19/10/19

Πανέτοιμοι για την καταστροφή

«Είχαμε αυταπάτες», «κάναμε λάθη αλλά όχι από πρόθεση», «δεν έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση», ή «δεν έπρεπε να εμπιστευτούμε τον Γιάνη»

Ψηλά το κεφάλι, ηττημένοι σύντροφοι. H αυτομαστίγωση δεν σας ταιριάζει. Αφήστε αυτά τα «δεν ξέραμε, ήμασταν νέοι και άπειροι, τα προβλήματα ήταν δύσκολα, δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε και δεν προλάβαμε». Θυμίζουν σχολιαρόπαιδα που λένε στη δασκάλα «δεν διαβάσαμε γιατί είχαμε προβλήματα στο σπίτι» ή «δεν προλάβαμε να κάνουμε την εργασία γιατί πόναγε η κοιλίτσα μας». Δεν σας ταιριάζουν τέτοιες δικαιολογίες.
Ούτε τα «είχαμε αυταπάτες», «κάναμε λάθη αλλά όχι από πρόθεση», «δεν έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση», ή «δεν έπρεπε να εμπιστευτούμε τον Γιάνη». Θυμίζουν τα ποδοσφαιρικά «ήταν χέρι αλλά δεν ήταν τεντωμένο», «για τη μπάλα πήγαινα κύριε διαιτητά και όχι για τα πόδια του Σαμαρά», ή «δεν έπρεπε να εμπιστευτούμε τον Βαρούφ στην κορυφή της επίθεσης γιατί ήταν ντεφορμέ». Οι υπεκφυγές δεν αξίζουν και δεν τιμούν  την Αριστερά των κινημάτων και των αγώνων. Θυμίζουν πολύ τη μίρλα για την παράδοση των όπλων, το δεύτερο αντάρτικο και άλλα τέτοια αιματηρά που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.
Για τη συνέχεια AthensVoice




4 σχόλια:

  1. Ένα πολιτικό άρθρο του Λεωνίδα Καστανά σε ένα site που τοποθετείται πολιτικά στα δεξιά της ΝΔ
    Ένα πολιτικό άρθρο στο οποίο ο συντάκτης του συγχέει την πολιτική με το ποδόσφαιρο καθότι με όρους ποδοσφαιρικούς επιχειρεί να πείσει τους αναγνώστες.
    Ένα πολιτικό άρθρο όπου ο συντάκτης του ξεφεύγει προς στιγμή από την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και εισέρχεται στην κουζίνα όπου με το ευαγγέλιο της μαγειρικής τον τσελεμεντέ «ερμηνεύει» την πολιτική συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης
    Επανερχόμενος στην «πολιτική ανάλυση» της κυβέρνησης συριζα ταυτίζει το κόμμα αυτό με ένα κόμμα κομμουνιστικό και μάλιστα κόμμα με τις αρχές που εξέφραζε η τρίτη διεθνής.Μάλλον αγνοεί ότι το κκε διασπάστηκε το 1968 και στη συνέχεια υπέστη άλλη μια διάσπαση το 1990.Αγνοεί λοιπόν ότι αποχώρησαν τότε στελέχη του κκε και ίδρυσαν ένα κόμμα που δεν είναι κομμουνιστικό, ένα κόμμα που δεν ενστερνίζεται την τρίτη διεθνή.
    Πέρα από αυτά μαθαίνουμε ότι η ΔΕΗ είναι ημιθανής γιατί 60000 καταναλωτές δεν πλήρωναν το ρεύμα μετά από υποκίνηση του συριζα. Δηλαδή κ. Καστανά οι καταναλωτές είχαν χρήματα για τη ΔΕΗ και υποκινούμενοι από τον συριζα δεν πλήρωναν;Όλη κ Ελλάδα γνωρίζει ότι στα χρόνια του μνημονίου με την ανεργία στο 27% πάρα πολλοί πολίτες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.Αυτό εσείς κ Καστανά δεν το γνωρίζετε;
    Κατά την γνώμη μου άρθρα όπως αυτό με έωλα επιχειρήματα, με άγνοια της πολιτικής ιστορίας,με την συνήθη αντικομμουνιστική ρητορεία των ακροδεξιών δεν πείθουν τους σκεπτόμενους πολίτες.
    Ίσως όμως με τα άρθρα αυτά να αποσκοπούν οι συντάκτες τους στην παραπέρα υποβάθμιση του πολιτικού επιπέδου στην χώρα μας, ώστε η ακροδεξιά να διευκολυνθεί στην προσέγγιση οπαδών- ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντικομμουνιστική ρητορεία δεν αφορά τους ακροδεξιούς (εστω μόνο) αλλά όλους τους σκεπτόμενους πολίτες , όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά όλης της ΕΕ. Είναι ένα χρέος μας προς τις επόμενες γενεές να τις ενημερώσουμε για όλα τα κρίματα της ""πρώτης φοράς αριστεράς"" , της προδοσίες της και τις πράξεις κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και αλλοίωσης της σύνθεσης του ελληνικού λαού , ωστε μην επαναλάβουν για κανένα λόγο το λάθος της επανεκλογής της.
    Όλα τα τρολ των 60 λεπτών, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα να παρουσιάζουν κάθε αντίθετη σ' αυτούς φωνή ως ακροοδεξιά, θαρρείς και αποτελεί την χειρότερη ύβρι που μπορεί να προσδώσουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Το ότι βέβαια οι κατηγορίες που μπορούν να τους προσάψουν, ωχριούν μπροστά στα εγκλήματα -ποινικά-πολιτικά-κοινωνικά και όχι μόνο, της αριστεράς, είτε είναι στη γραμμή της Γ'Διεθνούς είτε όχι, είτε αφορά το ορίτζιναλ ΚΚ είτε κάποια παραφυάδα του, νομίζουν ότι κάτι καταφέρνουν.
    Εδώ έχει πάρει φωτιά η περιοχή, γίνεται απέλπιδα προσπάθεια να ανεβάσουμε διαθεσιμότητες και κυρίως να αφυπνισθεί ο κόσμος, και τα τρολάκια των 60 λεπτών στον ίδιο σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικά αγράμματοι επιχειρηματολογούν με υβρεολόγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.