17/9/19

Προς αρχειοθέτηση η κλοπή οπλισμού στη Λέρο

Επέστρεψε το κλιμάκιο της Ελ. ΑΣ. Οι υπόνοιες για τους άνδρες των ΟΥΚ και η έλλειψη αποδειτικών στοιχείων από κάμερες και κινητά

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Σε …άδοξο τέλος και πιθανή αρχειοθέτηση φαίνεται να οδηγείται -ανευ απροόπτου-  τελικώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου  Εθνικής Αμυνας για την πολυσυζητημένη κλοπή  οπλισμού από τηνναυτική βάση της Λέρου που διαπιστώθηκε προ οκτώ ημερών!
Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιούσε τις σχετικές έρευνες επέστρεψε από το νησί των Δωδεκανήσεων και από την πολυήμερη έρευνα δεν φαίνεται ν αποσαφηνίσθηκε πόσοι στρατιωτικοί (σσ. από έναν κύκλο δέκα υπόπτων, κυρίως ανδρών των ΟΥΚ ) και  πότε εισήλθαν στην αποθήκη με τον οπλισμό και ποία χρονική στιγμή υπήρξε τελικώς η αρπαγή του οπλισμού.
Με το δεδομένο ότι δεν υπήρχαν αξιοποιήσιμες καταγραφές από κάμερες, δεν προσδιορίζονταν οι εισερχόμενοι στη αποθήκη, υπήρχαν ασάφειες στις διαδικασίες παραλαβής οπλισμού για ασκήσεις κι ούτε μπορούσε να διευκρινισθεί οτιδήποτε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών  κλήσεων.
Επιπλέον δεν υπάρχει σαφής ενδειξη σχετικά με την τύχη του χαμένου οπλισμού και αν υπήρξε ήδη χρήση και καταστροφή του από τους δράστες της κλοπής.
 Η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αλλά και των στρατιωτικών, στηρίχθηκε σε κατάθεση διαχειριστή της αποθήκης που αναφέρθηκε στην  είσοδο στον χώρο με τον   οπλισμό ανδρών των ΟΥΚ  που ήθελαν να ελέγξουν την κατασταση των εκρηκτικών κι άλλων πολεμοφοδίων  είτε να πάρουν πολεμικό υλικό για τις ασκήσεις που πραγματοποιούσαν.
Ομως οι υπό ελεγχο στρατιωτικοί φαίνεται ν αρνήθηκαν  ότι εισήλθαν στον εν λόγω χώρο ή και  οποιαδήποτε εμπλοκή. Χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί τι και πως συνέβη.
Φαίνεται ότι έχουν  εντοπισθεί οι διοικητικού τύπου ευθύνες και για μη τήρηση δικλείδων ασφαλείας όμως υπάρχει αδυναμία, μέχρι τώρα,  αποδόσης ποινικών ευθυνών.
Ωστόσο συνεχίζεται η αναζήτηση και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων ενώ παραμένουν άγνωστες οι τελικές ενέργειες των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών του ΓΕΝ.
Σημειώνεται ότι το μυστηριώδες συμβάν στη Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου διαπιστώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου  όταν και καταγράφηκε απώλεια δύο  αντιαρματικών τύπου LAWM72 , ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων , περίπου 30 μέτρων φυτιλιού κι ορισμένα καπνογόνα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Το πόρισμα ειναι οτι έγινε κλοπή αλλά μπορεί και να μην έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τους βρουν οταν/εαν χρησιμοποιηθουν τα Μ72 στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στά καταληκτικά ερωτηματικά σας: Αστείο (0)Ενδιαφέρον (1)Συναρπαστικό (1), απουσιάζει κραυγαλέα για την ελλαδική πραγματικότητα ο βαθμολογικός χαρακτηρισμός: ΤΡΑΓΙΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουμε τα μεγαλυτερα αρχεια στον πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.