη και μαιμουδες θα καταλαβαιναν τι γινεται...
      Δεν πειραζει ομως ..να δουμε οταν ανοιξουν την πορτα στο φουρνο τι θα γινει...Δεν υπαρχει περιπτωση να μην γινει αυτο.Ουτε μια .Δεν μπηκαν σε τοσο κοπο αυτοι για να μην γινει ..Και ειναι τραγικο γιατι αυτοι ειναι πολλοι λιγοι..μπροστα στον αριθμο των θυματων.

      Διαγραφή
  7. Όσων αφορά την κυβέρνηση και τους βουλευτές που τη στελεχώνουν, γνωρίζουν ότι τα εθνικά θέματα κυρίως (κι όχι ο χαρισματικός Μητσοτάκης), ήταν αυτά που τους επέτρεψαν να κατέχουν θέσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    Ιδίως οι βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα, την Μακεδονία, γνωρίζουν την αντίδραση και την αγανάκτηση των πολιτών σε ότι αφορά την προδοσία των Πρεσπών.

    Ας μην έχουν την εντύπωση, επειδή ο Μητσοτάκης επέλεξε κυρίως τεχνοκράτες στην κυβέρνησή του, αυτοί μπορούν αβασάνιστα να πίνουν φρέντο στο κυλικείο της Βουλής ή να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

    Είχαν σαφή εντολή από τους εντολοδόχους τους να προασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
    ΟΛΑ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας πανε για ολοκαυτωμα...οι πολιτικοι.Ειτε αυτο μας ξενιζει γιατι τους ψηφιζουμε , ειτε οχι..Εκτελουν συμβολαιο θανατου.Δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια για κανεναν απ αυτους κι απο εμας.μετσξυ μας .Καμμια πολιτικη η ηθικη ,η φιλοσοφικη .,η οτιδηποτε.δικαιολογια..Ποτε.θα σηκωθουμε να αντιδρασουμε ?? Την μερα που θα μας βγαζουν τα ματια ??? Το χειροτερο ολων ειναι πως ελαχιστοι εχουν χωνεψει την δραματικοτητα των στιγμων και τον χρονο που σωνεται με ιλιγγιωδη ταχυτητα..Μπαινουν.στην.χωρα απο παντου με το πασο μια πολη.τον μηνα.!! Δεν μπορει να λες αστο για αυριο αυτο !! Ουτε εχω αλλη δουλεια σημερα.!! Ουτε αφηστε με στην ησυχια μου.!! Γιατι ακριβως αυτο δεν θαχεις σε λιγους μηνες !! Κι αντε.πες οτι ειναι αστειο η πλακα....μακαρι ναταν...αλλα εδω μας λενε καταμουτρα τα νουμερα...και γυτω μας βλεπουμε πως ειναι αληθινα καθε μερα..Ειναι μια νοητη γραμμη ο πολιτισμος κι.ολα...περα απ την οποια υπαρχει το ενστικτο της αυτοσυντηρισης των οντων ολων..Δεν ειναι δυνατον να κοιταμε αλλο κανεναν να μας σφαζει ομαδικα και να τον λατρευουμε..Ειναι παρανοικο.!!! Εχω ενα χωραφι...ενα σπιτι..μια οικογενεια με παιδι..μια αξιοπρεπεια..μια ιστορια..ταφους προγονων..και δεν τα.δινω σε καμμια Κεραμεως η οπως λεγεται καθε φορα ο Διαβολος !!! Κι οχι μονο δεν τα δινω ..αλλα θα κανω το παν για να τσακισω το θρασσος τους να πουλησουν την δικη μου Γη..και τον κοσμο μου.!!! Διοτι μιλαμε για τετοιο ..ΘΡΑΣΣΟΣ !!!! Θα ψαχνουν.δεντρο να ανεβουν !!! Ξεπερασαν τον ανθρωπισμο μου.Αν δεν κανουν κατι γρηγορα ..τρεχοντας..γιατι δεν εχει αλλο χρονο το ρολοι..για κανεναν..Αυτο και η Τουρκια συνδεονται αμεσα..και ειναι τα κυριοτερα ολων των αλλων και πανω απο χρηματα.κι αλλα αγαθα..
    Ετσι νοιωθω εγω....Δεν ξερω πως εσεις...αλλα καπως ετσι θαναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως ετσι ακριβως ειναι Δημητρη. Απο δω και περα ειναι ο καθενας (απο αυτους που ακομη Ελληνες) για τον εαυτο του, τα παιδια του και τη γυναικα του με οποιο τροπο μπορει. Αρχιστε να ετοιμαζεστε για το πανηγυρι ερχεται γρηγορα. Μολυβι για καμμια 100.000 ο καθενας μας και αφηστε τον Κουλη και τον Αλεξη να τρωγωνται για την καρεκλα. Αραγε αναρωτηθηκαν αν θα υπαρχει καρεκλα στο πανηγυρι?

      Διαγραφή
    2. Φωτη και Πανο ειναι λυση τα νησια ?? Ασε που δεν προκειται αυτοι να το κανουν γιατι αλλα τους ειπαν να κανουν...ορα Κεραμεως και αλλα πολλα...πχ. Χρυσοχοιδης...τους βγαζει απ την μια μαντρα που ενοχλει και τους ριχνει στην διπλα μαντρα του ιδιου δοχειου ..της χωρας.!!! Αυτο δεν μοιαζει με την χαζογυναικα που κουβσλα με το κοσκινο νερο ??? Θελει δε...και παρασημο ο Ρα ταν πλαν...!!!

      Διαγραφή
  9. Μαζεύτε τους όλους σε ένα ξερονήσι να αγναντεύουν τους γλάρους μέχρι να παρακαλάνε να μας πληρώσουν να τους στείλουμε από κει που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο αυτο το βημα εχω αναφερθει πριν 4-5χρονια για την μοναδικη τεχνογνωσια και δυνατοτητα οσον αφορα σε ερμονησια.
    Για το σοβαροτατο αυτο προβλημα θα επρεπε ηδη να ειχε συνταχθει επιχειρησιακο σχεδιο(,πχ ΠΣΕΑ) με αμεση προετοιμασια και υποδομες(κοντεινερ κλπ) με χρηματα βεβαιως της ΕΕ που τρομαρα μας οι επιτροποι ηταν και ειναι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσα ερημονησια χρειαζονται για 2 εκατομμ.?? Ποσο φαι ?? Ρευμα νερο και καυσιμα ?? Ποσα νοσοκομεια ?? Κλπ...Τελικα ποσα δις ευρω ?? Που θα βρεθουν ?? Τα νουμερα ειναι εφιαλτικα.Ποιος θα τα δωσει ?? Θελεις συνταξη 50 ευρω τον μηνα ?? Θελεις απο οποιο λογο να σηκωσουν σημαια αλλη στα νησια του Αιγαιου ?? Θελεις να αρχισουν τα διαβηματα στον ΟΗΕ οτι θελουν ανεξαρτησια ?? Η θελεις να καλουν τους Τουρκους για εγγυητρια δυναμη ?? Θελεις να καλεσουν τουρκικα γεωτρυπανα στα νερα τους ? Για κατσε σκεψου που παει αυτο ..Γλυτωνεις παλι προσωρινα για ενα μονο χρονο με ολα τα κοστη στο κεφαλι και το προβλημμα μεγαλυτερο απο πριν .Εδω δεν ειναι Παπουα ..νησια περα στην Ινδονησια κοντα που δεν ειναι κανενος οπως στην Αυστραλια...Ουτε εχουν εκει διπλα Τουρκιες...αλλα ανετρητα μιλια θαλασσα αδεια στο πουθενα.Οχι δεν ειναι λυση αυτο..για να αποφυγουμε την ...λυση , που θα αναγκαστουμε τελικα να βρουμε και θαναι ακριβως αυτη που αποφευγουμε αναβαλοντας για ελαχιστο χρονο κερδος...που δεν ειναι κερδος γιατι κοστιζει δις ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, μην ανησυχείτε, αν η Ελλάδα άρχιζε πολιτική του "είσαι λαθρομετανάστης; Θα περιμένεις στη Μακρόνησο την απέλασή σου, σε άθλιες συνθήκες", θα σταματούσαν κατακόρυφα οι ροές. Η Ιταλία, που έχει τόσα χρόνια απέναντι την εμπόλεμη Λιβύη, τα χρόνια που το εφάρμοσε επί υπουργού Λέγκας, είχε ρίξει τις αφίξεις στις 4000 το χρόνο, γιατί στους λαθρομετανάστες δεν άρεσε να μένουν 1 χρόνο φυλακή, σε φυλακή στη Λαμπεντούζα. Η Λαμπεντούζα είναι αυτή (μια εικόνα, χίλιες λέξεις):

      https://it.wikipedia.org/wiki/Isola_di_Lampedusa

      Είναι κατοικημένη, έχει και αεροδρόμιο, αλλά ό,τι καλύτερο έχει η Ιταλία που να θυμίζει "ξερονήσι". Πού να τους πήγαιναν σε εντελώς ακατοίκητο νησί. Ούτε 2000 δε θα είχαν έρθει. Άρχισαν πάλι να ξανάρχονται αργότερα, όταν άλλαξε πολιτική, με χοτ σποτ στην ηπειρωτική Ιταλία κλπ. Γιατί ο λαθρομετανάστης, θέλει να πατήσει πόδι στην ηπειρωτική χώρα. Δεν πληρώνει 1000 ευρώ για να μείνει στη μέση του πουθενά σε μια φυλακή.

      Αν του κόψεις το όνειρο, θα κρατήσει τα 1000 ευρώ για να τα χρησιμοποιήσει αλλού, με άλλο τρόπο, που θα δίνει περισσότερες ελπίδες.

      Η αλήθεια, είναι συχνά κυνική.

      Διαγραφή
    3. Εσυ κατσε και σκεψου πρακτορακι γιατι να θελεις 7,7 εκατομμυρια ισλαμιστες σε μια χωρα 10 εκατομμυριων κατοικων, οχι σε ερημονησια που απαντησες πισω στις πατριδες τους αμεσα αλλα ποιος θα το κανει αυτο η εβραικη ΝΔ?

      Διαγραφή
  11. οποιος δεν διαβλεπει οτι αυτο ειναι ενα σχεδιο το οποιο υπαγορευεται απο τους ξενους στους ξενοδουλους Ελλ Πολυικους ειναι αδαης τουλαχιστον....μπηκανστη Πολη οι οχτροι και εμεις γελουσαμε σαν τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εἴδατε ὅτι λίγες μέρες μετά τήν συνάντηση μιᾶς χούφτας ἀνρθώπων (Ντόρας, Πιπιλή Γ. Παπανδρέου, Κατρούγκαλου, πού φάγανε ὡς βουλευτές "μας" στήν Συνέλευση τοῦ Συμβ. τῆς Εύρώπης, στῆς Ντόρας),
    διώχνουν ἀκόμη καί τίς χριστιανικές ὀνομασίες τόπων ἐπειδή θυμίζουν τήν Παναγία καί τόν Ἄγιο Δημήτριο,
    ναί τίς δι΄ωχνουν ἀπό τους σταθμούς τοῦ μετρό τῆς Ἀθήνας,
    γιά νά αἰσθάνονται ἄνετα οἱ μουσουλμάνοι, μή τύχει καί καταλάβουν, τί σημαίνει Εὐαγγελισμός καί ποιός εἶναι ὁ Ἅγιος Δημήτριος;
    Παράδοση ἄνευ ὅρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η νέα ιταλική κυβέρνηση, συνέχισε το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί ο Σαλβίνι για κατ αρχήν συμφωνία με Γερμανία-Γαλλία, για την απορρόφηση του 50% των λαθρομεταναστών/"προσφύγων", που φτάνουν σε Ιταλία-Μάλτα. Υπήρξε πρωτογενής συμφωνία, η τελική θα γίνει τις επόμενες μέρες. Η Ιταλία θα κρατάει 10%, οι υπόλοιποι σε άλλες ευρωπαικές χώρες που θα τους δεχθούν και "χρηματικές ποινές" σε όσες δε δεχθούν.

    http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2019/09/13/migranti-germania-da-noi-25-di-chi-sbarca-in-italia_0debc5b2-3a87-4476-9f31-f00bc2fafa88.html

    H Ελλάδα πού ήταν; Αγρόν ηγόραζε... Πριν τις εκλογές, έγραφα για τη διαφορά μεταξύ πολιτικού που έχει ζέση για κάτι και πολιτικού που κάνει "αγγαρεία". H ΝΔ, δυστυχώς, έκανε αγγαρεία και στο σκοπιανό και στο λαθρομεταναστευτικό...

    Όλα είναι σχέση κόστους-ωφέλειας. Μπείτε στη θέση ενός Σύρου και ενός οποιουδήποτε άλλου λαθρομετανάστη. Τι θέλετε για να δώσετε τα 1000 ευρώ κατά κεφαλή που έχετε; Να ξέρετε ότι έχετε μέλλον και όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση με την ίδρυση νέων χοτ σποτ στην ηπειρωτική Ελλάδα και την επίσπευση απόδοσης ασύλου, λειτουργεί ως "κράχτης" και για Σύρους (που θεωρούνται πρόσφυγες) και για τους υπόλοιπους άλλων εθνικοτήτων που θα επιχειρήσουν είτε να περάσουν κι αυτοί ως πρόσφυγες είτε ότι θα βαρεθεί το ελληνικό κράτος και θα τους "απελάσει" στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Τα μέτρα που προτείνει ο κ. Καλεντερίδης είναι σωστά, εκτός από την άμεση απέλαση την επομένη των λαθρομεταναστών. Δε γίνεται, γιατί κάνουν όλοι αίτηση για άσυλο...

    Η Ελλάδα είναι αυτοεγκλωβισμένη στη συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας (της οποίας η Ελλάδα είναι θύμα) και αυτοχειριασμένη λόγω της αδράνειάς της (θα έπρεπε η Ελλάδα να απαιτήσει να ισχύσει και γι αυτήν η ίδια συμφωνία που θα ισχύσει για Ιταλία και Μάλτα, αλλά η Ελλάδα κάνει πως δε θέλει, ενώ στην πραγματικότητα "λύνει" το δημογραφικό).

    Ο ψευτοανθρωπισμός και ψευτοκαθωσπρεπισμός, περισσεύει στους Έλληνες πολιτικούς, που προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις πίσω από κινήσεις που είναι για μόστρα (συσκέψεις, ανακοινώσεις, ναι μεν, αλλά...).

    Τα πράγματα είναι καθαρά. Στον Τιτανικό, σώθηκαν οι μισοί, γιατί δεν άφησαν τους άλλους μισούς να ανέβουν στις βάρκες. Στην προκειμένη, ο Τιτανικός είναι το ελληνικό έθνος. Θα πρέπει να σκεφτεί αυτός ο λαός, αν πέρα από το πορτοφόλι του, θέλει να υπάρχει στο μέλλον ως διακριτό έθνος ή όχι. Αν θέλει, πρέπει να κάνει την Ελλάδα τόπο "αφιλόξενο" , όπου ο αλλοδαπός "δε θα έχει μέλλον". Το πιο εύκολο είναι: 1) Μεγάλη ταλαιπωρία για την απόδοση ασύλου, 2) μεταφορά των λαθρομεταναστών σε ακατοίκητα νησιά μέχρι την απέλασή τους. Να ξέρουν δηλαδή, αυτό που ξέρουν οι επίδοξοι λαθρομετανάστες στην Αυστραλία: Ότι ΔΕΝ υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα, παρά μόνο το εισιτήριο του γυρισμού από κει που ήρθαν.

    Όλα τα άλλα είναι μπαλώματα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια αμείλικτη πραγματικότητα. Ο λαός φέρει κι αυτός ευθύνη για τις επιλογές του και την αντίδρασή (ή μη) του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα κανουν τιποτε κ.Ουρακολουμ.Διοτι ειναι καταφανες οτι αλλη εντολη εχουν.Δεν.βλεπεις τι λενε και κανουν ? Ανοικουν σε οργανωσεις αγαπητε.Κρυφα.Απο πριν πανε στην εξουσια.Υπακουουν σε αυτες κι οχι στην πολιτεια.Για λεφτα κι εξουσια.Η υπακοη αυτη τους.παρεχει ανελιξη.Αν ειχαν πωπο ..θα ταβαζαν μαζι τους.Αλλα τα βαζουν μαζι μας.Τωρα παιζουν ομως με την ζωη .Για φραγκα παλι.Δεν υπαρχει.τομεας που να μην καταστρεφουν.Μιλω για ολους εκει μεσα.Η Ιταλια δεν εχει διπλα Τουρκια.Δεν της αμφισβητει κανεις νησια..αερα..θαλασσα ..υπεδαφος..και δεν ματωνει να κανει αναχαιτησεις.Εχουμε αφυλαχτο τον ..Εβρο !! Ποταμι !! Με στρατο φουλ !!Η Βουλγαρια εχει συνορα χωρις ποταμι.Ξηρα.Πας ευκολοτερα περπατωντας. Κι ομως τους αφηνουν εδω !! Στον δυσκολο δρομο.Αυτο ειναι συνειδητη πραξη !!! Σχεδιο κι εντολη.!!! Κανουν την παλαβη !! Ποιος τους διαταζει κυριε ?? Οι πολιτες ?? Στρωνουν χαλι για ολα. Εδω στα καλα καθουμενα βγαζουν το θρησκευμα απ τα σχολεια !!! Σε χρονο ντε τε !! Τοχαν στο πολιτικο τους προγραμμα ?? Οχι !! Πως το βγαζουν ?? Με ποιο δικαιωμα ?? Αυτο λεγεται Θρασσος και σχεδιο !Καταφανως δεν υπακουουν αλλου.Στην ..ζουλα τα κανουν ολα με το προσχημα ..μας βγαλατε κανουμε οτι θελουμε κι σς μην το ειπαμε !! Και περιμενουμε απ αυτους να κανουν το ...δεον ??? Ουτε που μας ενφιαφερει οτι προσβαλονται απ τα συμβολα μας μουσουλμανοι παρανομοι στο σπιτι μας !!! Αν προσβαλονται να πανε σπιτι τους !!! Αλλα αυτα ολα τι αλλο ειναι απ το χαλι για εισοδο την σκοπιμη ??? Αυτος ο Χρυσοχοιδης κι ολοι τι κανουν ?? Παιρνουν απ εδω και πανε διπλα τα παιδια ?? Αυτο και η γιαγια μου το κανει.Εμεις θελουμε να κλεισουν την πορτα !! Οχι να παιζουν και να μας ξεφτηλιζουν νομιζοντας οτι ειμαστε ηλιθιοι ολοι ! Αλλα παιζουν...Λοιπον αυτοι θα συνεχισουν το δουλεμα !! Για να γινει το σχεδιο.Να μεγαλωσει ολο τοσο...που να μην μπορουμε μετα να κανουμε.τιποτε !! Να μας το φορεσουν δηλ .ολο.Εδω συμετεχουν.ολοι κ.Ουρακολουμ...με καποιο κεντρο ελεγχου ...Υπαρχει στρατηγειο πισω απ ολα..Αθεατο....Αυτα ολα δεν αλλαζουν το ολοκαυτωμα. !!! Που θα βρω εγω κι εσυ κι ολοι..την καθε Κεραμεως μετα να την αρπαξω ??? Που θαναι ολοι αυτοι οταν θα καταστρεφομαι ?? Πως θα πληρωσουν ?? Διοτι δεν υπογραφουν κυριε οτι θα πληρωσουν ευθεως αναλογα των μοιραιων παιχνιδιων τους !!!! Αυτο δεν θα πει ευθυνη ??? Αν λες μπορω...και σφαλεις προκαλωντας ολοκαυτωμα..τι πρεπει να παθεις ?? Που θασαι τοτε ?? Γιατι πρεπει να σε βρουμε !! Κι εσενα ..κι ολο σου το σοι...

      Διαγραφή
    2. 1/2

      Κύριε Δημήτρη, εγώ ήμουν παλιά Νεοδημοκράτης. Δεν είμαι εδώ και πολλά χρόνια, ακριβώς γιατί ζώντας μια άλλη πραγματικότητα, δε μπορώ να αντιστοιχίσω την ιταλική κεντροδεξιά και δεξιά, με τη ΝΔ. Η ΝΔ είναι στην καλύτερη περίπτωση κέντρο. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει πως στη ΝΔ χωράνε και οι κεντροαριστεροί, οπότε η παρουσία Χρυσοχοίδη, Μαυρωτά, άλλων "ποταμίσιων", αρνητών ποντιακής γενοκτονίας, τουρκολάγνων, Τατσοπουλικών, κλπ, μόνο έκπληξη δεν είναι. Το δράμα από την άλλη, είναι πως η Ελλάδα δεν έχει και κάποιο σοβαρό κόμμα δεξιότερα, που να μπορεί να έχει ελπίδα, γιατί ο χώρος κυριαρχείται παραδοσιακά από λαικιστές χειρίστου είδους ή εξτρεμιστές που δεν υπήρχε περίπτωση να δουν εξουσία... Με τη σειρά του αυτό έχει τις ρίζες του στην αριστεροσύνη με την οποία μεγαλώνει ο νεοέλληνας και το ηθικό της πλεονέκτημα...

      Στο προκείμενο τώρα...Εγώ δεν πιστεύω στην ύπαρξη "κακών ξένων" που έχουν στήσει στρατηγείο ειδικά για τον εξισλαμισμό της Ελλάδας. Γιατί θα ίσχυε και για τη Βουλγαρία. Αυτό που πιστεύω είναι πως και η ΝΔ, έχει αποδεχθεί τη λαθρομετανάστευση ως λύση του δημογραφικού (άλλο το ότι δε μπορεί πολιτικά να το πει δημόσια), συν ότι διακατέχεται κι αυτή από τον παραδοσιακό ελληνικό ωχαδερφισμό, την έλλειψη εθνικού οράματος και στρατηγικής. Η Ελλάδα δεν έχει εξωτερική πολιτική. Είναι εγκλωβισμένη στο δόγμα αδράνειας Παπανδρέου (δε διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα). Αυτό σημαίνει "δεν κάνω τίποτα".

      H Ελλάδα διακατέχεται και από τη νοοτροπία του "ραγιά" και της δουλικότητας έναντι όλων: "Οι ΗΠΑ θα μας λύσουν το Σκοπιανό". "Η Γερμανία θα μας δώσει συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό". Αφού μας τα δώσαν, συνεχίζουμε. Τώρα, πώς η μικρή Μάλτα κατάφερε να μπει στη συμφωνία με Ιταλία-Γερμανία-Γαλλία και η Ελλάδα έχει ξεμείνει μόνη στη γωνία, με τον κ. Κουμουτσάκο να λέει πως "τα σύνορα δε σφραγίζονται", ας το κρίνει ο καθένας.

      Δεν υπάρχουν μυστήρια ως προς τη Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι, ΔΕΝ τους καλωσορίζουν στα σύνορα. Έχουν φράχτη και στρατό. Διαβάστε (γιατί εγώ για να μην ξεχνώ, κρατάω αρχείο σε 3 γλώσσες με ειδήσεις που θέλω να θυμάμαι) αυτό, είναι αποκαλυπτικό:

      https://www.iefimerida.gr/news/253662/enas-syros-prosfygas-exigei-giati-dialexame-na-perasoyme-apo-tin-ellada-kai-ohi-apo-ti

      Διαγραφή
    3. 2/2

      Όταν από Βουλγαρία, πρέπει να περπατήσεις 30 χμ, για να παρακάμψεις το φράχτη και από πίσω περιμένουν οι Βούλγαροι στρατιώτες και αστυνομικοί, που θα σε αφήσουν με το εσώρουχο και μετά θα σε απελάσουν Ελλάδα (έγινε πρόσφατα, είδα τις φωτογραφίες που έφτασαν στην Ελλάδα με τα εσώρουχα μόνο) και στην Ελλάδα έχεις να σε περιμένουν ΜΚΟ και φαντάροι-ορντινάντζες, ε, πού θα πάτε; Μετά, δε θα το πείτε και στους άλλους που περιμένουν Τουρκία, να ξέρουν κι αυτοί πού είναι καλύτερα; Θα το πείτε!

      Η ελληνική πολιτικήκ ελίτ, παίζει εδώ και χρόνια το παιχνίδι της παρθένας ιερόδουλης, που δήθεν δε θέλει, αλλά... Τουλάχιστον στην Ιταλία, η κεντροαριστερά, το έλεγε ανοιχτά, ότι θέλει για να τους ρίχνει στις φάμπρικες. Επικαλούνταν και τον ανθρωπισμό (για τους πιο "ευαίσθητους"), αλλά ανέμιζαν και την έκθεση του κράτους που έλεγε πως αν κοβόνταν με το μαχαίρι οι αφίξεις η Ιταλία θα έχανε 40 δις στο ΑΕΠ το 2030. Και ο Σαλβίνι υπέγραψε για 30.000 φέτος, αλλά από χώρες που ήθελε η Ιταλία, όχι από Λιβύη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

      Η Ελλάδα επειδή έχει μια πολιτική ελίτ πραγματικά θλιβερή, το χει ρίξει στην τύχη και επικαλείται απλά τον ανθρωπισμό, για να δικαιολογήσει τα σχέδιά της. Δεν υπάρχει ξένη συνωμοσία, ντόπια είναι. Η ξένη συνωμοσία είναι πως οι Γερμανοί έκαναν μια συμφωνία που προστατεύει τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, όχι την Ελλάδα. Ο Σαλβίνι το πρώτο που έκανε ήταν να διώξει τα ξένα πλοία από την Operation Sophia (παρόμοια της Frontex για τη Λιβύη), γιατί αυτά έσωζαν και έφερναν στην Ιταλία. Ο Σαλβίνι κράτησε στα 12νμ μόνο το ιταλικό ναυτικό με εντολή απώθησης πίσω και ενημέρωση της λιβυκής ακτοφυλακής να τους μαζεύει. Η Frontex δε θα το κάνει αυτό ποτέ στην Τουρκία. Τους φέρνει Ελλάδα και τους καταγράφει, ώστε η Γερμανία να μπορεί να τους ξαναστείλει πίσω Ελλάδα χάρη στη συμφωνία του Δουβλίνου.

      Διαγραφή
    4. Ορίστε:

      https://www.ethnos.gr/ellada/60684_ebros-boylgaroi-xegymnonoyn-metanastes-kai-toys-sprohnoyn-stin-ellada-pics

      Εσείς τώρα που είστε ένας από αυτούς και θα πάρετε τηλέφωνο τον ξάδερφό σας, επίσης επίδοξο λαθρομετανάστη, που περιμένει στην Τουρκία, τι θα του πείτε: Ότι είναι καλύτερη η Βουλγαρία ή η Ελλάδα, που περιμένουν 60 ΜΚΟ να τους νταντέψουν και φαντάροι να τους ταίσουν; Η Ελλάδα...

      Διαγραφή
  14. Η πόρτα του φρενοκομείου έχει ανοίξει εδώ και καιρό δυστυχώς και με ευθύνη των Ελλήνων φίλε Σάββα
    Έχει χαθεί ο έλεγχος κατά τα φαινόμενα σε βασικά ζητήματα κι έχει αντικατασταθεί από τη σύγχυση, γνωστή και ως θολούρα, κάτι ξέρουν τα αριστερά μια από αυτή
    Ονομάζεται ψάρεμα σε θολά νερά
    Μας πιάσανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειπα οτι το στρατηγειο ειναι ξενο.Ειναι Ελληνικο αλλα εχει και διαυλους Ατλαντικους.Ουρακουλουμ τι ειναι ΜΚΟ ?? Ποιος τους ψηφισε και κοβουν βολτα στην χωρα μου και υποδεχονται για λογαριασμο μου με λεφτα και δωρα μεσα στο σπιτι μου ανθρωπους που δεν θελω και με πνιγουν ?? Ποιος τους ψηφισε ?? Εδωσες εσυ εγκριση σ αυτους ?? Εδωσες εσυ σε Ισραηλινους ,Γαλλους, ολλανδους κλπ ελευθερας να αλωνιζουν εδω με οποιο προσχημα ?? Πηγαν ελληνικες ΜΚΟ στο Ισραηλ να εισαγουν Παλαιστινιους ?? Και αν πηγαν ζουν ?? Εδω γιατι ζουν ?? Γιατι δεν συλαμβανονται να απελαθουν ? Ποιος ψηφοφορος τους ενεκρινε ?? Με δεδομενη την ζημια που κανουν κι εκαναν στην χωρα οχι μονο απελαση πρεπει αλλα και σκατοξυλο πριν την απελαση.Μηπως δεν ειναι μετρησιμη η ζημια που κανουν ??? Οκ...τοτε να φερουμε εναν ανεξαρτητο Κινεζο παρατηρητη να κρινει την ζημια ...και μετα το ξυλο κι η απελαση.!! Και αποζημιωση βεβαια.Αλλα οχι δεν ειναι ερασιτεχνες οπως αφηνεις λιγο να φανει οι ντοπιοι εκτελεστες.Διοτι κυριε ειναι μια ολοκληρη ορχηστρα οπως βλεπεις σ ολα τα κομματα.Παιζουν ολοι το ιδιο τραγουδι σε παραλλαγες.Ιδιο !!! Αυτο δεν γινεται στην Οπερα χωρις μαεστρο !!! Επαιξε ποτε στο Μιλανο ..ιδιο σκοπο τελεια ..ενα βιολι στην συνοικια βορεια...αλλο στην νοτια...κι αλλο στο μετρο ξεκαρφωτα ?? Ταυτοχρονα το ιδιο ?? Ουτε στα ανεκδοτα. Εχουν στρατηγειο...Δεν μου λες..σε καλεσαν εσενα ποτε ..ετσι γιατι εισαι ταλεντο βρε αδελφε κι ομορφος..και φερελπης..και επιστημονσς διαβολε...στην λεσχη Μπιλντεμπεργκ ?? Τι εχει η Κεραμεως απ το χι ...χωριο και την βρηκαν μια μερα στον δρομο και την καλεσαν ?? Βρηκε τις εξισωσεις πεδιου ..και την καλεσαν να τους διαφωτησει ??? Και τσουπ μετα απ το μηδεν ...στο απειρο ?? Και τσουπ μετα υπουργος ? Και τσουπ μετα ..πριν τα βιβλια φτασουν στα παιδια ακομη..πρωτο βημα..εξω το θρησκευμα ..γιατι προσβαλονται οι μουσουλμανοι που ερχονται παρανομα (!!) Στο σπιτι μας
      ..ακαλεστοι..????!!! Κι αυτη τι ειναι ?? Νταβατζης τους ?? Την βαλαμε για νταβατζη εκει ?? Ολα αυτα συμπτωματικα ..με την αυξηση των ροων...οπως και την προσκληση στον ..δρομο γιατι εχει ωραια μαγουλα.Πολλες συμπτωσεις μαζι...οπως στα βιολια στην Οπερα..χωρις μαεστρο...Απο τοτε που αρχισαν ολα , οι συμπτωσεις εφτασαν στην ζωνη των αστεροειδων μεταξυ Αρη και Δια..και τραβανε για την ζωνη Καιπερ και Ορτ...Απο συμπτωση δεν αυξανει και η θητεια με τους Τουρκους προ των Πυλων..οπως στην Καρχηδωνα...Μετα ειπαν στο Καπιτωλιο ..το " Στουλτορουμ ιμφινιτους νουμερους εστ "...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, οι ΜΚΟ είναι επιχειρήσεις, που απασχολούν εργαζομένους και για να υπάρχουν χρειάζονται πόρους. Όπως είναι λοιπόν επόμενο, αν δεν τρέξουν να κάνουν τη "δουλειά" τους, θα κλείσουν. Το ζήτημα είναι ποιος τους δίνει την άδεια να κάνουν τη "δουλειά" τους, όπου θέλουν και σε όποια χώρα θέλουν. Γιατί πχ με το Σαλβίνι, δεν καλοπέρασαν. Στη Βουλγαρία, γιατί στα σύνορα επιχειρεί ο βουλγαρικός στρατός και όχι 60 ΜΚΟ, όπως στην Ελλάδα;

      Στη Bilderberg καλούν επώνυμους, που έχουν σχέση με την πολιτική ή με την οικονομία ή τα ΜΜΕ. Προφανώς η κ. Κεραμέως είχε εντυπωσιάσει και ήταν γνωστή η πρόθεση να προωθηθεί σε υπουργικό θώκο, οπότε πέρασε κι αυτή από κει... Αυτοί είναι όντως ένα είδος στρατηγείου, γιατί έχουν κοινή γραμμή και απόψεις. Σύμπτωση δεν είναι, αφού δεν καλούν πχ τον κ. Κουτσούμπα, γιατί εντελώς διαφορετικής ιδεολογίας.

      Αλλά στο τέλος, στην κάλπη, την ψήφο τη ρίχνει ο ψηφοφόρος...

      Διαγραφή
    3. Ειχε βρει τους τανιστες και τις εξισωσεις του Λορεντς ?? Που διεπρεψε ?? Που ξεχωρισε ?? Η κυρια ? Ηταν ομωα ...ζηλωτης !!! Ειχε ζηλο σε κατι !! Σε οτι κανει !! Πως διαβολο την ξεραν ..?? Εκει ..εξω εννοω...Εσενα σε ξερουν ?? Ειναι εθελοντης ζηλωτης απο χρονια κ.Ουρακολουμ.Αυτη πηγε και τους βρηκε !! Και ειπε " διαταξτε με "!! Για να ανεβει κυριε ! Που ?? Μα στις πλατες μας !!! Εχει ενα πτυχιο . Εεε και ?? Εγω..εσυ..ολοι..οσοι ...εχουν !! Απλα δεν πηγαμε εθελοντες !!! Οπως ειδες μετα το ΚΥΣΕΑ...εγινε οτι ειπαμε.Τιποτε αλλο απ την συνεχεια και την διασπορα του καρκινου σε ΟΛΟ το σωμα της χωρας..Αυτο δεν ειναι σχεδιο ?? Αλλαξε ροτα το πλοιο ??? Οχι...Δεν εχει καπετανιο ο Τιτανικος ?? Εχει.! Το παγοβουνο δεν ειναι μπρος εκει ?? Ειναι και το βλεπει !! Γιατι λοιπον δεν αλλαζει ροτα ?? Γιατι ...ειναι Καμικαζι κυριε !!! Συνειδητος καμικσζι με εντολη !! Απλα την τελευταια στιγμη θα πηδηξει μονος απ το πλοιο...κι εμεις θα φαμε το ..κρατς...Βαλε σωσιβιο και φυγε απ την πλωρη...
      Καποιος ευγενης κυριος ειπε..οτι εδρασε για το μη χειρον..και το χειρον τωρα πιανει το πικ...εδρασε ο ανθρωπος οπως χθες...χωρις να ανοιξει τον φακο σε ολο το καδρο.Εκανε παλι ζουμ σε σημεια του.Δεν τον κατηγορω οχι.Αλλα θελει μια περισυλογη και παρατηρηση καλη στο φοντο ολο πριν.Ολες οι ενδειξεις δεν ηταν καλες.Στις Πρεσπες τα μασουσαν φανερα.Συστρεφονταν σαν φιδια να ξεφυγουν.Δεν ηταν παιξε γελασε.Ηταν κορυφαιο Εθνικο θεμα !! Κι αυτο εδω το ιδιο.!! Σε δυο λοιπον κορυφαια θεματα και πρωτα των παντων αμολανε το πλοιο στα βραχια.Σκεψου τα μελλοντα..και τα μικροτερα.Σαραντα χρονια κανουν ολοι το ιδιο.Δηλ.ποτε θα σταματησει αυτο ?? Το 4.000 μ.Χ ??? Ποσα μαθηματα θελει ?? Πι ιδιοι δεν ηταν χθες ? Προχθες ?? Ποσα αεροπλανα θα ριξουν αυτοι οι πιλοτοι και θα πετουν σαν θεοι ?? Και σαυρες ναταν εδω θαχαν μαθει !!!

      Διαγραφή
    4. Μπορω να αποδομησω ευκολα αυτο που ειπες για την ψηφο.Οτι τελικα ο απλος κοσμος ψηφιζει.
      Ξερεις τι θα πει Λειζερ ???
      Μετεφρασε καθε αγγλικη λεξη που το σχηματιζει .Εξαναγκασμενη εκπομπη ακτινοβολιας χοντρικα θα πει.Αυτο απαντα στη διαπιστωση ψηφιζει ο κοσμος.Αυτο γινεται...με ενα απλο λογο.Και παντα στο λεηζερ η ακτινοβολια ειναι αυστηρα.προσανατολισμενη και αυστηρα συγκεντρωμενη.Την προσδιοριζει απολυτα η δυναμη που διεγειρει το υλικο.Αυτα συμβαινουν με την ψηφο.( δεν ειναι ωρα και τοπος να αναλυσουμε.πιο πολυ .Γιατι και πιο περα υπαρχουν εκπληκτικες αναλογιες πως ενισχυονται ολα..κλπ)

      Διαγραφή
  15. Χρειαζόμαστε εθνικη κυβέρνηση και όχι υποχείρια ξένων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελλαδα μοιαζει να εχει καταληφθει απο μια μη Ελληνικη κυβερνηση υποχειριο ξεμων δυναμεων. Θα τριβουμε για πολυ τα ματια μας αν δεν αντιδρασουμε!!! Ειμαστε ηδη σε πολεμο!!!!Και ειμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!! Αναγκαστικα θα πρεπει να λειτουργησουμε ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ!!!! ....Και αφου αφησαμε τα πραγματα να κυλησουν ετσι τωρα πλεον χρειαζονται ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!!! Θεσμικη επαναφορα της θανατικης ποινης (ΠΟΙΝΗ ΜΟΝΗ)για τους λαθροδιακινητες εκτελεστη επι τοπου και κατα το δοκουν με αποφαση του ΚΑΘΕ εμπλεκομενου επιχειρησιακα Ελληνα διοικητη μοναδων ασφαλειας.Το ιδιο και για τους αποδεδειγμενα εμπρηστες μετα ομως απο τελεσιδικη αποφαση δικαστηριου(ΠΟΙΝΗ ΜΟΝΗ!!)!! Κηρυξη περιοχων της Ελλαδος σε εμπολεμη κατασταση με αναλογη προσομοιωση του δικαιου και των νομων! Απλη εφαρμογη των Ελληνικων φορολογικων διαταξεων για τις ΜΚΟ.Θα μπουν ολες στο κοκκινο!!Ασφυκτικος ελεγχος των πεπραγμενων τους με ορους δημοσιας ταξης και παραβιασης του Συνταγματος!Επισης τετοια Frondex ειναι ανεπιθυμητη.Go home!Για τους λαθροεισβολεις θα μπορουσαν αγονα και ερημικα νησια(Γυαρος,Μακρονησος,Αναφη,ξερονησια κλπ) να αναμορφωθουν οικιστικα ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ,ΦΑΓΗΤΟ κλπ.Υπο την διοικηση του Ελληνικου στρατου και με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση.Εξυπακουεται οτι ο σκοπος των Hot-Spot αυτης της μορφης θα ειναι ο καταναγκαστικος επαναπατρισμος η εν αναγκη η νομιμη μεταναστευση ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ στις χωρες της ΕΕ η και στην Λιβυη απεναντι που ειναι πιο εφικτο. Αν καποιοι υποκριτες Ευρωπαιοι αρνηθουν την αναλογικοτητα (που θεσμικα υφισταται)τους φορτωνουμε στα ποσταλια και τους παμε πεσκεσι αλλα τουρκα.Αν βγαλουν τα πολυβολα(που θα τα βγαλουν γιατι ειναι σοβαρα κρατη) αν μη τι αλλο θα τους ξεμπροστιασουμε.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που μας στελνουν οι εχθροι μας ποσο μαλλον να περιθαλπουμε αποδεδειγμενα ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!!!Αν καποιοι απο αυτους ζητουν ασυλο να το εξεταζουμε και μονο αν πληρουν ολα τα κριτηρια να τους δινεται!!!!Μιλαμε αλλωστε για ελαχιστους!Ας ακολουθησουμε και το παραδειγμα του Ισραηλ για το οποιο ολοι ποιουν την νησσα ενω δαιμονοποιουν την Ουγγαρια, την Αυστρια, την Ιταλια κλπ!! Αυτονοητο ειναι οτι ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!Υπερανω ολων η ΠΑΤΡΙΔΑ!Αν εχουμε υπογραψει λεοντιες συμφωνιες με επαχθεστατους για μας ορους θα πρεπει να τις καταγγειλουμε και να οδηγησουμε τους προδοτες-μειοδοτες στο δικαστηριο!!Για παραδειγμα!!Δουβλινο 2 !!Πιο εξοφθαλμα προδοτικη συμφωνια δεν εχει ξαναυπαρξει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναφορά θανατικής ποινής είναι αδύνατον όσο η Ελλάδα είναι στην ΕΕ (αντιβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο). Η Frontex, συμφωνώ, υπάρχει για να προστατεύονται οι βορειοευρωπαίοι, χάρη στην καταγραφή των λαθρομεταναστών στην ευρωπαική βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν μετά να απελαθούν στην Ελλάδα ως χώρα 1ης εισόδου, με βάση το Δουβλίνο ΙΙ, που πολύ σωστά λέτε ήταν μια εξαιρετικά αποτυχημένη συμφωνία για τις νότιες χώρες και που υπέγραψε χαμογελώντας, για την Ελλάδα, ο γεμάτος επιτυχίες, Γιώργος Παπανδρέου.

      Διαγραφή
  17. https://www.youtube.com/watch?v=P_DADCk8BuI
    " Giorgia Meloni smonta le menzogne sull'immigrazione"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω, πω, κύριε Καβασίλα, εδώ στην Ελλάδα είναι ακροδεξιός ο Σαλβίνι, εσείς πάτε και βάζετε Μελόνι; Θέλετε να το δει κάποιος Έλληνας αριστερός ιταλομαθής και να πάθει εγκεφαλικό;

      Για τους μη ιταλομαθείς, 2 ενδιαφέροντα σημεία, από το παραπάνω βίντεο της δεξιότερης του ακροδεξιού Σαλβίνι, κ. Μελόνι:

      - Μας λένε πως θα λύσουν το δημογραφικό με τους μετανάστες. Πώς θα γίνει αυτό, αφού τα παιδιά τα γεννούν γυναίκες και το 85% αυτών που έρχονται είναι άνδρες;

      - Στη Βενεζουέλα ψωμολυσσάνε εκατομμύρια, πολλοί εκ των οποίων είναι χριστιανοί και ιταλικής καταγωγής και πάντως συναφούς πολιτισμού. Γιατί δε φέρνουμε αυτούς και φέρνουμε μουσουλμάνους;

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Μὰ θὰ δημιουργηθῆ εὐκολα ἔτσι ἡ μιγαδικὴ εὐρώπη τοῦ δόγματος Gudenhove-Καλλέργη.
      Νὰ γιατὶ ἔρχονται μὸνο ἄνδρες νέοι.
      Κάποτε ἕνας Ἰμάμης ἔβγαλε λόγο καὶ ἔλεγε ὅτι οἱ
      ἄνδρες τῆς Εὐρώπης ὃντες ἀνικανοι καὶ γυναικωτοὶ,ἐρχόνται αὐτοὶ γιὰ γονιμοποίησι.

      Διαγραφή
  18. "Giorgia Meloni smonta le menzogne sull'immigrazione" Ακούγοντας την, σέ αὐτήν τήν ὁμιλία της, α) μαθαίνετε ἀμέσως τά ἰταλικά ἄν γνωρίζετε ἀγγλικά ἤ γαλλικά,
    β) ἀκοῦτε πόσο εὔκολα ἀντιμετωπίζεται τό πρόβλημα τῶν προσφύγων (μέ ἐλέγχους προτοῦ ξεκινήσουν οἱ βάρκες, ὅπως ἄλλωστε ἔχει ἤδη γράψει ὁ Σάββας Καλεντερίδης)
    καθώς καί γ) καταλαβαίνετε γιατί δέν ἀντιμετωπίζεται πράγματι τό πρόβλημα τῶν προσφύγων ἀπό τήν "Εὐρώπη" καί τά "ἰσχυρά" της κράτη-μαριονέττες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, η Μελόνι, προτείνει "blocco navale" (ναυτικό αποκλεισμό). Το ερώτημα είναι. Άντε, ας πούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει στη Λιβύη (όλως τυχαίως η Ιταλία έχει αυτή τη στιγμή ένα μηχανοκίνητο τάγμα στη Λιβύη, σε Τρίπολη και Μιζουράτα, εγκατεστημένα στο λιμάνι). Στην Τουρκία, ποιος τολμά να κάνει ναυτικό αποκλεισμό;

      Διαγραφή
    2. @ Nikolaos Kavasilas

      α) Την έχω ακούσει, αλλά δεν έμαθα ιταλικά, καίτοι μιλώ αγγλικά και γαλλικά. Τι ακριβώς εννοείς;
      β) Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αν θέλει να το αντιμετωπίσει κανείς (βλέπε σχόλιό μου 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 1:06 μ.μ.).
      γ) Αφού δεν κατάλαβα την ομιλία, δεν μπορώ να καταλάβω ούτε αυτό.

      @ Oraculum

      Έλα ντε.

      Διαγραφή
    3. Δέν χρειάζεται "ναυτικός ἀποκλεισμός", ἀλλά μπλοκάρισμα τῶν ἀναχωρήσεων μέ σάρωση στό τουρκικό ἔδαφος, μέσω Ντρόουνς, ὥστε νά ἐπισημαίνεται στούς Τούρκους ἀπό ποῦ ἑτοιμάζονται νά φύγουν γιά τα νησιά μας οἱ μετανάστες, καί νά μήν μποροῦν νά κάνουν τή πάπια.
      Ἔτσι ἡ Εὐρώπη θά καταλάβῃ τί παιχνίδι παίζουν, ἄν δέν συμμορφώνονται.

      Τό θέμα ἀκριβῶς εἶναι, ὅτι ἡ "Εὐρώπη" τῆς Γερμανίας (καί καί τῆς Γαλλίας, ὅσο ἔχει τόν Μακρόν, δηλαδή ὡς οὐρᾶς τῆς Γερμανίας, καί ἄρα, τό πιθανότερο, ὡς καμουφλαρισμένου τόπου ἕδρας ἐπιχειρήσεων γερμανικῶν συμφερόντων γιά τήν Ἀφρική...),
      δέν θέλει νά λύσῃ τό μεταναστευτικό πρόβλημα,
      ἀλλά νά τό ἐκμεταλλευθῆ μόνον, ποικιλοτρόπως:

      Α) Γιά νά ὑποτάξῃ τόν "Νότο" στόν "Βορρᾶ", ὅπως πάντα ἔκανε ἡ Γερμανία, ἀκόμη καί στό ἐσωτερικό της, καί, ἱστορικά, σέ βάρος Ἰταλίας (ἐνῶ μέ τήν Γοτθικῆς καταγωγῆς καί νοοτροπίας ἡγετική τάξη τῆς Ἱσπανίας πάντα τά εὕρισκε, λόγω τῆς κοινῆς Γοτθικῆς καταγωγῆς τῶν Βορείων Γερμανῶν μέ τούς Βησιγότθους "εὐγενεῖς" τῆς Ἱσπανίας , ἀστικοποιημένους ἤδη, ἀφοῦ δέν γνώρισαν Γαλλική ἐπανάσταση),
      Β) Γιά νά ἔχῃ κέρδη (ἡ "Γερμανική Εὐρώπη") ἀπό χῶρες-ἀποικίες, ἀφοῦ κατά σύστημα οἱ βάρβαροι διοικοῦντες τήν Βόρεια Εὐρώπη, γιά ἔχουν πλούτο καί ἰσχύ, κάνουν
      ἀκριβῶς ὅ,τι ἔκαναν καί οἱ Ὀθωμανοί Τοῦρκοι στήν περιοχή μας,
      δηλαδή ἀπομυζοῦν ἀπό τούς ἄλλους ὑποδουλώνοντάς τους.
      Ἡ μὀνη διαφορά εἶναι, ὅτι
      οἱ Τοῦρκοι παίρνουν ἀπό, ἤ ὑποδουλώνουν, τούς γείτονές τους,
      γιά νά μήν φτωχύνουν ὄντας (στό σύνολό τους ἐννοεῖται) μή παραγωγικοί (εἶναι τεμπέληδες ἤ μή ἔξυπνοι, σέ πολύ μεγάλο ποσοστό, καί γι' αὐτό ἀκολουθοῦν σχετικά πιστά καί γιά πλιάτσικα ὡς ὄχλος, τίς αἱμοδιψεῖς, ἱσχυρές καί πονηρές ἡγεσίες τους, ὅταν ἔχουν τέτοιες),
      ἐνῶ οἱ βάρβαροι τῆς Βορείου Εὐρώπης, παίρνουν ἀπό, ἤ ὑποδουλώνουν, καί τούς γείτονές τους καί εἰ δυνατόν τόν κόσμο ὁλο, ,
      γιά νά μήν φτωχύνουν ὄντας (στό σύνολό τους ἐννοεῖται) λιγώτερο παραγωγικοί ἀπό τούς λαούς τῆς Νοτίου Εὐρώπης (εἶναι κι αὐτοί τεμπέληδες ἤ μή ἔξυπνοι, σέ πολύ μεγάλο ποσοστό, ἀλλά τό κρύβουν κάτω ἀπό προπαγάνδες καί μέ πονηρότατες, τάχα "ἔξυπνες" καί τάχα "ἀξιόπιστες," ἡγεσίες τους, πού μάλιστα ἀνακυκλώνονται καί μοιάζουν γιά μόνιμες).

      Διαγραφή
    4. Κύριε Καβασίλα, συμφωνώ για τα drones. Γενικά αν η Ελλάδα είχε καλύτερο σύστημα επιτήρησης, που θα ειδοποιούσε τους Τούρκους να τους μαζέψουν πριν μπουν σε ελληνικά ύδατα, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, όπως επίσης και αν η Ελλάδα, αντί να κάθεται παθητικά να περιμένει τη Μέρκελ να διαπραγματευθεί με την Τουρκία, είχε η ίδια αιτήματα για να γίνει συμφωνία (πχ χοτ σποτς σε τουρκικό έδαφος), θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

      Το κακό είναι πως στην ουσία, διαπραγματεύτηκε Γερμανία με Τουρκία και η Ελλάδα απλά κοιτούσε, οπότε οι 2 πλευρές πήραν το μέγιστο που ικανοποιούσε τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα.

      Οι Ευρωπαίοι ξέρουν καλά τι παιχνδίδι παίζει η Τουρκία, απλά δεν τους νοιάζει, όσο τα βόρεια ελληνικά σύνορα είναι σφραγισμένα, γιατί πολύ απλά, όσοι μπουν θα μείνουν στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  19. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να σταματήσουν την λαθροεποίκιση. Κατ' εμέ, δεν πρόκειται ούτε για ανικανότητα, ούτε για άγνοια/υποτίμηση τού θέματος. Οφείλαμε να το γνωρίζομε οι Έλληνες ενδιαφερόμενοι για τα κοινά. Δεν είναι καινούριο. Ξεκίνησε με τον Παυλόπουλο, ΥπΕσ. τότε, να ευχαριστεί το 2006 εκείνους που επιλέγουν την χώραν μας ... κλπ και φθάνει στα εν αχρηστία συστήματα παρακολουθήσεως. Υπάρχει κανείς ακόμη να αμφιβάλει ότι πρόκειται για ηθελημένη τακτική τής πολιτικής μας ηγεσίας; Πιστεύω ότι και στην Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί ένας Salvini, όπως ανεδείχθη στην Ιταλία, αρκεί να τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Αν όμως προτιμά να ψηφίσει Αλέξηδες και Κούληδες, τότε καλά να πάθει. Το κακό είναι ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς, δεν υπάρχει βούληση. Αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα δε μπορεί να βγει Σαλβίνι, γιατί ο μέσος Έλληνας είναι υπερβολικά αριστερίζων ή υπερβολικά μαθημένος γενικά στην ανομία, για να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι τυχαίο πως η ΝΔ επιχειρεί πάντα να ψαρέψει στην κεντροαριστερά, ως την πλέον προσοδοφόρα τακτική, από άποψη ψήφων.

      Επιπλέον, το πρώτο κριτήριο του Έλληνας, είναι το χρήμα. Τάξε του ότι θα κόψει τον ΕΝΦΙΑ και σε ψήφισε. Τέλος είναι και θέμα εκλογικής κουλτούρας. Ο Έλληνας δεν ψηφίζει αυτόν που τον εκπροσωπεί, όπως θεωρητικά απαιτεί το πολιτικό σύστημα για να λειτουργήσει σωστά, αλλά αυτόν που θα εμποδίσει να βγει ο άλλος, που αντιπαθεί περισσότερο. Οπότε βρίσκεται εσαεί σε μια παγίδα διπολισμού από την οποία δε μπορεί ποτέ να ξεφύγει. Γιατί τη μια φορά ψηφίζει τον Α, για να διώξει τον Β. Την επόμενη, ξαναψηφίζει τον Α, για να μην ξανάρθει ο Β. Οπότε οι Γ,Δ,Ε,κλπ, δεν έχουν ποτέ ελπίδα να δουν εξουσία, εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις, όπου και πάλι όμως, ψηφίζουν με βάση το πορτοφόλι πρώτα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Oraculum, νομίζω ότι δεν είναι θέμα αριστεριζόντων Ελλήνων. Δεν είναι καν θέμα αριστεράς, ή δεξιάς, ή άκρα δεξιάς κλπ. Εγώ δεν χρησιμοποιώ αυτές τις ταμπέλες. Είναι θέμα αν σ' ενδιαφέρει να σώσεις τον τόπο σου, ή το τομάρι σου. Είναι θέμα αν σ' ενδιαφέρει να ζήσεις σαν Έλληνας, στην Ελλάδα, οπότε ψηφίζεις Salvini, ή σ' ενδιαφέρει περισσότερο, όπως σωστά γράφεις, η μείωση τού ΕΝΦΙΑ, ή ακόμη-ακόμη το βόλεμα τού παιδιού σε μια θεσούλα στο Δημόσιο και η "τακτοποίηση" τού αυθαιρέτου σου. Όπως έγραψα, τόσα χρόνια ξέραμε και ποιους ψηφίζομε και γιατί τούς ψηφίζομε. Είμαστε άξιοι τής μοίρας μας.

      Διαγραφή
    3. Nativist, κι άλλες φορές σου είπα ότι με αρέσεις πολύ !!!
      Χαίρομαι όταν διαβάζω τα σχόλιά σου !!!!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Nativist, η εντύπωσή μου, είναι πως στην Ελλάδα, επικρατεί ένα είδος αριστερής ιδεολογικής τρομοκρατίας, όπου όποιος τολμήσει και πει κάτι που δεν είναι αποδεκτό από την αριστερά, είναι φασίστας, που αμέσως γίνεται λόγος ντροπής. Πχ, στην Ελλάδα, είναι παράσημο να πεις πως είσαι αριστερός. Δε διαβάζω κανέναν να λέει με "περηφάνεια" πως είναι δεξιός. Στην Ιταλία ναι. Στην Ελλάδα, η αριστερά, άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο "παράτυπος μετανάστης", λέγοντας πως το "λαθρομετανάστης" είναι ρατσιστικό. Όλως τυχαίως, η λέξη λαθρομετανάστης εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν άφοβα το "clandestino" (λαθραίος, εννοείται μετανάστης). Αν φοβάσαι να πεις τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, επειδή τρέμεις μη σε ανακηρύξει η αριστερά ως ακροδεξιό και αν στα ΜΜΕ επικρατεί το ίδιο κλίμα, για μένα, υπάρχει θέμα αριστεράς και δεξιάς. Για την ακρίβεια, υπάρχει θέμα απουσίας δεξιάς ιδεολογίας. Τέλος πάντων, εγώ είμαι επηρεασμένος από την εδώ πραγματικότητα.

      Ως προς τα άλλα συμφωνώ απολύτως... Η καλύτερη ελπίδα του Έλληνα να σταματήσει το τωρινό κύμα λαθρομετανάστευσης, είναι να χαλάσει ο καιρός και να τσούξει το κρύο. Αν περιμένει κανείς πως μεταφέροντας γρηγορότερα τους λαθρομετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα κοπούν οι ροές, μάλλον έχει μεσάνυχτα.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ, Νίκο.

      Η αριστερή τρομοκρατία υπάρχει στην Ελλάδα, φίλε Oraculum, από την Μεταπολίτευση και μετά. Παρέδωσαν το κράτος και προπαντός την παιδεία στην αριστερά. Δεν το αμφισβητώ αυτό. Άλλο είπα εγώ. Ότι άνθρωποι σαν τον Salvini (θα φτερνίζεται σήμερα!)δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ακροδεξιοί, μόνο και μόνο επειδή θέλουν το αυτονόητο, δηλ. μία Ιταλία για τούς Ιταλούς και κατ' επέκτασιν μία Ευρώπη για τούς Ευρωπαίους. Όποιος αρνείται να μετατραπεί η Ευρώπη σε Eurabia(*), από μία μερίδα, όχι και τόσο μεγάλη, στην Ελλάδα ίσως χαρακτηρισθεί ρατσιστής, ξενοφοβικός και φασίστας, λέξεις-πιπίλα τού πολιτικώς ορθού λόγου. Ο τελευταίος έχει επιβληθεί, ή τείνει να επιβληθεί σαν μία νέα μορφή νέας δικτατορίας, που σού υπαγορεύει πώς θα λες κάτι, ή σού απαγορεύει να λες τα πράγματα με τ' όνομά των. Εκείνο το "παράτυπος" μετανάστης είναι το άκρον άωτον τής γελοιότητας, διότι, συν τοις άλλοις, παραποιεί τα πράγματα. Η παραβίαση των συνόρων ενός κράτους είναι έγκλημα, κατά το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, και όχι απλή παρατυπία. Σε καμμία ξένη γλώσσα που ξέρω, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και μάλλον ιταλικά (απλώς καταλαβαίνω, αλλά δεν μιλώ) δεν τούς λένε έτσι. Παρανόμους μετανάστες τούς λένε, αν όχι λαθρομετανάστες.

      (*) Μετά τις μάχες τού Πουατιέ (732μ.Χ.) και Ναρμπόν (736μ.Χ.), όπου ο Κάρολος Μαρτέλος ανέκοψε οριστικά την αραβική προέλαση στην Ευρώπη, ακολούθησαν οι δύο Πολιορκίες τής Βιέννης (1529 και 1683 μ.Χ.), όπου και πάλι αποκρούστηκε το Ισλάμ, που την φορά αυτοί ήσαν Οθωμανοί, μέχρι που με τις αλλεπάλληλες νίκες του εναντίον των, ο Αυστριακός αρχιστράτηγος πρίγκηψ Ευγένιος τής Σαβοΐας απομάκρυνε οριστικά από την κεντρική τουλάχιστον Ευρώπη την ισλαμική λοιμική. Εμείς τώρα, άνθρωποι πολιτισμένοι, δεν μπορούμε να μιμηθούμε αυτούς τούς ξενοφοβικούς και παραδιδόμεθα σιγά-σιγά στο Ισλάμ, προσέχοντας ακόμη και να μην προσβάλομε τούς εξ Ασίας κυρίως ... επισκέπτες μας. ΑΗΔΙΑ!

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ σε όλα. Και εγώ, στα νιάτα μου, έφυγα από την Ελλάδα αριστερός, ακριβώς λόγω της ηρωοποίησης και θυματοποίησης της αριστεράς μετα τον εμφύλιο. Με τη μεταπολίτευση απόγινε το κακό, όπως λες, γιατί η "δεξιά" παραδόθηκε άνευ όρων στα πλαίσια της "εθνικής συμφιλίωσης".

      Το κακό με την Ελλάδα είναι πως νομίζουν πως ο Σαλβίνι είναι ο κακός. Το ρεκόρ μείωσης (4000 το χρόνο) έγινε με κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (και υπουργό Λέγκας). Ο οποίος τότε είχε βάλει και χρηματικό πρόστιμο 5000-10000 ευρώ, σε κάθε λαθρομετανάστη, πριν την απέλαση. Ακροδεξιός κι ο Μπερλουσκόνι;

      Στην Ελλάδα, το ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική το έλεγα σε γνωστούς και φίλους πολλά χρόνια πριν την κρίση. Και με κοιτούσαν "ύποπτα" (είσαι φασίστας;).

      Συμφωνώ, έχει αλλοιωθεί πλέον και το νόημα της γλώσσας. Δηλαδή, κατά το παράτυπος, θα έπρεπε στα ελληνικά, να λένε επίσης "παρατυποθήρας" (λαθροθήρας), πατάτυπος αναγνώστης (λαθραναγνώστης), κλπ. Γελοία πράγματα. Στην Ιταλία οι φανατικοί αριστεροί τους λένε "παράνομους μετανάστες"(immigrati illegali) και οι δεξιοί "λαθραίους" (clandestini, όπως το clandestine αγγλιστί).

      Αλλά, επειδή η γλώσσα δε μπορεί να γελοιοποιείται, εδώ είναι τίτλος δήλωσης του Ρέντσι (πρώην πρωθυπουργός κεντροαριστεράς και νέος αρχηγός νέου κόμματος - αποσχίστηκε μόλις από το PD):

      Με τίτλο: "η αποποινικοποίηση του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης (immigrazione clandestina), δε θα είναι τεθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο".

      Δηλαδή, κι αυτός, που είναι ομοιδεάτης του Τσίπρα, χρησιμοποιεί το ρατσιστικό, κατά την ελληνική αριστερά, όρο της λαθρομετανάστευσης.

      Και εδώ κάποιοι δεξιοί λένε "τι πολεμήσαμε στο Lepanto" (Ναυαρίνο), αν είναι να γίνουμε ισλαμική χώρα τώρα...

      Ακόμα και αριστεροί, που πριν ήταν υπέρ, τώρα δυσανασχετούν, γιατί βλέπουν πως οι ισλαμικοί μετανάστες, δεν "ιταλοποιούνται" εύκολα, σε αντίθεση με τους μη ισλαμικούς. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν πολλοί που είτε για ψυχολογικούς-ανθρωπιστικούς λόγους (του στυλ "κι εμείς οι Ιταλοί έτσι πηγαίναμε μετανάστες στην Αμερική) είτε από ιδεολογικό φανατισμό, να θέλουν κι άλλους.

      https://www.huffingtonpost.it/2016/01/10/matteo-renzi-la-depenalizzazione-del-reato-di-immigrazione-cla_n_8950414.html

      Διαγραφή
    7. Δεν την ξερω την Μελονι.
      Αλλα αυτο που ειπε για τους αντρες εποικους ειναι εκπληκτικο και επεδειξε τι θα συμβει στο μελλον.Θα εξαναγκασουν με νομους ..τις γυναικες μας να διασταυρωθουν με αυτους !!!!!! Καμμια κοτα εδω δεν το σκεφτηκε ...Και ειναι φανερο που το πανε..Μπραβο της ειναι ευφυης...

      Διαγραφή
    8. Κύριε Δημήτρη, η Μελόνι ηγείται (αν και όχι εντελώς μόνη), του κόμματος Fratelli d' Italia, το οποίο είναι ο ιδεολογικός διάδοχος του MSI (Κοινωνικό ιταλικό κίνημα), που ήταν ένα κόμμα που ιδρύθηκε μετά το Β Παγκόσμιο από υποτίθεται μετριοπαθείς πρώην φασίστες (που καταδίκασαν το φασισμό, λέγοντας παράλληλα "δεν τον αρνούμαστε, δεν προσπαθούμε να τον επαναφέρουμε) και της Alleanza Nazionale του Fini. Με το MSI είχε κατέβει στην πολιτική και η Αλεσσάντρα Μουσολίνι, η εγγονή του Μπενίτο. Ένα διάστημα είχαν συμμαχήσει MSI-Alleanza Nazionale και τελικά η Alleanza Nazionale απορρόφησε το MSI και έκανε μια ιστορική δημοκρατική στροφή, αρνούμενη τον τυφλό αντιαμερικανισμό, αντισημιτισμό (ο Φίνι πήγε στο Ισραήλ και ζήτησε από το Τείχος των δακρύων συγγνώμη για τα όσα αντισημιτικά είχε πει κατά καιρούς), τη σκληρή γλώσσα κατά του καπιταλισμού και της φιλελεύθερης οικονομίας και έτσι μπόρεσε να γίνει τα επόμενα χρόνια συγκυβερνήτης σε κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι.

      Επισήμως, τώρα βρίσκεται στο χώρο της "εθνικής δεξιάς" ή του "εθνικού συντηρητισμού". Είναι κάτι σαν Λέγκα, αλλά χωρίς την προτίμηση της Λέγκας για το βορρά και με νεοφασιστικές ρίζες, που επισήμως τουλάχιστον έχουν αποκοπεί. (ανεπισήμως οι Ιταλοί νεοφασίστες ψηφοφόροι ψηφίζουν κυρίως Μελόνι και Σαλβίνι, αφού δια νόμου στην Ιταλία απαγορεύεται η σύσταση επισήμως φασιστικού κόμματος. Οπότε και φασίστας να είσαι, δε μπορείς να το πεις. Θεωρητικά ακόμα και φασιστικός (ρωμαικός, όπως αποκαλείται) χαιρετισμός δημόσια, προκαλεί αυτόφωρη σύλληψη).

      Για μένα, πρόκειται ας πούμε, τουλάχιστον επιφανειακά (γιατί τι λένε μεταξύ τους ή στην ψυχή τους, δεν ξέρω), για "σκληρούς δεξιούς". Μάλιστα στην Ευρωβουλή απέρριψαν το ΕΛΚ, λέγοντας ότι "δεν είναι αρκετά δεξιό".

      Διαγραφή
    9. @ Oraculum

      >"κι εμείς οι Ιταλοί έτσι πηγαίναμε μετανάστες στην Αμερική<

      Βλέπω ότι οι κακώς εννοούμενοι "ανθρωπιστές", εθνομηδενιστές(*), ή χρήσιμοι ηλίθιοι (το φρούτο υπάρχει παντού), έχουν κοινά συνθήματα. Στην Αμερική δεν πήδαγαν από τον φράκτη για να μπουν, αλλά πέρναγαν ελέγχους και μάλιστα έμεναν σε καραντίνα στην νήσο Ellis. H Αμερική ήθελε μετανάστες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, για να πυκνώσει τον πληθυσμό της. Συγκρίνουν επίσης τούς λαθρομετανάστες μ' αυτούς που πήγαν τις δεκαετίες τού '50 κι '60 στην Γερμανία (κυρίως) και οι οποίοι ήσαν οικονομικοί μετανάστες, όπως είχαν π.χ. οι Φιλιππινέζες, που φέρναμε την δεκαετία τού '70. Συγχέουν δηλαδή, εν γνώση, ή αγνοία των τούς νομίμους οικονομικούς μετανάστες με τούς λαθροεισβολείς, οι οποίοι δεν είμαι βέβαιος αν απλώς ζητούν μια καλύτερη ζωή, ή εξυπηρετούν κι άλλα συμφέροντα.

      Τέλος, η αθλιότητα και γελοιότητα αυτών που προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα, έφθασε εδώ, στην Ελλάδα, να συγκρίνει τούς λαθρομετανάστες με τούς πρόσφυγες τής Μ. Ασίας και τού Πόντου (!!), λέγοντας "να, πώς προσαρμόστηκαν αυτοί;"(!!).

      Δυστυχώς, η πολλή ελευθερία τού λόγου, καταντά ασυδοσία και κλείνω επ' αυτού με τα σοφά λόγια τού Umberto Eco, τα οποία εγώ επεκτείνω πέραν των μέσων κοινωνικής διαδικτύωσης, για τα οποία τα είπε: "I social media danno diritto di parola a legioni di imbecilli che prima parlavano solo al bar dopo un bicchiere di vino, senza danneggiare la collettività. Venivano subito messi a tacere, mentre ora hanno lo stesso diritto di parola di un Premio Nobel. È l’invasione degli imbecilli."

      (*) Οι εθνομηδενιστές δεν είναι απαραιτήτως αριστεροί. Υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και κόμματα.

      Διαγραφή
    10. @ Nativist

      Συμφωνώ σε όλα, αλλά η αριστερά, απευθύνεται στο θυμικό με δήθεν ευγενικά κίνητρα, ακόμα κι όταν τα πραγματικά ελατήρια των κινήσεών της, είναι πολύ πιο ποταπά (πχ. να γεμίσουμε τις φάμπρικες ή το εκλογικό μας σώμα για να νικήσουμε τη δεξιά). Δεν είναι εύκολο να συζητήσεις μαζί τους για τις διαφορές, γιατί υπάρχει κομματική πόλωση και φανατισμός. Εγώ δε μιλιέμαι πια με Ιταλό, αριστερό φίλο, 25ετίας, επειδή ακριβώς διαφωνήσαμε για το θέμα αυτό και εκνευρίστηκε τόσο που δε μου μιλάει πια.

      Καλά, για τις συγκρίσεις με Μικρασία, μη μου τα λες, αηδιάζω και μόνο στη σκέψη. Τότε έφευγαν με τα ρούχα που φορούσαν και τις εικόνες στο χέρι, μέσα από τις φλόγες και τα πτώματα, τώρα φεύγουν διασχίζοντας μη εμπόλεμες χώρες με σμαρτ φόουν και 2000 ευρώ στο χέρι και τους αποκαλούν πρόσφυγες... Γιατί οι πολιτικοί πατάνε πάλι στο θυμικό και τον καθωσπρεπισμό, για να καλύψουν τα πραγματικά τους κίνητρα. Έτσι μπορούν να πουν στο κοινό "εμείς δε θέλουμε, αλλά να, τι να κάνουμε, αφού είναι πρόσφυγες!". Δηλαδή, αν αύριο γίνει πόλεμος στο Νεπάλ και ο άλλος διασχίσει όλη την Ασία και έρθει Ελλάδα, θα είναι "πρόσφυγας".

      Στο μεταξύ, όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι βάζουν και σκυλιά στα σύνορα, για να μη μπει ο "πρόσφυγας". Αυτοί δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με την Ελλάδα απέναντι στον ΟΗΕ; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά, ασκούν εθνική πολιτική και γράφουν τον ΟΗΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και καλά κάνουν.

      Συμφωνώ και με τον Eco και με τον αστερίσκο. Ίσα ίσα, οι δεξιοί εθνομηδενιστές είναι πιο επικίνδυνοι, γιατί ύπουλοι.

      Διαγραφή
    11. Η ομοιοτητα των συνθηματων παγκοσμια και τα επιχειρηματα τα ιδια , δειχνουν οπως το δαχτυλο το Φεγγαρι , ενα κοινο κεντρο εκπομπης. Ο συγχρονισμος ξεπερνα την τυχαιοτητα πολυ..Δεν στεκει στατιστικα.Τα χρηματα.της διαδρομης , το κοστος και της διαμονης στα μερη , παλι ενα κεντρο εφοδιασμου δειχνουν.Ειναι πολλα για τις χωρες τους.Και δεν ταχαν εκει.Λειτουργει ολο σαν αμοιβη για να φυγεις υποχρεωτικα κι οχι παρε να ξοδεψεις στην χωρα σου.Ολοι μιλανε για τους τεραστιους τζιρους γυρω απ αυτα ...σαν αιτια των παντων.Αλλα αυτο ειναι αφελες. Γιατι κανεις δεν μιλα για την αιτια και την πηγη τους !! Πηγαζουν εκ του μηδενος ??? Αδυνατον..Γιατι τοτε μιλαμε ολοι για τον τζιρο σαν αιτια ?? Καποιοι λενε υπο τυπον ανακαλυψης κλασεως το εξης : " Ειναι πολλα τα λεφτα που παιζουν." !!! Εεε και ??? Παιζουν οκ ...Εεε και ?? Αλλα βρε ανθρωποι ποια πηγη τα δινει μας νοιαζει κι οχι ποσα ειναι. Εκει δεν υπαρχει.καμμια μεγαλοφυης ανακαλυψη !!! Πευτουν απ τον ουρανο ...!!! Αν βρεθει ομως η πηγη...μπορει να κοπει ολο !!! Να μην πευτουν.Αλλα αυτο αφηνεται...αν και το πιο σπουδαιο.Επειδη μια θαναι η πηγη ολων τελικα.Και επειδη το χρημα ειναι πολυ μεγαλο σε ποσοτητα μπαινουν καποιες ερωτησεις ..1) σε ποιο νομισμα αυτα κυκλοφορουν στα χερια τους ?? ( σε γουαν αποκλειεται..) 2) φαινεται απ την πληθωρα των νομισματων ..σαν πληθωριστικο χρημα ..χωρις αξια πρακτικα...σαν να τυπωνεται τζαμπα χαρτι..Καποιος το δινει χωρις να του κοστιζει. Αυτα κι αλλα ειναι τα βασικα. Ολα δειχνουν ενα ιδιο κεντρο αφανες προς το παρον.
      Υποπτευομαι πως εχουν ...δολαρια οι πιο πολλοι ..κι αν δεν εχουν ολοι..ταχουν αλλαξει στον δρομο..Αν ειναι ετσι ..ξερουμε σε ποια μηχανη τυπωνονται..τονοι απ αυτα ανευ αξιας οπως κι αλλου γινεται το ιδιο..Στα πετρελαια πχ...με το ..πετροδολαρο...

      Διαγραφή
    12. @ Oraculum

      Η γελοιότητα τού "επιχειρήματος" με τούς Μικρασιάτες πρόσφυγες είναι ότι, όπως έγραψα, λένε "να, πώς προσαρμόστηκαν αυτοί;", δηλ. έτσι θα προσαρμοσθούν και αφομοιωθούν και οι άλλοι. Ούτε που λαμβάνουν υπ' όψιν ότι οι Μικρασιάτες και Πόντιοι ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Ίσως με κάποια διαφορετικά ήθη κι έθιμα και κάποια διάλεκτο, αλλ' αυτό υπάρχει κι εντός τής ελληνικής επικρατείας. Ο Μακεδόνας δεν μιλά σαν τον Κερκυραίο, ή τον Κρητικό, έτσι δεν είναι;

      Δεν βλέπουν ότι οι Τσιγγάνοι, οι πολιτικώς ορθώς καλούμενοι τώρα Ρομά (ούτε οι ίδιοι λένε έτσι τους εαυτούς των), δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην κοινωνία, εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό, καίτοι ευρίσκονται στον ελληνικό χώρο πάνω από 500 χρόνια; Αυτοί δεν εντάχθησαν και θα ενταχθούν οι Αφγανοί, Πακιστανοί κλπ. και μάλιστα εντός 10-20 ετών; Απίστευτες γελοιότητες.

      Στην ΕΕ γίνεται ό,τι και παντού, πλην Ελλάδος. Ο καθένας κοιτά τον εαυτό του.

      Διαγραφή
  20. Είναι βέβαιον ότι ο αριθμός των αποβιβαζομένων στα νησιά μας είναι υπερβολικά μεγάλος.
    Είναι σαφές ότι ήδη ο αριθμός των ευρισκομένων στην χώρα μας ξένων είναι δυσανάλογα μεγάλος .
    Μπορεί να έλεγε κανείς και όχι απλά αδικαιολόγητα , αλλά ανεξήγητα μεγάλος .
    Στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άτομα χωρίς "παραστατικά" προσωπικής ταυτοποίησης ή άλλης νομιμοποίησης , ούτε κάποια ταξιδιωτικά έγγραφα.
    Είναι αυταπόδεικτο επομένως ότι συντρέχει πλέον αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσει επί τέλους ένας αποτελεσματικός έλεγχος και να αναχαιτισθεί αυτό το κύμα αφίξεως προσώπων που μπορεί να είναι και επικίνδυνα .
    Λαμβάνοντας δε υπ' όψη ότι (είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι) τα σύνορά μας στεριάς και θάλασσας , είναι σύνορα τής Ε.Ε. , εξυπακούεται ότι η ευθύνη ελέγχου τους μοιράζεται και προς τα Ευρωπαϊκά Ενωσικά Κέντρα Αποφάσεων .
    Όμως οι μέχρι τώρα κινήσεις τους, όπως και οι αντίστοιχες των Ελληνικών Κυβερνήσεων, είναι από ανεπαρκείς έως προσχηματικές και φαιδρές: Συμφωνίες με τον εξ ορισμού ύπουλο , επικίνδυνα αναξιόπιστο και επίβουλο σουλτάνο , με χρηματικά ανταλλάγματα για να μην μάς στέλνει τις λεγεώνες που κατά κύματα εξαπολύει όποτε τού καπνίσει.
    Αν υπήρχε στοιχειώδης σωφροσύνη και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να είχαν επιδιώξει όσοι υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη προστασίας τού Ελληνικού και μείζονος Ευρωπαϊκού χώρου το προφανώς στοιχειώδες:
    Μπλόκα και hot-points υπό τον έλεγχο τής Ε.Ε. πάνω στα Ιωνικά παράλια, έστω και αν τύποις είναι "τουρκικά" εδάφη .
    Τότε να πάρει και πρόσθετα χρήματα ο σουλτάνος !!
    Όταν θα μπορεί να διασφαλισθεί ο έλεγχος των ροών και όχι να επαφίεται στο έλεος τού επίβουλου εκβιαστή. Μόνον έτσι θα μπορούσε να μιλάει κανείς σοβαρά για προσπάθεια επίλυσης τού προβλήματος .
    Ελεγχόμενα από την Ε.Ε. hot-points σε συνδυασμό με επίγειες και εναέριες περιπολίες τής Ε.Ε. στα δυτικά παραλιακά τουρκικά εδάφη και χωρικά ύδατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κρίτων, να συμπληρώσω κάτι: Εξίσου αδήριτη ανάγκη να εφαρμοσθεί ξανά ο νόμος διοικητικής απελάσεως, ο οποίος φαίνεται ότι έχει εντελώς ατονίσει, ειδικά στους λαθρομετανάστες εκείνους, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα, είτε στα hotspots, είτε γενικώς. Είναι αδιανόητο να διαβάζει/ακούει κανείς, ότι συνελήφθη με ναρκωτικά υπήκοος Χ χώρας, "γνωστός και από παλιότερα στις διωκτικές αρχές". Ή "έκλεψε ξανά μετά την αποφυλάκισή του". Τι πάει να πει αυτό. Γιατί και ο μεν και ο δε δεν απελάθησαν, άπαξ και είχαν μπλεξίματα με τον νόμο;

      Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά μονάχα ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό μας. Ο κάθε Ευρωπαίος κοιτά την πάρτη του και τα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι απλώς κολοκύθια με την ρίγανη.

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.
      Δὲν ὑπάρχει πολιτικὴ βούλησι διὸτι τὰ κέρδη ἀπὸ τὴν λαθροεισβολὴ εἶναι ὑπέρογκα καὶ τρῶνε ΠΟΛΛΟΙ.

      Διαγραφή
    3. Και στην Ιταλία ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει, αλλά εκεί υπάρχει πολιτική βούληση.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Nativist, υπήρχε πες καλύτερα. Με την έξοδο του Σαλβίνι από την κυβέρνηση και την είσοδο της κεντροαριστεράς (PD), η νέα κυβέρνηση ήδη ξανάνοιξε τα λιμάνια και οι αφίξεις τριπλασιάστηκαν σε 10 μέρες. Ο δε Μακρόν, διευκρίνισε πως δέχεται να παίρνει κι αυτός 25% των αφίξεων (άλλο 25% η Γερμανία), αλλά μόνο αν είναι πρόσφυγες.

      Η κεντροαριστερά στην Ιταλία, αν και δεν είναι Συριζαίοι (έχουν άριστες σχέσεις με το ΣΕΒ), έχουν κι αυτοί τους παραδοσιακούς δεσμούς με ΜΚΟ και επίσης βλέπουν τους λαθρομετανάστες ως μελλοντική πηγή ψηφοφόρων.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Oraculum, όπως υπήρξε θα ξαναυπάρξει, διότι η ανάγκη που την προκάλεσε τότε, θα την φέρει και πάλι πίσω. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ όλοι γκαρίζουν για την λαθροεισβολή, πάνε και ψηφίζουν τούς ίδιους και τούς ίδιους, που ξέρουν ότι δεν θα κάνουν απολύτως τίποτε, για να μην σού πω ότι υποβοηθούν την κατάσταση.

      Διαγραφή
    6. @Nativist.

      Θα δούμε...Η κατάσταση έχει περιπλακεί. Ο Σαλβίνι έκανε στρατηγικό λάθος στη χρονική στιγμή της αποχώρησης. Έπρεπε να το είχε κάνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, τότε που οι σχέσεις PD-Μ5S ήταν τεταμένες. Στο μεταξύ ήρθαν πιο κοντά και στο τέλος, όταν ο Σαλβίνι νόμισε ότι θα φύγει και θα προκληθούν εκλογές, τo PD και οι M5S προτίμησαν να συγκυβερνήσουν, γιατί κανείς από τους δύο δεν ήθελε εκλογές σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Αν και θεωρητικά, οι M5S είχαν ορκιστεί πως όντας αντισυστημικοί, δε θα κυβερνούσαν ποτέ με το PD (τώρα το έκαναν "για το καλό του τόπου").

      Το αποτέλεσμα είναι, πως ενδεχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να υπάρχει περίπτωση πλέον να κατέβουν σε συμμαχία PD-M5S-ξεψαλίδια της αριστεράς και τότε θα είναι ντέρμπυ. Ο Σαλβίνι αναγκαστικά θα πρέπει να κατέβει σε συμμαχία με Μπερλουσκόνι και Μελόνι, η οποία στα τελευταία γκάλοπ, πέρασε το κόμμα του Μπερλουσκόνι. Με τη σειρά του, ο Μπερλουσκόνι, είναι επικίνδυνος για να κάνει την έκπληξη. Γιατί αυτή τη στιγμή, απειλείται με εξαφάνιση. Από τις χρυσές εποχές του 40+%, στην ουσία έχει εξαερωθεί από το Σαλβίνι και πλέον αιμορραγεί και προς Μελόνι. Οπότε μπορεί να σκεφτεί, πως καλύτερα να κατέβει μόνος του ή ακόμα και με την συμμαχία M5S-PD. Γιατί αν μείνει στην αντιπολίτευση, έχει ελπίδες να καρπωθεί κάποια φθορά από κυβέρνηση Salvini-Meloni. Αλλά, υπάρχει περίπτωση, αν το κάνει αυτό, να υπερισχύσει η συμμαχία M5S-PD και να βρεθεί όλη κεντροδεξιά στην αντιπολίτευση για άλλα 5 (θεωρητικά) χρόνια.

      Ενώ αν δε συμμαχούσαν PD-M5S, η νίκη του Σαλβίνι ήταν εξασφαλισμένη και χωρίς το Μπερλουσκόνι.

      Διαγραφή
    7. Η ανάλυσή σου, φίλε Oraculum, είναι υποθέτω σωστή. Δεν γνωρίζω τόσο στενά τα ιταλικά πράγματα. Εγώ βλέπω το όλο θέμα μακροσκοπικά. Λαός που ψήφισε έναν Salvini, διότι αγανάκτησε πια με τον λαθροεποικισμό τής χώρας του και φοβάται την πληθυσμιακή αλλοίωσή της, κάποτε, με μαθηματική ακρίβεια θα αντιδράσει ξανά. Ίσως τότε δεν θα είναι ο Salvini, αλλά κάποιος άλλος "Slavini", δεν έχει σημασία.

      Οι Έλληνες, αντιθέτως, δεν αποτόλμησαν ποτέ να αναδείξουν έναν Salvini στην εξουσία και αυτό κάνει την διαφορά.

      Διαγραφή
  21. "Τά τουρκικά UAV"
    Τό δικό μου σχόλιο είναι άσχετο..!!! Είναι ένα καθαρά Εθνικό θέμα καί αφορά: "Τά τουρκικά UAV" στό Ελληνικό Αιγαίο Αρχιπέλαγος μας...!!!!

    Αγαπητοί Φίλοι τού ΕΣ, Έχω μίαν σοβαρήν απορίαν, τήν οποίαν καί απευθύνω σ' εσάς τούς  Έλληνες αξιωματικούς τού  ενδόξου Ε.Σ., τού Π.Ν. καί τής Π.Α. αλλά καί πρός τόν κάθε Έλληνα Πολίτην πού αγαπά τήν Πατρίδα του :   

    Η  Πατρίδα μας, η Ελλάς ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΊΠΤΕΙ ούτε κάν τά τουρκικά UAV, πού υπερίπτανται πάνω από τά Ελληνικά νησιά μας, στό κέντρο τού Αιγαίου Αρχιπελάγους μας, μέ τά οποία UAV, οι Τούρκοι, όχι μόνον μάς κατασκοπεύουν καί μάλιστα μέ εντελώς ανέξοδον γι' αυτούς τρόπον, αλλά επί πλέον, δημιουργούν καί σοβαρά προβλήματα ασφα λείας στήν αεροναυτιλία μας.

    Καί όχι μόνον αυτό. 

    Η Ελλάδα σηκώνει, (( άκουσον άκουσον )), στόν αέρα κάθε φορά, προκειμένου νά αναχαιτίσουν τά τουρκικά drones, τά πανάκριβα F-16 καί θέτει τούς Έλληνες πιλότους μας σέ άσκοπον, αλλά καί ανεπίτρεπτον κίνδυνον.  Σημειώνεται ότι ένα UAV πετά μέ κόστος € 5.000,- ολόκληρο τό 24 ωρο, ενώ τό Ελληνικό
    F-16 έχει κόστος πτήσεων € 25.000,- ανά ώραν πτήσεως...!!!

    Απορώ γιατί άραγε "φοβούνται" τόσο πολύ τό νά καταρρίπτομε τά τουρκικά drones, τήν στιγμήν πού, ούτως ή άλλως, ΔΕΝ πρόκειται, τυχαία έστω, νά σκοτωθεί ενδεχομένως κάποιος Τούρκος πιλότος. Εάν τελικώς τυχόν εφονεύετο ενδεχομένως κάποιος Τούρκος πιλότος, κατανοώ πολύ καλά ότι τότε τά πράγματα μέ τούς Τούρκους, θά μπορούσαν φυσικά νά αγριέψουν καί νά ξεφύγουν από τόν έλεγχον, μέ πιθανώς ανεπιθύμητην κλιμάκωσιν. 

    Αλλά όμως, η τυχόν  ΚΑΤΆΡΡΙΨΙΣ τών ΜΉ επανδρωμένων UAV, θά ήταν αφ' ενός μέν μία ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογη μένη, -- (διεθνώς) --, πράξις, αλλά αφ' ετέρου,  ασφαλώς τότε, καί θά έδινε καί ένα πολύ δυνατό, ένα  ΗΧΗΡΌΤΑΤΟ ΜΉΝΥΜΑ στούς Τούρκους, ώστε νά ΜΉΝ ΠΑΊΖΟΥΝ πιά μέ τήν 🔥 ΦΩΤΙΆ..!!!.
    Επίσης, ότι θά πρέπει νά λάβουν επιτέλους τήν Ελληνικήν  ΑΝΤΊΔΡΑΣΙΝ στά ΣΟΒΑΡΆ...!!!  

    Ακόμη θεωρώ ότι η ΈΛΛΕΙΨΙΣ οιασδήποτε μορφής αντιδρά σεων εκ μέρους τής Ελλάδος, οδηγεί τελικώς στά ακριβώς ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ..!!!
    Οι Τούρκοι τό ΕΚΛΑΜΒΆ ΝΟΥΝ  αυτό, ως τάχα  Ελληνικήν "φοβίαν"  καί τελικώς η Τουρκία έτσι ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ  ΌΛΟ ΚΑΊ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ.... !!!
    Φιλικά, Φίλιππος Αναστασίου
    Τηλ 6973 82 39 71



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών άνευ βουλής (θέλησης) και τσαγανόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.
      - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.

      Διαγραφή
  24. να πω μονο γιατι δεν τους αφηνουμε να φυγουν η οι πολιτικοι περνουν φακελακια για να μην πηγαινουν στην κεντρ ευρωπη και γιατι στερουν απο τους πολιτες πορους τι ρολο παιζουν οι λεγωμενες ΜΚΟ μεχρι που φτανη η προδωσια των πολιτικων και γιατι δεν ασχωληται κανεις το τι πρατουν πισω απο νομους που φερνουν στα μετρα τους και φυσικα ατιμωριια με αυτους δεν παμε πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.