9/10/19

Ο Λεβέντ Σενέρ βάζει και πάλι τα πράγματα στη θέση τους: Υπό την καθοδήγηση ενός φασίστα οδηγού

File Photo: A picture of Turkish President Recep Tayyip Erdogan is fixed during the press conference of Candidate of Justice and Development Party (AK Party) for Istanbul mayor Binali Yildirim (not pictured) at the AKP headquarters in Istanbul, Turkey. EPA, SEDAT SUNA
Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Καθώς περνούμε από καιρούς κατά τους οποίους νομιμοποιούνται άφοβα στον κόσμο η βία, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι εισβολές και οι κατοχές, είμαστε αντιμέτωποι με ένα στόμα γεμάτο βρισιές και με καρδιά γεμάτη καημό. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πόσο άφοβα κατέχονται χώρες. Πόσο εύκολα συγκαλύπτονται εγκλήματα. Πόσο ξεδιάντροπα εξυψώνονται οι εγκληματίες. Πόσο αναίσχυντα καθίστανται φυσιολογικοί οι βιασμοί.

Ο άνθρωπος βγήκε στο βήμα των Ηνωμένων Εθνών. Κρατάει έναν χάρτη στο χέρι. Δείχνει τα εδάφη που ετοιμάζεται να κατακτήσει στη γειτονική χώρα. Δεν ακούγεται τίποτα στην αίθουσα. Όλα είναι φυσιολογικά. Σε εκείνα τα μέρη θα γίνει εθνικό ξεκαθάρισμα. Γενοκτονία. Τα λέει αυτά κοιτώντας όλους στα μάτια. Δεν ακούγεται τίποτα!

  • Διάβασα ένα περιστατικό βασανιστηρίων. Και ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό. Όμως, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό βασανιστηρίων που έμαθα. Ξέρω ότι στο Ντιγιάρμπακιρ γίνονται πολύ χειρότερα απ’ αυτό. Ύστερα στο Ιράκ. Στο Αμπού Γκράιμπ. Μήπως έμεινε κάτι που δεν έκανε ο άνθρωπος σε έναν άλλον άνθρωπο; Μήπως τα χρόνια μας πέρασαν χωνεύοντάς τα αυτά; Πάλι καρφώθηκαν σαν μαχαίρι στην καρδιά μου αυτά που διηγήθηκε η Αϊτέν Όζτουρκ, που υπέστη βασανιστήρια στην Άγκυρα. Ολόγυμνη. Με κλειστά τα μάτια για έξι μήνες. Στο δωμάτιο βασανιστηρίων στην Άγκυρα. Ηλεκτρισμός. Βιασμός με κλομπ. Πολύ μικρό κελί. Πώς αντέχει όλα αυτά ένας άνθρωπος;

Η Τουρκία! Η κόλαση των παιδιών και των γυναικών! Δύσκολο να είσαι παιδί. Δύσκολο να είσαι γυναίκα. Η χώρα γέμισε με παρανοϊκούς και μανιακούς από τη μία άκρη στην άλλη. Και η μέρα ανήκει στους φανατικούς της θρησκείας. Στους μουλάδες, στους σεΐχηδες, στα θρησκευτικά τάγματα. Είναι η εποχή της ανόδου των ποταπών. Αν έπαιρνε τη χώρα στα χέρια της μια συμμορία κουρσάρων, δεν θα μπορούσε να κάνει τόσα. Αυτή η συμμορία είναι χειρότερη και από συμμορία κουρσάρων. Η Τουρκία τιμωρείται επειδή δεν άκουσε τον Αζίζ Νεσίν. Εκείνοι οι καλοί άνθρωποι δεν ανέβηκαν στα ωραία άλογα για να φύγουν. Δολοφονήθηκαν. Μουσά Αντέρ. Χραντ Ντινκ. Ταχίρ Ελτσί. Τι ωραίοι άνθρωποι ήταν. Μια χώρα που όλοι οι ωραίοι άνθρωποί της φυλακίστηκαν ή δολοφονήθηκαν. Σε ποιον έμεινε; Στους διαβόλους με ράσα.
Μια γυναίκα. Μια νέα και ωραία γυναίκα. Από το Ουζμπεκιστάν. Έφυγε με μια σφαίρα στο σπίτι ενός βουλευτή του ΑΚΡ, στο οποίο έκανε την καθαρίστρια. Η σφαίρα καρφώθηκε στην καρδιά της. Οι κόλακες των ΜΜΕ άρχισαν να φωνάζουν όλοι μαζί. Αυτοκτόνησε λέει! Οδηγία του φασιστικού καθεστώτος! Στέλνουν το φέρετρο στην πατρίδα της το Ουζμπεκιστάν χωρίς να κάνουν σοβαρή αυτοψία και ολοκληρώνοντας τα πάντα μέσα σε δύο μέρες. Κανείς δεν πιστεύει ότι ήταν αυτοκτονία. Ούτε εγώ το πιστεύω. Αλλά τι μπορεί να γίνει; Στο Ουζμπεκιστάν είναι ένας άλλος δικτάτορας. Ένα άλλο φασιστικό καθεστώς. Αντί να ερευνήσει την αυτοκτονία της πολίτισσάς του στην Τουρκία, που ήταν ύποπτη και καθόλου πειστική, φιμώνει πιο πολύ τους πάντες για να μην μιλήσουν.

  • Ιδού αυτή είναι η χώρα οδηγός μας. Ιδού αυτή είναι που ικετεύουμε να είναι εγγυητής μας! Βούλιαξε στον βούρκο από τη μία άκρη στην άλλη. Δολοφονίες. Βιασμοί. Ρουσφέτια. Η χώρα της λεηλασίας και της κλεψιάς. Κόλλησε άσχημα και εμάς.

Βουλιάξαμε στον βούρκο υπό την καθοδήγηση ενός φασίστα οδηγού. Πλέον δεν ξέρουμε τι θα διορθώσουμε. Μια γυναίκα ξεψύχησε σε ένα νυκτερινό κέντρο. Και συγκαλύφθηκε το γεγονός και εδώ, ακριβώς όπως έγινε στην Τουρκία. Γρήγορα. Πέθανε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, λέει! Τι έγινε και πέθανε; Κρατήθηκε μυστικό το όνομα του πελάτη. Μόνο ένας μάρτυρας υπήρχε στο συμβάν. Ένα κορίτσι από τη Μολδαβία. Και αυτή η μάρτυρας εστάλη αμέσως πίσω στη χώρα της. Ύστερα έκλεισε ο φάκελος επειδή δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας. Ύστερα; Κάποιος έβαλε στην τσέπη εκατό χιλιάδες λίρες για το κλείσιμο της υπόθεσης. Επιπλέον, δώρο γυναίκες και σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα! Όταν μετράτε τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα, μην ξεχνάτε να υπολογίζετε και αυτήν τη γυναίκα!
Έτσι είναι. Φασισμός στην εποχή της τεχνολογίας! Καθώς περνούμε από καιρούς κατά τους οποίους νομιμοποιούνται άφοβα στον κόσμο η βία, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι εισβολές και οι κατοχές, είμαστε αντιμέτωποι με ένα στόμα γεμάτο βρισιές και με καρδιά γεμάτη καημό. Πέστε. Τι πρέπει να κάνουμε;
ΠΗΓΗ: Αφρίκα, Πολίτης, Απόψεις

6 σχόλια:

  1. Φασίστας ξεφασίστας, όταν ύστερα από 100 χρόνια κάποιος διαβάζει την ιστορία της Μέσης Ανατολής, αν ο Ερντογάν καταφέρει να εποικήσει επιτυχώς με Σύρους την περιοχή που θέλει, ο Σενέρ Λεβέντ δε θα αναφέρεται πουθενά. Αντιθέτως, θα αναφέρεται ο Ερντογάν, ως ο Τούρκος πολιτικός που με ένα μεγαλοφυές και ταυτόχρονα κυνικό σχέδιο μεταμοντέρνας εθνοκάθαρσης, απέτρεψε τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη Συρία, που πολλοί το είχαν σίγουρο και όχι μόνο, αλλά αλλάζοντας εθνολογικά τον πληθυσμό στα σύνορα, αποδυνάμωσε τη δύναμη των Κούρδων μέσα στη Συρία.

    Η Ιστορία είναι γεμάτη παραδείγματα πολιτικών που κατακρίθηκαν εκ των υστέρων, που όμως ωφέλησαν αποφασιστικά μια χώρα. Πχ, η Τουρκία αφού πρώτα εξεδίωξε τους Έλληνες της Πόλης, σήμερα, "πολιτισμένη" πια, έχει την πολυτέλεια να λέει "α, τι λυπηρό γεγονός". Λυπηρό, αλλά έλυσε το μειονοτικό της Τουρκίας. Η λύπη δεν κοστίζει τίποτα. Τουναντίον, η Ελλάδα έχει να τραβάει το πρόβλημα της Θράκης.

    Ομοίως, όταν η Ελλάδα εξισλαμιστεί και πιθανώς ο ισλαμικός πληθυσμός εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, θα λένε "τι λυπηρό! Και το έπαθαν σώζοντας πρόσφυγες!". Αλλά για την Ελλάδα θα είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση, όσο κι αν λυπηθεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφει ο Σενέρ Λεβέντ.
    Βουλιάξαμε στο βούρκο υπό την καθοδήγηση ενός φασίστα οδηγού
    Οδηγός είναι ο φασίστας Ερντογάν.
    Αμφισβητεί κανείς ότι το Τούρκικο κράτος είναι φασιστικό, ρατσιστικό επεκτατικό;
    Αμφισβητεί κανείς ότι ο Ερντογάν λειτουργεί ως δικτάτορας;
    Από εδώ και πέρα κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το πολιτικό και βιολογικό τέλος αυτού του ανθρώπου, καθώς και ποια θα είναι στο άμεσο μέλλον η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.
    Ας μη ξεχνάμε ότι ο φασίστας δικτάτορας της Ιταλίας Μουσολίνι μετά από 20-25 χρόνια στην απόλυτη εξουσία απέτυχε να διαφύγει εκτός Ιταλίας και απαγχονίστηκε από Ιταλούς κάτω από μια γέφυρα.
    Ας μη ξεχνάμε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ καγκελάριος της ναζιστικής Γερμανίας μετά από 23 χρόνια στην εξουσία κρύβονταν στα υπόγεια της Καγκελαρίας και αυτοκτόνησε.
    Η ιστορία έχει γράψει για αυτούς,όπως ακριβώς αποφάνθηκε η παγκόσμια κοινωνία.
    Ας μη ξεχνάμε ότι ο «αναμορφωτής» της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ από μας τουλάχιστον τους Ελληνες
    κρίθηκε ως δάσκαλος του Χίτλερ γιατί αυτός ήταν ο πρώτος διδάξας την γενοκτονία (στην αρχή του 20ου αιώνα) , και ακολούθησε ο Χίτλερ.
    Τον φασίστα Πινοσέτ της Χιλής πόσοι χιλιανοί σήμερα τον εξυμνούν;
    Τον φασίστα Φράγκο της Ισπανίας πόσοι Ισπανοί σήμερα τον έχουν ως πρότυπο κυβερνήτη;
    Ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα επανεκλέγει στις ερχόμενες εκλογές;
    Οι Τούρκοι πολίτες που - όπως γράφει ο Σενέρ Λεβέντ- ζούνε σε ένα κράτος της βίας, των βασανιστηρίων, των βιασμών,των εισβολών, των κατοχών,θα υμνούν στο διηνεκές τον σημερινό ηγέτη τους;
    Συνέπεια της στρατηγικής που εφαρμόζει ο Ερντογάν για τους Κούρδους κάθε τόσο χάνουν τη ζωή τους Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, στρατιώτες, και αξιωματικοί.Πόσο ευτυχείς είναι οι οικογένειες τους;
    Συνέπεια της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Ερντογάν σήμερα οι Τούρκοι χρειάζονται εξ (6) λίρες για ένα εβρο. Πόσο συμφωνούν με αυτή την πολιτική;
    Σήμερα η Τουρκία θυμίζει ένα καζάνι που βράζει.Ποιος πιστεύει ότι δεν θα σκάσει κάποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΤΕΙΟΣ τιτλος,με πολιτικους ορους..Ο Ερντογαν,"οπαδος", του ..Μπενιτο Μουσολινι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΚΕΛΑΣ (9 Οκτωβρίου 2019 5.49μμ)
    ο όρος οπαδός χρησιμοποιείται συνήθως στο ποδόσφαιρο.
    Η πολιτική είναι κάτι πολύ ποιο σοβαρό από το ποδόσφαιρο.
    Αλίμονο αν ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική.
    Εξ άλλου ούτε στο κείμενο του Τουρκοκύπριου αναφέρεται ο «οπαδός» ούτε στα δυο κείμενα των επισκεπτών, ούτε υπονοείται
    Αν ξαναδιαβάσεις θα το καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ,ΔΕΝ καταλαβες..τα εισαγωγικα μου!Τα σημεια στιξεως,καθοριζουν,ουσιαστικα και επαρκως Τον Λογο.Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΔΕΝ μπορει, να ειναι ΦΑΣΙΣΤΗΣ, διοτι ειναι ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ! Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ,ειχε Αξονα της ΚοσμοΘεωριας ΤΟΥ,ΤΟ ΑΙΜΑ-D.N.A.[Eθνος-Φυλη] και ΟΧΙ Την ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Το ΕΓΓΕΝΕΣ και ΟΧΙ Το ΕΠΙΚΤΗΤΟΝ!Για Τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ,Κοσμοθεωρια ειναι Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ! Χ Α Ο Σ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!! ΜΗΝ "Μπερδευουμε",τους Συμπολιτες Μας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.