15/10/19

Τι συμφώνησαν οι Κούρδοι με τον Άσαντ


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατά κύριο λόγο δυνάμεις που είναι υπό την καθοδήγηση των Κούρδων, κατέληξαν σε συμφωνία με το καθεστώς της Συρίας την Κυριακή, μετά το "άδειασμα" από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, που εγκατέλειψαν τους μέχρι πρότινος συμμάχους τους, δίνοντας την ευκαιρία και το ελεύθερο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στο συριακό έδαφος δικούς του μαχητές (ο τουρκικός στρατός έχει συμμετάσχει ελάχιστα στην επίθεση), ώστε να ξεκινήσει την εκκαθάριση εναντίον των YPG (μονάδα των SDF που αποτελείται κατά κύριο λόγο από Κούρδους) και στη συνέχεια να εγκαταστήσει εκεί Σύρους πρόσφυγες από το έδαφος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον Σύρο, ανεξάρτητο δημοσιογράφο, Ντάνι Μακί, ο οποίος μεταδίδει εκτεταμένα, καθ' όλα τα χρόνια του πολέμου, κυρίως από τα κυβερνητικά εδάφη οι Κούρδοι ήρθαν σε συμφωνία με την με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, ώστε οι Κούρδοι που πολεμούσαν υπό τους Αμερικανούς, να διαλυθούν και να ενταχθούν στο 5ο Σώμα (Λεγεώνα Επιδρομής) υπό τον ρωσικό έλεγχο.
Συμφώνησαν επίσης να παραδώσουν τα βόρεια εδάφη στο Μπασάρ αλ-Ασαντ, μετά από μία ρωσο-καθοδηγούμενη συμφωνία.
Τα κύρια σημεία της συμφωνίας SDF-Δαμασκού:

Για τη συνέχεια Capital 

2 σχόλια:

  1. Κατι αρχισε να αλλαζει απ τα ξημερωματα στο μετωπο.Σε βαρος των Τουρκων.Οι Κουρδοι ανακατελεβαν την Ρας Αλ
    Αιν..Και στην Μαμπιζ -Κομπανι γιβεται της Ποπης απο πτωματα και τραυματιες Τουρκων που κουβαλανε ξεφρενα ασθενοφορα στην Τουρκια στα συνορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΤΟΥΡΚΟΙ,βαδιζουν, ΣΥΜΦΩΝΩΣ των Αποφασεων της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ της ΑΣΤΑΝΑ,ΕΑΝ περιμενουμε ΑΛΗΘΙΝΟ Πολεμο,μεταξυ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΣΥΡΙΑΣ,Θα Απογοητευθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.