28/9/19

Οχυρώστε και θωρακίστε το κράτος, προστατέψτε την πατρίδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο σημερινό άρθρο θα γίνει προσπάθεια να θιγούν θέματα εθνικής ασφάλειας, τομέας στον οποίο η Ελλάδα έχει «τρύπες» και πάσχει.
Πριν όμως «μπούμε» στα βαθιά, να ξεκινήσουμε με το ΚΥΣΕΑ, που είναι ο υπέρτατος θεσμός για θέματα εξωτερικών και άμυνας, που συνεκλήθη εκτάκτως τις 31 Αυγούστου 2019, με αντικείμενο την εξέταση του φαινομένου της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και τον έλεγχό του. Σημειώνεται ότι μετά από τρεις εβδομάδες, δηλαδή τις 21 Σεπτεμβρίου, είχαμε ευρεία έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με το ίδιο αντικείμενο.
Όταν μια κυβέρνηση και ένα κράτος, σε ανώτατο επίπεδο συσκέπτεται και αποφασίζει κάποια μέτρα, για την εξέταση και τον περιορισμό ενός φαινομένου, που αγγίζει πλέον για τα καλά την εθνική ασφάλεια της χώρας, και το φαινόμενο αντί να περιορίζεται, διευρύνεται και αυξάνεται, τότε το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα στους εμπλεκόμενους σ’ αυτό το εθνικό και διεθνές έγκλημα, που είναι το εμπόριο σαρκών και ψυχών, είναι ότι είμαστε ένα ανυπόστατο κράτος, ένα μη κράτος, μια χώρα που αδυνατεί –ή δεν θέλει, γιατί «παίζει» κι αυτό- να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Για όσους επικαλεστούν τη δικαιολογία ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν αργούν να αποδώσουν, το αντεπιχείρημα είναι ότι μια έκτακτη σύσκεψή γίνεται για να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα πρόβλημα που είναι σε έξαρση και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα άμεσης απόδοσης μαζί με τα άλλα που θα αποδώσουν ποιος ξέρει πότε και αν αποδώσουν.
Άρα, η Τουρκία, που είναι ο βασικός ενορχηστρωτής  αυτού του εγκλήματος, και τα κυκλώματα ΜΚΟ, λαθρεμπόρων ψυχών, δικηγόρων, ενοικιαστών και λοιπών που λυμαίνονται χρήματα και οφέλη από αυτήν την ιστορία, έγραψαν τις αποφάσεις της Ελλάδας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και συνεχίζουν με απίστευτη αναίδεια και θράσος το «έργο» τους, απέναντι στο σώμα και την κοινωνία της Ελλάδας, που παραμένει μια ανυπεράσπιστη χώρα, ένα ξέφραγο αμπέλι, μια που είμαστε και στην εποχή του τρύγου.
Πάμε τώρα στα «βαθιά».
Τούρκος υπήκοος, με πιθανή βαθύτερη ελληνική καταγωγή, του οποίου τα στοιχεία δεν δίδονται στη δημοσιότητα για λόγους που θα γίνουν κατανοητοί αμέσως μετά, αφού έκανε μεταπτυχίακες σπουδές σε ένα πανεπιστήμιο της νότιας Ελλάδας, επέστρεψε στην Τουρκία για να εκπληρώσει εκεί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και να επανέλθει στην Ελλάδα, για να κάνει στη συνέχεια το διδακτορικό του.
Ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν μπήκε στην Τουρκία, όταν παρουσιάστηκε στη μονάδα, σε κάποια πόλη της κεντρικής Τουρκίας, τον κάλεσε ο διοικητής και άνοιξε μπροστά του έναν ογκώδη φάκελο. Στη συνέχεια άρχισε να του απευθύνει σειρά ερωτήσεων, το σύνολο των οποίων αφορούσαν την παρουσία του στην Ελλάδα και τις επαφές που είχε με Κούρδους, Έλληνες πολίτες (Πόντιους, Μικρασιάτες κ.ά.) αλλά και με παράγοντες της εκκλησίας, του κράτους και της κυβέρνησης.
Μάλιστα ο Τούρκος διοικητής του ζητούσε να του πει ποιοι Έλληνες τον βοηθούσαν στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα αλλά και στη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Στη διαδικασία αυτή τον ρωτούσε και επαναλάμβανε συνεχώς ορισμένα ονόματα Ελλήνων των παραπάνω κατηγοριών.
Αν το πράγμα είχε μείνει εκεί, θα ήταν ευχής έργον για τον παθόντα. Για αυτό γιατί όσο έμεινε στο στρατό, δεν πέρασε ούτε μια ημέρα που να μην υποστεί βασανιστήρια, μαζί φυσικά με την επανάληψη των ερωτήσεων. Οι ίδιες και οι ίδιες κάθε μέρα, για να πέσει σε αντιφάσεις και να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί.
Όσο για τα βασανιστήρια, φάλαγγα, εικονικός πνιγμός, ανηλεές ξύλο, σβήσιμο τσιγάρου στα χέρια του (τα σημάδια είναι μέχρι σήμερα εμφανή), αλλά και άλλα πράγματα που δεν θέλω καν να αναφέρω εδώ.
Το συμπέρασμα που έβγαλε ο παθών, ο οποίος κατέχει το θέμα και ξέρει με ποιους μιλούσε και ερχόταν σε επαφή, είναι ότι οι πληροφορίες που περιείχε ο φάκελός του, προέρχονται από το ίδιο το ελληνικό κράτος ακόμα και από του Μαξίμου.
Για όσους θεωρούν ότι υπάρχει υπερβολή στην παραπάνω διαπίστωση, να αναφέρω εδώ ότι σύμφωνα με πηγές των Κούρδων, τα προηγούμενα τρία χρόνια  αστυνομικοί με κουκούλες παρέδωσαν σε Τούρκους αστυνομικούς παρατύπως και παρανόμως 88 Κούρδους αγωνιστές που είχαν περάσει από τον Έβρο στην Ελλάδα. Δηλαδή καλοδεχόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά τους Κούρδους αγωνιστές τους παραδίδουμε στους δημίους τους. Πώς σας φαίνεται αυτό; 
Και ερωτώ, είναι δυνατόν αυτές τις ενέργειες να τις έκαναν με εντόλη του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης, χωρίς αυτή η διαταγή να έρχεται κατ' ευθείαν από του Μαξίμου, εκεί όπου η Άγκυρα είχε δυνατά ερείσματα;  
Δεν το προχωρώ το θέμα και το αφήνω εδώ.
Να ξαναγυρίσουμε στον βασανισθέντα νεαρό. Για να αντιληφθεί δε ο αναγνώστης μας τη σοβαρότητα του θέματος, να αναφέρουμε ότι ο νεαρός σκοπεύει να αποσύρει την αίτηση πολιτογράφησης και απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, γιατί πιστεύει ότι το ελληνικό κράτος τον πρόδωσε στην Τουρκία.
Με άλλα λόγια, έχασε την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό κράτος, στο οποίο προσέφυγε για να προστατευθεί μακροπρόθεσμα από την τουρκική βαρβαρότητα.
Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω περισσότερα.
Όσο για εκείνους τους καλόπιστους που αμφιβάλλουν για τα όσα καταγγέλλει ο παθών, ειδικά για την πεποίθηση που έχει ότι τον «έδωσαν» κυβερνητικοί παράγοντες που συνεργάζονται με την Τουρκία, τους πληροφορώ ότι -πέραν της υπόθεσης Οτζαλάν, που εκεί εκτός από τον Άπο, η κυβέρνηση πούλησε κι εμένα- έζησα κι άλλη μια περιπέτεια, με την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», τις 28 Νοεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Τότε, όταν ο Τούρκος πρέσβης απαίτησε από υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών να ακυρωθεί η παρουσίαση, με βάση αδιάσειστα στοιχεία που έχω μέχρι σήμερα στα χέρια μου, εκείνος με «έδωσε» κανονικά στον Τούρκο πρέσβη, αφού με στόλισε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Όσο για το τι γινόταν στου Μαξίμου και πώς η Άγκυρα είχε μέχρι πριν λίγο καιρό ερείσματα εκεί, οι παροικούντες εκεί γνωρίζουν…
Συμπέρασμα.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ξέφραγο αμπέλι για τους κάθε είδους εισβολείς, ανάμεσα στους οποίους και πολλές δεκάδες πράκτορες της Τουρκίας και πόσων άλλων χωρών, είναι στην κυριολεξία μια θεσμικά ανοχύρωτη και αθωράκιστη χώρα.
Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκαλείται για μια συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και κατηγορείται για προδοσία*, κατηγορία που στοιχειοθετείται με την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας που καταγράφηκε, επειδή όλες οι συνομιλίες με ξένους -όχι μόνο τηλεφωνικές- του προέδρου, του ΥΠΕΞ αλλά και των αξιωματούχων των ΗΠΑ καταγράφονται και αρχειοθετούνται στα αρχεία του κράτους, ενώ κρατούνται σημειώσεις μέχρι και για τους μορφασμούς που κάνουν κατά τις συνομιλίες με ξένους, στην Ελλάδα μιλάνε όλοι με όλους, παραδίδουν Κούρδους αγωνιστές στους διώκτες και τους βασανιστές τους στην Τουρκία, καταδίδουν Έλληνες σε ξένες υπηρεσίες, ενώ τα αρχεία των διπλωματικών και άλλων επαφών τους τα κρατούν οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί στα γραφεία τους, δηλαδή όσα τους συμφέρουν και δεν τους ενοχοποιούν, και μετά αυτά τηρούνται στα ιδρύματα που ιδρύουν και χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παγκόσμια πρωτοτυπία κράτους παράγκα.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες περιπτώσεις, όμως για άλλη μια φορά η σκληρή πραγματικότητα μας χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου.
Όσοι έχετε θεσμικό ρόλο και θέση φροντίστε να οχυρώσετε και να θωρακίσετε θεσμικά και υπηρεσιακά τη χώρα, γιατί υπάρχουν τεράστιες «τρύπες» σε θέματα εθνικής ασφάλειας. 
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Ελβετία, ούτε Βέλγιο, και τα θέματα εθνικής ασφάλειας στην πατρίδα μας πρέπει να είναι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
Ξυπνάτε και ξεκινήστε τη δουλειά

*Στις ΗΠΑ ο Ντόναλτ Τραμπ κατηγορείται για προδοσία επειδή πάτησε τον όρκο του, κατά τη συνομιλία του με τον Ουκρανό ομόλογό του, ζητώντας πληροφορίες για τον πολιτικό του αντίπαλο, Μπάιντεν. Στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός και ένας υπουργός εξωτερικών παραχώρησαν όνομα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους Σλάβους, και η ΝΔ μας λέει ότι δεν ήταν προδοσία. Βλέπετε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
 Δύσμοιρη Ελλάδα σε ποιανών τα χέρια έχεις πέσει.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news



32 σχόλια:

  1. Savva you know very well why we are betraying the Kurds, the Syrians, etc. It is for the same reason we din't arm and prepare our country against all threats.

    THE ELITE HAS CHOSEN GREECE MUST BE WEAK AND ALONE SO THE FINAL BLOW WILL DIVIDE HER IN THOUSAND PIECES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Όχι μόνον weak. Extermination
      ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ" ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΑ "ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
      Παρατηρώ εν πρώτοις ότι ο κ. Μητσοτάκης απεδείχθη ο πλέον «πατριώτης» όλων. «Καλύτερος» και από την συντρόφισσα του Τασία. Γιατί αυτή ήταν τουλάχιστον ειλικρινής στον «πατριωτισμό» της.
      «Καλύτερος» και από την Τασία, δεδομένου του ότι ο κ. Μητσοτάκης απεφάσισε θρασύτατα να θέσει τον θεμέλιο λίθο της άλωσης της Ελλάδας και του αφανισμού του Ελληνισμού.
      Με συνεργάτες του πλην του γνωστού Χρυσοχοΐδη (που ανέλαβε το έργο εξόντωσης του Ελληνισμού) και τον απίθανο «πατριώτη» τον Περιφερειάρχη Αττικής, και όλους τους λοιπούς κατοχικούς εθνομηδενιστές, νεοταξικούς ή εθνομηδενιστές.

      Όπως απεκάλυψε σήμερα, ο θρασύτατα συμφωνών με το τελικό σχέδιο αφανισμού του Ελληνισμού. Ο «πατριώτης» Περιφερειάρχης Αττικής. Ιδρύουν Κέντρα φιλοξενίας σε όλες τις Περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας. Έτσι λένε τα μουσουλμανικά χωριά και πόλεις που ιδρύουν σε όλες τις Περιφέρειες και πόλεις. Που συνεχώς και αενάως θα τα εμπλουτίζουν θρασύτατα και προδοτικά.


      Διαγραφή
  2. Ολα γνωστα Σαββα για αυτους που θελουν να δουν την πραγματικοτητα. Ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε τιποτα να θωρακισει την Ελλαδα, ουτε η ΝΔ δειχνει να εχει τη θεληση να κανει κατι. Ουτε υπαρχει αλλη πολιτικη παραταξη διαθεσιμη να κανει κατι.
    Επομενως τι μενει ? Η ιδιωτικη προετοιμασια για οταν θα ερθει αυτη η ωρα που δεν πιστευω ειναι πολυ μακρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Οι κατηγορίες κατά του προέδρου των ΗΠΑ, δήθεν "περί προδοσίας", για την συνομιλία, είναι γελοίες.
    Εάν τυχόν παραπεμφθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων στην Γερουσία, χρειάζεται πλειοψηφία των 2/3 για καταδίκη, πράγμα αδύνατον να συμβεί, διότι η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

    2)Όσον αφορά την Ελλάδα, περί προδοσίας, μπορούμε συνοπτικά να πούμε τα εξής:
    α)1974 είχαμε την προδοσία της Κύπρου.
    β)1981-1989 είχαμε το ατιμώρητο έγκλημα του υπερδανεισμού της χώρας, που έβαλε τα θεμέλια στην οικονομική μας υποδούλωση.
    γ)Από το 2010 έχουμε τα 3 Μνημόνια, όπου η χώρα μας υποθηκεύεται ολόκληρη και ουσιαστικά γίνεται 'αποικία χρέους'.

    3)Συνέπειες.

    Οι κυβερνήσεις μας δεν μπορούν να αποφασίσουν σχεδόν διά τίποτα χωρίς την έγκριση των Δανειστών. Ακόμα και οι νόμοι φαίνονται, σε κάποιες περιπτώσεις, να υπαγορεύονται από e-mail που στέλνονται από το εξωτερικό.

    Η δραματική εξέλιξη της υπόθεσης Οτσαλάν, πολλές διακρατικές συμφωνίες, η προδοτική 'συμφωνία των Πρεσπών', γενικά η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική, φαίνονται να υπαγορεύονται από ξένες εντολές.
    Όσοι πολιτικοί μας έχουν, διά οποιοδήποτε λόγο, 'αντιρρήσεις', μετά από ανάκληση εντολής, προφανώς αντικαθίστανται, (δια αυτό αποφεύγουν να έχουν 'αντιρρήσεις').

    4)Η χώρα μας είναι πολύ μεγάλη παρακμή, κοντεύει να γίνει ο "Κόπρος του Αυγεία".
    Μόνο κυβέρνηση ενός σύγχρονου ήρωα 'Ηρακλή' θα μπορούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να την αναδιοργανώσει και να την σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταϋγέτη.

    Διάβασα ὅτι θὰ σταθμεύση μονίμως ἀμερικανικὸς στρατὸς στὸν Βόλο.
    Ὄχι γιὰ καλὸ βέβαίως.
    Σκεφθῆτε ὃτι σὲ περίπτωσι συρράξεως θὰ κτυπᾶ ὁ ἐχθρὸς τῶν Ἀμερικανῶν ὅποια ἀμερικανικὴ ἐγκατάστασι βρίσκετε στὴν χώρα μας.

    Τὶ ἐλπὶδες σωτηρίας μπορει νὰ ἔχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο που προκειπτει αυτη η ανεξελεγκτη παντοδυναμια μιας τρελης δεσποτειας παραφρονων στην χωρα ??? Ειναι μια απολυτη Δεσποτεια. Δεν ειναι Δημοκρατια αυτο το κουρελι.Μια παρανοικη εκτος ελεγχου μονιμη Φεουδαρχια.Οτι θελουν και με απολυτη εξουσια κανουν.Ολο ειναι παρανοικο.Η εξουσια πηγαζει απ το τιποτε.Πειθαρχουν οι παντες σε μια τρελα σχεδον...θεικη ..αυλη ..οτι φτανει δηλ. νακανες το λαθος να την ψηφισεις μια φορα. Ειτε σε εξαπατησσν ειτε οχι.Ξεφουρνιζουν μετα οτι παρανοια τους ελθει. Οτι βλαβη θελουν.Ανευ τιμωριας.Σε 4 χρονια που διαρκει η τρελα..μπορεις ανετα να καταστραφεις 200 φορες.Μετα συνεχιζει ο επωμενος που εξαπατα το ιδιο..κλπ.κλπ.Ολοι υπακουουν τυφλα με καποια δωρακια.Κανενας μηχανισμος προστασιας δεν υπαρχει.Ο αλλος προδιδει...και υπακουουν ολοι δ αυτον σαν θεο.Και οι στρατιωτικοι.Ανεξηγητο...Μια μεταθεση η μια δυσμενεια ειναι ικανη να στειλει την χωρα στα Ταρταρα.Αυτα ολα δεν στεκουν απο πουθενα.Νοητικο ελεγχο εχουν στα παντα.Υποθετικο.Αλλη δυναμη δεν εχουν.Απολυτως καμμια. Στην τυφλη υπακοη τα στηριζουν ολα.Σαν ατομα η ομαδα..ειναι φτερα στον ανεμο.Μια σν φανε δεν θα μεινει ουτε σκονη.Κι ομως..μας παει η παρανοικη αυτη αρχαια Δεσποτεια στον γκρεμο...με θετρικο τροπο ..και ρουχα Δημοκρατικα μαιμου.
    Αν ηταν δημοκρατια θα υπηρχε μηχανισμος προστασιας απ την τρελα ανεξαρτητος απ αυτην και ακαριαιος...πριν γινει καταστροφη.Χωρις χιλιαδες νομικες ερμηνειες αποφυγης.Δεκα απλες προαποφασισμενες αρχες και τελος.Προσυμφωνημενες απ ολους.Ουτε μα...ουτε μου..ουτε αν...ουτε εφ οσον.Τακα τακα ..σχολασες...εξορια...δεν σε θελουμε εδω...αρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Δημητρη το καθεστως που εχει εγκαθιδρυθει στην πατριδα μας μετα την μεταπολιτευση ειναι η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και τα σκυλια δεμενα.Ο εκαστοτε πρωθυπουργος με τους 151+βολευτες του κανει οτι γουσταρει

      Διαγραφή
  6. Αυτη τη στιγμη με ...ισοκατανομη ( ελεχθει για λογους ..ισοτητας )...κατανεμουν τα καρκινικα κυτταρα των εποικων στην αλλη χωρα..κυριως...βορεια πουχει καλο κλιμα..Λογικη ερωτηση για αλλους 15.000 εποικους...:" και τι να κανουμε ?? Πολεμο ?? Οχι βεβαια...ας παρουν ησυχα την χωρα...Πολεμο μονο ..στους ...Ρωσους κανουμε μεσω ΝΑΤΟ. Εκει δεν υπαρχει θεμα.."...
    Διανοιες εε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι βεβαια και το ακρως σοβαρο θεμα του ..κλιματος..Θελουμε ..αιωνια λιακαδα..Ανησυχουμε μην βρεξει αυριο..Τρια πουλακια..καρδερινακια...καημενουλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Αφρικανοι εποικοι ..τρελα νουμερα,πως πηγαν Τουρκια ?? Τουρισμο πηγαν ..χωρις χαρτια κιολας ?? Τι διαβολο με τα ποδια πηγαν απ την Αφρικη ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χαρτια βραχηκανε στο Αιγαιο.

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή οι τουρκικές αερογραμμές συνδέουν καθε πρωτεύουσα τριτοκοσμικού κράτους με την Κωνσταντινούπολη , η μόνη εταιρία που διατηρεί τέτοιες πτήσεις αρνητικού κέρδους ! Μέχρι και απευθείας πτήση απο την Νιαμει πρωτεύουσα του Νίγηρα εχουν ! Μάλιστα ειναι η μόνη δυτική εταιρία που παει στο Μογκαντίσου της Σομαλιας.Αεροπορικως έρχονται και μετα μπαίνουν με τα πόδια.Η Τουρκία ειναι η κορωνίδα του παγκοσμιου κέντρου αλλαγής πληθυσμών στο οποίο συμμετέχουν και οι ΗΠΑ και η ΕΕ με επίσημες χορηγίες στις ΜΚΟ που βοηθούν την άτυπη κίνηση πληθυσμών.Θα μπορούσε η Ελλαδα να κανει μια σκάφη στίξη καμπάνια σε αυτές τις χώρες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους ευρωπαικούς καταυλισμούς.Μπας και σώσουμε κανένα ταλαίπωρο συνάνθρωπο απο τον εξευτελισμό του σύγχρονου δούλοπαζαρου.

      Διαγραφή
    3. Πανο σοβαρα ?? Τοτε πηγαινε κι εδυ κι εγω κι ολοι Κινα κι Αμερικη και πες στην εισοδο : σορυ..περνω μεσα γιατι βραχηκανε τα χαρτια μου..Σας αγνοω ολους.Σαν να μην υπαρχετε.!!!
      Ποιος ανοητος εδω πηγε και πληρωσε διαβατηρια ??? Ταχα με ψηφιακη τεχνολογια και αερα μπανα ??? Τοσο ηλιθιοι ειμαστε ??

      Διαγραφή
    4. Τα μονα βρεγμενα στην χωρα φαινεται γυρω πως ειναι ...βρακια !! Και τα μονα ξερα ειναι τα ξυλα που επρεπε ναναι σε καθε ελληνικο χερι..βρεγμενα !!!!!

      Διαγραφή
    5. Δημητρη. Το σχολιο με τα βρεγμενα χαρτια ηταν σαρκαστικο, αλλα φαινεται το πηρες σοβαρα. Οσο για την Αμερικη υπαρχουν πολλοι και ευκολοι τροποι να μπεις μεσα. Ελα με τουριστικη βιζα και μη φυγεις ποτε. Πηγαινε στο Μεξικο και περασε τα συνορα ειτε στο Τεξας, ειτε στην Αριζονα ειτε στο Νιου Μεξικο. Κανεις δεν προκειται να ψαξει να σε βρει, εκτος και αν διαπραξεις φονο η διακινεις ναρκωτικα. Τοσο απλο ειναι.

      Διαγραφή
    6. Δεν το πηρα σοβαρα απο σενα.Αφορμη ισως..

      Διαγραφή
  9. Σάββα,

    αν θυμάμαι καλά, το 2016 στου Μαξίμου υπήρχε σύμβουλος του πρωθυπουργού που τον είχε πιάσει γκόμενο κάποια Φεϊζά, δεύτερη τη τάξη υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας, ενώ πήρε μετάθεση από Τουρκία για να είναι κοντά με το καναρινάκι της.
    Και ήθελε να μας πείσει τότε ο Τζανακόπουλος (μετά τον θόρυβο που ξέσπασε) ότι ήταν κάτι φυσιολογικό και δεν μας ενδιέφερε το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.
    Ότι δηλαδή ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού ήταν κάτι σύνηθες να κάνει σεξ με την ΜΙΤ.

    Στο κάτω κάτω ...ήταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!!! βρε αδελφέ, μόνο για κουτσομπόλιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου δεν τον ζυγωνε Ελληνιδα. Κοντευε να παθει εγκαυμα στο χερι ...

      Διαγραφή
  10. Το μεταναστευτικό δεν μποριε να λυθεί,.Σημερα οπως γράφουν τα μεσα ο υπουργός είπε στους περιφερειάρχες οτι θα ενσωματώσουμε τους μετανάστες είτε θα επιστραφούν στην Τουρκία.Αρα ενα μεγάλο ποσοστό αυτών που ειναι ήδη ΔΕΝ θα πανε στην Ευρώπη.Μιλαμε για μια ενα γενιά μετα το 1990 που είχαμε τους Αλβανούς μετανάστες και σήμερα τους Ελληνοαλβανους ,σε 20 χρονι θα έχουμε Ελληνοσυριους.Με την ευγενική χορηγία της ΕΕ.Στα αστεράκια της μελλοντικής μας σημαίας ενα ας το μετατρέψουμε σε ημισέληνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που σου προκύπτουν οι... Σύριοι; Όλοι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι ΈΠΟΙΚΟΙ-Οι περισσότεροι είναι τουρκογενείς πληθυσμοί, Αφγανοί-τουρκομόγγολοι και Αφρικανοί... τους Σύριους που τους είδες; Επίσης τους "Ελληνο-Αλβανούς" που τους είδες; Ο Αλβανός παραμένει Αλβανός ΈΠΟΙΚΟΣ και πάρα πολλοί από αυτούς είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
      Βγάλε τα παραμορφωτικά γυαλιά από τα μάτια και το γράσο από τα αυτιά

      Διαγραφή
    2. Μη τα γραφετε σε μένα αυτά,Ειμαι υπερ μονο εθνικού κράτους και αυτάρκους οικονομικά , ο ελληνικος λαός όμως ειναι υπερ ενός πολυπολιτισμικού κράτους ευρω δυτικής δημοκρατίας εξαρτημένης απο Βερολίνο και Ουάσινγκτον.Αναγκαστηκα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους μετανάστες αδερφούς μας και ομοεθνείς μας σε λιγα χρονια.Σε 20 χρονια οι Σύριοι θα ειναι ομοεθνείς μας.Αυτο ψηφίζει ο λαός χρονια τωρα.Τι να κάνουμε ? Η πρέπει να αλλάξουμε χώρα η να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα,Δεν υπάρχουν και πολλές μονοεθνικες χώρες εδω που τα λέμε.

      Διαγραφή
  11. Η χωρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία !!!! Ανίκανοι πολιτικοί, ανύπαρκτη αντιπολιτευση, απάθεια και αμέλεια του λαού, φτώχεια του λαού !!!! Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας , έχουμε τώρα και την εισβολή των μουσουλμάνων με την στήριξη των "φίλων " Ευρωπαίων! !!
    Για μένα για να σωθεί η χώρα πρέπει
    α) άμεσα έξοδο από την χώρα όλοι οι λαθρομεταναστες
    β) Άμεσα αλλαγή της πορείας των πολιτικών δηλαδή του τρόπου σκέψης
    γ) Αλλαγή στην παιδεία, να γίνει Πατριωτική !!!! μπας και σωθεί η επόμενη γενιά !!
    Η τελευταία για μένα είναι η σοβαρότερη παράμετρος της πορείας μας !!! Αν οι πολιτικοί είχαν αγάπη για την πατρίδα δεν θα φτάναμε σε αυτό το χάλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο, αλλά ποιος θα τα κάνει; Για να κάνει μια κυβέρνηση την παιδεία "πατριωτική", πρέπει να είναι πατριωτική η ίδια. Τουναντίον, στην Ελλάδα, τα κατεστημένα κόμματα, βολεύονται με αυτό το χυλό που τείνει προς τον εθνομηδενισμό, γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τις πολιτικές τους και πάντως, όσο επανεκλέγονται στην εξουσία, σημαίνει πως γι αυτούς, είναι καλά τα πράγματα, ως έχουν.

      Για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, πριν να είναι πολύ αργά (αν δεν είναι ήδη), θα πρέπει να εμφανιστεί νέα πολιτική δύναμη, η οποία θα είναι σοβαρή, ώστε να τραβήξει και σοβαρό κόσμο, η οποία θα αναγκάσει τη ΝΔ να μετακινηθεί προς δεξιά. Γιατί η ΝΔ, αντιμετωπίζει τη δεξιά ως "σίγουρη πελάτη" και άρα πάει και συναγωνίζεται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα κερδίσει τους κεντρώους, κεντροαριστερούς και πρώην μετανάστες που έχουν δικαίωμα ψήφου.

      Δυστυχώς, ο Έλληνας δε μπορεί να βγει από την παγίδα του διπολισμού... Δεν καταλαβαίνει το πώς σκέφτονται τα κόμματα... Πάει και ψηφίζει απλά με το σκεπτικό "να μη βγει ο άλλος". Δεν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει να λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Θεωρητικά, ο ψηφοφόρος ψηφίζει αυτόν που αντιπροσωπεύει τις θέσεις του. Κι αν θέλει το κόμμα να ψηφιστεί, πρέπει αυτό να ιδρώσει για να καλύψει τον ψηφοφόρο και όχι το αντίστροφο. Η Ελλάδα γι αυτό είναι μια αριστερίζουσα χώρα, γιατί όλο το παιχνίδι γίνεται για το ποιος θα πάρει την κεντροαριστερά. Ο δεξιός ψηφοφόρος είναι το "σίγουρο πρόβατο", οπότε γιατί να ιδρώσει μετά η ΝΔ για να του πάρει την ψήφο, από τη στιγμή που ξέρει πως θα την πάρει έτσι κι αλλιώς;

      Η Λέγκα στην Ιταλία, άρχισε σαν ένα μικρό κόμμα, που όμως έγινε απαραίτητο στο Μπερλουσκόνι, για να μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση. Σιγά σιγά, μεγάλωσε και κάποια στιγμή, "έφαγε" το Μπερλουσκόνι τον ίδιο και σήμερα έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι, με το Μπερλουσκόνι να αποτελεί το "μικρό κόμμα της κεντροδεξιάς".

      Αυτό θα έπρεπε να γίνει και στην Ελλάδα, αλλά δε θα γίνει, γιατί ο Έλληνας 1) δεν αλλάζει νοοτροπία, 2) ψηφίζει με στόχο να μη βγει ο άλλος που δε θέλει και όχι για να βγάλει κάποιον που θέλει.

      Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

      Διαγραφή
  12. Αυτο που γινεται ειναι επισης.παρανοικο.Κι οποιος το υπιστηριζει ειναι πιο κοτα απο κοτα.Ειναι δουλεμα για αγριους.
    Μια οικογενεια πχ. Φτωχων κι απλητων ατο Μογκαντισιου μπαινει σε ..αεροπλανο (!!) με τα ξυπολητα κουτσουβελα του ...στρωνεται στο καθισμα ...πεταει για Τουρκια. Τρωει το φαγακι του πετωντας της εταιριας.Δεν εχει ξαναδει αεροπλανο.Δεν δηλωνει τιποτε πουθενα.Ουτε γιατι παει Τουρκια.Ουτε ποσο καιρο..ουτε με τι λεφτα...ουτε που θα μεινει εκει..Κατεβαινει Τουρκια παντα..οχι αλλη χωρα (!!)...δεν τον ρωτανε τιποτε εκει (!!!) ..γεμιζει το αεροδρομιο τσεμπερια..παιδακια ..κινητα..περναει ελεγχο (!!!)..ουτε αρρωστειες ουτε τιποτε...παιρνει χωρις να τον καταγραψουν (!!) Εκει ταξι...και παει παραλια..τρωει στην ταβερνα ..οσο μεινει εκει με τα κουτσουβελα..πληρωνει.ξενοδοχειο (!) ..πληρωνει δουλεμπορο..κοβει βολτες στην πλαζ..μεχρι να φυγει...παει καφετερια ..και τελικα χωρις ναχει παρει πρεφα κανεις ..ανεβαινει σε βαρκα κι ερχεται εδω..Κατεβαινει μυξοκλαιγοντας για την κακη του μοιρα..τον πολεμο..την δυστυχια να πετας με αεροπλανο απ το Μογκαντισιου ...μονο Τουρκια παντα..και σε ηρεμη θαλασσα μονιμα τον ...διασωζουν απ τον πνιγμο...Στο δρομο χανει τα παντα.Μνημη..χαρτια..κρατος..καιτης Παναγιας τα ματακια.Κι ερχονται οι ...προοδευτικοι και λενε ....κριμα ο ...προσφυγας.!! Μερικοι εκ των οποιων ουδεποτε ειχαν λεφτα να ..ανεβουν σε αεροπλανο !!! Και ειναι και οι ΜΚΟ..Ασκερια ξενα και ντοπια.Αφησαν τις δουλειες τους στην χωρα τους κι εχουν παραδες και 24 ωρες ελευθερες την μερα καθε μερα για να περναει η ωρα ..σωζωντας ...σωμενους απο κρουαζιερα...Αυτοι οι ΜΚΟδες..πανε σε οποια χωρα γουσταρουν..σε οποιο αριθμο γουσταρουν..λενε καντε ολοι περα..ειμαστε ΜΚΟδες..σωστες..παμε οπου γουσταρουμε στην χωρα σας..πιανουν παραλιες...βγαζουν ασυρματους..κεραιες..εχουν εξοπλισμους...και σωζουν παντα σε μια διευθυνση..Καταλαμβανουν.και κτηρια..Εχουν μισθο.Τρωνε...πινουν..πηδανε γκομενες...δεν δουλευει κανεις..ολη μερα. Και αυτα ολα γινονται σε ...κρατος !! Οπου γιαγιες κλαινε με μωρα αγκαλια για την ....Συρια...που βρησκεται 4..000 χλμ μακρυα απ το Τιμπουκτου !!!!
    Και δεν παιρνει κανεις στην χωρα τον ...βουρδουλα να σπασει σαραντα μαπες !!!! Αλλα αφηνει να του κλεβουν τα λεφτα του απ την συνταξη του...απ την οικογενεια του..για να πληρωνουν μ αυτα αυτο το καρναβαλι κι αυτος να πεθανει χωρις φαι και πατριδα !!!! Ειτε γιατι το ειπε.....ο Μαρξ....ειτε η ..Μερκελ ..ειτε η γιαγια μου απ την Ν.Υορκη !!!
    Ελεος....ελεος...ελεος..
    Και οι στρατιωτικοι κοιταζουν...χαζευουν το τοπιο..περνανε την ωρα να πανε μεσημερι για φαι σπιτακι τους !! Και τους αναφερω γιατι ...υποτιθεται φυλαγουν ...Θερμοπυλες !!! Ουτε γκαλντεριμι δεν φυλαγουν !!!
    Το 80% των εποικων ειναι νεοι αντρες ανεργοι.
    Κι οπως εμαθα ειπε.η Μελονι στην Ιταλια ..απολυτα λογικα.." Και που θα βρουνε γυναικες ολοι αυτοι να κανουν...παιδια ??" (!!!!) Διοτι το αισχρο παραμυθι και του προεδρου μας εδω ....αυτο ειναι...το δημογραφικο !!
    Η απαντηση σε αυτην την απεραντα λογικη ερωτηση δεν ειναι παρα μια .!!! Ναι ..θα πηδηξουν τις γυναικες και τις κορες σας και τις μανες σας ....κι εσας !!!!! Και τον...αρχηγο σας μεσα !!!! Ναι αλλα δεν ειδα καμμια αρχηγινα να μιλα γιαυτην !!!! Μιλα για μας!!! Ουτε βγηκε ο κυβερνητης για παραδειγμα να δωσει τις κορες του η την μανα του !!!! Ειδατε εσεις ενα παραδειγμα να το ...εμπεδωσουμε ????? ( υποθετω οτι ουτε οι στρατιωτικοι θα γλυτωσουν απ αυτο)....
    Ειναι ολα αυτα σοβαρα και με την Τουρκια προ των Πυλων ????
    Που ειναι τα βρεγμενα ξυλα στα χερια των πολιτων ??? Που ??? Εκτος αν υπαρχει...προθυμια μεγαλη !!! Υπαρχει ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη,

      Το πρόβλημα είναι νοοτροπίας ψηφοφόρου. Ο ψηφοφόρος στην Ελλάδα, ψηφίζει με 90% κριτήριο το πορτοφόλι. Αν πάρεις όσους ψήφισαν ΝΔ και τους ρωτήσεις αν τους αρέσει η κατάσταση με τη λαθρομετανάστευση, μάλλον οι περισσότεροι θα σας πουν όχι. Όμως ακόμα και εγώ που δεν κατοικώ Ελλάδα, ήξερα εδώ και χρόνια, πως οι θέσεις ΝΔ στο θέμα, ήταν όχι απλά παρόμοιες με του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έβγαιναν και στελέχει ΝΔ ή και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και ασκούσαν δριμύα κριτική στον κ. Τσίπρα, για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών. Οπότε, τι περιμέναν οι ψηφοφόροι να γίνει με κυβέρνηση ΝΔ; Αν εσύ βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης, επιταχύνεις την απόδοση ασύλου και τη μεταφορά στην ενδοχώρα, φτιάχοντας περισσότερα χοτ σποτ από ό,τι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δε θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης λαθρομετανάστευσης; Φυσικά; Και ο Σύρος πρόσφυγας που πριν το σκεφτόταν, γιατί η αίτησή του θα έπαιρνε ατέλειωτους μήνες στη Μόρια και το σκεφτόταν, τώρα δικαίως θα σκέφτεται "να πάω κι εγώ Ελλάδα, τώρα είναι καλύτερα".

      Στην Ιταλία, μόνο μέσα στη Βουλή, υπάρχει στο χώρο της δεξιάς-κεντροδεξιάς: Μπερλουσκόνι , Σαλβίνι, Μελόνι. Με τη Μελόνι να έχει τις σκληρότερες θέσεις όλων και στα γκάλοπ αυτή τη στιγμή να έχει περάσει το Μπερλουσκόνι. Γιατί αυτό. Γιατί ο Ιταλός που θέλει κάτι πιο δεξιό από το Μπερλουσκόνι, ψηφίζει Σαλβίνι κι αυτός που θεωρεί το Σαλβίνι υπερβολικά μετριοπαθή, ψηφίζει Μελόνι. Δεν ψηφίζουν ολοι Μπερλουσκόνι "για να μη βγει ο Τζινγκαρέτι" (PD-κεντροαριστερά). Ούτε καν "να πάμε όλοι στο Σαλβίνι για να μη βγει το PD". Ο καθένας ψηφίζει αυτόν που είναι πιο κοντά στις θέσεις του και μετά λέει "ε, συνεργαστείτε και κάντε κυβέρνηση, το πρόβλημα είναι δικό σας".

      Στην Ελλάδα, υπάρχει ο ιδεολογικός χυλός που λέγεται ΝΔ και μετά ο πωλητής επιστολών του Ιησού. Και περιμένει μετά κάποιος να γίνει το "θαύμα", να βγει κυβέρνηση που θα σφραγίσει τα σύνορα, θα ακυρώσει τις Πρέσπες, θα κάνει πατριωτική την παιδεία, θα καταρτίσει εθνική στρατηγική, θα σοβαρευτεί με την Τουρκία, κλπ.

      Ε, δε θα γίνει τίποτα από αυτά, γιατί η ΝΔ δεν πρεσβεύει τίποτα από αυτά. Η ΝΔ (και καλά κάνει, γιατί οι εκλογές τη δικαιώνουν), εξακολουθεί να παίζει στο μοτίβο του "κόμματος του μεσαίου χώρου" (κατά το δόγμα Καραμανλή), οπότε είναι το μπλε ΠΑΣΟΚ που θέλει ο λαός...

      Διαγραφή
    2. Ξερω τι εννοεις πορτοφολι..Σωστο ειναι..
      Εδω εχουμε μια αλλη παρανοια Ελληνικη- οπως παντου.!! Ψυχασθενεια πληρης.Δεν ειναι απο νορμαλ μυαλα αυτα . Του αδειαζουν το πορτοφολι !!!!!! Απο 40 μεριες.Μνημονια,περικοπες μισθων ,φοροι τρελοι, εποικοι με μυρια εξοδα σουρτα φερτα..φαγητα..κτηρια..λιμενικα ..στρατοι ..εργατωρες στον βροντο..επιδοματα ξενων...κλπ κλπ. Του ληστευουν την ζωη και την χωρα !! Τον....εξυπνο λατρη του ...πορτοφολιου !!! Αυτο δεν ειναι παρανοια ??? Θα μεινει χωρις φραγκο..χωρις χωρα...χωρις γυναικα...χωρις παιδια...χωρις δουλεια..χωρις ...Ανασα !!! Ο ...πονηρος ο γατος !!!! Ο τρια πουλια !!!

      Διαγραφή
    3. Οτι θα συμβει κ.Ουρακολουμ ..ειναι στα.χερια και το ελεος του ..Θεου..Οχι γιατι ηθελε να εμπλακει ο Ιδιος..Οχι.!! Αλλα γιατι ο μαρμαρωμενος.λαος δεν ειναι σε θεση να κανει ο ιδιος κατι.!!! Κοιταει.απραγος..ανυμπορος..σαν χαιβανι τα παντα .!!!Τα αφηνει να τρεχουν με χιλια..Αυτος με την σταση του τα παραπεμπει ολα στον Θεο !! Μορφωμενοι κι αμορφωτοι κοιτανε σαν χαιβανια με ανοιχτο το στομα ...Δηθεν γατες...μεχρι να ...τις σκισουν αλλοι !!! Ναι τα αφησαν ολα στον Θεο..Οποτε μην πει κανεις λεξη για τον τροπο και το φαρμακο. Πικρο ξεπικρο που θαναι.
      Αναλογα ποσο αφησαμε την αρρωστεια θαναι.
      Δεν θα την βγαλουμε καθαρη με τιποτε.
      Αφου διαλεγουμε να κοιταμε ...ας μην διακοψουμε αλλο το κοιταγμα .Ας κοιταμε ...στον αιωνα τον απαντα.

      Διαγραφή
  13. Κυριε Σαββα, αν δεν θωρακισουν τη χωρα οι κρατικοι μηχανισμοι ποιος θα το κανει? Στο κλαρι να βγουμε? Γιατι? θΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? Σαφως οχι. Αρα λοιπον τι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαββα μου συγκλονιστικο το αρθρο αποκαλυπτει πραγματα σε εμας που δεν εχουμετοση πληροφορηση πρωτογνωρα και μαζι με το αλλο αρθρο σου οτι στην Ελλαδα υπαρχουν 2,5 εκατομμυρια μουσουλμανοι (αν και γνωστο αυτο σε μενα) δεν αφηνει κανενα περιθωριο για δικαιολογιες στο πολιτικο συστημα και εφησυχασμο σε εμας τους πολιτες. Σε ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.