13/10/19

Αρμένιοι πολεμούν δίπλα στους Κούρδους στη ΒΑ Συρία - Μήνυμα με βίντεο που προκαλεί ρίγη συγκίνησης



Το πρώτο αρμενικό τάγμα στην Συρία, το τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν πήρε θέση στην άμυνα της Σερεκανίγε

Το τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν, που ιδρύθηκε στην 104η επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, σήμερα μετέβη από την Τιλ Τεμίρ στην Σερεκανίγε και πήρε θέση στην άμυνα της πόλης.

Σε ανακοίνωση που έκανε χτες το τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν, ανέφερε τα εξής : «Δεν δεχόμαστε την επιχείρηση εισβολής που διεξάγει το τουρκικό κράτος στην ΒΑ Συρία. Το τουρκικό κράτος έχει διαπράξει μεγάλα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, ενώ το 1915 δολοφόνησε περισσότερους από 1 εκ. Αρμένιους. Και σήμερα το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί στην Συρία μια άγρια επίθεση και επιδιώκει να πλήξει το περιβάλλον της δημοκρατικής συμβίωσης. Οι Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Άραβες και άλλοι λαοί που ζούνε στην περιοχή που είναι ενάντιοι σε αυτό, θα υπερασπιστούν τα εδάφη και τις ζωές τους».

Το τάγμα το οποίο από την μέρα που συστάθηκε δίνει μεγάλη σημασία στην εκμάθηση και διατήρηση της αρμενικής γλώσσας και κουλτούρας, ανέφερε πως «αυτός είναι καιρός υπεράσπισης της ζωής και της ελευθερίας. Όποιος αδυνατεί να υπερασπίσει την ελευθερία του, αδυνατεί να υπερασπίσει την γλώσσα του και την κουλτούρα του» και ξεκίνησε προς την Β.Συρία για να πάρει την θέση του στην ενεργό άμυνα.

3 σχόλια:

  1. Συγνώμη, αλλά με αυτά τα υποδήματα ούτε μιας μέρα μάχης δεν μπορείς να βγάλεις. Μη εξετευλίζετε την αντίσταση στην Ισλαμιστική εισβολή κατά της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σας. Οι μάρτυρες αυτοί αφού επιζήσουν την πρωτη μέρα μαχης θα δουν τι χρειάζονται για την επόμενη.

      Διαγραφή
  2. Ολόκληρος ο κόσμος έχει υποχρέωση να εξοπλίσει τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Κούρδους και όλους τους γενοκτονημένους λαούς, για να μην γενοκτονηθεί ολόκληρος.

    Όσοι πολεμούν κατά των τζιχαντιστών επιζούν για πάντα. Δεν είναι αυτός ο φόβος μου.
    Το να παρουσιάζουμε όμως τους παραπάνω σαν ομάδα ασχέτων, δεν κάνουμε καλό. Κάθε τέτοια εικόνα πρέπει να είναι περισσότερο προσεγμένη και όχι να προξενεί τα γέλια στους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.