15/10/19

Η πρώτη θεία λειτουργία στην πρώτη Αγία Τράπεζα από το 1922 στα Βουρλά της Μικράς Ασίας



Την πρώτη του θεία λειτουργία ενώπιον της πρώτης Αγίας Τράπεζας που λειτουργεί ξανά στα Βουρλά της Μικράς Ασίας από το 1922 τέλεσε την Παρασκευή ο μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων.

Εμφανώς συγκινημένος από τις εμπειρίες που έζησε κατά την επίσκεψή του στην επαρχία του, ο μητροπολίτης Βρυούλων μίλησε αποκλειστικά στο orthodoxia.info για το ταξίδι του «στην μαρτυρική αυτή επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου».

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια τόσο τη συγκίνηση όσο και τα αισθήματα που με διακατέχουν από αυτά που έζησα στο ταξίδι μου στην ευλογημένη επαρχία μου, τα Βουρλά της Μικράς Ασίας. Πάντοτε θα είμαι ευγνώμων εις την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Μητρός Εκκλησίας, για την εκλογή μου ως Ποιμενάρχου της μαρτυρικής αυτής επαρχίας του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου», δήλωσε ο κ. Παντελεήμων.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων μίλησε, ακόμη, για το τάμα που έκανε όταν ανακοινώθηκε η εκλογή του καθώς και για την πρόσφατη εκπλήρωσή του. «Από της εκλογής μου έταξα εις την Παναγίαν των Βρυούλων και εις τους δύο Νεομάρτυρας αγίους Νεκτάριο και Μιχαήλ, να ανάψω και πάλι τας κανδήλας έμπροσθεν των ιερών εικόνων τους και να δεηθώ ταπεινά για τις ψυχές των Ορθοδόξων αδελφών μας που τα λειψανά τους αναπαύονται εις τη γη της Ερυθραίας της Μικράς Ασίας. Στο τελευταίο μου ταξίδι, προ ολίγων ημερών, ολοκλήρωσα ένα μέρος από το τάμα μου χάρη στην ηθική και υλική συμπαράσταση όσων αδελφών, κληρικών και λαϊκών, ανταποκρίθηκαν στις παρακλήσεις μου. Το Ισόγειο του Επισκοπείου που αγοράστηκε και μας ανήκει πλέον, μετετράπη εις Παρεκκλήσιο εις το όνομα της Παναγίας και των Νεομαρτύρων», μας είπε ο κ. Παντελεήμων.

Στο παρεκκλήσι αυτό τέλεσε την Παρασκευή «ως απλός ιερεύς του Υψίστου, την πρώτη μου θεία λειτουργία ενώπιον του πρώτου Θυσιαστηρίου, με βαθεία συγκίνηση, καθώς για πρώτη φορά από το 1922, στον τόπο αυτό και την πόλη των Βρυούλων ακούστηκε και πάλι, μετά από 97 έτη, ο Τρισάγιος Ύμνος εις τη θεία Λειτουργία και η Ιερή Παράκληση προς την Κυρία και Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία των Βρυούλων».

Ωστόσο, προσθέτει, ο μητροπολίτης Βρυούλων, απώτερος στόχος του είναι η παραχώρηση από μέρους των τοπικών αρχών του ναού του αγίου Νεκταρίου, στη Σκάλα των Βουρλών, ο οποίος σήμερα είναι ερείπιο, την επισκευή του οποίου προτίθεται να αναλάβει ο ίδιος με τη βοήθεια των πιστών.

Κλείνοντας, ο κ. Παντελεήμων ευχαριστεί όσους συμπαρίστανται στην «ταπεινή μου προσπάθεια προς δόξαν Θεού», επισημαίνοντας ότι «οι φωτογραφίες μιλούν εύγλωττα και δείχνουν πως το μικρό τάμα μου εις την Παναγία μας έπιασε και αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Βλέπουμε να συντελείται ένα μικρό θαύμα με την βοήθεια του μεγαλοδυνάμου Θεού».

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.