13/9/19

Η Τουρκία αναπτύσσει κι άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ιντλίμπ για ενίσχυση παρατηρητηρίων

© AFP 2019 / ILYAS AKENGIN
Η Τουρκία αναπτύσσει στρατιώτες, καθώς και στρατιωτικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ για να ενισχύσει τις θέσεις παρατηρητηρίων στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Στρατιώτες και εξοπλισμό αναπτύσσει η Τουρκία στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ, στη Συρία, σύμφωνα με το Anadolu.
Κατά το πρακτορείο, τουρκικό κομβόι με στρατιωτικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό διέσχισε τα συριακά σύνορα την Πέμπτη και κατευθύνθηκε προς τα παρατητήρια στην Ιντλίμπ.
Οι μάχες έχουν κλιμακωθεί στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο συριακός στρατός ξεκίνησε επίθεση για εκκαθάριση της τρομοκρατικής απειλής στην περιοχή και στη στρατηγική πόλη Χαν Σέικουν.
Στις 31 Αυγούστου, τέθηκε σε ισχύ μια νέα κατάπαυση του πυρός από τη Ρωσία και την Τουρκία στην περιοχή.
Την ίδια ημέρα, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση, υποστηρίζοντας πως στοχοθέτησαν ηγέτες της αλ-Κάιντα στη βόρεια Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι αμερικανικές επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα έναν απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων και ζημιών.
Τον Οκτώβριο του 2017, η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί παρατηρητήρια για την παρακολούθηση των παραβιάσεων κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Συνολικά, υπάρχουν 12 τέτοιες θέσεις στην Ιντλίμπ.
Στα τέλη Ιουνίου, μία από αυτές τις θέσεις δέχθηκε επίθεση από το έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.
Την Κυριακή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν κοινές περιπολίες στη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.
Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Τουρκία διαφώνησε με τις ΗΠΑ «σε κάθε βήμα» κατά τη διαπραγμάτευση για την εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας στη Συρία.
Πυρά προς τις ΗΠΑ, με αφορμή τις καθυστερήσεις στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία, εξαπέλυσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.