30/10/19

Να τα βλέπουν τα δικά μας... ξέκ@λ@ που στέκονται μόνο στην γκλαμουριά - Το υπερόπλο των Αρμενίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας λεγόταν Κιμ Καρντάσιαν!


Όταν οι αρμενικές οργανώσεις της Αμερικής αποφάσισαν τον περασμένο Απρίλιο να κάνουν ξανά την προσπάθεια για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας ήξεραν ότι θα συναντούσαν και πάλι τον τοίχο του Λευκού Οίκου, ο οποίος επηρεάζεται σε αυτό και άλλα θέματα από την Τουρκία.
Όλοι οι πρόεδροι της Αμερικής, εκτός του Ρόναλντ Ρίγκαν, τους απογοήτευαν παρά το γεγονός ότι προεκλογικά τους έδιναν μύριες υποσχέσεις. Ο χειρότερος όλων αποδείχθηκε ο Μπάρακ Ομπάμα…


Τον περασμένο Ιούνιο, όταν συζητούσαν με βουλευτές και γερουσιαστές την απόφαση να ξαναπροσπαθήσουν, μία βουλευτής, η Jackie Speier από την Καλιφόρνια, τους είπε ότι έχετε στα χέρια σας ένα υπερόπλο και πρέπει να το χρησιμοποιήσετε: Την Κίμ Καρντάσιαν, την πιο δημοφιλή persona της αμερικανικής τηλεόρασης. Κόρη του διάσημου δικηγόρου Ρόμπερτ Καρντάσιαν, που τον έμαθε όλη η Αμερική επειδή συμμετείχε στη νομική ομάδα του διάσημου παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, Ο. Τζέι Σίμπσον. Φρόντιζε πάντα να μιλά στις κόρες του για την Αρμενία και την Γενοκτονία.
Όταν οι Αρμένιοι επικοινώνησαν μαζί της, δέχθηκε με χαρά να βοηθήσει. Τους είπε ότι σε λίγες μέρες θα πήγαινε στο Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Όπως υποσχέθηκε του μίλησε για την Αρμενική Γενοκτονία και τον παρακάλεσε να μην επηρεάσει τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές. Είχε και μία κουβέντα με τον γαμπρό του, τον Τζάρεντ Κούσνερ, με τον οποίο επικοινωνούσε συχνά.

Η Κίμ ανέλαβε να μιλήσει και σε Αμερικανούς νομοθέτες, ενώ χρησιμοποίησε και το δικό της υπερόπλο, τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα. Την ακολουθούν 62 εκατομμύρια Αμερικανοί.
Χθες, πριν από την ψηφοφορία έκανε έκκληση στους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους και στους ακολούθους τους να βοηθήσουν.
  • “Αυτό είναι προσωπικό για μένα και εκατομμύρια Αρμένιους που ερχόμαστε από επιζώντες γενοκτονίας. Καλέστε το Κογκρέσο και πείτε του ότι είναι καιρός να ενεργήσουν!”, έγραψε.
Ο ρόλος της ήταν ο πιο σημαντικός…
Μακάρι και οι δικές μας οργανώσεις να βρουν τον τρόπο να κινητοποιήσουν τους διάσημους ομογενείς καλλιτέχνες. Μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σημειώνουμε ότι τον Σεπτέμβριο, η Κιμ Καρντάσιαν επισκέφθηκε ξανά την Αρμενία, όπου βάφτισε σε ορθόδοξη εκκλησία τα τρία παιδιά της…

13 σχόλια:

  1. Εντάξει,η λέξη ξεκ@λα δεν αρμόζει στο ύφος και ήθος του ιστότοπου
    Καλό είναι να μην σας ξεφεύγουν τέτοιες εκφράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αρμένιοι είναι μεν Χριστιανοί αλλά ανήκουν στην αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Λανθασμένα λοιπόν ο συγγραφέας του άρθρου στο υστερόγραφο αναφέρει ότι η Κιμ Καρντάσιαν επισκέφθηκε ξανά την Αρμενία, όπου βάφτισε σε ""ορθόδοξη"" εκκλησία τα τρία παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπου ορθά θέλει να τονίσει ο συγγραφέας είναι η διατήρηση ανάμεσα στον Αρμένικο λαό που βρίσκεται διάσπαρτος ανά την υφήλιο μετά την γενοκτονία των ηθών -εθίμων των προγόνων του.
      Αυτό που ήταν προυπόθεση δλδ για να μείνει ζωντανός και να μήν χαθεί .
      Κάτι που μία αναμφισβήτητα διάσημη Αρμένισσα βλέπουμε να διατηρεί .
      Πατρίς -Θρησκεία -οικογένεια το τρίπτυχο που αναδεικνύει η πράξη της Κίμ .

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλέγω σε αυτό που αναφέρεις Ευφημιανέ απλά, άλλο Ορθόδοξος και άλλο Μονοφυσίτης. Για την ορθότητα του λόγου θα μπορούσε να αναφέρει "Χριστιανική εκκλησία".

      Διαγραφή
    3. ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΙΣΥΡΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ) ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

      Διαγραφή
    4. Μάλλον κάπου τα μπερδεύετε οι Αρμένιοι είναι Ορθόδοξοι αλλά δεν έχουν εικόνες από την εποχή τησ Εικονομαχίας (Η δυναστεία των Ισαύρων που ήταν Εικονομάχοι ήταν Αρμένιοι). Εξάλλου εάν ήταν μονοφυσίτες δεν θα είχαν παρουσία στον Πανάγιο Τάφο κατά την άφιξη του Φωτός το Μ. Σάββατο Ι

      Διαγραφή
  3. Η Κιμ Καρντάσιαν και η οικογένεια της δεν είναι ορθόδοξοι, όπως εσφαλμένα αναφέρει ο γράφων, αλλά μονοφυσίτες. Ανήκουν στην Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, η οποία είναι μια από τις λεγόμενες προχαλκηδονιες εκκλησίες: αποκόπηκε από τη Μία Αγία Εκκλησία μετά την τέταρτη οικουμενική σύνοδο της Χαλκηδόνας, στην οποία δεν συμμετείχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε δίκιο. Ωστόσο, μερικές φορές, θαρρώ δεν είναι απαγορευτικό να περνάμε κάποιες γραμμές μας, προκειμένου να θίξουμε κάποια σημαντικά θέματα ή έστω να ταράξουμε λίγο τα νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I knew her thrpugh an Armenian friend who was president of the Armenian community in NY. Very passionate for the Armenian cause. But, what surprised me the most many years ago was a famous hairdressed who donated $1M. All his money to the cause.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Έλληνες απανταχού της γης σίγουρα θέλουν μπορούν νά απαιτήσουν τα πάντα από τις εκεί κυβερνήσεις. . όμως οι εδώ κυβερνώντες ή δεν θέλουν η τους αγνοούν.. λυπάμαι...Ευτι ήρθε η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα φέρει νομοσχέδιο για ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού... βλέπω ΦΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι προσπαθώντας να βρούμε λάθη ακόμα και τα πιο ασήμαντα σε ένα άρθρο, βλέπουμε το "δεντρίλιο" αλλά χάνουμε το "δάσος" …

    Λέγεται συχνά ότι είμαστε ανάδελφο έθνος, αλλά ωστόσο έχουμε πρώτα εξαδέλφια που αυτά εκ δυσμών βρίσκονται στην Ευρώπη (κυρίως Ιταλία, Γαλλία) και στην ανατολή μεταξύ αυτών των λίγων βρίσκονται και στην Αρμενία. Το να ψάχνουμε ένα άρθρο με το που διαφέρουν οι Αρμένιοι από εμάς και να το εντοπίζουμε και να το σημειώνουμε είναι σαν να αποποιούμαστε την όποια μικρή συγγένεια μας.

    Η πραγματικότητα είναι πως η πιο σημαντική αρμένισα καλλιτεχνική εκπρόσωπος και παγκοσμίως διάσημη Καρντασιάν υποστήριξε μέχρι που κέρδισε σχεδόν μόνη της συν τις συνθήκες βεβαίως την υπόθεση της γενοκτονίας των συμπατριωτών της. Εμείς έχουμε κάτι τέτοιο σαν παράδειγμα;

    Το αντίθετο συνέβη με εμάς ... αφού στη Σμύρνη μεταξύ μας συνωστιστηκαμε και στον Πόντο καθώς και στη Κωνσταντινούπολη και στη Μ. Ασια απλά δεν μας άρεσε και δεν περνάγαμε εκεί καλά και έτσι σχεδόν εθελοντικά φύγαμε. Είδαμε κανέναν Έλληνα ή Ελληνίδα τηλεπερσόνα όχι να παίρνει στους ώμους της το βάρος της ανάδειξης κάτι τέτοιου αλλά έστω να μη ντρέπεται να το ψιθυρίσει;

    Αυτή είναι η ουσία του άρθρου. Νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει πράγματι δίκιο ο Hippo και μάλιστα περισσότερο από όσο φαντάζεται.Δεν θα αναφερθώ στην προσφορά ομογενών, που υπήρξαν Αντιπρόεδροι, πρεσβευτές και πράκτορες-σύμβουλοι του Ιωαννίδη το 1974.
    Μου φτάνει το παράδειγμα του Βρετανού ιππότη Βασίλη Μαρκεζίνη, καθηγητή ατην Οξφόρδη και σε Αμερικανικά πανεπιστήμια, πολυγραφότατου στα ελληνικά και ευφραδέστατου σε ελλαδικά κανάλια και στην εφημερίδα του Συγκροτήματος, πάντα σε καμπές κυβερνητικής κρίσης αυτή την δεκαετία της καταστροφής, αλλά ο οποίος δεν πρόσφερε, από του άμβωνα της ακαδημαϊκής περιωπής του, ούτε ένα άρθρο συνηγορίας και υπεράσπισης της ληστευόμενης και δολοφονούμενης πατρίδας του σε αγγλική η αμερικανική εφημερίδα. Μολονότι του το είχαν εισηγηθεί...
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.