14/10/19

Γκράχαμ για Τουρκία: Προς κυρώσεις “ιρανικού τύπου” προσανατολίζονται οι ΗΠΑ



Ο Λευκός Οίκος, σε συνδυασμό με τα νομοθετικά σώματα, θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία που δεν θα έχει ξαναδεί στην ιστορία της αν δεν σταματήσει την αιματοχυσία στη Βόρεια Συρία, υποστηρίζει ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Μιλώντας στο «Fox News», ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής αποκάλεσε τον Ερντογάν «σύμμαχο στα χαρτιά» και τόνισε ότι οι κυρώσεις που θα ψηφίσουν και τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα θα είναι «ιρανικού τύπου», που θα σμπαραλιάσουν την οικονομία της Τουρκίας.
Ο Γκράχαμ θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εργάζεται με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για το θέμα. Στην ίδια ομιλία ο Γκράχαμ ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με τον Ερντογάν πριν 3 εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, όπου κατάλαβε ότι η συμφωνία για τη «ζώνη ασφαλείας» λειτουργούσε, αλλά μετά από 1 εβδομάδα διαπίστωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος του είπε ψέματα.

Με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν, ο Γκράχαμ ελπίζει να λάβει το μήνυμα, αλλιώς θα καταστραφεί οικονομικά. Ο ίδιος κατηγόρησε την Τουρκία ότι έθεσε σε κίνδυνο το NATO, αγοράζοντας το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400, και έριξε την ευθύνη για τις κυρώσεις στην Άγκυρα.

Ο Γκράχαμ υποστήριξε, τέλος, την πολιτική Τραμπ στη Συρία και κατέληξε ότι Αμερικανοί στρατιώτες πρέπει να παραμείνουν στη Νότια Συρία για να μην μεταφέρονται εφόδια στον Λίβανο, καθώς χωρίς την αμερικανική παρουσία η Συρία θα περάσει απόλυτα στον έλεγχο του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

3 σχόλια:

  1. Παραπολιτικό, αλλά ενδιαφέρον. Ρώσοι φαρσέρ είχαν πάρει τηλέφωνο το καλοκαίρι το Γερουσιαστή, υποδυόμενοι τον Ακάρ. Και ο Γερουσιαστής έλεγε πως οι Κούρδοι είναι απειλή και πως είχε προειδοποιήσει τον Ομπάμα να μη βασιστεί στους Κούρδους.

    https://www.politico.com/news/2019/10/10/lindsey-graham-trump-hoax-call-043991

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους μη αγγλομαθείς, στο σύνδεσμο με το τηλεφώνημα-φάρσα, ο Γερουσιαστής πρότεινε στον "Ακάρ": Να μην ενεργοποιήσει η Τουρκία τους S400, να βρουν μια κοινή λύση για το YPG, να ξαναμπεί η Τουρκία στο F35, να πάρει και συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με τις ΗΠΑ, ώστε "να ενσωματωθεί η τουρκική οικονομία στην αμερικανική" και να πάνε όλοι στη Γενεύη και να υπογράψουν ειρήνη στη Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται άλλαξε πλευρό στον ύπνο του και βλέπει άλλο όνειρο. Τί να πείς και τί να υποθέσεις με ανθρώπους που δίνουν το λόγο τους και τον κώλο τους με την ίδια ευκολία..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.