15/10/19

Η δημοσιογραφία ως αναπαραγωγός αναγούλας.

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης
Παρακολουθούμε με αναγούλα εδώ και 5 μέρες τα ειδησεογραφικά κανάλια να καλύπτουν την τουρκική εισβολή στη Συρία και τη σφαγή των Κούρδων με εμφανή προσπάθεια να τηρήσουν ίσες αποστάσεις από τον εισβολέα και από το θύμα!
Και επειδή υπηρετούμε τη δημοσιογραφία κοντά μισό αιώνα ξέρουμε ότι οι μισοί το κάνουν με εντολή των ιδιοκτητών τους, που έχουν συμφέροντα με την Τουρκία, και οι άλλοι από παντελή έλλειψη δημοσιογραφικής γνώσης! Είναι απλώς ανίδεοι! Και μπερδεύουν την ανάγκη για αντικειμενικότητα, παραθέτοντας και τις δύο πλευρές, αγνοώντας ότι είναι άλλο πράγμα "η μια πλευρά" και άλλο πράγμα η καραμπινάτη προπαγάνδα και το ολοφάνερο ψέμα αυτής της "μίας πλευράς". Το οποίο δεν επιτρέπεται να αναπαράγεις ΑΜΑΣΗΤΟ σαν ΑΛΗΘΕΙΑ.


Τα γράφω αυτά, γιατί παρακολουθούμε με αναγούλα να μεταδίδονται ειδήσεις για "αμάχους θύματα και από τις δύο πλευρές" την ώρα που οι Τούρκοι εισβολείς και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους ξεκληρίζουν χιλιάδες αμάχους και χωριά και βομβαρδίζουν κομβόι με γυναικόπαιδα, ενώ η ΕΜΦΑΝΗΣ τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να παρουσιάσει ΕΝΑ κουτί (ούτε καν φέρετρο) πάνω από το οποίο κλαίνε, προφανώς, βαλτοί οθωμανοί και ΜΙΑ τρύπα από όλμο σε ένα γιαπί, όπου δήθεν μένουν Τούρκοι που τους χτύπησαν Κούρδοι!


Κι αυτή η εμετική προπαγάνδα μεταδίδεται επί λεπτά ολόκληρα στη τηλετύφλωση, την ώρα που οι ορδές της Κατάρας της Ασίας, όπως χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον την Τουρκία, εκτελούν εν ψυχρώ στους δρόμους της Συρίας τους κατοίκους της και βομβαρδίζουν τις πόλεις και τα χωριά τους!

Και μεταδίδονται και οι υποκριτικές και βρώμικες δηλώσεις και παραδηλώσεις των ανα τον κόσμο αξιωματούχων και υπερεθνικών δυνάμεων, με τον ίδιο τόνο και το ίδιο ύφος, λες και έχουν την ίδια αξία και την ίδια σοβαρότητα με εκείνες που ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ αξία. Τη διαφορά των οποίων- των σοβαρών και των γελοίων- είτε δεν κατανοούν οι δημοσιογράφοι, είτε εκτελούν τις εντολές άνωθεν, είτε- το χειρότερο- δεν κατανοούν ποια είναι η αποστολή του Δημοσιογράφου.

Γιατί, αν αποστολή του Δημοσιογράφου είναι να είναι διεκπεραιωτής, δεν χρειάζεται να είναι Δημοσιογράφος. Προσλαμβάνεται και ένας κούριερ να μεταφέρει στο χαρτί και στο γυαλί ό,τι εκδίδουν τα γραφεία του Έρντοαν, του Τραμπ, της ΕΕ, του Πούτιν, του Άσσαντ, της Μέρκελ, του ΟΗΕ, των κομμάτων, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των άλλων παιδιών. Αυτό γίνεται σήμερα και εδώ και χρόνια. Χωρίς χρωματισμό και χωρίς αλλαγή ύφους, λες και απαγγέλλει ένα ρομπότ, που τονίζει εξ ίσου τη σφαγή ενός λαού και την αναγγελία ενός νομοσχεδίου.

Σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου υπάρχουν σοβαρές σχολιογραφικές εκπομπές, στις οποίες Δημοσιογράφοι αναλυτές που ξέρουν καλά τη δουλειά τους σχολιάζουν την επικαιρότητα. Εκτός από τις ελληνικές! Εδώ καλούνται ...ευρωβουλευτές, ...βουλευτές και οι ίδιοι και οι ίδιοι καθηγητές, που δεν έχουν καμιά σφαιρική γνώση των ειδήσεων που τρέχουν, και θεωρητικολογούν, μακρυά από την ΠΡΑΞΗ. Απόδειξη της ανεπάρκειάς τους είναι ότι όταν αναλαμβάνουν πολιτικές θέσεις ευθύνης τα κάνουν μούσκεμα. Γιατί η θεωρία και η πράξη απέχουν παρασάγγας.

Και παρακολουθούμε με αναγούλα τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ...σκέφτεται τι μέτρα και αν θα πάρει κατά της Τουρκίας! Τώρα! Δίνοντας έτσι στην πράξη το χρόνο που χρειάζεται ο Χίτλερ για να πραγματοποιήσει την κατάληψη εδαφών άλλου κράτους!

Η ΕΕ, που περηφανεύεται ότι προβλέπει για τα πάντα ως νοικοκυρά, και που έχει προβλέψει την πορεία της διεθνούς και της ελληνικής οικονομίας και το ΑΕΠ της μέχρι το 2062 (!), με προεξάρχουσα την αρχινοικοκυρά Γερμανία, η οποία προγραμματίζει μέχρι και τι ώρα θα πάει στήν τουαλέτα στις 9 Αυγούστου του 2035, θα αποφασίσει ΤΩΡΑ τι μέτρα θα πάρει και αν θα τα πάρει!

Η ΕΕ, που έχει ρημάξει στη λιτότητα τους λαούς της επειδή ξέρει την πορεία της οικονομίας για τον επόμενο μισό αιώνα, δεν ήξερε ότι ο Έρντοαν θα εισέβαλε στη Συρία! Και δεν είχε προβλέψει τι αντίποινα θα επέβαλε ΑΝ εισέβαλε στη Συρία!

Και αναπαράγονται από τις τηλεοράσεις ΑΜΑΣΗΤΑ τα υποκριτικά ανακοινωθέντα της ΕΕ και των κρατών μελών της, λες και απευθύνονται σε ηλίθιους, που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται! Γιατί, δεν απευθύνονται μόνο οι ηγέτες σε ηλίθιους. Απευθύνονται και οι δημοσιογράφοι σε ηλίθιους όταν αναπαράγουν ΑΜΑΣΗΤΗ την αγραμματοσύνη του Τράμπ, ότι δεν βοήθησαν οι Κούρδοι στη Νορμανδία, λες και βοήθησαν οι Τούρκοι που ήταν σύμμαχοι των Γερμανών!

Με αναγούλα παρακολουθούμε το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν οι 4 ευρωπαϊκές χώρες ΑΦΟΥ ο νέος Χίτλερ κατέλαβε θέσεις και αφού έχει εξασφαλίσει στις αποθήκες του τα πυρομαχικά που του χρειάζονται. Ποιών όπλων εμπάργκο; Από πότε; Να, δυο κρίσιμα ερωτήματα που κανείς δημοσιογράφος δεν ρώτησε και ούτε καν αναρωτήθηκε, αναμεταδίδοντας τις ειδήσεις από το τυφλοκούτι ή από το χαρτί ή από το διαδίκτυο! Όχι μόνο εδώ. Παγκοσμίως. Δημοσιογραφία για κλάματα.

Με αναγούλα παρακολουθούμε τις συνόδους των υπουργών και ηγετών της ΕΕ, που διαφωνούν για το αν θα επιτρέψουν σε έναν Χίτλερ να εισβάλλει σε ξένες χώρες ανενόχλητος! Όπως τον αφήνουν ανενόχλητο στήν Κύπρο, χώρα μέλος της ΕΕ!

Και με την ίδια αναγούλα παρακολουθούμε το ίδιο ΄'εγκλημα να επαναλαμβάνεται και στον ΟΗΕ! Με τις δύο υπερδυνάμεις να καλύπτουν τον νέο Χίτλερ! Και τούς δημοσιογράφους να μεταδίδουν αυτές τις ειδήσεις στεγνές, απονευρωμένες από την ΑΛΗΘΕΙΑ τους. Την ΑΛΗΘΕΙΑ ότι η διεθνής Κοινότητα καλύπτει έναν Χίτλερ.

Η Δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική. Και αντικειμενική δεν σημαίνει να εξισώνει τον θύτη με το θύμα. Είναι να αναδεικνύει το ποιος είναι ποιος. Γιατί αλλιώς, θα πούμε ότι και ο Χίτλερ κι ο Μουσολίνι είχαν κι αυτοί το δίκιο τους. Κι εκεί δεν θα έχουμε χάσει τη Δημοσιογραφία. Θα έχουμε χάσει την Ανθρωπιά μας.

Αν δεν ξέρει ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, ώστε να τους δείξει στους αναγνώστες, τους θεατές, το λαό, καλύτερα να πάει στο σπίτι της η Δημοσιογραφία. Γιατί ο Δημοσιογράφος είναι τα μάτια αυτών που δεν μπορούν να δουν. Είναι τα αυτιά αυτών που δεν μπορούν να ακούσουν. Και, το κυριότερο, είναι η φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν και να φωνάξουν. Αλλιώς, είναι υπηρέτης ψευτών υποκριτών και τυράννων. Ό,τι ακριβώς παρακολουθούμε με αναγούλα στίς ειδήσεις της τηλετύφλωσης.

8 σχόλια:

  1. Εύστοχος ο Τετραδης, όπως συχνά είναι τελευταία. Η γελοιότητα της δημοσιογραφιας είναι φαινόμενο τουλάχιστον 20ετιας. Τα ίδια περίπου γινόντουσαν και επί βομβαρδισμού της Σερβίας τη δεκαετία του '90 αλλά όχι στην Ελλάδα τόσο, όσο στην "πολιτισμένη" Δύση. Στην Ελλάδα δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα το συνολικό επίπεδο παιδείας και η γενικότερη αποχαύνωση (έλλειψη κριτικου σχολιασμού, ιστορικής παιδείας, οράματος, αλλοίωση της ελληνικής ταυτότητας, του ανήκειν δηλαδή και της ανάλυσης του ποιοι είμαστε και γιατί, η ανύψωση ενός στρεβλου εγωισμού στους πολλούς επειδή απέκτησαν κάποιο πτυχίο, κ.ά), οδήγησε γενικότερα την ελληνική κοινωνία σε ιδανικά πλουτισμού, ωχαδερφισμου, ατομικής ευδαιμονίας, βολεματος, προσκόλλησης σε ένα δυτικό τρόπο κατανόησης του κόσμου, ο οποίος όπως υπονοεί το άρθρο, εμπεριέχει έντονα υποκριτικα στοιχεία, κατάλοιπα του προτεσταντικου τρόπου ηθικής κατανόησης του κόσμου τους γενικότερα. Η Ελλάς καταρρέει σε πολλά πεδία και όχι μόνο στη δημοσιογραφια. Ελπίζω στην αφύπνιση όχι από τα πάνω προς τα κάτω, αλλά το ανάποδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ άρθρο για τη καταγγελία του «παρανοϊκού» Τραμπ κατά CNN, The New York Times, Washington Post, Newsweek, Time Magazine, etc.

      https://strategika51.org/2019/10/15/la-chaine-us-abc-prise-en-flagrant-delit-de-mensonge-sur-la-syrie/

      Διαγραφή
  2. The destruction of the Turkish Nation is a requirement of the law of nature and will contribute to the progress of civilization,
    Τα γεγονότα δικαιώνουν τον Δαρβίνο που υποστήριζε ότι η εξαφάνιση της τουρκικής φυλής είναι αναγκαιότητα για την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ Υπαρχει,Τουρκικη Φυλη,τους'Καθαρους"Τουρκους"μπορουμε να τους αποκαλεσουμε,ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ,ΦΥΛΗ,ΟΧΙ..Φυλετικα, ειναι ΜΟΓΓΟΛΟΙ!Οποτε,Να.."Εξαφανισθη"ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΥΛΗ...

      Διαγραφή
    2. "Αναγουλα',"Βρωμικες δηλωσεις","Ορδες της ΚΑΤΑΡΑΣ της ΑΣΙΑΣ"."ΧΙΤΛΕΡ","ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ","Γελοιοι","Ηλιθιοι","Νοικοκυρες και Αρχινοικοκυρες","Αμασητη Αγραμματοσυνη"!!! Σταχυολογηση,των Κυριοτερων,Χαρακτηρισμων και Επιθετικων προσδιορισμων,που Διαβασαμε στο Κειμενο..Ενα Αρθρο,Εμπλεον Παθους,Του ΘΥΜΙΚΟΥ! Ομως,ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!! Ειναι,Παντελως ΑντιΔημοσιογραφικη-ΑντιΔεοντολογικη,ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,στον Δημοσιογραφο[Με στοιχειωδη Θεωρητικη κατερτιση],Η ΧΡΗΣΙΣ [Δημοσιογραφικα],ΚΛΙΣΕ,η'[Ψυχολογικα]ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ! Δυστυχως,ο Κυριος Τετραδης,αντι να κανη ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ,Θα επρεπε να ΜΑΣ πεισει,με Λογικα επιχειρηματα.Το Μαθημα,Δημοσιογραφικου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ..Προσωπικα, ΔΕΝ το Δεχομαι,Σεβομενος Και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ, 31 Ετη,στην ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ Δημοσιογραφια..ΟΧΙ,στην Γεοπολιτικη,οπου να μην 'αβασκαθω',Ζωη να'χω,οπως και ΟΛΟΙ ΣΑΣ,συμπληρωνω τα 38,συναπτα ετη.

      Διαγραφή
    3. Να μην αβασακθής, αλλά ἀπό ἀλήθεια δέν σκαμπάζεις πολλά, οὔτε ἀπό ἔντιμη δηνοσιογραφία κε ΑΚἐλα. Τί σοῦ φταίει τό "Θυμικό"; Ἄνευρα θά γράφουν οἱ δημοσιογράφοι; "Καλαμαράδες" εἶναι ἤ σουπιές;

      Διαγραφή
  3. "Την ΑΛΗΘΕΙΑ ότι η διεθνής Κοινότητα καλύπτει έναν Χίτλερ": Μήπως και τον παλαιό Χίτλερ δεν τον στήριξε πρώτη η κραταιά τότε ΕΣΣΔ; Μας θυμίζει κάτι το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ; Δεν έδωσε τό σύμφωνο αυτό όλο το χρόνο στον Χίτλερ για να κάνει τη ζημιά στην Ευρώπη; Επειδή στις μέρες μας τρώμε ξαναζεσταμένο φαγητό, θα ήταν καλό να γεμίζουμε τα τουφέκια μας. Οι συμπεριφορές των αφανών και φανερών διαδόχων του Χίτλερ είναι προβλέψιμες. Η ώρα της αναμέτρησης πλησιάζει. Μιας αναμέτρησης, πρωτίστως, με τον κακό μας εαυτό και δευτερευόντων με τον Ερντογάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. P.G(15 Οκτωβρίου 2019 2.51 μμ)
      Η αλήθεια είναι ότι οι δυτικές δυνάμεις (Αγγλοι κλπ) ήταν αδρανείς όταν ο Χίτλερ εισέρχονταν με στρατό στην Αυστρία.
      Η αλήθεια είναι ότι οι δυτικές δυνάμεις σιωπούσαν όταν ο Χίτλερ εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία.
      Η τότε κραταιά ΕΕΣΔ δεν ήταν κραταιά και καθόλου δεν στήριξε πρώτη τον Χίτλερ γιατί ήταν γνωστό ότι ο Χίτλερ εν ονόματι της άριας φυλής θα επιτεθεί στους Σλάβους δηλαδή στη ΕΕΣΔ..Προκειμένου να μεταφέρει τα εργοστάσια της στην ανατολή έκανε το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ δηλαδή τον διαμελισμό της Πολωνίας εξ αιτίας του οποίου καθυστέρησε η επίθεση του Χίτλερ στη Ρωσία.
      Αμέσως μετά την συμφωνία αυτή ο Χίτλερ εισέβαλε στη Ολλανδία το Βέλγιο την Γαλία κλπ.
      Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια η Τουρκία ήταν «σύμμαχος μας» επειδή είμαστε και οι δυο στο ΝΑΤΟ. Αυτή η παράδοξη θέση εξακολουθεί μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.