10/9/19

To νέο βομβαρδιστικό Β-21 Raider θα έχει ικανότητες αερομαχίας;



Το νέο βομβαρδιστικό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το Β-21 Raider, θα έχει πιθανότατα και αμυντικές ικανότητες, όπως ακριβώς και ένα οποιοδήποτε σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος.
Σε μια επίσκεψη για λογαριασμό του περιοδικού Air Force Magazine, ο Διευθυντής Αεροπορικών και Πολεμικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας Ειρηνικού Ωκεανού στρατηγός Σκοτ Πλέους επιβεβαίωσε ότι ο βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς θα έχει νέες δυνατότητες για αυτοάμυνα κατά τη διάρκεια της αποστολής του.
Ο Πλέους ανέλυσε κάποιες λεπτομέρειες νέου εξοπλισμού και των νέων δογμάτων αερομαχίας που έχουν αναπτυχθεί, προκειμένου η Αμερικανική Αεροπορία να διατηρήσει την υπεροχή της στον αέρα και στις επόμενες δεκαετίες, ενώ το αξιοσημείωτο βέβαια ήταν ότι επισήμανε ότι «ένα B-21 θα έχει ΚΑΙ ικανότητες αέρος-αέρος».

Πριν από αυτόν, άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί της Αμερικανικής Αεροπορίας μίλησαν για το B-21 Raider πλέκοντας το εγκώμιό του ως ένα αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας και εξαιρετικά επιβιώσιμο, ικανό να διεισδύσει στην άμυνα του αντιπάλου και να διεξάγει μια σειρά κρίσιμων αποστολών.

Σε πρώτη φάση, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι σίγουρα το Β-21 Raider θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης που θα διαθέτει διαμορφώσεις αέρος-αέρος. Είναι πιθανό μάλιστα το νέο βομβαρδιστικό να μπορεί να φέρει και πυραύλους αέρος-αέρος για απολύτως αυτάρκη ικανότητα αυτοπροστασίας.

Το πρόγραμμα B-21 Raider έχει ένα ώριμο και σταθερό σχέδιο ανάπτυξης και τώρα βρίσκεται στην φάση της κατασκευής του πρώτου πρωτότυπου αεροσκάφους δοκιμών.


ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.