10/10/19

Οι Κούρδοι διδάσκουν, δεν χαρίζονται σε εισβολείς


Οι Κούρδοι σήμερα μας διδάσκουν με τους αιματηρούς τους αγώνες πόσο πολύτιμη είναι για έναν λαό μια ελεύθερη πατρίδα που μπορεί να την διαφεντεύει.
Η ελευθερία και η δημοκρατία βασίζονται στα ελεύθερα εθνικά κράτη που μπορούν να εγγυηθούν τα δικαιώματα των πολιτών τους.

Δεν χαρίζονται ούτε σε άοπλους ούτε σε ένοπλους εισβολείς. Δεν χαρίζονται σε υπερεθνικές δομές που έχουν αφανείς σκοπούς ή είναι εργαλεία επιβολής των ισχυρών χωρών-μελών τους.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

7 σχόλια:

  1. Όταν (όχι εάν) και εμείς φτάσουμε να μην έχουμε Πατρίδα πια μπορεί να ξαναρχίσουμε να πολεμάμε πια σαν τους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπάρχομε σαν φυλή...

      Ξέρεις τι σημαίνει Κούρδος; Εγώ τώρα το έμαθα.

      Διαγραφή
  2. Οι Κουρδοι εχουν στα ματια την Φλογα για Ευλευθερια, και το Παθος για Αντισταση, που ειχαν οι Ελληνες μεχρι και την αρχη της Μεταπολιτευσης, και που χαθηκε μεσα στην ευδαιμονια και την καλοπεραση της Πασοκοκρατιας. Οι σημερινοι Ελληνες θυμιζουν τους Αθηναιους του 267 μ.Χ. οταν μαθημενοι επι αιωνες στην ασφαλεια απο τις βαρβαρικες επιδρομες, που προσεφεραν οι ρωμαικες λεγεωνες, με την καταρρευση της Παξ Ρομανα, και την εισβολη των γερμανικων ορδων των Ερουλων και των Γοτθων, ειχαν τοσο πολυ ξεμαθει απο το να αγωνιζονται για την ιδια τους την υπαρξη, που οπως περιγραφει ο Δεξιππος, ετρεμαν πανω στα τειχη της πολης, να αντιμετωπισουν λιγες χιλιαδες βαρβαρους, αυτοι των οποιων οι προγονοι τους, δεν ειχαν φοβηθει τις εκατονταδες χιλιαδες των Περσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μερικώς. Οι Έλληνες τού '40, τής Αντίστασης και τού Συμμοριτοπολέμου δεν ήσαν άλλος λαός από τον σημερινό. Απ' εκεί και μετά άρχισαν να εκφυλίζονται και κατέληξαν στα σημερινά χάλια. Όχι μονάχα από την Μεταπολίτευση (1974) και μετά. Ξάφνου, μετά το 1950 έσκυψαν το κεφάλι. Η τελευταία ηρωική των πράξη ήταν η ΕΟΚΑ (1955-1959).

      Αυτά είναι όταν αφίεσαι στην καλοπέραση, αλλά και ποιος λαός δεν το κάνει; Δεν βλέπεις τα χάλια των Σουηδών και των άλλων, λίγο-πολύ, Σκανδιναβών, που οι λαθροεισβολείς τούς έχουν ρημάξει τις χώρες; Βλέπεις κανέναν να ανθίσταται; Κι όμως, κάποτε ήσαν οι φοβεροί και τρομεροί Βίκινγκς.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς, έτσι είναι... Ο υπερβολικά πολιτισμένος, πλέον δεν αντιστέκεται. Όλες οι αυτοκρατορίες γνώρισαν άνοδο όταν ο λαός "πεινούσε" και πτώση όταν πια είχαν επαναπαυθεί στις δάφνες τους και βαριόντουσαν να κατέβουν από το κρεβάτι.

      Διαγραφή
  3. Αυτα γινοταν στις αυτοκρατοριες...οχι στα κοτετσια.
    Ειχαμε εδω κατι ιδιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω δοθηκε εξουσια σε ανθρωπους της εποχης του λιθου.
    Τωρα αυτοι με τους εποικους θελουν να μας πανε και στην εποχη των δεινοσαυρων.
    Περιοριζοντας και το λεξιλογιο ..γλυτωνεις και τον κοπο να μιλας.Με ενα κοπιδι μπορεις να κανεις βραχογραφιες αντ αυτου.
    Απ οσους ερχονται οι πιο πολλοι δεν εχουν ανακαλυψει ακομη και την γεωργια.Οπως βλεπετε ειναι νομαδες που περιφερονται στα λιβαδια. Τους φτιαχνεις τουαλετες και πανε εξω στο χορταρι για την αναγκη τους.
    Ενα κρασι με 12.5 βαθμους αλκοολ ...αν το νερωσεις με ενα τονο νερο..το ακοολ θα εξαφανιστει.Βαρβαρες τρογλοδυτησες στο Υπ.Παιδειας..ειχαν την φανταστικη ιδεα οτι μπορουν αυτο να το κανουν ελευθερα.Και το κανουν.Εκπαιδευουν τα παιδια σε μια αντιστροφη μηχανικη απ την φυσικη ταξη.Γυριζουν το βελος της ιστοριας να δειχνει τις σπηλιες.Και βαρβαροι πολιτικοι ωθουν το σκαφος ολο στα πιλσφια του Ισλαμ και στον θεο Βααλ...Οταν βγαλουν τα ξοανα στις πλατειες ολοι θα προσκυνησουν το Χρυσο Βοδι της Βαβελ...κι οντως τα λιβαδια θα γεμισουν βοδια που τρωνε χλοη.Μετα θαναι φανερο γιατι μισουν τα συνορα. Νοσταλγουν την ανοιχτη στεπα.Καποια στιγμη θα καταργησουν και τις πολεις.Και θα γυριζουν οι νομαδες στην γη σαν μογγολοι...σε τσαντηρια.
    Αυτο γινεται...
    Ας το απολαυσουμε.
    Το λενε προοδο.
    Ρωτηστε εναν εποικο τι θα πει η λεξη.Δεν ξερει.Δεν την ανακαλυψε ακομη.Θα σας δειξει ενα ακριβο κινητο.Αυτο θα σας πει ειναι.Η θα σας δειξει μια Μερσεντες.Αντικειμενα σαν χαντρες για επιδειξη.
    Μηπως το παγωνι τι θα δειξει εκτος απ τα φτερα του στην ιδια ερωτηση ?? Αλλο που στο περασμα των αιωνων εμεινε παγωνι σκετο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.