9/10/19

Έτσι εξαπατούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ (Βίντεο)



Θέατρο καθημερινών κινητοποιήσεων και δράσεων έχει καταστεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες το Χονγκ Κονγκ. Η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται σε πολιτική κρίση, τις τελευταίες ημέρες μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και ακραίων διαδηλωτών, οι οποίοι επιδίδονται σε πράξεις βανδαλισμού.

Μάλιστα προκειμένου να εμποδιστούν οι ταραχές η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, πήρε την απόφαση την Παρασκευή να απαγορεύσει στους διαδηλωτές να έχουν καλυμμένα πρόσωπα. Βέβαια αυτό το μέτρο δεν απέτρεψε ομάδες ακραίων διαδηλωτών να επιτεθούν σε δεκάδες σταθμούς του μετρό, καθώς κατηγορούν τη διαχειρίστρια εταιρεία του ότι παίζει το παιχνίδι του Πεκίνου, με αποτέλεσμα να διαταράξουν σοβαρά τη λειτουργία του δικτύου.

Η απαγόρευση των... μασκοφόρων διαδηλωτών είναι προφανής. Γίνεται προκειμένου οι αρχές να μπορούν να φωτογραφίζουν και να έχουν στοιχεία και πληροφορίες σε περίπτωση επεισοδίων, ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Κάποιοι διαδηλωτές στον Χονκ Κονγκ όμως το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα το έργο. Φορούν ειδικούς προτζέκτορες, οι οποίοι αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους και νικούν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Στην ουσία εξαπατούν το σύστημα.

Δείτε το:



ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.