14/10/19

Δένδιας: Κυρώσεις στην Τουρκία για παραβίαση του διεθνούς Δικαίου



«Όταν η Τουρκία παραβαίνει το Διεθνές Δίκαιο, οφείλουν να υπάρχουν κυρώσεις» δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα μίλησε και μίλησε σταθερά και καθαρά. Με μία φωνή η οποία αναφέρεται στις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες και το Διεθνές Δίκαιο. Καταδίκασε την Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της εισβολής στη Συρία και με συγκεκριμένη αναφορά σε κυρώσεις, σε εμπάργκο όπλων, καθώς επίσης και με αναφορά με πολύ συγκεκριμένο ενδιαφέρον για το προσφυγικό.

Αλλά μίλησε, επίσης, καθαρά για το θέμα των παραβιάσεων της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Πήγε ένα βήμα παραπέρα από προηγούμενες αποφάσεις κι αποφάσισε μέτρα κατά νομικών και φυσικών προσώπων, αυτό δηλαδή το οποίο επεδίωκε καθαρά η κυπριακή πλευρά. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτό» είπε ο ΥΠΕΞ.

«Πιστεύουμε ότι πάντα πρέπει να είναι οδηγός όλων μας το Διεθνές Δίκαιο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναφερόμαστε όλοι και όταν η Τουρκία το παραβαίνει, οφείλουν να υπάρχουν κυρώσεις, για να καταλαβαίνουν όλοι πώς οφείλουν να συναλλάσσονται και να διαβιώνουν τα έθνη» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. Wake up Mr. Dendias. Pictures of Turk soldiers with chopped Kurdish soldiers heads are all over the Internet and EU, US and Russia are still in discussions. By the time they decide and impose any measures the damage will be done and Greece will be next. What you will be telling us then?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος ενας αχρηστος, ανικανος, κηφηνας μιας κυβερνησης, που προδωσε τη Μακεδονια.
    Τα λογια του δε λενε τιποτα. Καλυτερα, να μη μιλαει για να μη μολυνει τα αυτια καθε πατριωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τον σταλίνα στον φραγκολεβαντίνο του ΥΠΕΞ, ένα τσιγάρο δρόμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.