18/9/19

Τα λαχανικά που προλαμβάνουν τον καρκίνο παχέος εντέρου



Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σκόρδου και κρεμμυδιού φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Η κατανάλωση λαχανικών του γένους Άλλιον, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia Pacific Journal of Clinical Oncology.

Η μελέτη εστίασε σε 833 άνδρες και γυναίκες στην Κίνα, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου και αντιστοιχίστηκαν με 833 υγιείς συμμετέχοντες, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την περιοχή διαμονής τους.

Δημογραφικές και διατροφικές πληροφορίες συγκεντρώθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, χρησιμοποιώντας ένα επικυρωμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων.

Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν κατά 79% χαμηλότερες στους ενήλικες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες λαχανικών του γένους Άλλιον (Allium) σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν πολλά τέτοια λαχανικά.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα μας φαίνεται να υποδεικνύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των λαχανικών του γένους Άλλιον που καταναλώνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που παρέχει στον οργανισμό του από τον καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Zhi Li, καθηγητής στο Πρώτο Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής της Κίνας για να καταλήγει: «Γενικά, τα ευρήματα της έρευνας επισημαίνουν την ανάγκη της πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω των παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Η πρόληψη σίγουρα αξίζει περαιτέρω διεξοδικής έρευνας».


ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.