23/10/19

Κ. Μαυρίδης: Ο Ερντογάν είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε συζήτηση επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων, είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), τονίζοντας για ακόμα μια φορά την τουρκική επιθετικότητα και τα εγκλήματα του Ερντογάν κατά της ανθρωπότητας. 
Στην παρέμβασή του ο Κ. Μαυρίδης τόνισε ότι: «Το 2016 μετά το λεγόμενο πραξικόπημα στην Τουρκία –θα το έλεγα fake πραξικόπημα- τόνιζα  από εδώ (στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) με αγωνιά το εξής: κάθε μέρα που περνά με τον Ερντογάν στην εξουσία συσσωρεύεται το ανθρώπινο κόστος που θα καταβληθεί εντός και εκτός Τουρκίας για απαλλαγή μας από αυτό το θηρίο. Έκτοτε έγιναν πολλά φοβερά εντός Τουρκίας και τώρα είμαστε ενώπιον ενός νέου εγκλήματος εναντίον των Κούρδων. Δεν είναι απλά θέμα προδοσίας των συμμάχων μας ενάντια στην μάστιγα του ισλαμικού κράτους. Δεν είναι απλά θέματα ασφάλειας ή αξιοπιστίας. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ενώπιον μας την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική που επιβάλλει ο Ερντογάν διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
 
Καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε λοιπόν έναν εγκληματία, ο οποίος προαναγγέλλει εθνικό ξεκαθάρισμα (των Κούρδων) και παράνομη μετακίνηση πληθυσμών, όπως ακριβώς επέβαλε το 1974 η Τουρκία στην Κύπρο και έκτοτε το έγκλημα συνεχίζεται. Έφτασε η ώρα να οδηγήσουμε τον εγκληματία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη».

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.