22/9/19

Από τέτοια πλύση εγκεφάλου δεν πέρασε άλλος λαός



Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

Μα, με τι υλικά τους έκαναν την πλύση εγκεφάλου κι έγιναν τόσο γελοίοι, τελικά; Είναι ανεξήγητο το φαινόμενο. Και εξωφρενικό. Να προσπαθούν βιάζοντας τη λογική να δικαιολογήσουν κάθε τι που παρουσιάζει την τουρκική πολιτική των ξεριζωμών και των γενοκτονιών όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θα ήθελαν να είναι για να τρέφονται οι ουτοπίες τους.

Έγραφα χτες για τον Ακιντζί, που μας συμβούλευε να μάθουμε να σεβόμαστε «τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου». Το είπε με αφορμή την ιστορία με τον δεκαεξάχρονο και την κατοχική σημαία της Λύσης. Και έκανα κάποιες αναφορές σε στοιχεία για τις καταστροφές που έγιναν στα κατεχόμενα, για να ρωτήσω ποιος δεν σέβεται «τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου». Πετάχτηκαν οι ξεπλυμένοι να υπερασπιστούν τον Ακιντζί. Έγιναν καταστροφές της πολιτιστικής και της θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, παραδέχονταν (αυτό έλειψε, να καταφέρουν να το κρύψουν κι αυτό!) αλλά «κάποιοι τα έκαναν και κάποιοι από τους δικούς μας έκαναν ακριβώς τα ίδια», έλεγαν.
Το «κάποιοι τα έκαναν», είναι βεβαίως το άλλοθι, που χρειάζεται η Τουρκία, όχι η πλευρά των θυμάτων. Κάποιοι φανατικοί, δηλαδή, ένας, δυο, δέκα, εκατό, πάντως, όχι το τουρκικό κράτος, όχι η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, είναι μόνο λίγοι κακοί, όπως έχουμε κι εμείς και όλα τα έθνη τους κακούς τους, που κάνουν καταστροφές και γενοκτονίες. Γι΄ αυτό, λέω, πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα υλικά για την πλύση εγκεφάλου, που τους έκαναν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Ακούστε, όμως, γελοίοι, ποια είναι η πραγματικότητα. Μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, προϊόν επίμονης έρευνας, του διδάκτορα ιστορίας και ερευνητή, Πέτρου Σαββίδη, με τίτλο «Η ισλαμοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου». Μπορεί να ξεστραβώσει πολλούς αν κάτσουν να το μελετήσουν. Μάταια, βέβαια, το λέμε, δεν πρόκειται να διαβάσουν τίποτε, αυτοί τα ξέρουν καλύτερα από όλους, κάποιους τους τα φυτεύουν και σε ειδικά σεμινάρια κι αυτοί τα μεταφέρουν στους εντελώς ανόητους. Λοιπόν, η έρευνα του κ. Σαββίδη, με απόλυτα στοιχεία, αποδεικνύει ακριβώς ότι στα κατεχόμενα δεν «τα έκαναν κάποιοι» κακοί. Ούτε ο τουρκικός στρατός κατά την εισβολή. Εφαρμόστηκε συστηματικά η τουρκική πολιτική της εθνοκάθαρσης από Τούρκους και δυστυχώς και από Τουρκοκύπριους. Πρώτα εκδιώχθηκε ο πληθυσμός και στη συνέχεια η εκρίζωση ή η αλλοίωση κάθε ελληνικού και κάθε χριστιανικού στοιχείου.
«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη λεηλασία και την καταστροφή πέραν των 520 ελληνορθόδοξων εκκλησιών, παρεκκλησιών και μοναστηριών», γράφει ο Πέτρος Σαββίδης, «καθώς και όλων των ελληνοκυπριακών κοιμητηρίων. Ούτε ένα ελληνορθόδοξο νεκροταφείο δεν παρέμεινε άθικτο, χωρίς βεβήλωσηˑ δηλαδή, χωρίς τη βίαιη αφαίρεση των πέτρινων σταυρών από τους τάφους, την εξαφάνιση όλων των γυάλινων φωτογραφιών από τους σταυρούς - ενώ στις λίγες φωτογραφίες που παρέμειναν, το πρόσωπο και τα μάτια των νεκρών γδάρθηκαν και καταστράφηκαν». Ακόμα και οι φωτογραφίες! Για να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο, που θυμίζει το ξερίζωμα του Ελληνισμού και τη βίαιη τουρκοποίηση.
Ένα βιβλίο γεμάτο στοιχεία, ημερομηνίες, γεγονότα, χάρτες (ακόμα και για τη διαδικασία και τους πολιτικούς συμβολισμούς της μετατροπής 74 εκκλησιών σε ισλαμικά τεμένη), που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε κανέναν Ελληνοκύπριο να λέει «τα ίδια έκαναν και κάποιοι δικοί μας». Κι όμως, τολμούν και το λένε οι γελοίοι και μετά έχουν παράπονο που τους λέμε γελοίους. Τι άλλο είναι όταν πιστεύουν ότι είναι το ίδιο να εφαρμόζεται εναντίον μας πολιτική εθνοκάθαρσης από τον εισβολέα με το ότι κάποιοι Ελληνοκύπριοι μπορεί να γράψουν συνθήματα στους τοίχους ενός τζαμιού ή να κατεβάσουν μια κατοχική σημαία.

Διαβάστε κι αυτό, όμως, μπας και καταλάβετε τη διαφορά: Τα χρόνια που στα κατεχόμενα συντελείτο η καταστροφή, στις ελεύθερες περιοχές, το νόμιμο κράτος, κήρυσσε 17 μουσουλμανικά τεμένη ως αρχαία μνημεία και από το 1975 (ένα χρόνο μετά την εισβολή και πολύ πριν αναλάβει η τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά) μέχρι το 2009, η Κυπριακή Δημοκρατία δαπάνησε συνολικά €3.195.561 για τη συντήρηση και αποκατάστασή τους. Και κάθε χρόνο τα συντηρεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων με ειδικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, από αυτά τα 17 τεμένη, τα 11 ήταν μεσαιωνικές ή βυζαντινές εκκλησίες, που επί Οθωμανικής περιόδου μετατράπηκαν σε τζαμιά.
**Στη φωτογραφία, ο ιερός ναός του Αγίου Θεράποντα στην Αγκαστίνα και το κοιμητήριο, τον Αύγουστο του 2016. Ούτε τα κεραμίδια δεν άφησαν! Αλλά, ο ναός έμεινε όρθιος. Για έναν απλό λόγο: Τον είχαν για στάβλο οι γύρω βοσκοί.

aristosm@phileleftheros.com

ΠΗΓΗ: philenews.com

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.