22/9/19

Πώς γίναμε Ευρωπαίοι ή Πάρ' το αυγό και κούρευτο

Απόστολος Αποστολόπουλος
Η Γερμανίδα, πρώην Υ/Άμυνας και νυν αντικαταστάτης του Γιούνγκερ στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Van der Layen , δήλωσε αιφνιδίως στις αρχές της βδομάδας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να μας κλέψουν τη γλώσσα μας και τον (ευρωπαϊκό) τρόπο ζωής μας». Η κ. Πρόεδρος δεν κατονόμασε τον κλέφτη, αλλά σχεδόν όλοι έστρεψαν το βλέμμα   προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και θυμήθηκαν τον Κίσινγκερ που έλεγε ότι για να υποταχθούμε εμείς, οι ατίθασοι Έλληνες, πρέπει να υπονομευθεί η γλώσσα και οι ρίζες του πολιτισμού μας. Όπως κι έγινε. Τώρα νιώθει τις ίδιες απειλές η βασίλισσα της ΕΕ, η Γερμανία. 
Βασιλείς και πληβείοι, Γερμανοί και Έλληνες, Ευρωπαίοι κι οι δύο, στην «ίδια» μοίρα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αστείο. Οι Γερμανοί φοβούνται, χωρίς ακόμα να το λένε ανοιχτά, ότι η λογική Κίσινγκερ, θα εφαρμοστεί σ’ αυτούς, ότι θα τους ληστέψουν γλώσσα και «τρόπο ζωής», θα τους επιβάλλουν όσα έκαναν και κάνουν αυτοί στους Έλληνες με τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια. 
  Οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν ζόρια:

 Στη Συρία δεν έγιναν ρεζίλι μόνο και μόνο επειδή ο Πούτιν πολιτεύεται με προοπτική συμφωνίες αλά Τούρκα, «καζάν-καζάν», με τις ΗΠΑ, εδραιώνοντας τη θέση Υπερδύναμης της Ρωσίας.
 Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι ψυχρές και δεν διαφαίνεται χαραμάδα νίκης της Αμερικής στον οικονομικό/εμπορικό πόλεμο που εξελίσσεται. 
Το Ιράν αντιστέκεται στις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις, και ο Μαδούρο αντέχει. 
Η Β. Κορέα όχι μόνο δεν υπόκυψε στις απειλές αλλά κάνει δοκιμές «άγνωστων» πυραύλων και κανείς δεν μιλάει.
 Η τελευταία φορά που πολέμησαν οι ΗΠΑ(και έχασαν) ήταν στο Βιετνάμ, πριν από πενήντα χρόνια. Έκτοτε επί 18 χρόνια μάχονται στο Αφγανιστάν αλλά νίκη γιοκ. 
Η τελευταία γραμμή Άμυνας των ΗΠΑ είναι η Ευρώπη, εφαλτήριο προς τη Ρωσία, τη Μ. Ανατολή και, βαθύτερα, την Κίνα. Αν οι ΗΠΑ χάσουν την Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες την Κίνα με τις πλάτες ακάλυπτες ή και εχθρικές. Το ρίσκο είναι ασήκωτο. 
Η στρατηγική που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ, ήδη προ Τραμπ, είναι απλή: Καταστρέφουν  όποιον αντίπαλο μπορούν, συνήθως μικρούς και στρατιωτικά αδύναμους πχ Ιράκ και Λιβύη. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό σχεδιάζουν τη διάβρωση της κοινωνίας στον πυρήνα της ύπαρξής της, στην οικογένεια. Στόχος είναι: Όχι ανθεκτικά Έθνη-Κράτη, όχι δομημένες κοινωνίες. Προβολή με όλα τα ΜΜΕ κουλτούρας χαλαρών ηθών ώστε η κοινωνία να γίνει πολτός, η διαφθορά τρόπος ζωής και ο εκβιασμός να γίνει μόνιμος τρόπος ελέγχου. Ναι στην από-εθνοποίηση εν ονόματι του αντιεθνικισμού. Εμείς ξέρουμε ότι χωρίς το στήριγμα της οικογένειας θα είχαμε διαλυθεί. 
Ωστόσο τα ίδια διαλυτικά όπλα και για τους ίδιους λόγους, πλεονεξίας, αρπαγής και Εξουσίας, χρησιμοποιούν και οι κορυφαίες, απάτριδες, ελίτ του Δυτικού Κόσμου εναντίον όλων των «υποδεέστερων», των «ανήσυχων» πληβείων, των ανυπάκουων επαρχιακών ελίτ και των Εθνών-Κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ΗΠΑ. Είναι η αόρατη αλλά πανίσχυρη ελίτ που ζει στα «ομιχλώδη ύψη του Ολύμπου» και ίχνη της φωτίζονται μόνο συμπτωματικά και στιγμιαία από ατυχήματα, πχ συλλήψεις και περίεργους θανάτους όπως του δισεκατομμυριούχου Επστάϊν ή κιν/κες ταινίες όπως τα «Τα Μάτια ερμητικά κλειστά» του Κιούμπρικ. 
Τα κατεστημένα ΜΜΕ της Δύσης έχουν αποκρύψει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η FED (1), απειλεί με παγκόσμιο κραχ με στόχο να χάσει ο Τραμπ τις επόμενες εκλογές. Για να το πετύχει αρκεί να αυξήσει, την κατάλληλη στιγμή, τα επιτόκια δανεισμού, με επακόλουθο κραχ στις ΗΠΑ και εκδίωξη του  Τραμπ κλοτσηδόν. Υπολογίζεται ότι θα ακολουθήσουν χρεοκοπίες Τραπεζών στην Ιταλία, Γαλλία ακόμα και στη Γερμανία με πτώχευση της Ντόϊτσε Μπανκ, οπότε οι δηλώσεις της Βαν ντερ Λέϊν αποκτούν το πλήρες νόημά τους. Ο πρόεδρος  του παραρτήματος της FED στη Ν. Υόρκη κ. Μπ. Ντούντλεϊ δήλωσε πέρυσι ότι «η επανεκλογή Τραμπ συνιστά χωρίς αμφιβολία κίνδυνο για την αμερικανική και την παγκόσμια Οικονομία» και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει τη θέση της. Ο Τραμπ είχε δηλώσει προ μηνών ότι «σκέπτεται» να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της FED αλλά δεν το επανέλαβε…
Η σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι άγρια, ανελέητη, και αμφίβολης έκβασης. Πχ μόλις ο Τραμπ έδιωξε τον σκληροπυρηνικό Μπόλτον ακολούθησε η επίθεση στην Αράμκο και η (στιγμιαία) αναταραχή περί το πετρέλαιο.  Ο ΥΠΕΞ Πομπέο έριξε αμέσως την ευθύνη της επίθεσης στο Ιράν και έσπευσαν να τον επιβεβαιώσουν, χωρίς στοιχεία, οι Μυστικές Υπηρεσίες, οι ίδιες που υποστήριζαν ότι ο Σαντάμ έχει όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά δεν τα βρήκαν ποτέ. Ο Τραμπ υποχρεώθηκε να ματαιώσει τη συνάντηση  που προγραμμάτιζε με τον πρόεδρο του Ιράν Ροχανί στη Σύνοδο του ΟΗΕ. Ίσως ο επόμενος που θα φύγει κλοτσηδόν να είναι ο Πομπέο. 
 Επιμύθιο. Η μοιρολατρία ότι στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο ότι θέλουν οι ΗΠΑ, όταν και αν το θέλουν, είναι λάθος. Θα ήταν, ωστόσο, μεγαλύτερο λάθος να αγνοηθούν. Σχέση αμοιβαίου οφέλους, κατ’ αναλογία μεγέθους και ισχύος, θα μπορούσε να υπάρξει μόνο με συνολική αλλαγή αντιλήψεων για το ύφος και το ήθος της Εξουσίας, από την ηγεσία και την κοινωνία. Παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο, δηλαδή.
1. Η FED δεν είναι κρατική Τράπεζα, όπως οι ομοειδείς των άλλων Κρατών. Οι μέτοχοι είναι ιδιώτες-μέλη της ανώτατης ελίτ.

2 σχόλια:

  1. Ολα τα λεει για την Ελλαδα μια φραση . Ειναι για τους οραματιστες πασης ιδεολογιας κι αποψης. Η εκ των κατω προς τα πανω ολικη μεταστροφη μεγαλων αριθμων ατομων ταυτοχρονα στον τροπο σκεψης και ζωης. " Περε το αυγο και κουρεψε το..."...Ουδεποτε θα γινει τετοιος συγχρονισμος ...γιατι η πιθανοτητα να γινει τεινει στο απειρο . Αυτης της κλιμακας μεταστροφες γινονται ειτε απο μεγαλης κλιμακας καταστροφες ...οταν πευτουν ολα τα μοντελα στο πατωμα...σαν αχρειαστα εντελως ειτε οταν επιβαλονται απο καπου με το στανιο ..με το ζορι..Οχι κατ αναγκη κακο αν η προθεση ειναι καλη στο συνολο της.
    Εχει δικιο νομιζω το αρθρο στο ποιος ευθυνεται πισω απ ολα ..για την διαλυση των κοινωνιων κι οτι ζουμε σημερα στα ηθη..και στα εθνη.Αυτο ειναι αυτη η απατη δραμα που λεμε παγκοσμιοποιηση, διεθνισμος κι " ανθρωπισμος" που ξεφτηλιζει την λεξη τουτη την Ελληνικη...στο συνολο της..Δεν φταιει η λεξη..Μια χαρα την εισηγαγαν οι Ελληνες στα μυαλα μας...Η διαστρευλωση της ..στο αναποδο φταιει. Η απατη των εμπνευστων...Δεν θαχει καλο τελος η ιστορια αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που με φοβίζει αγαπητέ Απόστολε είναι το υπόγειο παιχνίδι ανάμεσα σε όλους τους παίκτες, το οποίο δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσει κάποιος. Σήμερα όλοι παίζουν με όλους κατά όλων.

    Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν περάσει στο στάδιο της μεγάλης δειλίας και υποκρισίας. Δεν τολμάνε ο ένας να κάνει πόλεμο στον άλλο με τις δικές τους στρατιωτικές δυνάμεις, και βάζουν τους μικρούς λαούς ανάμεσά τους για κιμά των συνταγών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.