21/10/19

Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημαρχείου Σάμου


Με την συμμετοχή εκατοντάδων  κατοίκων από όλο το νησί πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην Πλατεία Δημαρχείου  το μεσημέρι της Δευτέρας. Τον λόγο πήρε  πρώτος  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ο οποίος απειύθηνε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Σαμιώτες ώστε  να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.»Η εκκλησία πάντα βρίσκεται σε πνευματική εγρήγορση. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ανησυχία όλων και γι αυτό είμαι παρών  και επιθυμούμε να επανέλθει η γαλήνη και η ηρεμία στο νησί μας το συντομότερο δυνατόν. Γι αυτό αναμένουμε τη συμβολή κάθε αρμοδίου για εκτόνωση και ηρεμία στο νησί μας. Ευχόμαστε γρήγορη διευθέτηση του προβλήματος. Εμείς, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προς πάσα κατεύθυνση»τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης  Σάμου Βασίλης Πανουράκης  αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί.  «Απαιτούνται άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, που διαρκώς διογκώνεται. Ελπίζω πως θα εισακουστεί η κραυγή αγωνίας όλων μας και θα συμμετέχω ενεργά όπου χρειάζεται για την επίλυση του προβλήματος. Θα μας ακούσουν είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν» τόνισε.
Τον Δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Διακοσταμάτης  ο οποίος  εξέφρασε την συμπαράσταση  του δημάρχου  Αλ. Λυμπέρη  στα δίκαια αιτήματά των κατοίκων όλου του νησιού. «Απαιτούμε το κλείσιμο του ΚΥΤ εδώ και τώρα, ευελπιστώντας πως οι κυβερνώντες που έχουν την ευθύνη χειρισμού του Μεταναστευτικού θα ενσκήψουν στο πρόβλημα και το νησί μας θα βρει τους κανονικούς ρυθμούς, αυτούς που αρμόζουν. Η ισχύς εν τη ενώσει. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Διακοσταμάτης.
Τέλος ο Δήμαρχος Σάμου  παίρνοντας  το λόγο δήλωσε μεταξύ άλλων  «Η εξέλιξη ανθρωπιστικής κρίσης είναι εδώ. Η Σάμος είναι στο μάτι του κυκλώνα και δεν επιτρέπονται ολιγωρίες. Ζητάμε αναλογική κατανομή μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πλέον εθνικό. Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε σε ένα νησί που έχει επιλεγεί εδώ και χρόνια να γίνει αποθήκη ψυχών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Χρειάζονται άμεσα ενέργειες εκ νέου. Πρέπει άμεσα να γίνει καθολική εκκένωση του καταυλισμού με μεταφορά στην ενδοχώρα και να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα φύλαξης των συνόρων. Η λύπη και ο θυμός δεν οδηγούν πουθενά. Σημασία δεν έχει που θα καταλήξεις αλλά πιο πλαίσιο θα διαχειριστείς. Δεν θα αφήσουμε να αποκαλούν χειρότερη εκδοχή της Μόριας το νησί που μεγαλώσαμε και δουλέψαμε για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να καταπατήσει τις ρίζες μας και την κληρονομιά μας. Είμαστε περήφανοι για αυτό το νησί. Είμαστε όλοι εδώ, μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι» τόνισε.

Ο λόγος δε δόθηκε σε άλλον φορέα ούτε στο Εργατικό Κέντρο ούτε στον πρόεδρο του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ  κάτι που σχολιάστηκε  δυσμενώς από τους εκπροσώπους τους.
Το βράδυ αναμένεται το SEA JET PAROS το οποίο θα  μεταφέρει 740 μετανάστες στην Ενδοχώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.