18/9/19

Στην Ανατολική Μεσόγειο υπό συνοδεία φρεγάτας το «Ορουτς Ρέις»




Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις είναι το τέταρτο πλοίο της Τουρκίας που βρίσκεται στη Μεσόγειο
Στο ζενίθ η τουρκική προκλητικότητα, με την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύει τον έναν ωμό εκβιασμό μετά τον άλλον. Αυτή τη στιγμή τα βλέμματα στρέφονται στη φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού την οποία συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις που κατέπλευσε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις είναι το τέταρτο πλοίο της Τουρκίας που βρίσκεται στη Μεσόγειο συνδράμοντας τα δύο γεωτρύπανά της, Φατίχ και Γιαβούς, και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός στις δραστηριότητές της για υδρογονάνθρακες.

Όσον αφορά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνας για ανεφοδιασμό και αναμένει οδηγίες από την Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι υπεγράφη σήμερα στη Λευκωσία η αδειοδότηση της κοινοπραξίας των εταιρειών ENI και TOTAL για το θαλάσσιο «οικόπεδο» 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Προηγήθηκε συνάντηση του Κύπριου υπουργού ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, με αντιπροσωπείες της ιταλικής και γαλλικής εταιρείας και εκτός από τη συμφωνία για το «οικόπεδο» 7 υπεγράφη και συμφωνία για έρευνες της TOTAL στα οικόπεδα 2,3,8 και 9.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.