21/10/19

Την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (επικεφαλής της ΔΑΚΕ) από τους Βουλευτές

“Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία”




Ο επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης των καθηγητών, της ΔΑΚΕ,  και πρόεδρος της ΟΛΜΕ  Θ. Τσούχλος, μιλώντας στην Επιτροπή   της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των  σχετικών διατάξεων   ,παρουσία της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,    και απευθυνόμενος στους Βουλευτές  ζήτησε την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων , υποστηρίζοντας οτι  "η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία".
Επί του αιτήματος αυτού του προέδρου της ΟΛΜΕ και στελέχους  της ΔΑΚΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ζήτησε να παρέμβει, προκειμένου να απαντήσει.
Ειδικότερα ο  Θ. Τσούχλος είπε τα εξής:
Η Ο.Λ.Μ.Ε. θεωρεί ως απαράδεκτο τον θεσμό των Προτύπων Σχολείων και από σειρά ετών έχει απαιτήσει την οριστική κατάργησή τους.

Για τη συνέχεια ESOS

5 σχόλια:

  1. Ταϋγέτη.
    Ἀλήθεια,ἄλλάξαμε κυβέρνησι ἤ κυβερνᾶ ἀκόμα ἡ ἀριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά ενοχλεί τους συνδικαλιστές ο θεσμός των πρότυπων σχολείων: τα τελευταία αυτά είναι καρφί στο μάτι τους, διότι οι συνδικαλιστές προωθούν την απόλυτη μετριοκρατία και αναξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην υποτιμάτε τον συναδελφικό φθόνο.
      Μεγάλη σημασία έπαιξαν κάποιες πρόσθετες αμοιβές στους καθηγητές των Προτύπων κατά το παρελθόν.

      Διαγραφή
  3. Συνδικαλισμός, μία ἐκ τῶν πληγῶν τοῦ τόπου.
    Μὲ πρότυπα σχολεῖα θὰ πάῃ ἐμπρὸς ἡ ἐκπαίδευση.
    Πρὸς μίμηση εἶναι τὰ πρότυπα, χυδαῖοι συνδικάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εκλέγονται από τους συναδέλφους τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης
    Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στην συντριπτική τους πλειοψηφία απορρίπτουν τα πρότυπα σχολεία.
    Μεταξύ των λόγων που επικαλούνται είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια.Αποτέλεσμα αυτών είναι η δυσλειτουργία πολλών σχολείων κυρίως στα νησιά (και όχι μόνο) όπου το προσωπικό είναι αρκετά μικρότερο από το προβλεπόμενο.
    Όταν λοιπόν έχεις τόσες ελλείψεις στα δημόσια σχολεία πως είναι δυνατόν να επιμένεις για σχολεία πολυτελείας;
    Κατά τα άλλα οι συστηματικοί υμνητές- αρθρογράφοι του νεοφιλελευθερισμού πιστοί στην «ιδεολογία τους» προβάλουν τα πρότυπα σχολεία σαν βιτρίνα που θα σκεπάζει την εκ προθέσεως ανεπάρκεια των λοιπών σχολείων στοχεύοντας στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας για να πάμε τελικά στην ιδιωτική παιδεία.
    Τέλος ο κ. Λ. Καστανάς αφενός μεν αδυνατεί να αντιληφθεί ότι είναι αδιανόητη, άδικη, και αντικοινωνική η διαμόρφωση σχολείων δυο ταχυτήτων, αφετέρου δε εκφράζεται προσβλητικά για τους εκπαιδευτικούς απόφοιτους ΑΕΙ,μιλά για ασχετοσύνη αυτών για να αποσιωπηθεί η δική του άγνοια.
    ΥΓ. ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος στην επιτροπή της βουλής προφανώς δεν περιορίσθηκε σε λακωνική διατύπωση των θέσεων της Ομοσπονδίας του. Προφανώς αιτιολόγησε με επιχειρήματα την άποψη την ΟΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.