13/10/19

Σοκαριστικά βίντεο: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κονβόι αμάχων και δημοσιογράφων


Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές φρικαλεότητες στη βόρεια Συρία, όπου συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η στρατιωτική επιχείρηση.

Σύμφωνα με αναφορές και βίντεο σε λογαριασμούς στο Twitter, το τουρκικό πυροβολικό έπληξε κονβόι στη πόλη Sere Kaniye σκοτώνοντας Κούρδους μαχητές, αλλά και αμάχους.

Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

Οι εικόνες από το σημείο είναι ανατριχιαστικές:


3 σχόλια:

  1. Τα σύνορα της Ελλάδας κρίνονται σήμερα στο Κουρδιστάν

    Κε πρωθυπουργε, κε υπουργέ εξωτερικών, κε υπουργέ άμυνας

    Η ελευθερία της πατρίδας μας είναι εξαιρετικά πολύτιμη για να την βλέπουμε με χρονικές παρωπιδες. Οι Κούρδοι, ο πολέμιος των τουρκοτζιχαντιστων, βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο. Δίπλα σε αυτούς χρόνια τώρα έχει βασανιστεί όλη η ευρύτερη περιοχή από τις νεοοθωμανικες ονειρώξεις του τρελοσουλτανου.Αν τους αφήσουμε μόνους τους, αφήνουμε ένα δοκάρι μέσα στο μάτι μας και μια κοτρώνα στον λαιμό μας για τις ευθύνες μας που αμελησαμε. Κε πρωθυπουργε, στις πλάτες σου βαρύνει η διορατικότητα του πατέρα σου, όταν από το 91 μιλούσε για λιτότητα. Έτσι κι εσύ δες μέσα στον χρόνο και σκέψου, αν οι ατυχείς μας γείτονες ξεμπερδεψουν με τους Κουρδους, εναντίον τίνος θα στραφούν μετά? Κε Δένδια, μην χρονοτριβεις,. Τηλέφωνο έχεις, πάρε άμεσα όλους τους γείτονες, Σύρους, Κούρδους, Εβραίους, Αιγύπτιους,Λίβυους,Αρμενιους,Βουλγαρους, Κύπριους. Μίλησε τους ζεστά και πες τους πως είναι καιρός για κοινή δράση, δεν πρέπει να περιμένει ο καθένας να τον ανεβάζει ο σφαγέας μόνο του στο σφαγείο. Είναι μεγαλύτερος από τον καθένα μας αλλά με πολλούς κανείς δεν μπορεί να τα βαλει. Κε Παναγιωτόπουλε η Τουρκία τι δουλειά έχει στη Λιβυη να στέλνει μισθοφόρους? Στείλε κι εσύ ΑΠΟΨΕ μια μοίρα ειδικών δυνάμεων στη Συρία για το αίμα των νεκρών της μάχης του Αιγαιου. Υπερηφανευσου ότι θα είσαι ο πρώτος της μικρής ηρωικής Ελλαδας που έκανε αυτό που θα αποτελεί αιώνια ντροπή Αμερικανών και Ευρωπαίων. Συμπαρασύρε τους στην κάθαρση. Ζητά εθελοντές και θα τους βρεις. Η ζωή είναι μια πάλη και μην περιμένεις τίποτα από ανακτοβουλια, ποτέ δεν έκαναν κάτι για την Κύπρο ποτέ για τα Ίμια και πάντα θα περιμένουν. Ο Τραμπ είναι ο κλασικός φούσκας που πετά φανφαρες για να ακούγεται ο βροντος τους επίτηδες και να μην κάνει κάτι ουσιαστικο.

    Και προς τους γείτονες.
    Κε Νετανιάχου η Τουρκία είναι κράτος τρομοκράτης, δεν έχει ιστορια, έχει ποινικό μητρώο, πρέπει να σταματήσει. Οι Κούρδοι είναι ο μοναδικός μη μουσουλμανικός λαός που μπορείτε να τον στηρίξετε από τα πρώτα του ιστορικά βήματα. Η μαχητική τους ικανότητα αδιαμφισβήτητη.
    Κε προεδρε της Αιγύπτου, σκεφτείτε τι δεινα πέρασε η χώρα σας από τον τουρκικό δάχτυλο τα τελευταία χρόνια, δεν θα ησυχασετε ποτέ όσο αυτοί ανενοχλητοι κατασπαράζουν έναν έναν τους εχθρούς τους, θα σας ζητήσουν και σύνορα με την Αιθιοπία.
    Κε Χαφταρ, εσύ που πολεμάς με τούρκους τόσα μίλια μακρυά από τα ιωνικά παραλία, και που δεν έχουμε το θάρρος ως χώρα εμείς να τους ανακόψουμε τον δρόμο προτού φτάσουν σε σένα, ενίσχυσε με όσους άνδρες σου μπορείς και χτύπησε τον λύκο στα πλευρά του, στη Συρία.

    Ο Θεός μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Μ.Αλεξανδρο νομιζεις και στον Μιλτιαδη πως απευθησ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Μ.Αλεξανδρο και στον Μιλτιαδη νομιζεις οτι απευθυνεσαι ?? Η μηπως στους Λεπρους που θεραπευσε ο Ιησους ??
    Δεν εχεις επιγνωση της πραγματικοτητας ??
    Ειναι βεβαια μια ρομαντικη καλη προθεση πουχεις.
    Αλλα οχι ικανη να σε αποκοψει απ το περιβαλον διαβολε.
    Δεν ξερεις ποιοι ηταν αυτοι ολοι 50 χρονια ?? Τι διαβολο ανασταση περιμενεις ?? Ποσοι Λαζαροι να αναστηθουν ?
    Σ αυτην την ανεδαφικη ελπιδα στηριζονται κι επιζουν χωρις τιποτε να αλλαζει οσοι κατεστρεψαν και συνεχιζουν ..την χωρα. Σ αυτην την ατιμη φανταστικη ψεδαισθηση .Κι ολα χειροτερευουν παντου....Σε μια αδυναμια μας να επεξεργαστουμε τα στοιχεια...να βγαλουμε ενα συμπερασμα οριστικο για παντα.Μηπως γιατι μετα ..πρεπει να ενεργησουμε και δεν εχουμε κουραγιο ?? Καπως το λεγανε αυτο οι προγονοι...Πως ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.