17/9/19

«Επίθεση» του Υπουργού Αθλητισμού της Τουρκίας σε ελληνική ομάδα


Ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού, Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, έκανε δηλώσεις για τα δύο παιχνίδια Χάντμπολ με την Μουράτπασα.


Εκταση στην Τουρκία έχουν πάρει οι καταγγελίες για τους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα για την πρώτη φάση του EHF Cup.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι TRT, ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά και επιθέσεις από τους φίλους του Δικεφάλου προς τα μέλη της ομάδας της πατρίδας του.
Επίσης κατήγγειλε τη μή ανάρητηση της τουρκικής σημαίας στο κλειστό υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για το ζήτημα.

Αναλυτικά μόσα είπε ο Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου:

«Κατάδικάζουμε έντονα τα γεγονότα των δύο αγώνων του ΠΑΟΚ με τη Μουράτπασα στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. οι αγώνες έγιναν στη Βέροια). Η συμεπριφορά και η εκ προθέσεως επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και των φίλων του προς την αποστολή της ομάδας μας δεν συνάδουν με το ειρηνικό και φιλικό πνεύμα του αθλητισμού.

Παρότι η ελληνική σημαία ήταν κρεμασμένη στο κλειστό όπου διεξήχθησαν οι αγώνες, δεν επετράπη να κρεμαστεί η τουρκική σημαία για την ομάδα και τη χώρα μας, σε αντίθεση με το πνεύμα των διεθνών αναμετρήσεων. Το αποκορύφωμα ήταν ότι οι αθλήτριές μας υπέστησαν έντονη παρενόχληση και επιθετικότητα από τους φίλους των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ενημερώνουμε το κοινό πως είμαστε ολόψυχα στο πλευρό της Μουράτπασα και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για το ζήτημα. Περιμένουμε την ίδια ευαισθησία και από τις ελληνικές αρχές».


ΠΗΓΗ: Metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.