5/11/19

Τα... χαΐρια Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου, που άνοιξαν τα σύνορα το 2015 - Ο Ερντογάν μπορεί να ρίξει με το μεταναστευτικό όποτε θέλει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση!

Σάββας Καλεντερίδης: Το μεταναστευτικό απογυμνώνει γεωπολιτικά την Ελλάδα 

Όταν η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της ΕΟΚ, το 1981, υιοθέτησε την πολιτική των βέτο απέναντι στο 4ο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο που προέβλεπε χρηματοδότηση της Τουρκίας. Η πολιτική των βέτο ακολουθήθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι το 1995-96, που η Ελλάδα αποφάσισε να δεχτεί την υπογραφή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και να «ανταλλάξει» την άρση του βέτο με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου.

Η πράξη εκείνη της Τσιλέρ, που με βάση την απαράδεκτη Συνθήκη Εγγυήσεων θα μπορούσε να μπλοκάρει την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, θεωρήθηκε από το βαθύ κράτος της Τουρκίας προδοσία.
Τότε το τουρκικό κράτος, οι μηχανισμοί του οποίου είναι αυτοί που χάρασσαν και συνεχίζουν να χαράσσουν πολιτική, θεωρούσε ότι η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ της χαρίζει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, αφού κάθεται σε ένα τραπέζι όπου λαμβάνονται αποφάσεις για την Τουρκία, από το οποίο απουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση.
Έκτοτε η Τουρκία έθεσε έναν στρατηγικό στόχο: Να αφαιρέσει αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα από την Ελλάδα. Όσον αφορά το πώς, είτε μπαίνοντας και η Τουρκία στην ΕΕ, είτε οδηγώντας την Ελλάδα εκτός ΕΕ.
Το πρώτο το επιχείρησε το 1999, με τη συμφωνία του Ελσίνκι, το δεύτερο το επιχείρησε το 2015, με το επαίσχυντο πραξικόπημα της κυβέρνησης Τσίπρα, που βάφτισαν δημοψήφισμα, στο οποίο η Τουρκία είχε επενδύσει πολλά, αν κρίνουμε από τη δράση των εγκάθετών της στη Θράκη, βουλευτές και άλλα στελέχη της μειονότητας που πάλεψαν είναι αλήθεια πολύ… φιλότιμα για το ΟΧΙ, μαζί με τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους πλανημένους Έλληνες. Πίστεψαν κι αυτοί ότι το ΟΧΙ θα υποχρέωνε την κυβέρνηση Τσίπρα να συγκρουστεί με την ΕΕ και να οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης, που ήταν και παραμένει ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας. Πού να ήξεραν κι εκείνοι με ποιους έχουν να κάνουν!
Όμως, παρότι τότε η ανακολουθία της κυβέρνησης Τσίπρα δεν τους επέτρεψε να πετύχουν το στόχο τους, τους έδωσε ένα άλλο «δωράκι», που στην ουσία έφερε το ίδιο αποτέλεσμα.
Ενώ μέχρι το 2014, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε θέσει υπό σχετικό έλεγχο τα σύνορα, πότε με το φράχτη και πότε με άλλες μεθόδους, μετά το 2015 ο Ερντογάν είδε με έκπληξη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανοίγει τα σύνορα και να μετατρέπεται η Ελλάδα στην κυριολεξία σε μια αφύλακτη χώρα, σε ένα ξέφραγο αμπέλι, όπως λέει ο λαός μας.
Ενώ μέχρι τότε ο Ερντογάν κρατούσε υπό τον απόλυτο έλεγχο του κράτους τους πρόσφυγες από τη Συρία, σε νομούς κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση των νομών αυτών που «κινδυνεύουν» από τον υπερπληθυσμό των Κούρδων, όταν είδε το ξέφραγο αμπέλι, άρχισε να στέλνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.
Ταυτόχρονα, ήρε το καθεστώς θεώρησης για μια σειρά από μουσουλμανικές χώρες, με αποτέλεσμα ένας Μαροκινός ή Αλγερινός που ήθελε δέκα χιλιάδες δολάρια για να βρεθεί στα αφύλακτα ελληνικά σύνορα, τώρα βρισκόταν εκεί με 100 δολάρια, με την… ευγενική χορηγία της ΤΗΥ (Τουρκικές Αερογραμμές).
Έτσι ο Ερντογάν πέτυχε μ’ έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια:
  • Πρώτον, διέλυσε στην κυριολεξία τα ελληνικά σύνορα.
  • Δεύτερον, εξευτέλισε το σύστημα ελέγχου των συνόρων, που αποτελεί μέρος του σχεδίου άμυνας των νησιών και του Έβρου.
  • Τρίτον, προχώρησε σε δημογραφική αλλοίωση των νησιών και οδήγησε στην κατάλυση του κράτους, αφού προκάλεσε την άλωσή τους από ΜΚΟ, που τη στιγμή αυτή είναι ισχυρότερες από το ελληνικό κράτος.
  • Τέταρτον, προκάλεσε το διχασμό της κοινής γνώμης στα νησιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκαλώντας ένα ανύπαρκτο δίλημμα, δηλαδή ανάμεσα σε εκείνους που υποτίθεται ότι αγαπούν και σε εκείνους που υποτίθεται ότι δεν αγαπούν τους παράνομους μετανάστες.
  • Πέμπτον, οδήγησε στον εκμαυλισμό σημαντικό μέρος της κοινωνίας στα νησιά και στις περιοχές όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέροντάς τους ψίχουλα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν την εθνική ζημιά που προκαλείται από το θέμα και το μέγεθος της νίκης που πετυχαίνει η Τουρκία.
  • Έκτον, με τις ανεξάντλητες ροές μεταναστών, στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων, έχει θέσει σε εφαρμογή την προκαταρκτική φάση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα» που θέλει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου «τουρκικά».
  • Έβδομον, ειδικά με την αύξηση των ροών μετά τον Ιούνιο του 2019, μόλις μετά την παρέλευση τριών μηνών έχει αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την οδηγεί σε αδιέξοδο, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ερντογάν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση σε διάστημα μερικών μηνών με «όπλο» το μεταναστευτικό.
  • Όγδοον, με την εγκληματική πράξη των Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου να ανοίξουν τα σύνορα το 2015 και να εκχωρήσουν μέρος της κρατικής κυριαρχίας σε… επαγγελματίες του είδους, διεθνές οργανισμούς και ΜΚΟ, στην ουσία οδήγησαν σε γεωπολιτική απαξίωση την Ελλάδα, σε μη χώρα και σε μη κράτος, η οποία φυσικά εκτός των άλλων έχασε και το στρατηγικό πλεονέκτημα που είχε έναντι της Τουρκίας, ως μέλος της ΕΕ. Είναι γνωστό πλέον ότι κανείς στην Ευρώπη δεν υπολογίζει την Ελλάδα, ίσα-ίσα μας θεωρούν την «αχίλλειο πτέρνα» της Ένωσης στο μεταναστευτικό, αφού εν αντιθέσει με τη Βουλγαρία δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Άλλωστε γι’ αυτό συνομιλούν απευθείας με τον Ερντογάν, για να μην καταντήσουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης… Ελλάδα.
Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση, και όποιος θέλει να δει την αλήθεια κατάματα, μπορεί να ανακαλύψει κι άλλα δώρα που προσφέραμε στον Ερντογάν, ανοίγοντας τα σύνορα το 2015.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα.
Η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από το ενοχικό σύνδρομο το οποίο την οδηγεί στην υποχρέωση να δεχτεί τους πρόσφυγες από τη Συρία και συνεπακόλουθα τους παράνομους μετανάστες που εισβάλλουν κατά κυριολεξία στην Ελλάδα. Η Ευρώπη δεν συμμετείχε στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Συρίας, με εξαίρεση ίσως της Μεγάλης Βρετανίας. Άρα, δεν έχει υποχρέωση να δεχτεί τους πρόσφυγες. Αν κάποιος έχει υποχρέωση, αυτός είναι η Τουρκία, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις ΗΠΑ.
Άρα, ειδικά οι Έλληνες ευρωβουλευτές να πάψουν να αναμασούν αυτήν την καραμέλα, περί υποχρέωσης της Ευρώπης.
Εθνικό είναι το θέμα, η Ελλάδα πρέπει να το λύσει, προστατεύοντας τα σύνορα και την αξιοπρέπειά της ως κράτος.
Τέλος, η λύση στο προσφυγικό βρίσκεται στη Συρία και τον Άσαντ.
Τώρα που τον έχουν αποδεχτεί οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η ΕΕ, αντί να εκβιαζόμαστε από τον Ερντογάν αενάως και να τον επιβραβεύουμε με λύτρα εννιά δισ. ευρώ, να πάμε στον Άσαντ, να του δώσουμε ένα ποσό, ας πούμε 10 δισ. ευρώ, υπό τον όρο τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν απευθείας για επισκευή της οικίας όποιου πρόσφυγα επιστρέφει στη Συρία.
Αν το κάνουμε αυτό, να είστε σίγουροι ότι η Τουρκία θα μείνει χωρίς πρόσφυγες, αν και τώρα που… γλυκάθηκε, είναι σε θέση να δημιουργεί πρόσφυγες για να εκβιάζει εις το διηνεκές Ελλάδα και ΕΕ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

29 σχόλια:

  1. Δυστυχως κ. Καλεντεριδη με το λαθρομεταναστευτικο, ο Τσιπρας εδωσε στα χερια του Ερντογαν, ενα οπλο, πολυ χειροτερο και απο πυρηνικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα συμφωνώ ότι έγινε έτσι το 2015 τώρα τι γίνται ?¨τα ίδια γιαυτό και στο στην τλευταία δημοσκόπιση η κυβέρνηση πήρε μόνο 23% στο προσφθγικό . Η ΛΎΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ αλοίμονο εάν δεν μπρορούμε να φυλάξουμε τα συνορά μας από το Μαρόκο έρχονται στον Εβρο κατα εκατοντάδες. Τους έπισααν σήμερα στην Αστυπάλαια να τους ΄΄σώσεις΄΄ και να τους οδηγήσεις πίσω στην Τουρκία. Τρυπάν τις βάρκες λένες ρίχτους εφεδρικές . Σε ένα μήνα δεν θα έρχετε κανένας
    Γιάννης Γεωργιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια ποσοστά εχει η ΝΔ ! Δεν ασχολείται ο μέσος Ελλην ψηφοφόρος με το ζήτημα , στο βαθμό που δεν κινδυνεύει το σπιτι του η η τσέπη του.Και ο ΣΥΡΙΖΑ 30% πήρε με μακεοδνικο και λαθρομεταναστευτικό ... Ασχολειτια μονο αν ειναι να γινει κέντρο μεταναστών δίπλα στο χωριό του.Αλλα και εκει αν πάρουμε σε Σάμο και Μυτιλήνη τα ποσοστά των κομμάτων δε βλέπω κάποια εξωφρενική ενόχληση,Το ερώτημα ειναι γιατι . Υπάρχουν πολλές απαντήσεις.

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως πολύ σωστά τα γράψατε όμως πραγματικά δεν θα χρειαζόταν να τα επισημαίνετε αν πιστεύατε ότι εκτός από τα "χαϊρια" της Χριστοδουλοπούλου και του Τσίπρα όλα αυτά ανήκουν από την άποψη αντιμετώπισης του προβλήματος ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

    Το ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη να τα γράφετε αυτό σημαίνει ότι περίπου συνεχίζουμε τα ίδια και ίσως και χειρότερα με τα "χαϊρια" των Μητσοτάκη και Χρυσοχοϊδη και λοιπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργείο: Διαγωνισμός στα σχολεία: «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»
    Το υπουργείο ανακάλεσε τον διαγωνισμό που προ ημερών ενέκρινε
    Δημοσίευση: 25/10/2019

    Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου κάνει γνωστό στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι , μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ εγκρίνει τον Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

    https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/2_14.pdf

    Μια εβδομάδα μετά σήμερα δηλαδή , με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακαλείται (σ.σ. χωρίς να εξηγεί τους λόγους της ανάκλησης) ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020»

    https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/3_6.pdf

    Η διεξαγωγή του εν λόγω Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων σε σχολεία όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020

    https://www.esos.gr/arthra/64752/ypoyrgeiodiagonismos-sta-sholeia-oyps-allazo-fylo-gia-mia-mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε. Η πίεση πλέον είναι τρομακτική στα πλευρά της κυβέρνησης. Αν το ανέλαβαν ικανοί, τα αποτελέσματα θα φανούν σε 2-3 μήνες. Γιατί το κυριότερο πρόβλημα είναι η σύγκρουση με τους επαγγελματίες ανθρωπιστές και τα λεφτά που κερδίζουν από αυτό το επάγγελμα.
    Ίσως αποδειχτεί ότι η μόνη λύση είναι η κήρυξη κατάστασης πολιορκίας των περιοχών των ανατολικών μας συνόρων, ώστε σε πρώτη φάση να εξαλείψουμε τις ΜΚΟ και απο κεί και έπειτα να έχουμε να κάνουμε με αθρόες επαναπροωθήσεις σε Συρία, μιάς και δηλώνουν όλοι σύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν αλλάξουν οι αριστεροί από ΟΛΕΣ τις θέσεις στις οποίες έχουν δικαίωμα διευθυντικής υπογραφής, δηλαδή να φεύγει ως επίσημο έγγραφο από το κάθε υπουργείο ένα έγγραφο που δεν πρέπει να φεύγει ως αντιστρατευόμενο της πολιτικής της Κυβέρνησης, θα έχουμε παγίδες τύπου «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα» ή Joker κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταγγελία ηλικιωμένου στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκίδος για άναμμα φωτιάς από γύφτους τον Αύγουστο σε άλσος της πόλης, ο αξιωματικός υπηρεσίας απάντησε πως με αλλοδαπούς, αδέσποτα και ρομά δεν ασχολούνται. Διαταγή από πάνω είπε στον ηλικιωμένο, και συνέστησε να κάνει το ίδιο. Εάν δεν σαρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ όλους τους προδότες που φύτεψε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις κλειδιά, θα έχει την τύχη της διακυβέρνησης Καραμανλή, που δεν μπορούσε να κυβερνήσει, και έκανε λόγο για νταβατζήδες αλλά μετά από λίγο το έκανε γαργάρα τα παράτησε και έβαλε την χώρα στον αυτόματο πιλότο.

      Διαγραφή
  7. Καλα η κυρα Τασία πριν με Σαμαρα δεν είχαμε προσφυγες ? Καραβιες έρχονταν προ ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά επι Σαμαροβενιζελου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί ο Αλ6ς και η κυρα Τασία να έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι αλλά και ο Κουλής δεν φαίνεται να συμμαζεύει τα λερωμένα τα άπλυτα τα θαλασσοδαρμενα.
    Φαίνεται πως όλοι παίρνουν οδηγίες από το ίδιο αφεντικό για το ΛΑΘΡΟμεταναστευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο.

      Διαγραφή
  10. Το άρθρο πολύ κατατοπιστικο !!!
    Αλλά, αφού αυτός ο άσχετος Τσιπρας και το ανθελληνικό επιτελείο του κυκλοφορούν ελεύθεροι τα λέει όλα !!! Όχι ότι δεν αποδίδω στον Μητσοτάκη λάθη και μάλιστα ο Μητσοτάκης κατ εμέ, κάνει τραγικά λάθη προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα με νόμους και μάλιστα ευρωπαϊκούς! !!!!
    Το μεταναστετικο θέλει αποφάσεις ελληνικές, για το συμφέρον της χώρας !! Με το να κρατάς στην χώρα σου όλη αυτήν την σαβούρα αργά ή γρήγορα την πας για καταστροφή !!!! Αυτό θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο αρθρογράφος πέφτει στην παγίδα ότι οι λαθρομετανάστες δημιουργούνται λόγω του πολέμου στην Συρία ενώ ένα μέρος τους μόνο οφείλεται στον εκεί πόλεμο.
    Επίσης, δεν κάνει καμιά επικριτική αναφορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι οχι μονο τα ιδια...οταν δηλωνει στην Βουλη οτι εχει ονειρο να γινει η χωρα ..πολυπολιτιστικη..ενω η Μερκελ δηλωσε δημοσια.οτι απετυχε ο
      ..πολυπολιτισμος !!!!!!
      Τι ...ονειρο...εχει ..??? Μα αυτο που ειπε.!! Να ....αποτυχει η χωρα.!!!!!
      Δημοσια κι αυτος το ειπε...Το ακουσα με τα αυτια μου !!! Θελει αποτυχημενη κοινωνια....Και δεν τον ...αρπαξε...κανεις ...ουτε.στις δημοσκοπησεις φανηκε κατι...
      Πολλα ..χαπια ...κυκλοφορουν στην Ελλαδα...Οι παππουδες αγοραζουν με τσαντες του μαρκετ ...!!! Πατε σε φαρμακειο και δεστε....Τα ζευγαρια παιρνουν δυο ...τσαντες...καθε 20 μερες...Ολες οι μηχανες ειναι ρεταρισμενες...
      Μονο αν κοπουν τα χαπια μαχαιρι θα γινει της Ποπης..Διοτι ολοι ειναι φιλοτομαριστες...
      Εως τοτε...κι ο Αλ Καπονε θαναι Αγιος...
      Δεν βγαινει κι ενα χαπι για πολιτικους χαπακωμενους ..να ταχει ολα μεσα...σε μεγεθος καρπουζιου !!!
      Εχουν πλακα κι αυτοι ...οι δημαρχοι.....πεντε καρπουζια εδω...Οτι ναναι....ψαχνουν σπιτια..υπογεια..μαντρες ( οι γνωστες)..κι αμολανε και την ...παπαρια ..του ελεους καλου κακου..μην θυμωσει. ..η κυβερνηση που τους ταιζει..." Να πανε διπλα τους εποικους...οχι γιατι ειμαστε απανθρωποι και δεν αγαπαμε τους καημενους τους ανθρωπους...αλλα γιατι να.....κι αμολανε αλλες πεντε παπαριες απιστευτων λεπτομερειων ασχετων ..με το κυριο θεμα " !!!!! Σκοινοβατες ...!!! Ισορροπιστες .!!! Και ..πορνη...και.να μην το ξερει η ..γειτονια !!!!!

      Διαγραφή
  12. Ο τσιπρας η χριστοδουλοπουλου και ΣΙΑ ειχαν απολυτη γνωση του τι μελλει γενεσθαι και το πετυχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μια καταγγελία εκ μέρους μου (άραγε υπάρχουν ώτα ακουόντων ; ) Επεσα τυχαία σε αυτό το βίντεο https://youtu.be/5X5cDARWZ4w που είναι γυρισμένο μάλλον στα
    πακιστανικά και που αν καταλαβαίνω σωστά από τον τίτλο, λέει (διαφημίζει προφανώς) ότι κάποιοι τον πέρασαν από τον Έβρο στην Ελλάδα μόνο με 1700 ευρώ !!! Βεβαίως προηγουμένως φρόντισε να κατατρομάξει τους 'ενδιαφερομένους' με άλλο βίντεο που δείχνει το τι παθαίνουν όσοι επιχειρούν να περάσουν Βουλγαρία https://youtu.be/9UPbWSicIEE προσέξτε στο 1,20 λεπτό.
    Κάτω από το βίντεο έχει και το λινκ για το Ίνταγκραμ του όπου απ ότι φαίνεται, είτε είναι, είτε 'το παίζει' λοατκι, προκειμένου να ζητήσει άσυλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.

    ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

    ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ • ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019 • ΤΕΥΧΟΣ 127

    ̔Vπῆρχε ἤδη ἀπό τό 2000 μία ἀπόφαση τῆς (δῆθεν) Ἀνεξάρτητης Ἀρχῆς Προστασίας Δεδομένων Προσωπικοῦ Χαρακτήρα (θυμᾶστε πού ἐπί Δαφέρμου, Προέδρου τῆς «Ἀρχῆς» αὐτῆς, ὁ Σημίτης κατήργησε τό θρήσκευμα ἀπό τίς ἀστυνομικές ταυτότητες). Ἡ ἀπόφαση αὐτή ἔλεγε νά μήν ἀναγράφεται τό θρήσκευμα καί ἡ ἰθαγένεια στούς τίτλους σπουδῶν. Ὅπως ὁμολογεῖ ὁ γνωστός ἀποδομητής Νίκος Φίλης (δηλώσεις του τῆς 19.9.2019), καμμία κυβέρνηση ἀπό τότε οὔτε ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἀναλογιζόμενος τό πολιτικό κόστος, δέν ἐφήρμοσε τή σύσταση αὐτή. Σημειωτέον ὅτι οἱ ἀποφάσεις αὐτῶν τῶν ὀργάνων δέν εἶναι δεσμευτικές γιά τήν ἑκάστοτε κυβέρνηση. Ὁπότε τό 2019 προσέφυγε στήν ἴδια «Ἀρχή» ἡ «Ἕνωση Ἀθέων» καί δικαιώθηκε. Ἡ πολυδιαφημισθεῖσα τόν τελευταῖο καιρό ὑπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ἔσπευσε νά κάνει αὐτό, πού δέν ἔκανε ὁ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νά ἐφαρμόσει, δηλαδή, τή γνωμοδοτική ἀπόφαση τῆς «Ἀρχῆς».Ὁ Νίκος Φίλης μέ δήλωσή του τή συγχαίρει καί τή στηρίζει. Ὁ Ν. Φίλης εἶχε ἕναν ἐπιπλέον λόγο νά στηρίξει καί νά συγχαρεῖ τήν κ. Κεραμέως, γιατί ἡ ἀποδόμηση τῆς ἑλληνορθοδόξου ταυτότητός μας μέ τήν διαγραφή τοῦ θρησκεύματος καί τῆς ἰθαγένειας ἀπό τούς τίτλους σπουδῶν τῶν μαθητῶν, συνοδεύεται καί ἀπό τήν συνέχιση διδασκαλίας τῶν ἀπαράδεκτων Θρησκευτικῶν Φίλη-Γαβρόγλου, πού ἀνεκοίνωσε στίς 17.9.2019 ἡ κ. Κεραμέως, σέ ἀντίθεση μέ τήν ἀρχική δέσμευσή της νά τά καταργήσει. Γιά «κακή της τύχη» ὅμως, τρεῖς μόνον ἡμέρες μετά τήν «κωλοτούμπα» τῆς κ. Κεραμέως γιά τά Θρησκευτικά, ἦλθε τό Σ.τ.Ἐ. νά δώσει ἄλλον ἕνα κόλαφο στούς παρανομοῦντες (καί στήν κ. Κεραμέως πλέον), ἐκδίδοντας ἄλλη μία ἀπόφαση-σταθμό, ἡ ὁποία χαρακτηρίζει καί τά Θρησκευτικά Γαβρόγλου ἐξ ἴσου παράνομα μέ τοῦ Ν. Φίλη, ὡς ἀντισυνταγματικά. Ἐάν αὐτή ἡ κωλοτούμπα δέν εἶναι προδοσία τῶν ἀνθρώπων, πού πίστεψαν τίς προεκλογικές ἐξαγγελίες τῆς «Νέας Δημοκρατίας» καί τῆς κ. Κεραμέως, τότε τί εἶναι; Ὡς γνωστόν ἡ κυβίστηση (κοινῶς κωλοτούμπα) ἔχει γίνει τό ἐθνικό σπόρ τῶν πολιτικῶν τῆς δύστυχης πατρίδος μας. Κωλοτοῦμπες γίνονται καί σέ ἄλλα κρίσιμα θέματα, γιά τά ὁποῖα πίστεψε ὁ κόσμος ὅτι ἡ «Νέα Δημοκρατία» ἤθελε καί μποροῦσε νά κάνει τό σωστό.Ὁ λόγος εἶναι κυρίως γιά τήν προδοτική Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Τό μέγεθος τῆς ἐξαπάτησης τῶν ψηφοφόρων, πού ἔτρεφαν φροῦδες ἐλπίδες, ὅτι ἡ «Νέα Δημοκρατία» θά ἀκύρωνε τήν προδοτική Συμφωνία, τό ἀποδίδει ἡ δήλωση τῆς κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ἀδελφῆς τοῦ σημερινοῦ πρωθυπουργοῦ. Ἡ κ. Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, μιλώντας στή Βουλή στά μέσα Σεπτεμβρίου 2019 εἶπε ὅτι «θά σεβασθοῦμε καί θά τιμήσουμε (sic) τή Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν». Ἀφήνουμε τό μέγα θέμα τῆς λαθρομετανάστευσης, πού ἀλλάζει σκοπίμως τή σύνθεση τῆς νεοελληνικῆς κοινωνίας καί τή μεταβάλλει σέ σκορποχώρι ἀλλοφύλων καί ἀλλοθρήσκων. Ἀφήνουμε τήν ἐθνική προδοσία (ἔτσι τήν ἐχαρακτήρισε ὁ καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης, καί ἔτσι εἶναι!) τῆς ἐκχωρήσεως τῆς ἐθνικῆς μας κυριαρχίας στούς ξένους. Ἀφήνουμε τό θέμα τῶν καταστροφικῶν μνημονίων καί τόσα ἄλλα. Πάντα ἐπίκαιρη ἡ πικρή διαπίστωση τοῦ ἐθνικοῦ μας ποιητοῦ «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ καί ἀγαπημένε. Πάντα εὐκολόπιστε καί πάντα προδομένε»Καί περισσότερο ἀπό ποτέ ἐπίκαιρο τό παλλαϊκό αἴτημα γιά μιά (ἐπιτέλους) πραγματικά ἀνεξάρτητη καί ὑπερήφανη ἐθνική πολιτική, γιά μιά Ἑλλάδα πού θά ἀνήκει στούς Ἕλληνες καί θά διασφαλίζει ἀνθρωπίνως τό αὔριο αὐτοῦ τοῦ τόπου.

    Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    http://orthodoxnet.gr/pdf/par%20127.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο στα παιδιά μας που πάνε στο σχολείο. Διαβάστε το λινό https://www.esos.gr/arthra/64752/yp-paideias-diagonismos-sta-sholeia-oyps-allazo-fylo-gia-mia-mera

      Διαγραφή
    2. Η αναγραφή τού θρησκεύματος στις ταυτότητες και τούς τίτλους σπουδών είναι όντως περιττή. Αν χρειάζεται σε κάτι, παρακαλώ να μού το υποδείξεις. Άλλωστε, ούτε προπολεμικά αναγραφόταν το θρήσκευμα στις ταυτότητες και ουδέποτε αναγραφόταν στο διαβατήριο. Γιατί αυτό το δεύτερο δεν ενόχλησε ποτέ; Ο λόγος αναγραφής τού θρησκεύματος στις ταυτότητες είναι πολύ συγκεκριμένος κι εφαρμόστηκε στην Κατοχή. Αν δεν τον ξέρεις, πες μου να σού τον πω.

      Αυτό, όμως, που θα έπρεπε να αναγράφεται στις ταυτότητες -και δεν αναγράφεται-, όπως και στο δίπλωμα οδήγησης, ειδικά στο τελευταίο, είναι η ομάδα αίματος.

      Ούτε στα ξένα πανεπιστήμια αναγράφεται θρήσκευμα/ιθαγένεια στους τίτλους σπουδών. Δεν είναι θέμα "προσωπικών δεδομένων" (τρίχες κατσαρές), απλώς δεν χρειάζονται. Αν έχω πτυχίο γιατρού από το Πανεπιστήμιο τού Μονάχου, δείχνει αυτό που είμαι. Αν είμαι Έλληνας ή Γερμανός, χριστιανός ή μουσουλμάνος, ο τίτλος σπουδών δεν αλλάζει.

      Προς τι η τόση φασαρία;

      ΥΓ: Πολλοί (αφελείς) διερωτώνται, μα τότε γιατί ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε τόση φασαρία για τίς ταυτότητες. Ο Χριστόδουλος ήταν ένα ευφυέστατος άνθρωπος κι ασφαλώς ήξερε ότι το θρήσκευμα δεν χρειάζεται στις ταυτότητες, όπως δεν χρειαζόταν και ούτε υπήρχε στα διαβατήρια. Ο λόγος που έκανε την φασαρία ήταν άλλος. Διέβλεπε ότι, μετά τις ταυτότητες κι αν δει ότι η Εκκλησία δεν αντιστέκεται, ο Σημίτης θα προχωρήσει παραπέρα, δηλαδή στην εκκλησιαστική περιουσία. Έτσι, ξεσήκωσε τον κόσμο (λαοσυνάξεις) ευθύς εξ αρχής για να τού δείξει ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση, έτσι και προχωρήσει παρακάτω. Δηλαδή, εφάρμοσε την ανάποδη τακτική, απ' αυτήν τού Σημίτη στα Ίμια και πέτυχε να τον σταματήσει.

      Είχε πει κάποτε ο Τσώρτσιλ για τον Στάλιν, που είχε ξεκινήσει να φοιτά σε ιερατική σχολή και ήταν γιος παπά: "Έχασε η ορθοδοξία έναν ιερέα, αλλά κέρδισε ο μαρξισμός έναν Αρχιερέα". Παραφράζοντάς τον, θα έλεγα για τον χαρισματικό κυρό Χριστόδουλο ότι κέρδισε η Εκκλησία έναν αρχιεπίσκοπο, αλλά έχασε το Δ.Σ. έναν επίσκοπο".

      Διαγραφή
    3. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

      http://i-m-patron.gr/i-m-patron-old.gr/news2/pros_to_lao_25.html

      Διαγραφή
  15. Φωτη εχεις δικιο...Ξερω γιατι τα λες. Ειναι σχεδιο ολικο .Τζιχαντιστων φανατικων στα θρησκευτικα και θεματα πατριδος. Απολυτο δικιο εχεις. Εξοργιζει η μανια τους...Ειναι παρανοικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. omg....
    ωστε το προβλημα αρχισε το 15 λογω σιας και τσιπρα...
    κομματοσκυλα ενωθειτε....
    μπενι-samar ass θα εκτοξευαν την χωρα μας αλλα δυστυχως ηρθαν οι κακοι αριστεροι και εφαρμοσαν ολες αυτες τις πολιτικες τους....
    ευτυχως κουλης ισ χιαρ!!!!
    νο μορ λαθρομεταναστες!!!YEAA!!!
    εκοψε και τα επιδοματα απο ολους τους αχρηστους και τα δωσε στους νοικοκυρηδες!!!!
    ξανα προς την δοξα τραβαμε πλεον!!!!
    Ευτυχως σωθηκαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. T.a.SOS.
      Τωρα να σου πω οτι δεν εχεις απολυτο δικιο ;.
      Τουλαχιστον οι αριστεροι ηταν και ειναι συνεπεις προς τις ιδεοληψιες τους.

      Διαγραφή
  17. Εξαιρετικά σχόλια μέχρι τώρα, γεγονός που δείχνει ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ πράγμα που δεν μας το χουν δείξει ως τώρα οι διάφοροι κυβερνώντες...

    Ελπιδοφόρα σχόλια κοινής λογικής παρά τον αριστεριστικο καταιγισμό χυδαίας προπαγάνδας διότι θεωρώ χυδαίο - αισχρό να μιλούν για ανθρωπισμό όταν η χώρα έχει γίνει κέντρο trafficking και δουλεμπορίου....
    Έδειχναν καραβανια ασυνόδευτων ανηλίκων και έκαναν ρεπορτάζ περι ανθρωπισμού τη στιγμή που βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ !!!!! ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δουλεμπορίου-trafficing και κατάλυσης συνορων μιλούσαν ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ περί ανθρωπισμου οι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ασυνοδευτα ...ανηλικα !!!!
    Παει...το χασαμε....βρηκαν 6.000 ευρω ...(!!!) Πεταμενα στον δρομο...και ειπαν ...δεν παμε Ελλαδα ??? Σουρεαλισμος...Τοσο ηλιθιους μας θεωρουν !!!! Ορφανα...καημενα ..απο χιλιδες μιλια ..διεσχισαν ραχουλες...κλπ..
    Αυτα δεν ειναι ..παιδια....αλλα η αιτια της μεγιστης ηλιθιοτητας οσων τα λενε δημοσια στα καναλια ..
    Ποταμια δακρυων...βγαζει αφρους η μακακια...βραζει .Δεν το παιζουν απλως το ...ντεφι...τουχουν πεταξει τα ματια απ εξω..!! Το φτυσιμο ειναι λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κυβέρνηση παίζει ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό...ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
    Όσο για την Ευρώπη.. αυτή είναι σύμφωνη.Φανηκε από την Ιταλία με τον σαλβινι και τις ευρωπαϊκές κατακραυγες απέναντι του.Η Βουλγαρία και άλλες χώρες δρουν ανατρεπτικά για δικούς τους λόγους και κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς.Για την άρση της βίζας από το Μαγκρέμπ στην Τουρκία κανένας στη Ευρώπη δεν κάνει λόγο και είναι ίσως ο κύριος παράγοντας της εξάπλωσης της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και γενικότερα στην ηπειρο...
    Πρέπει να λέτε τα πράγματα με τ'ονομα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και καλα,ας πουμε οτι ειμαστε ολοι λοβοτομημενοι και πιστευουμε τις εξαγγελιες της κυβερνησης που λεει οτι θα σκορπισει τους λαθρο στην Ελληνικη επικρατεια σε ποσοστο 1% σε αναλογια με τους γηγενεις.
    Μετα πως θα σταματησει τους διαρκως καταφτανοντες που βλεποντας οι διακινητες οτι αδειαζουν τα νησια θα φερνουν αλλους.
    Ενα ατελειωτο γαιτανακι με εισαγωμενους,μεταφερομενους στην ηπειρωτικη χωρα και εξαπλουμενους παντου ωστε να ριζωσουν μονιμα και να δημιουργησουν αποικιες-θυλακες αφου βεβαια οι ελαχιστοι εναπομειναντες ηλικιωμενοι συντομα θα 'αναχωρησουν'.
    Ετσι λοιπον οι εν αναμονη εισβολεις θα τα βρουν ολα ετοιμα και το ψυγειο γεματο.
    Και αυτα ειναι μονον η αρχη και η κορυφη του παγοβουνου αφου νομοτελειακα θα αρχισει η αγκαλια της μητερς πατριδας να σκεπαζει τους ομοδοξους προστατευομενους με οτι αυτο συνεπαγεται.
    Εμεις βεβαια θα ασχολουμαστε με το πεναλτυ στο 95 και ποια ξεβρακωνεται καλιτερα στην τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.