29/10/19

Προς ρυθμιστικές αρχές Ελληνικού κράτους

Με τις 4 τράπεζες να έχουν σχεδόν τις ίδιες χρεώσεις, προμήθειες και επιτόκια, πώς και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ η επιτροπή ανταγωνισμού;;
Και καλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος πώς ανέχεται οι 4 εναπομείνασες τράπεζες να συνεννοούνται μεταξύ τους για τις χρεώσεις και να μην δίνει άδεια σε 3-4 ξένες ευρωπαϊκές τράπεζες να έρθουν στην Ελλάδα και να εξυγειάνουν την τραπεζική αγορά με χαμηλότερες χρεώσεις;
Ποια άλλη χώρα των 11 εκατομμυρίων έχει μόνο 4 τράπεζες; Η Γερμανία έχει 3.500 τράπεζες και η Αυστρία των 8,5 εκατομμυρίων έχει 600 τράπεζες!
Hello?!!
Agis Veroutis


5 σχόλια:

  1. Μαζική ανάληψη καταθέσεων μέχρι και οι 4 εναπομείναντες τράπεζες να κλείσουν και να ξαναρχίσουμε από νέα βάση. Είναι πολύ απλό το πράγμα. Χρεώσεις για διαπίστωση υπόλοιπου, ανάληψης, διακίνησης λογαριασμού είναι βασικές υποχρεώσεις τραπεζών όταν διαχειρίζονται τα χρήματα ενός καταθέτη.
    Με τη λογική των υπαρχουσών τραπεζών όταν κάποιος ζητήσει απόδειξη από εστιατόριο που έφαγε το εστιατόριο θα πρέπει να χρεώσει τον πελάτη και 30 λεπτά για την έκδοση απόδειξης?
    Μόνο στην ψωροκωσταινα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο,
      Ειδικά με το παράδειγμα που αναφέρεις ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ από του "πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας " (εδώ γελάμε και κλαίμε παράλληλα διότι ο σωστός χαρακτηρισμος είναι " πυλώνες αφαίμαξης της οικονομίας " )
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΤΟ και ακόμα πιο απίστευτη είναι η ανοχή της πολιτειας!!!!!!!!
      Τι περιμένουν να κάνει πολίτης; Μήπως τίποτα επειδή τελικά είμαστε είλωτες;

      Και για να μην παρεξηγησει κανείς να αναφέρω ότι, όχι μόνο ΔΕΝ είμαι αριστερός αλλά επιπλέων θεωρω την αριστερή ιδεοληψία ως μια από τις κύριες αιτίες του εθνικού μας μαρασμού.

      Διαγραφή
  2. ROMIOS XO 29 Οκτωβρίου 2019 2.44 μμ).
    Οι 4 τράπεζες είναι οι 4 συστημικές ιδιωτικές τράπεζες που αποσκοπούν στο μέγιστο δυνατό τραπεζικό κέρδος.
    Με τον όρο «πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας» οι τράπεζες εννοούν πυλώνες ανάπτυξης της τραπεζικής οικονομίας. Αυτή η τραπεζική οικονομία δεν έχει καμιά σχέση με την εθνική οικονομία.
    Η Πολιτεία με την Τράπεζα της Ελλάδος υποτίθεται ότι ελέγχει τις τράπεζες αυτές.
    Κανείς δεν σου ζητά να είσαι αριστερός. Είσαι αυτός που κρίνεις εσύ ότι πρέπει να είσαι.
    Μπορείς όμως να ψάξεις στα ελληνικά λεξικά για να γνωρίσεις τις διαφορές μεταξύ της ιδεολογίας και της ιδεοληψίας.Δεν είσαι υποχρεωμένος να επαναλαμβάνεις τον ακροδεξιό Σαμαρά με την διαστρέβλωση που επιχείρησε υποκαθιστώντας την ιδεολογία με την ιδεοληψία.
    Σε ερωτώ.
    1) Εστω ότι έχουμε στην Ελλάδα «εθνικό μαρασμό» όπως γράφεις.Πως συνδέεται όμως αυτός ο «εθνικός μαρασμός» με το τραπεζικό σύστημα που είναι δημιούργημα των κεφαλαιούχων και των κυβερνήσεων;
    2)Για τον «εθνικό μαρασμό» λογικά την κύρια ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις. Πως μπορεί λοιπόν να είναι κύρια αιτία η αριστερά που άσκησε κυβερνητική εξουσία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα;
    3)Αφού σαφώς καταδικάζεις την ανοχή της Πολιτείας ( προφανώς εννοείς το κράτος), γιατί στη συνέχεια ενοχοποιείς την αριστερά που εδώ και πολλές δεκαετίας ήταν εκτός της κρατικής εξουσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ο φασισμος το ιδιο εκτος ειναι . Αλλα η αριστερα τον κατηγορει πολυ.
    Θελω να πω..βρες αλλο επιχειρημα..αυτο ειναι φιλοτομαριστικο.Τοχει εξηγησει ο Αισωπος με τα σακκουλια..προ 3.000 ετων προ ..Μαρξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.