13/9/19

Πληροφορίες ότι ομολόγησε ένας από τους υπόπτους για το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί της Λέρου. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υπόπτους.
Την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο, φέρεται να παραδέχθηκε ένας από τους βασικούς υπόπτους.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», πρόκειται για εν ενεργεία υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στο παρελθόν διατελούσε ως διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού και ο οποίος πλέον υπηρετεί σε άλλη μονάδα, εκτός της Λέρου.
Ο ίδιος - όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «protothema.gr» - φέρεται να κατέθεσε ότι τον Οκτώβριο του 2018, ο προκάτοχός του ζήτησε τα κλειδιά για την αποθήκη, όπου φυλασσόταν ο φόρτος μάχης των ΟΥΚ (Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών).
Υποστήριξε δε, ότι ο ίδιος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις στις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, έναν μήνα πριν το αίτημα του συναδέλφου του.
Οι αρμόδιες αρχές, στο μεταξύ, συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με στόχο τη σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων, αλλά και τον εντοπισμό του απολεσθέντος υλικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του εν ενεργεία υπαξιωματικού, στο στόχαστρο έχουν τεθεί ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, τα οποία έχουν αποστρατευθεί.
Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.
Νωρίτερα, πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» ανέφεραν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) φέρεται να διαθέτει βιντεοσκοπικό υλικό από την αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού, το οποίο περιλαμβάνει σφαίρες, βραδύκαυστο φυτίλι, χειροβομβίδες και αντιαρματικά. 
Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά τμηματικά.
Επικαλούμενος δε, ενδείξεις, εκτίμησε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού έλαβε χώρα κάποια στιγμή από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019.

Ανακοίνωση από το ΓΕΝ

Από την πλευρά του, το απόγευμα της Πέμπτης, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση για την πορεία των ερευνών.
Σύμφωνα μ' αυτή, οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την προανακριτική διαδικασία να συνεχίζεται «υπό καθεστώς απόλυτης  μυστικότητας».
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «το οριστικό αποτέλεσμά αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».
Σπούτνικ

1 σχόλιο:

  1. Τι έγινε ο οπλισμός είναι το θέμα και φυσικά τι ρόλο παίζανε οι ουκαδες. Είναι συνδεδεμένοι με τρομοκρατία και μηοως είχαν πάει με συγκεκριμένους στόχους στη μονάδα για να υποστηρίξουν άλλες οργανώσεις αργότερα και πως γίνεται οι αξιωματικοί να μην καταλαβαίνουν τέτοια πράγματα; Ή μηιως τελικά είναι εντελώς διαφορετική ιστορία; Αυτά πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.