17/10/19

Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους: Στην Τουρκία και την Ευρώπη δημιουργείται μια ισλαμο-ναζιστική τουρκική κοινωνία

Τουρκία: Η υστερία των στρατιωτικών χαιρετισμών

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει για όγδοη μέρα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, συνεχίζονται και οι μαζικές εκφράσεις υποστήριξης στον Ερντογάν και στα σχέδια του μέσα από την ...υστερία στρατιωτικών χαιρετισμών από απλούς πολίτες, ταξιτζήδες, ακόμη και μικρά παιδιά ακολουθώντας την «μόδα» των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας.
Σε αυτή τη μορφή υποστήριξης συμβάλλουν και οι τουρκικές εφημερίδες, όπως η φιλοκυβερνητική Zamman, που καλούν τους αναγνώστες τους να αναρτήσουν και να κάνουν share τις φωτογραφίες των Τούρκων ποδοσφαιριστών που χαιρετούν στρατιωτικά, υποσχόμενες πλούσια δώρα.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında 69 kiloda altın madalya kazanan, gözyaşları içerisinde asker selamı veren milli sporcumuz Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ediyorum, bu gurur hepimizin, o gözyaşları mutluluk ve gurur gözyaşları, seninle gurur duyuyoruz.🇹🇷🇹🇷🇹🇷


Προβολή εικόνας στο Twitter

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές
Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των αγώνων των προκριματικών του Euro 2020 με την Αλβανία και τη Γαλλία «χαιρέτησαν» στρατιωτικά προκαλώντας τη μήνη των Ευρωπαίων φορέων του αθλητισμού, με την UEFA έστω και με καθυστέρηση να ανακοινώνει επισήμως την έναρξη πειθαρχικής έρευνας, από το αποτέλεσμα της οποίας το επόμενο διάστημα θα διαπιστωθεί εάν θα υποβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία ή, όχι...
Το θέμα πήρε πολιτική προέκταση, λόγω και των γεγονότων στη Συρία, με φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά και αξιωματούχουν ευρωπαϊκών κρατών (Ιταλία, Γαλλία) να ζητούν την παρέμβαση της UEFA στην υπόθεση και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Ακολούθησε «υστερία»
Τους Τούρκους ποδοσφαιριστές ακολούθησαν οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες, ενώ αθλητές και άλλων αθλημάτων, σε διάφορους αγώνες ξεκίνησαν χαιρετάνε στρατιωτικά, για να δείξουν τη συμφωνία τους με την πολιτική Ερντογάν στη Συρία.
Tην ίδια ώρα, τουλάχιστον πέντε γερμανικές ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα αφού οι παίκτες τους μιμήθηκαν το στρατιωτικό χαιρετισμό της τουρκικής εθνικής ομάδας.

Asker selamı verdiği gerekçesiyle Beringen Türkgücü'ne (Turkse FC), Belçika Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatıldı.


Προβολή εικόνας στο Twitter

Στο Βέλγιο η εικόνα μικρών παιδιών που συμμετέχουν σε ομάδα μεταναστών, να χαιρετούν στρατιωτικά, προκάλεσε την αντίδραση των Βελγικών αρχών, με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας Μπέν Βέιτς, να τονίζει πως «είναι  ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει»
Ακόμα και οι ταξιτζήδες που διαμαρτύρονται για την Uber χαιρετούν στρατιωτικά.

Στη φωτογραφία κάτω παιδική ποδοσφαιρική ομάδα παιδιών Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο, χαιρετά στρατιωτικά, για να στηρίξει την βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στη ΒΑ Συρία.

naftemporiki.gr

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθή ἐπανάληψη
    Σέ λίγο θά χαιρετάνε ναζιστικά καί οἱ Γερμανοί, ἀναφερόμενοι στήν ἐπικράτηση τῆς Γερμανίας στήν Εὐρώπη..., φασιστικά οἱ Ἰταλοί τῆς σημερινῆς (κοινοβουλευτικῆς μόνον) πλειοψηφίας πού συνεργάζονται μέ τή Γερμανία, κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σαββα η λέξη "δημιουργείται" στον τίτλο είναι άστοχη. Έχει ήδη δημιουργηθεί και απλά βλέπουμε τα αποτελέσματα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κανείς πως νοιώθουν οι Τούρκοι σήμερα ;
    Το εγώ τους , το ηθικό τους είναι στα ουράνια !!!!! Δεν τολμά κανείς ανά τον κόσμο να πει ή να κάνει παρατηρήσει στον Τούρκο !!!!
    Ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνει ο Ερτογαν ;
    Εγώ σαν Νίκος είμαι είμαι σφόδρα απέναντί του , αλλά με ενοχλεί τόσο πολύ που οι δικοί μας δεν είναι ικανοί ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι! !! Επειδή θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην γεωγραφική περιοχή, θα έλθει η ώρα που θα το παίξουν τρελιτσα οι δικοί μας , το φωνάζουμε αλλά ποιος ακούει !!!!!
    Ξυπνήστε εκεί στην κυβέρνηση πριν είναι αργά !!!!! Και ας φοβούνται περισσότερο τους Έλληνες παρά τους Τούρκους !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  5. Οι Τουρκοι τις " καρεκλες" τις σπαζουν για καυσοξυλα τον χειμωνα. Οπως και τους καναπεδες....και τις ιδεες και τα ονειρα τα κανουν σαντουιτς για προγευμα.Δεν ανασταινεται κι αυτος ο Μαρξ να μας σωσει..τον τραβανε ..αλλα που !!! Μετα παταμε το κουμπι στον τοιχο να αναψει ο ..Διαφωτισμος..ουτε εδω αναβει η λαμπα !! Μετα φωναζουμε τον Φρηντμαν απ το Αμερικα..ερχεται Φαξ " ειμαι 7 000 μιλια μακρυα " ..Λεει.!!! Υστερα τηλ. στην Σταζι ..Βερολινο ..τειχος του αισχους αριστερα αλλα πηγαμε δεξια γιατι εχει λιακαδα ., αλλα ερχεται σε φαξ το μανιφεστο του Λουθηρου..νυν και αει ..λεφτα..κλπ.Τι να κανει ο Τζερυ ?? Ο Τομ ειναι απ εξω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για να χαμογελασουμε και λιγο για τα σπουδαια ολα στον κοσμο και το κλιμα στην χωρα..:" η κα Μαριαννα Βαρδινογιαννη εκλεχτηκε προεδρος της επιτροπης για τα 2.500 ετη απ την ναυμαχια της Σαλαμινας "...( λιγο πριν μπουν τα Ρωσικα στρατευματα στο Κομπανι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  7. Το έγραψα αλλού αλλά χρειάζεται επανάληψη. Το τουρκικό έθνος στον 20ο αιώνα μετά την Μικρασιατική Εκστρατεία μπήκε αν μου επιτρέπεται ο όρος σε μια “κατάψυξη”. Γενιές έρχονταν γενιές έφευγαν με μια ιστορική στασιμότητα. Όλα εξαρτιόνταν απ’ το δοβλέτι. Αν άλλαζε το δοβλέτι άλλαζαν και αυτοί αν δεν άλλαζε ζούσαν την ζωή τους όπως και πριν. Μια ιστορική αταραξία. Τα τελευταία χρόνια κάποιοι “φωτεινοί” εγκέφαλοι θεώρησαν πως πρέπει με την βοήθεια της Ευρώπης η Τουρκία να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες ισλαμικές χώρες. Παραβλέφθηκαν παρασπονδίες του πρόσφατου παρελθόντος όπως το Κυπριακό και ασύμβατες συμπεριφορές όπως με την Ελλάδα χαρακτηριζόμενες ελαφρά τη καρδία εθνικιστικές αγκυλώσεις και έγινε τελωνειακή σύνδεση με την Τουρκία και έπεσαν κεφάλαια σε επενδύσεις που ανέβασαν το εισόδημα του μέσου Τούρκου. Αντί λοιπόν η καλύτερη ζωή να κάνει τον Τούρκο περισσότερο ανεκτικό στον γείτονα είτε αυτός είναι μουσουλμάνος είτε χριστιανός τον έκανε λιγότερο ανεκτικό και περισσότερο ηγεμονικό. Δεν έζησε το δράμα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και αυτό του δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται εύκολες νίκες. Εμείς οι Έλληνες όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε αρκούντως σοβαρά αλλά οι άλλοι Ευρωπαίοι τα αντιμετωπίζουν σαν ένα τουρκικό φολκλόρ. Ολίγων ενοχλητικό αλλά ταυτόχρονα πολύχρωμο. Είναι ένας ιδιότυπος σύγχρονος οριενταλισμός. Αυτό όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και συνέπεια. Πρέπει να σταματήσουν οι επενδύσεις στην Τουρκία. Μια πρώτη καλή απόφαση θα ήταν να δηλωθεί πως τα όσα πράττει η Τουρκία στην Συρία είναι εκτός Ευρωπαϊκών αρχών αυτό σημαίνει πως παύει να είναι υποψήφιο προς ένταξη κράτος και άρα χάνει το ωφέλημα της Τελωνειακής Ένωσης. Αν οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενθαρρυνθούν να αποσύρουν επενδύσεις από την Τουρκία και να επενδύσουν στην Ανατολική Ευρώπη τότε και περισσότερη συνοχή θα πετύχουμε στην Ε.Ε. και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο στην άνοδο του ισλαμοφασισμού θα παρθεί. Άλλωστε η άνοδος των ξένων επενδύσεων στην Τουρκία έγινε σε μια περίοδο που ακόμα η Ανατολική Ευρώπη δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι Γερμανοί έχουν άφθονο ζωτικό επενδυτικό χώρο δεν χρειάζονται την Τουρκία με όλους τους πονοκεφάλους που συνεπάγεται αυτή η επιλογή τους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.