16/10/19

Η ΟΥΕΦΑ τιμωρεί Καραϊσκάκη, Τούμπα, αλλά τους Τούρκους… ποτέ!



ΟΥΕΦΑ: Δεν έχει μεγάλη διαφορά. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να λειτουργεί πολύ διαφορετικά, από την ηγεσία της Ευρώπης. Η Τουρκία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Οι ποδοσφαιριστές της επικροτούν αυτές τις ενέργειες.

Το να κατηγορούμε τους παίκτες μοιάζει η εύκολη λύση. Όχι πως δεν πρέπει να έχουν ελεύθερη γνώμη και προσωπική κρίση. Αλλά σε ένα δικτατορικό καθεστώς οι επιλογές είναι… μετρημένες. Ξεκάθαρα δε η όλη ιστορία με τον στρατιωτικό χαιρετισμό είναι επιτηδευμένη. Φαίνεται πως γίνεται κατόπιν εντολής. Επομένως το να γίνουμε δημόσιοι κατήγοροι στους Τούρκους είναι η… μισή δουλειά. Αυτή που πραγματικά πρέπει να λάβει μέτρα είναι η ΟΥΕΦΑ.

ΟΥΕΦΑ – Τιμωρίες
Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που έχουν τιμωρηθεί για ρατσιστικά συνθήματα. Μία φορά άδεια η Θύρα 4, δύο φορές κομμάτι της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη. Σε ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπεσίκτας. Ειδικά όμως το τελευταίο, που είναι και το πιο πρόσφατο, ήταν μία τιμωρία από τα άγραφα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε εντός έδρας με αντίπαλο την Οσμανλισπόρ. Οπαδοί των φιλοξενούμενων έκαναν παράπονο για ρατσιστικά συνθήματα.

Δηλαδή. Οι φίλοι του Ολυμπιακού, στα ελληνικά, είπαν κάποιο ρατσιστικό σύνθημα. Η πλευρά των Τούρκων θίχτηκε. Έγινε έρευνα από την ΟΥΕΦΑ. Αποδείχθηκε η ενοχή της ομάδας του Πειραιά και μέσα σε 15 μέρες είχε βγει η ετυμηγορία και ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς μέρος των οργανωμένων οπαδών του στο επόμενο ματς, Που ήταν πάλι με τουρκική ομάδα. Όλα αυτά, όπως και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, για ρατσιστικό σύνθημα.

Ζανκτ Πάουλι: Ένας άλλος, καλύτερος, κόσμος

Τι έχουμε τώρα; Τους παίκτες της Τουρκίας να πανηγυρίζουν με στρατιωτικό χαιρετισμό. Δύο φορές μάλιστα. Μία στο γκολ κόντρα στην Τουρκία, μία απέναντι στη Γαλλία. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ακόμα… εξετάζει το θέμα. Αν είναι δυνατόν; Οι άνθρωποι πανηγυρίζουν για το θάνατο αμάχων και η ΟΥΕΦΑ μένει άπραγη.
Την ίδια στιγμή η Ιταλία έχει ζητήσει ήδη ο τελικός να μη γίνει στην Πόλη. Η Ζανκτ Πάουλι έχει διώξει τον Τούρκο που δήλωσε στήριξη στις εχθροπραξίες. Η γαλλική τηλεόραση δεν μετέδωσε καν τον πανηγυρισμό. Όλα κάτι κάνουν ή έκαναν. Κι όμως. Η ΟΕΥΦΑ φοβάται να πάρει δραστικά μέτρα. Έστω για το φαίνεσθαι. Έστω για να δηλώσει με κάποιο τρόπο την παρουσία της. Να δείξει πως στο ποδόσφαιρο αυτά… δεν χωράνε. Αντ’ αυτού, σιγή… Μεγαλύτερη απόδειξη ενοχής από αυτό δεν υπάρχει. Μόνο που και η ενοχή, πλέον, γίνεται συνενοχή… Συνενοχή στη νομιμοποίηση ενός εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: sportime.gr

3 σχόλια:

  1. Είπαμε οι Τούρκοι έχουν λαδώσει σχεδόν όλο τον κόσμο. Mέγας χορηγός Turkish Airlines.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το είχα σκεφτεί. Στην ευρωλίγκα είναι η Turkish Airlines. Δεν ξέρω για την Ουέφα.

      Διαγραφή
    2. Την διαφήμιση του Messi, Kobe Bryant (NBA), αλλά και χολιγουντιανών ηθοποιών δεν την είχες δει; Όλοι τρώνε. Για τις Τουρκικές εταιρείες θα πρέπει να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για τον τελικό αποκλεισμό τους, από τα οικονομικά δρώμενα. Όπως έγινε για τα ματωμένα διαμάντια της Σιέρα Λεόνε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.