16/10/19

Αλλάζει τα σύνορα ο Ερντογάν - Το είχε πει και το κάνει



Η κατοχική Τουρκία παρουσιάζεται να προελαύνει στην περιοχή. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως διαφορετικά συμφέροντα στο διεθνές τοπίο, όπως και στην περιοχή, επιδεικνύουν ανοχή, ενδεχομένως και άτυπη στήριξη στον εισβολέα. Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα κάτι ψελλίζει, που εκλαμβάνεται ως καταδίκη, αλλά επί της ουσίας θέλει να τα έχει καλά με την κατοχική Τουρκία. Οι τακτικισμοί των διαφόρων κυβερνήσεων έχουν ως παράπλευρη, πλην αιματηρή, απώλεια τους Κούρδους. Συντελείται εθνοκάθαρση. Συντελείται σφαγή ανθρώπων.

Γίνονται εν ψυχρώ εκτελέσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και live! Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται στα ρηχά μεταξύ ενός Προέδρου που παραμιλά και παραπαίει και μιας γραφειοκρατίας, που έχει μεν τα χέρια της δεμένα, αλλά είναι κολλημένη με την ανάγκη να διατηρήσουν τη στρατηγική σχέση με την Τουρκία. Η θεώρηση είναι πως χάνοντας την Τουρκία, χάνουν την περιοχή. Οι αντιδράσεις Αμερικανών αξιωματούχων στη νέα τουρκική εισβολή, αυτή τη φορά στη Συρία, είναι επιεικώς κωμική.

Κανείς δεν θέλει να χάσει την Τουρκία

Η εισβολή δεν είναι «καλή ιδέα», όπως είπε ο Τραμπ, που έσπευσε να πει πως οι Κούρδοι «είναι καλοί», αλλά δεν βοήθησαν στη Νορμανδία!!! Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας λέγει πως η συμπεριφορά της Τουρκίας «δεν είναι καλή». Με λίγα λόγια παιδική χαρά. Στην αντίπερα όχθη, η Ρωσία θέλει προφανώς να συμβάλει περισσότερο στο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.