21/10/19

Η Τουρκία χρησιμοποιεί φινλανδικό χάλυβα σε τεθωρακισμένα οχήματα



Το επενδυτικό ταμείο OYAK του Τουρκικού Στρατού έχει αγοράσει το 70% της φινλανδικής εταιρείας Miilux, που κατασκευάζει πολεμικά προϊόντα, όπως ενισχυμένος χάλυβας για τεθωρακισμένα οχήματα.

Όπως μεταδίδει το «Finnish Broadcasting News», η πώληση της Miilux στηρίχθηκε από τη φινλανδική κυβέρνηση και η συμφωνία είχε περάσει απαρατήρητα, πριν η Τουρκία εξαπολύσει τη στρατιωτική επίθεση κατά των Κούρδων στη ΒΑ Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Τουρκία ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της φινλανδικής πολεμικής βιομηχανίας το προηγούμενο έτος και το νούμερο 1 εξαγωγικό προϊόν ήταν ο ενισχυμένος χάλυβας, που παράγει επί το πλείστο η Miilux. Κύριοι πελάτες της είναι οι τουρκικές εταιρείες BMC, Otokar, Nurol, Katmerciler και Roketsan.

Μετά την τουρκική εισβολή στη ΒΑ Συρία η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή νέων εξαγωγών όπλων στην Άγκυρα και την επανεξέταση των ήδη εγκεκριμένων. Ο επικεφαλής της Miilux, Pekka Miilunkangas, συμφωνεί με την κίνηση του Ελσίνκι, αλλά υπενθυμίζει πως η ακύρωση των αδειών θα έχει επίπτωση στο εργοστάσιο της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.