16/10/19

Πηγή του κακού (και αίματος) είναι κ. Οζερσάι όχι της ειρήνης

Πετάχτηκε στη μέση και ο Οζερσάι να ανακοινώσει ότι απορρίπτει την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Άγκυρας για τις προκλητικές ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Ποιος σε ρώτησε και απορρίπτεις κ. Οζερσάι; Δεν κουραστήκατε να κοροϊδεύετε τους Τουρκοκύπριους ότι έχετε και ρόλο και λόγο; Μετά από όσα είπε ο Ερντογάν για τον Ακιντζί, ότι θα του βάλει όρια, ότι τη θέση του την οφείλει στην Τουρκία κι ότι θα πάρει σύντομα δρόμο (αυτό εννοούσε λέγοντας ότι οι ομοεθνείς του θα τον βάλουν στη θέση του), υπάρχουν ακόμα Τουρκοκύπριοι πολιτικοί και μιλούν χωρίς να ντρέπονται τα μούτρα τους; «Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ», έλεγε ο Οζερσάι, «και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Κύπρος δεν είναι ένα νησί που ανήκει στους Ε/κ, ούτε υπό τη διοίκηση των Ε/κ και οι αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου δεν μπορούν να λαμβάνονται από τους Ε/κ χωρίς τους Τ/κ».
Πότε θα καταλάβετε τη θέση σας κ. Οζερσάι; Η παρανομία εδώ, αναγνωρισμένη διεθνώς από το 1964 αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, είναι ολότελα δική σας, δεν είναι των Ε/κ. Η Κύπρος είναι ένα νησί που ανήκει στον λαό της. Και ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή είναι που μοιράζει τις ταυτότητες (και τη δική σου, Οζερσάι) και την ευρωπαϊκή ιδιότητα των πολιτών της. Αυτή είναι το μέλος της ΕΕ που απειλείται από την Τουρκία. Αν απειλούνται και οι Τ/κ είναι από την Τουρκία που απειλούνται δεν είναι ούτε από την ΕΕ ούτε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν το καταλάβετε αυτό μπορεί να βρεθούμε και σε κοινή πορεία. Αλλιώς, πάρτε τον Ερντογάν σας και χτυπάτε τα κεφάλια σας. Αυτή η ιστορία με τον Ακιντζι, ένα μήνυμα στέλνει. Ότι στους αιώνες των αιώνων να ζητάτε, κι εσείς και οι κολαούζοι σας απ΄ εδώ, να δεχτούν οι Ελληνοκύπριοι οποιαδήποτε διευθέτηση θα προβλέπει έστω και ελάχιστο ρόλο της Τουρκίας στην πατρίδα μας, θα απαντούν με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν, αλλά ούτε να γίνουν όπως γίνατε εσείς. Τσογλάνια ενός φασίστα δικτάτορα στρατοκράτη, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να πετάξει στα κελιά του τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και οι υπόλοιποι από εσάς αντί να στηρίξετε τον δικό σας ηγέτη, αντί να διεκδικήσετε μια σταλιά αξιοπρέπεια για όλους σας (διότι είναι όλη την τουρκοκυπριακή ηγεσία που προσβάλλει, δεν είναι μόνο τον Ακιντζί) τρέχετε να ταχθείτε στο πλευρό του δικτάτορα. Και οι Ελληνοκύπριοι τι θέλετε να κάνουν κ. Οζερσάι; Να ταχθούν κι αυτοί στο πλευρό του δικτάτορα; Για να μην νιώθετε ότι παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου χωρίς τους Τ/κ; Κοπιάστε να τις παίρνουμε μαζί τις αποφάσεις, αλλά χωρίς την Τουρκία. Είναι ο μόνος δρόμος. Μέχρι τότε, οι Ελληνοκύπριοι θα εκπροσωπούν το νόμιμο κράτος και οι Τουρκοκύπριοι το παράνομο. Είναι τόσο απλό όσο το λέω. Μετά από 55 χρόνια, από το 1964, μετά από εισβολή και κατοχή, μετά από εποικισμό, μετά από ανακήρυξη «κράτους», αν δεν το καταλάβατε αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτε άλλο για να σας πείσουμε. Το μόνο που μπορούμε είναι να παλέψουμε στην ΕΕ για να επιβληθούν σοβαρές, αισθητές κυρώσεις με την ελπίδα να το καταλάβετε. Κι εσείς και η Τουρκία. Όχι γιατί «η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ», αλλά γιατί πρέπει να βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε κι εμείς, βρε αδελφέ.

Υ.Γ. Ποια από όλες τις χώρες της Ευρώπης προσπαθούσε με φανατισμό να αποτρέψει τις αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα; Μα, η Βρετανία, ποια άλλη. Τόσο πολύ, που αναγκάστηκε η Φεντερίκα Μογκερίνι να τον βάλει στη θέση του τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών. Λέγοντάς του μάλιστα ότι οι κυρώσεις δρομολογήθηκαν από τον Ιούλιο, αλλά η Βρετανία δεν το πρόσεξε, γιατί μπορεί να ήταν απασχολημένη με το Brexit… Λοιπόν, ελπίζουμε να μην δοθεί αναβολή στο Brexit της 31ης Οκτωβρίου. Να πάει στο καλό η Βρετανία. Για τα δίκαια της Κύπρου είναι το μόνιμο εμπόδιο εντός της ΕΕ.
aristosm@phileleftheros.com
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.