13/10/19

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός και ρώσικα στρατεύματα εισέρχονται στη βόρεια Συρία σε 4 σήμεία

Update 14.10.19: Like the United States, France withdraws its Special Forces in the face of the Turkish offensive.
Update 13.10.19: Trump orders U.S. troops to leave northern Syria (video)









Los Angeles TimesΓΓΡΑΦΗ

Defense Secretary Mark Esper says President Trump has ordered U.S. troops to leave northern Syria and stay out of Turkey's assault on the Kurds.


5 σχόλια:

  1. Κοσμοϊστορικές εξελίξεις σήμερα.Σωστη απόφαση των Κούρδων ! Σωστή απόφαση και του Ασσαντ να μην διαλύσει την πολιτοφυλακή των Κούρδων απο οτι γράφουν στο τουιτερ διάφοροι Κούρδοι και Σύριοι που παρακολουθώ.Νομιζω οτι παμε σε λύση Ιράκ ! Μεγάλος χαμένος ο Ερντογαν.Την πάτησε.Ομολογουμενως ηταν η μόνη εξισωση που δεν είχε λύσει η Τουρκία! Το έξυπνο πουλί απο τη μύτη πιάνεται... Επισης χαμένες και οι ΗΠΑ.Οι Κούρδοι δεν είχαν άλλη επιλογή.Ενας σύμβουλος του Ερντογαν είπε οτι θα συγκρουστούν με το Στριακο στρατό.Το αποκλείω.Καθως οι Τούρκοι ειναι μανούλες στο να προελαύνουν απέναντι σε άοπλους , αν βρουν βαρέα όπλα κάνουν την πάπια...
    ΥΓ : Δύσκολα παντγς θα φυγει απο το Αφριν ... Τουλάχιστον να μην πατήσει πόδι και εκει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλοι κερδισμενοι-Συρια,Ρωσια,Τουρκια Τραμπ . Μεγαλοι χαμενοι-Κουρδικη ελιτ,σιωνιστικο Ισραηλ,παγκοσμιοποιητες,ιδεοληπτικοι αριστεροι. Η Τουρκια παιρνει αυτο που ηθελε.Ποιο ηταν αυτο;Να μη δημιουργηθει Κουρδικο κρατος. Η κουρδικη ελιτ που πλουτισε απο τη λεηλασια του συριακου πετρελαιου και την πωληση του σε Τουρκια,Ισραηλ-το ειπε κι ο Τραμπ αλλωστε (η φραση του "τους πληρωσαμε" αυτο υπονοουσε) θα την κανει με ελαφρα πηδηματακια να απολαυσει τους κοπους της στη Δυση. Ο Τραμπ ολο και καποιες προσωπικες μπιζνες θα εχει συμφωνησει κατω απο το τραπεζι. Η Συρια σε λιγο αν ολα πανε κατ'ευχην θα ειρηνευσει και θα ειναι η πρωτη χωρα ,μετα τον πολεμο του Βιετναμ, που οχι μονο απεκρουσε αλλα και νικησε σε αντι-ιμπεριαλιστικο πολεμο. Για τη Ρωσια και τον ιδιοφυη ηγετη της δε θα πω λεξη. Τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους. Μεγαλοι κερδισμενοι-με το σπαθι και τις θυσιες τους-Ιραν και Χεζμπολαχ. Κατα την αποψη μου η ηττα της Δυσης στη Συρια σηματοδοτει το νεο Σταλινγκραντ εναντια στην παγκοσμιοποιηση , τηρουμενων των ιστορικων αναλογιων παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δουμε θα καλυψουν Α/Α το χωρο αυτα τα κοπροσκυλα οι Ρωσοι;
    Οι Τουρκομογγολοι κανουν το μαγκα επειδη δεν υπαρχει Α/Α προστασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ η απάντηση (σήμερα, 9.40 ΤΩ):
      https://syria.liveuamap.com/en/2019/14-october-kurdish-official-russian-planes-flying-in-northern

      Διαγραφή
  4. Μαλλον τους αφησαν γυμνους τα αλλα τα κοπροσκυλα οι πρωταθλητες κοπρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.