14/10/19

Προς Παραλογιζομένους


ΟΤΑΝ ο Ντέιβιντ Όουεν κατέγραφε στο βιβλίο του «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία», δεν ανέμενε πόσο συχνά θα αποτελούσε… καταφυγή στους γραφιάδες της καθημερινότητας. Σημαντική η περιγραφή του (του το επέτρεπε ο επιστημονικός, πολιτικός και προσωπικός εξοπλισμός) των χαρακτηριστικών του Συνδρόμου της Ύβρεως που εμφανίζεται με την ανάληψη εξουσίας από ασθενείς ηγέτες.
Αυτή τη συμπεριφορά –κατά τον Όουεν– «το κοινό ενστικτωδώς την ονομάζει παραφροσύνη, φρενοβλάβεια και τρέλα».
Ο Όουεν για διάγνωση του Συνδρόμου παραθέτει μια λίστα, σημειώνοντας πως: Εάν ένας ηγέτης εμφανίζει τρία από τα δεκαπέντε συμπτώματα που παραθέτει, πάσχει από το Σύνδρομο της Ύβρεως.
Πού να ανέμενε ο Όουεν ότι στις μέρες μας θα εμφανιζόταν το θλιβερό φαινόμενο. Η πλειονότητα των ηγετών –και δη εκλεγμένων, όχι καταληψιών της εξουσίας– εμφανίζουν και τα δεκαπέντε σημεία του Συνδρόμου της Ύβρεως των Ασθενών Ηγετών στην Εξουσία.
Όλη τη βδομάδα παρακολουθήσαμε μιας απίστευτης έκτασης αντικρουόμενες έως παράλογες δηλώσεις, χωρίς οιρμό και ψήγματα στοιχειώδους λογικής.
Λες και υπήρξε ένας ανταγωνισμός μεταξύ ηγετών για το ποιος θ’ αμολήσει τη μεγαλύτερη βλακεία με τον ανάλογο στόμφο και την ανάλογη επίδειξη!
— Ορμάτε με φόρα κατά των Κούρδων αμάχων.
Την επαύριον:
— Μην ακούσω ότι βλάφτηκε τρίχα των ανθρώπων μου, όπως θα κρίνει η πάνσοφη κεφαλή μου, γιατί ανάλογη θα είναι η οργή μου και ασυγκράτητος ο θυμός μου.
Ως σε άλλα κύματα εκπέμπει ο πομπός και άλλη συχνότητα (δεν) παραλαμβάνει ο δέκτης.
— Θα γεμίσει τα σύνορα και τις ακτές της Μεσογείου με απελπισμένους πρόσφυγες, εάν συνεχίσετε να με καταγγέλλετε σαν εισβολέα στη Συρία. Δεν βλέπετε ότι πρόκειται για… ειρηνευτική επιχείρηση; Τρελοί ή άσχετοι είστε;
  Γ. Σέρτης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.