10/10/19

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Χωρίς καμία αξία το ανακοινωθέν Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Στο ανακοινωθέν της συνόδου στο Κάϊρο όπου συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος απαντά με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων «η ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Κάϊρο, στην οποία εμπεριέχονται αβάσιμοι ισχυρισμοί κατά της χώρας μας, δεν έχει κανένα νόημα και αξία. Πρόκειται για ακόμα ένα παράδειγμα της προσπάθειας του διδύμου Ελλάδας/Ελληνοκυπρίων να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στις παράνομες, μαξιμαλιστικές και αδιάλλακτες εθνικές πολιτικές τους σε βάρος του διεθνούς δικαίου».
Ακόμη, επισημαίνεται ότι «το Κυπριακό θα παραμένει ένα θέμα χωρίς διευθέτηση όσο το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων αγνοεί την ίδια την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και αρνείται ότι είναι ισότιμοι πολιτικά αντιμετωπίζοντάς τους σαν μειονότητα. Αυτή η νοοτροπία είναι ο βασικός λόγος πίσω από την αποτυχία κάθε διαπραγμάτευσης που έχει γίνει τις τελευταίες πέντε δεκαετίες».
Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως «το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων, με τις μαξιμαλιστικές πολιτικές του, που αγνοούν την αρχή της ισότητας, μια από τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης Θαλασσίου Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών, έχει προκαλέσει απώλειες στην Αίγυπτο, σε ό,τι αφορά τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας της. Ωστόσο, η Αίγυπτος, κλείνει τα μάτια σε αυτή την καταχρηστική αντιμετώπιση του "διδύμου"». Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών, με την ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται  τα δικαιώματα της όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων».
Μάλιστα η Αγκυρα δηλώνει έτοιμη «να συνομιλήσει με όλες τις χώρες της περιοχής, όχι όμως και με τους Ελληνοκυπρίους, σχετικά με την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, σύμφωνα με την αρχή της ισότητας. Οι συνομιλητές των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι. Η πρόταση συνεργασίας της 13ης Ιουλίου του 2019 από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων είναι μια ευκαιρία που θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την επίλυση της υπόθεσης των υδρογονανθράκων στην Κύπρο και της εκμετάλλευσης τους».
«Η Τουρκία αρνείται ξεκάθαρα τις αβάσιμες κατηγορίες που υπάρχουν στο ανακοινωθέν εναντίον στη χώρα μας στο ζήτημα της Συρίας. Η Τουρκία, ως η χώρα η οποία έχει επηρεαστεί από την τρομοκρατία περισσότερο από όλες τις χώρες  δεν θα διστάσει να συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εθνική της ασφάλεια, όπως αυτά πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό το αποδεικνύει με την επιχείρηση την οποία ξεκίνησε σήμερα. Είναι κάθε άλλο παρά αξιόπιστη η ρητορική που κάνει αναφορά στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από αυτούς που υπηρετούν την αποσχιστική ατζέντα της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD-YPG. Οι κύκλοι οι οποίοι εξυπηρετούν τον στόχο του διαμελισμού της Συρίας μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει άμεσα να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό για την ευημερία και την ένωση της συριακής κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Η αξία κάθε συμμαχίας φαίνεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις. Είπε ποτε΄κανείς ότι η Αίγυπτος θα προταξει τα στήθη της αν η Τουρκία πράξει εναντιον της Κύπρου ή της Ελλάδας; Ή αν το Ισραήλ ή άλλος ενεργήσει κατά της Αιγύπτου θα αντιδράσει η Ελλάδα; Όχι και στα δυο. Μένει να δουμε γιατί υπογράφονται χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βομβάρδιστε τα πλοία και το τρυπάνι και μετά θα δούμε τι θα πει και τι θα κάνει η Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ Τουρκία ....
    Ἡ Ὀθωμανική Τυραννία δέν εἶχε ποτέ καλές σχέσεις μέ τό δίκαιο. Ἔτσι καί ἡ σημερινή Τουρκία.

    Ἀντάξια μιᾶς χώρας πού δέν δέχεται οὔτε τό διεθνές δίκαιο, οὔτε τά ἀνθρώπινα δικαιώματα, γιά νά τά παραβιάζει τρομοκρατικῶς, καί στό ἐσωτερικό της καί στό ἐξωτερικό της, ἡ ἀνακοίνωση τοῦ Ὑπουργείου τῆς Τουρκίας:

    Ἐπειδή ἡ Τουρκία δέν δέχεται πράγματι τά ἀνθρώπινα δικαιώματα, γι' αὐτό δέν ἀντιλαμβάνεται τά θέματα τῶν τουκροκυπρίων στήν Κύπρο, ὡς θέματα ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν μελῶν μιᾶς μειονότητας, καί τό πολύ ὡς θέματα σωστῆς καί δίκαιας πολιτικῆς τους ἐκπροσωπήσεως.

    Καί ἐπειδή δέν δέχεται τό ὑπόλοιπο διεθνές δίκαιο ἡ Τουρκία, ἀλλά προσανατολιζεται στό "Ὀθωμανικό", γι'αὐτό ἀντιλαμβάνεται τήν ἀνατολική Μεσόγειο ὡς "ἐσωτερική της θάλλασσα", καί ὅλον τόν περιβάλλοντα τήν Μικρά Ἀσία χῶρο, μέ ὅρους δικῆς της τρομοκρατίας ἐπί ὅλων τῶν ἄλλων, ὅπως ἐπί τῆς βάρβαρης καί τυραννικῆς γιά ὅλους, ἀκόμη καί τούς λοιπούς μουσουλμάνους, Ὀθωμανικῆς "Αὐτοκρατορίας".

    Τό ΥπΕξ τῆς Τουρκίας, ἀκολουθώντας Ὀθωμανικά ὄνειρα, "ἀπογειώθηκε" σέ ἐκστατικούς κόσμους περιστρεφομένων δερβίσηδων, διαστελλομένους ἀενάως μέ σχῆμα ἐκρηγνυομένων βομβῶν:
    Πέρα ἀπό τά σύνορά της φαντάζεται λαούς ὑπό τόν ἔλεγχο τοῦ πυρός τῆς Τουρκίας. Καί σέ κάθε θάλασσα, βλέπει δυνητική καί συνεχῆ προέκταση τῆς Τουρκικῆς Ἐπικράτειας:
    Nach Osten, nach Osten, nach Westen, nach Westen...mare nostrum, mare nostrum, Erdogan efenti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.