22/10/19

Μην τολμήσει κανείς μειοδότης να δεχθεί τους Σκοπιανούς στην Ε.Ε. ως Μακεδόνες – Ιδού ο τρόπος να καταρριφθεί στην πράξη το κουρελόχαρτο των Πρεσπών

Σταύρος Καλεντερίδης*
Τι είναι χειρότερο από το να στέκεσαι στις Πρέσπες και να αποκαλείς τους Σλάβους της γειτονικής χώρας «Μακεδόνες»;
Το να βρίσκεσαι ως πρωθυπουργός αλλά και ως Έλληνας στις Βρυξέλλες, περιτριγυρισμένους από τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών, και να τολμάς με τον πιο επίσημο, θεσμικό τρόπο να προσκαλείς τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες(!) στην Ε.Ε. 
Απίστευτο θράσος και απίστευτη κατάντια συνάμα. Από τις παραλίμνιες δηλώσεις με τους οπισθοδρομικούς, στην αναβάθμιση και παγκόσμια νομιμοποίηση μέσω της Ε.Ε. Και όλα αυτά στον βωμό αυτού που εσύ αποκαλείς συνέχεια του κράτους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εξόφθαλμη συνέχεια της προδοσίας.
Το δε πράσινο φως στο στυγνό καθεστώς καταπίεσης Ράμα το οποίο καταδυναστεύει τις μειονότητες, τους αυτόχθονες γηγενείς Έλληνες της Β. Ηπείρου και καταπνίγει κάθε μορφή δημοκρατίας στην Αλβανία, όχι απλά δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες και τις ευρωπαϊκές αρχές, αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τις διαχρονικές αρχές του Ελληνισμού από τις οποίες οι πρώτες αντλούν την καταγωγή τους. Και κάπως έτσι γίνεσαι το πειθήνιο όργανο του σαθρού ολιγαρχικού Ευρωπαϊκού ιερατείο, το οποίο απειλεί μέχρι και να διαλύσει ολοσχερώς την Ε.Ε.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο Σκοπιανό, ο αγώνας μας προφανώς και δεν έχει τελειώσει. Ας μην ξεχνάμε ότι όπως ακριβώς ήταν προδοτική η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης με την υπογραφή της συμφωνίας, έτσι και τώρα είναι βαριά προδοτική η στάση της ΝΔ με το να την αποδεχτεί και να την επιβραβεύσει (διορίζοντας/ανταμείβοντας μειοδότες βουλευτές), ενώ το ίδιο προδοτική στο ζήτημα θα είναι η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση δεν πράξει το εθνικό της καθήκον και δεν ακυρώσει μονομερώς τις αθλιότητες των σλάβων, των γερμανών και των τούρκων, που μας επέβαλε η ανθελληνική Βουλή.

Ένας τρόπος λοιπόν να καταρριφθεί στην πράξη η συμφωνία – κουρελόχαρτο, είναι να περάσει η υποψηφιότητα ένταξης των Σκοπίων από δημοψήφισμα στην Ελλάδα και όχι από το ξενοκίνητο κοινοβούλιο της χώρας μας. Υπογραμμίζω, δημοψήφισμα όχι για το όνομα των Σκοπιανών, αλλά για το εάν θα τους δεχθούμε στην Ε.Ε.. Κάθε κράτος μέλος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικυρίας στην υποψηφιότητα τρίτων χωρών, και οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται είτε με ψηφοφορία στις εθνικές βουλές, είτε με δημοψήφισμα. Όσον αφορά την περίπτωση της χώρας μας, και αν αναλογιστούμε την ωμή προδοσία των Πρεσπών και το ξέπλυμα αυτής από την τωρινή κυβέρνηση, η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον των Σκοπίων στην Ε.Ε., αποτελεί μονόδρομο.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια των αντιπάλων της πατρίδας μας υπέρ αυτής, ο ίδιος ο πατέρας του αντιδημοκρατικού και κατάπτυστου συντάγματος της Ελλάδας, παραδέχεται πως ακόμα και αν η Βουλή ψηφίσει μόνη της και σφετεριστικά κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., αυτό «δεν αποκλείει την προσφυγή και στην διαδικασία του δημοψηφίσματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Βουλή κατά το άρθρο 44 παρ. 2 Συντάγματος». Για να προσθέσει ο ίδιος ότι «εφόσον ένα ζήτημα καθίσταται αντικείμενο και δημοψηφίσματος και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαιτείται να συγκεντρώνεται η αναγκαία πλειοψηφία και κατά τη μια και κατά την άλλη διαδικασία».

Με άλλα λόγια, τα καθόλα παράνομα άρθρα των Πρεσπών για τη μη εναντίωσή μας στην «ευρωπαϊκή προοπτική» των Σκοπίων, περιορίζουν μόνο τους γαλαζοκόκκινους εξωνημένους πολιτικούς και όχι τους Έλληνες πολίτες.

Το σημαντικότερο δε, είναι πως από τη στιγμή που καταψηφίσουμε την αίτηση ένταξης τους στην Ε.Ε. μέσω δημοψηφίσματος, ο κυρίαρχος λαός επί της ουσίας ακυρώνει μονομερώς τις Πρέσπες, και βάζει οριστικό τέλος στην προσβολή, τον διασυρμό και το εθνικό έγκλημα κατά της Μακεδονίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έτσι αναλαμβάνουμε το ιστορικό βάρος και την ευθύνη την οποία οι ριψάσπιδες πολιτικοί μας τρέμουν.

Ιδού λοιπόν ο τρόπος να καταρριφθεί στην πράξη το κουρελόχαρτο των Πρεσπών στην περίπτωση που τα Σκόπια βρεθούν στο κατώφλι της ένταξής τους στην Ε.Ε.. Πιέστε τους πολιτικούς να υιοθετήσουν την εθνική θέση, και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι την κατάλληλη στιγμή, στο τιμόνι της χώρας θα βρίσκεται μια πατριωτική κυβέρνηση, και όχι τα ρετάλια της μεταπολίτευσης που εναλλάσσονται στην εξουσία και καταστρέφουν τον Ελληνισμό από το ’74.

Αντισταθείτε!!!

*Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτκός επιστήμονας, διεθνολόγος - επικοινωνιολόγος. Το βιογραφικό του ΕΔΩ.

14 σχόλια:

  1. Ως ΕΛΛΗΝ,ΣΥΜΦΩΝΩ, 100 0/0, στο δημοψηφισμα για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ Θεμα! ΔΙΑΦΩΝΩ στο"των Σλαβων,των Γερμανων και των Τουρκων"..ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την τρεχουσα ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,Γνωριζουν οτι,ΑΛΛΟΙ"εστησαν"και Στηριζουν,το ΨευδοΚρατος,για να ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ Το ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ,που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ,με την ΔΙΑΛΥΣΗ της ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ!!! Υ.Γ.Οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ των ΣΚΟΠΙΩΝ ειναι ΜΟΓΓΟΛΟΙ,ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > Υ.Γ.Οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ των ΣΚΟΠΙΩΝ ειναι ΜΟΓΓΟΛΟΙ,ΟΧΙ ΣΛΑΒΟΙ<

      Ανήκουν δηλαδή στην φυλή των Πρωτοβουλγάρων; Πώς μπορείς να το διακρίνεις αυτό; Άλλωστε και εμφανισιακά δεν μοιάζουν καθόλου με Μογγόλους.

      Διαγραφή
  2. Μην τολμήσει κανείς μειοδότης ..... Dear Stavro, there is nobody keft. They are all Μην τολμήσει κανείς μειοδότeς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμφωνία απαγορεύει να αντιταχθεί η Ελλάδα στην είσοδο του κράτους των Σκοπίων στην ΕΕ λόγω του ονόματος που θα χρησιμοποιεί μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και όχι την άρνηση έγκρισης εισόδου στην ΕΕ για άλλη αιτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας κύριε Καλεντερίδη πάρα πολύ ωραία τα λέτε. ΔΕΝ ΤΕΛΕΊΩΣΕ Ο ΑΓΏΝΑΣ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ. Εάν πράγματι υπάρχει αυτή η εκδοχή πιθανότητα λύση τέλος πάντων και μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.ΔΕΝ ΤΕΛΕΊΩΣΕ Ο ΑΓΏΝΑΣ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΛΟΙΠΌΝ!!!!! Κάντε κάτι είναι ξεφτίλα αυτό το πράγμα μεγάλη ξεφτίλα πρώτα δικιά μας και μετά όλων των άλλων Γιατί αφού παραδέχονται ότι δεν είναι Μακεδόνες με τις ταμπελίτσες στα μνημεία τότε πως θέλουν να είναι Μακεδόνες στο όνομα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι εξοργιστικό και από τον Κούλι (κουλός) να λέει ότι δεν θα την υπόγραφε την συμφωνία γιατί είναι ζημιογόνα από τη μία και από την άλλη να μην την ακυρώνει και να την σέβεται. Τι κουλά ειναι αυτά;;;; Η γλώσσα τους είναι μία βουλγαρική διάλεκτος μου το έχει επιβεβαιώσει μία φίλη μου Βουλγάρα που μιλάει αυτή τη διάλεκτο και που εχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν διαφωνώ για δημοψήφισμα αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θέλει δουλειά πολύ !!!! Κατ αρχήν πρέπει να γίνει δίκη σε όλους όσους συμμετείχαν στην προδοσία της Μακεδονίας ερήμην του ελληνικού λαού !!!!
    Μόνο έτσι θα έχει αξία και το δημοψήφισμα, που βέβαια επιθυμώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είναι χειρότερο από το να στέκεσαι στις Πρέσπες και να αποκαλείς τους Σλάβους της γειτονικής χώρας «Μακεδόνες»;

    Προφανώς και το χείριστο είναι ... να είσαι ένας από τα αμετανόητα ξεπουλημένα ραγιαδοψηφοφόρια, που τους έδωσαν 32% στις εκλογές του 2019!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O στόχος είναι να εξεγερθούν οι πολίτες κατά του ψευδοελληνικού κοινοβουλίου και οι δυνάμεις καταστολής να δηλώσουν ανικανότητα καταστολής της εξέγερσης αυτής με την ολόπλευρη ανοχή και υποστήριξη των στρατιωτικών αυτής της χώρας.Ακόμη και αυτών που διαφημίζουν και μιζάρονται από το εμπόριο των αμερικανικών και όχι μόνο, όπλων...
    Ουτοπία ε;
    Ε; κε Παραγιουδάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Search demonstrations and Ecuador and see how the indigenous people took over the country for 2 weeks and made an arrogant government recall all economic measures.
      Mario, in Greece we don't have people who feel indigenous. We don't give a fuck about the land we walk upon.

      Διαγραφή
    2. Τοτε κ.Νικο η γη ανοικει στον Θεο.!!!
      Και δεν ξερουμε τι ...δινει Αυτος σε οσους περπατανε πανω σ αυτην την γη..
      Λες να δινει ...το ιδιο ???

      Διαγραφή
    3. " Πιέστε τους πολιτικούς να υιοθετήσουν την εθνική θέση, και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι....."
      Πως θα τους πιέσουμε;;;; Πιάνοντάς τους από τον λαιμό; Ή θα βρεθούν ΤΕΛΙΚΑ άνθρωποι κατάλληλοι να οργανώσουν ομάδες συλλογικής πίεσης προς τους πολιτικούς, ώστε να έρχονται αντιμέτωποι με ομάδες ανθρώπων μεγάλες σε αριθμό και κατ' επέκταση δύναμη;;;

      Διαγραφή
    4. Μάριος (22 Οκτωβρίου 2019 12.16 μμ)
      Προτείνεις παλιές δοκιμασμένες και άκρως αποτυχημένες συνταγέςπου εφαρμόσθηκαν στο παρελθόν και επέφεραν οδυνηρά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.(ακρωτηριασμό του εθνικού εδάφους) Σε μια περίπτωση οι εγκληματίες εκτελέσθηκαν αφού 1,5 τουλάχιστον Ελληνες εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους και τουλάχιστον 400 χιλιάδες σφαγιάστηκαν , σε μια επόμενη ο πόλεμος διέκοψε την φασιστική εξουσία,σε μια τρίτη οι εγκληματίες πρόδωσαν την Κύπρο με τελικό αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της, και 200 χιλιάδες πρόσφυγες.

      Διαγραφή
  9. Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα πως πρέπει να έχει κάποια υπερφυσική σημασία για μας το τι νομίζουν οι Ευρωπαίοι. Θα κόβαμε και το χέρι μας, ίσως και κάτι άλλο πιο πολύτιμο για να επηρεάσουμε τον τρόπο που μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι.

    Ίσως αυτή η νοοτροπία δίνει και την απάντηση στην ερώτηση γιατί μας έχει πάρει ο διάβολος. Ίσως ήδη να το έχουμε κόψει το πιο πολύτιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.