10/9/19

Νέες απειλές των ΗΠΑ σε Τουρκία – Μνουσίν: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κυρώσεων για τους S-400

© Sputnik / Alexey Malgavko
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, προχωρώντας στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35.
Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, με αφορμή το ζήτημα των ρωσικών πυραύλων S-400, επανέφερε στο προσκήνιο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνουσίν.

«Το εξετάζουμε. Δεν κάνω κάποιο σχόλιο για κάποια συγκεκριμένη απόφαση, αλλά το εξετάζουμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.
Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει, με το πρώτο φορτίο να παραδίδεται τον Ιούλιο, ενώ η παράδοση του δεύτερου φορτίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.
Πηγή: Σπούτνικ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.