8/10/19

Σχεδόν 4.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε δύο μήνες στην ενδοχώρα



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών, ύστερα από τις εικόνες ασφυξίας στους καταυλισμούς που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Από τον Αύγουστο έως και σήμερα, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τα λιμάνια σε δομές της ενδοχώρας, φτάνει τα 3.887 άτομα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχει αναλάβει τις μεταφορές στις δομές της ενδοχώρας, περίπου 700 ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες απ' τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι περισσότεροι ήταν οικογένειες με παιδιά από το Αφγανιστάν, και ήρθαν από τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, της Λέρου και της Κω.

Παράλληλα, ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Danish Refugee Council (DRC), την Arbeiter Samariter Bund (ASB) και τη UNICEF, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε 29 ανοιχτές δομές φιλοξενίας, όπου σήμερα διαμένουν περίπου 19.000 άτομα.

Επιπλέον, ο ΔΟΜ λειτουργεί 33 ξενοδοχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου και φιλοξενούνται 4.200 αιτούντες άσυλο, με την υποστήριξη της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο οργανισμός με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, συμβάλλει και στην επέκταση των υπαρχουσών δομών και στη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας

ΠΗΓΗ: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Η μόνη αποσυμφόρηση, θα γίνει όταν χαλάσει ο καιρός. Όσο ο καιρός είναι καλός, η "αποσυμφόρηση" του κ. Μητσοτάκη, είναι σα να προσπαθείς να αδειάσεις το νερό από τη βάρκα, χρησιμοποιώντας τρύπιο κουβά. Με το φεύγουν κάποιοι, το μαθαίνουν απέναντι και ενθαρρύνονται να έρθουν νέοι. Αυτό θα κοπεί προσωρινά με την κακοκαιρία και γι αυτό και μόνο:

    "Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, κάποιοι «πανηγυρίζουν» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της... "ύπατης" αρμοστείας του ΟΗΕ οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται… μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή και ευχαριστημένοι να είμαστε!"
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/810803_parti-sto-aigaio-apo-toys-paranomoys-metanastes-kongkolezoi

    Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης σε 2 μήνες μετέφερε 4000 στην ενδοχώρα, και ταυτόχρονα μπαίναν 197 ή 119 τη μέρα πιο πρόσφατα. Δηλαδή από 3332 ως 5516 το μήνα.

    Πραγματικά, καταπληκτικό σχέδιο. Ευτυχώς που έρχεται κρύο και κύμα, για να μπορεί να πανηγυρίσει η κυβέρνηση πως "αποσυμφόρησε" επιτυχώς τα νησιά και συμφόρησε την ενδοχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν θα πεθανουν οι Ελληνες απο συμφορηση θα δουμε...Θαναι στην νεκροψια ολες οι αρτηριες βουλωμενες ...Τωρα χα χα χου..οι μελλοθανατοι χαιρετουν τον Καισαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.